ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

STRATÉGIA ROVNOSTI, INKLÚZIE A PARTICIPÁCIE RÓMOV DO ROKU 2030

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes som na vládu predložil rámcový strategický dokument, ktorý vypracoval Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity, ktorý pôsobí pod ministerstvom vnútra.

👉🏻 STRATÉGIA ROVNOSTI, INKLÚZIE A PARTICIPÁCIE RÓMOV DO ROKU 2030 👈🏻
➡️ Definuje smerovanie verejných politík za účelom dosiahnutia viditeľnej zmeny v oblasti rovnosti a začleňovania Rómov.
➡️ Predstavuje súbor východísk a cieľov, ktoré smerujú k zastaveniu segregácie rómskych komunít, výraznému pozitívnemu obratu v sociálnom začleňovaní Rómov, nediskriminácii, k zmene postojov a zlepšeniu spolužitia.
Pre naplnenie cieľov sú naďalej kľúčové 4 oblasti:
✅ZAMESTNANOSŤ
✅VZDELÁVANIE
✅ZDRAVIE
✅BÝVANIE
Osobitný dôraz sa kladie na nediskrimináciu a BOJ S PROTIRÓMSKYM RASIZMOM.
Na tento strategický dokument budú nadväzovať konkrétne akčné plány pre jednotlivé oblasti.
Materiál prispieva k naplneniu zámerov vlády vo vzťahu k zlepšeniu postavenia a situácie Rómov a taktiež reflektuje ciele Vízie a stratégie rozvoja Slovenska do roku 2030.
Do veľkej miery tiež reflektuje odporúčania adresované SR v rámci tretieho kola univerzálneho periodického hodnotenia Rady OSN pre ľudské práva v Ženeve z roku 2019 a šiesteho kola monitoringu Európskej komisie proti rasizmu a intolerancii z roku 2020.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Môžu mať vypracovanú akúkoľvek stratégiu rovnosti, nič sa nezmení pre nich, iba pre nás, aby sme viac na nich robili, aby sa tieto plány mohli uskutočniť. Už tých plánov bolo až, až, ale nevidieť posun, až na to, že si žijú nad pomery. Že všetko okolo seba ničia, sami si to robia. Pokiaľ si na to nezarobia, nič sa nezmení, stále sa bude len hovoriť o rasizme a diskriminácie. Koľko bytoviek už zničili a dostali nové bývanie? Komu z bielych dajú len tak bývanie…? Že sú neprispôsobilí? Ako na čo, na robotu určite, ale na využívanie na to sú až veľmi múdri. A tí v EÚ len dávajú rozumy, ale nech nám ukážu, ako ich prevychovať. Už ich tam mali a hupky ich vrátili späť. Lepšie je radiť ako konať.

  2. Dospelo to tam že sa vyčerpajú zdroje na štúdie analýzy atď a zopar ľudí bude za vodou a my rómovia budeme tam kde sme , teda v prdel1

  3. Ako jedno z prvých by sa Rómovia a Cigáni mali naučiť,že keď si odveziem domov na Cukrovarskú nákup z Kauflandu alebo Billy,tak mojou občianskou povinnosťou je ten nákupný košík odviesť naspäť k obchodu.To nikomu nevadí,že je ich tam na dvore asi dvadsať na kope ?Nikomu to nechýba ani nevadí ?

  4. Im je všetko dovolené. Keď by ste niečo povedal, ste rasista, sú diskriminovaní. Je chránený druh, nad ktorým sa drží ochranná ruka. Oni si nemusia ani ten bordel na dvore odpratať, to musí mesto, že pri odvoze z auto po ceste vyskakujú potkany.

  5. No a čo? Nechceme brať prácu gadžom! Dáme zarobiť kauflandu nech si pre vozíky prídu. Snáď nebudeme platiť a ešte aj robiť na vaše káre a vracať sa s prázdnym vozíkom späť

  6. Dať vám užívať len to, čo si vlastnými rukami zarobíte. Nie sa priživovať na rodinných prídavkoch. Postarajte sa sami o nich, ako každý. Sú aj veľmi slušní, vzdelaní a pracovití, ale tých je len zlomok. Ostatní – príživníci.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img