ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Zamyslenie sa Pavla Vargu k aktuálnym témam

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Strana Vlasť zbankrotovala s jej Harabínom, Pellegríni zbankrotoval s Ficom s ich referendom, fašista Kotleba bude bankrotovať v apríli s výsledkom štyri roky plus to isté v mesiacoch iba častí človeka ešte vzdorujú.
Jedna časť človeka, už deň pred Zeleným štvrtkom, sa voľne popásala podaním trestného oznámenia na policajtov, lebo ju „šikanujú“ za nenosenie respirátora. Ako inak, keď žiješ s Tatkom, čo vy – hr – al všetko, zaručene máš istotu, že nebudeš „ukrižovaná“ namiesto Lotrov.
Po výmene vlády sa núka výmena opozície, boľševickej a fašistickej, pretože nádej na ich „vzkriesenie“ padlo do prachu nezáujmu ľudí na Deň Bláznov a moc preskočila Bielu sobotu, aby sa odsťahovala do roku 2024.
Iné častí človeka odmietajú pohľad Einsteina na „biedu ovládanú strachom z trestu a nádejou na odmenu po smrti“, aby sa jej vydali ústrety s povestným nadšením, že sme si nedali vziať právo mlátiť ženy nejakým mudrcom z Istanbulu. Na veľkonočný pondelok.
Ďalšie časti človeka ovládané zúfalstvom prítomnosti pandémickej odmietajú núdzový stav, lebo ich to dovedie do šialenstva. Nádej, že sa im veľkonočným ošiaľom šibačky podarí šialenstvo, privábiť ešte prv, ako príde budúcnosť, je cenou privysokou. Bez človeka na moste, ktorý by ich dokázal odhovoriť od samovraždy.
Čo už, na čas Vianočný odvial spomienky pretavené do obrazu preplnených nemocníc, vyčerpaných zdravotníkov a nariekaní pohrebných ústavov o nestíhaní posledného maratónu mŕtvych.
Sme jednou nohou von. Z pandémie.
Pre pamätníkov času potomstva čo príde.
Máme niekoľko dní, kedy môžeme dokázať po stáročia známe.
Že sme národom Pecivalov.
Nezbankrotujme, na rozdiel od politických strán, lebo my sme organizmom života a nie smrti.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To bude asi OLANO mentor.
    Je len dobre že kopú okolo seba lebo vedia že koniec je neodvratný a všetci ktorý parazitovali na životoch ľudí počas corony budú čoskoro v base. Olano centrála si to dobre uvedomuje a preto má na takéto situácie kedy musia poslanci OLANO chodiť s ochrankou aj na záchod.
    Čas slušných ľudí sa blíži a tieto kreatúry vo vláde majú strach že skončia na dlhé roky v cele.

  2. Je to literárny počin na tému Aktuálne témy v živote slovače. Či už je viac alebo menej podarený, treba pri častých metaforach a podobenstvach použiť mozgové závity a v texte nachádzať jeho podstatu. Samozrejme že ľudia, ktorí neoblubuju čítanie kníh a zvladnu maximálne čítanie prvoplanovo napísaného bulváru ci emocionálneho komentovania politiky, poťažmo pochopia, čo chcel básnik povedať. Miesto pisania bohapustych anonymných komentárov skúste chytiť do ruky knihu. Obohatiť svojho ducha. Váš duch je chudobný. Veľmi chudobný.

  3. Pre Anonym 2. apríla 2021, 8:57

    Počuj ty poťažmo, nikto netvrdí, že nechápe význam toho textu. Ale diskutujúci sa zamýšľajú nad samotným štýlom písania. Osobne mám prečítaných toľko kníh, že by si sa čudoval. Ale tiež som „fascinovaný“ formou vyjadrovania, ktorú tu autor prezentuje. Považujem to za ťažkú intelektuálnu nálož a komunikovať s takým človekom musí byť vyčerpávajúce.

  4. Anonym 2. apríla 2021, 9:35 – mylite sa, komunikacia s Palom je uplne k veci a na urovni. Naposledy bol u mna niekedy na jesen 2020 a jeho osobne skusenosti s politikou su obdivuhodne. Verim, ze dopise knihu a uz sa na nu tesim.

    Co sa tyka vacsiny jednoduchych prispevkov – nic ine ako Forrest Gump ma nenapada. Ti, ktori vedia o com pisem fajn a dobre je aj tym ostatnym. Kedze uz bude len horsie… 😉

  5. Pre referendum sa úspešne zbierajú hlasy a bude ich viac než dosť. A ak ich odignorujú a nevyhlásia ho, tak potom treba jediné, vo voľbách hnať celú tú olajnovskú prašivú bandu svinským krokom skade prišli. Len sa obávam, že po 4 rokoch ich vládnutia, by už žiadne Slovensko nebolo, keďže vidíme čo stihli za rok. Ľudia na kolenách, ekonomika tiež, stovky skrachovaných pdnikateľov, tisíce ľudí, ktoré už nemajú z čoho fungovať ale trnavský pi.us sa vycerí na obrazovku a povie, nebojte sa, dobre bude. Bude, keď ťa konečne kopneme do riti.

