ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Za 5 minút policajti cvakli 3 vodičov pri Šoporni. Po ceste I. triedy išli rýchlejšie ako po diaľnici

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Galantskí dopraváci aj túto sobotu dohliadali na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Na ceste I. triedy v smere z obce Šoporňa do obce Dlhá nad Váhom namerali policajti, krátko pred obedom, v priebehu 5 minút až 3 neporiadnych vodičov.

– prvý a zároveň najrýchlejší vodič dosiahol na tmavom SUV značky Volkswagen rýchlosť 167 km/h. Maximálnu povolenú rýchlosť tak prekročil o 77 km/h.

– vodič dodávky Opel zaostal za „vedúcim pretekárom“ o 30 sekúnd. Policajný radar ho zachytil pri rýchlosti 132 km/h.

– posledné auto odfotografovali o 4 a pol minúty neskôr. Vodič tmavého BMW si to valil rýchlosťou 134 km/h.

Všetci traja vodiči budú za svoju rýchlu jazdu riešení na základe objektívnej zodpovednosti v správnom konaní a pokuta im bude doručená priamo do schránky. Dvom pomalším vodičom hrozí sankcia až do výšky 270 eur a víťaz môže dostať pokutu až 800 eur.

Polícia upozorňuje vodičov, že aj keď je cesta nová a asfalt ešte nezničený, maximálna povolená rýchlosť sa tým nemení. Buďte zodpovední a myslite nielen na seba, ale aj na život a zdravie ostatných.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pokiaľ naši (ne)kompetentní páni úradníci a štátnici nezvýšia drasticky výšku pokút, sa nič nezmení. Trestom by som chápal aj prepadnutie veci v prospech štátu. Pre hajzlíkov, ktorí si kupujú na svoje firmy autá a využívajú ich viac menej na súkromné účely pokuta 800 € nič nerieši, Aj tak to zaplatia to z firemných peňazí. Vedenie našej gubernie ( alebo kolónie ?) nevie (nechce) ani len to urobiť, aby sa cena firemného osobného vozidla odvíjala od výšky zaplatených daní. Potom tu môžeme mať exotov, ktorých firmy sú roky v strate, ale štát im umožňuje nakupovať osobné motorové vozidlá od 40000 nahor a podobne, a tak sa na cestách aj správajú. Načo im to štát umožňuje , keď z ich podnikania nič nemá ? Ja by som im dovolil tak maximálne daciu, alebo citroen. A keď bude firma pre štátnu kasu prínosom, tak jej dovoľme ekvivalentne niečo lepšie.
    Zaujímavé, že lepšie veci nevieme ani len odpozerať od našich drahých západných spojencov. Alebo nechceme ? V Rakúsku by si toto asi s najväčšou pravdepodobnosťou nedovolili, pred časom tam zvýšili pokuty za rýchlosť – cca až na 5000€. To vie na….ť aj človeka s mesačným príjmom na úrovni poslanca NR. Takže : asi ten poriadok ani nechceme robiť.
    A dopravní policajti budú zatiaľ naďalej pre oných vodičov tak maximálne pre srandu a pre normálnych nutným zlom na cestách.

  2. Už to tu bolo niekoľkokrát spomínané, že takýmto zbohatlíkom pokuta nič nehovorí. Aj výška pokuty 5000€ by nebolo dosť, aby sa poučili. Možno, že popri tejto pokuty aj im likvidácia auta. Ale na to asi nedôjde, na to nemá nikto odvahu. Tak budeme i naďalej len konštatovať.

  3. Pán „redakcia“, po ceste medzi šaľou a Trnavou cez Šoporňu prechádzam denne, ale pokiaľ ma pamäť neklame, je to cesta II/573.
    II – nie je náhodou Druhá trieda?
    Inak by tam mohli merať každý deň a v oboch smeroch, kľudne aj dve či tri hliadky. Zarobili by, verte.

  4. Myslím, že tu ide o rýchlu jazdu a nie či je cesta I., alebo II. triedy. Alebo sa mýlim? Že vás baví sa takýmito hlúposťami zaoberať. Skôr by vás malo zaujímať, že takýto nezodpovední vodiči ohrozujú ostatných účastníkov, ktorí ako zákon schválosti na to doplácajú.

  5. Čo tým chceš povedať? Keď máš takú dlhú cestu pred sebou, tak zdvihni zadok a choď skorej, ale neohrozuj ostatných účastníkov. Moje heslo je: radšej neskoro ako nikdy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img