  6. Vlado, ale v tom prípade musíš nakopat asi všetkých politikov..od Bidena, Merkelovu, Macrona až po Babisa, Orbána, Putina, pretože to čo píšeš sa deje po celom svete…neviem či si si všimol, ale uz asi od januára 2020 tu máme taký menší celosvetový problém, na ktorý nemáme moc riešení,.jedine očkovanie, teda po vašom „čipovanie“…:-)

  7. Darmo to budeš takému vladovi vysvetľovať. On svoj nešťastný život musí na niekoho hodiť, uľaví sa mu. On si žije vo svojom jednoduchom uzavretom svete, jemu tie mená, čo spomínaš, ni nehovoria, pre neho zahraničie a svet neexistuje, maximallne dolné rakulsko, kde možno chodí muklovať.

  8. Ratafak tebe to uz tiez dobre hrabe. Ze jedine ockovanie. Izrael bol a je lidrom v ockovani. A cuduj sa svete, ockovanie nezabralo. Ide dalsie pokusne ockovanie. Prihlas sa tam ako pokusny dobrovolnik.

  9. Obyvatel 2. apríla 2021, 11:08 – ako funguju veci v Izraeli v krizovych situaciach, sa na Aeronete alebo v Hlavnych spravach nedocitas…

    To je treba vidiet osobne priamo v Izraeli.
    Viac slov k veci tu a teraz netreba.

  10. Nikto netvrdí, že nechápe význam tohoto textu? Diskutujúci sa zamýšľajú nad samotným štýlom písania? Obávam sa, že niektorí diskutujuci sa moc zamýšľať nedokážu. Iba nadávať. Keď máš osobne prečítaných toľko knih a si fascinovaný tým, čo si si tu prečítal, tak začínam mať hmlistu predstavu o tom, aké knihy si asi precital a si tak trochu na smiech. Pekný den

  11. Ratafak,nie tak zhurta,to,že je všade pandémia,to vieme,to,že majú ťažkosti všade,aj to vieme,rozdiel by tu nepatrný bol.Nikde nebol ale taký chaos,nikde si vláda nezobrala mesiac dovolenku,nikde nie je taká pomoc byrokratická ,alebo vôbec žiadna,nikde nevládnu plagiatori,a klamári,nikde nie je taká nenávisť medzi ľuďmi,a mohol by som pokračovať do nekonečna,a neustále sa začínajú objavovať nové a nové nezrovnalosti.No je to na zaplakanie.Fakta,fakta a fakta,to už ozaj neukecate.

  12. Anonym 2. apríla 2021, 11:50…super fakta mám rád, konečne niekto s kým sa bude dať seriozne pokecať nad dátami…faktom je že naša vlád tú pandémiu úplne nezvládla, no treba sa pozrieť aj inde po svete…v Čine to mesiace tajili až z toho vznikla pandémie, Češi idú meniť 3 ministra zdravotníctva, v Rusku nespokojní lekári vypadávajú z okien a Trump chcel vpichovať do ludí dezinfekciu, vo Švedsku upustili od taktiky „všekých premorím“…čo sa týka čísel tak v nádumrtí sme patríli za 2020 k tým lepším v europe: (https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nadmerna-umrti-2020-srovnani_2103010500_pek)…ak bereme celkový počet úmrtí tak celkovo je pred nami kopec štátov a to aj s lepším zdravotníctvom – myslím že celkom dobré spracovenie je tu..:https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
    neviem nájst dobré porovnanie ekonomockého prepadu za rok 2020 a štátnych pomocí jednotlivých štátov…snáď mi s tými pomožeš a doplníš odkial tie fakta a dáta čerpáš ty….rád si rozšírim znalosti a zdroje

  13. Anonym 2. apríla 2021, 11:50…super fakta mám rád, konečne niekto s kým sa bude dať seriozne pokecať nad dátami…faktom je že naša vlád tú pandémiu úplne nezvládla, no treba sa pozrieť aj inde po svete…v Čine to mesiace tajili až z toho vznikla pandémie, Češi idú meniť 3 ministra zdravotníctva, v Rusku nespokojní lekári vypadávajú z okien a Trump chcel vpichovať do ludí dezinfekciu, vo Švedsku upustili od taktiky „všekých premorím“…čo sa týka čísel tak v nádumrtí sme patríli za 2020 k tým lepším v europe: (https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nadmerna-umrti-2020-srovnani_2103010500_pek)…ak bereme celkový počet úmrtí tak celkovo je pred nami kopec štátov a to aj s lepším zdravotníctvom – myslím že celkom dobré spracovenie je tu..:https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
    neviem nájst dobré porovnanie ekonomockého prepadu za rok 2020 a štátnych pomocí jednotlivých štátov…snáď mi s tými pomožeš a doplníš odkial tie fakta a dáta čerpáš ty….rád si rozšírim znalosti a zdroje..:-)

  14. Anonym 2. apríla 2021, 11:50…super fakta mám rád, konečne niekto s kým sa bude dať seriozne pokecať nad dátami…faktom je že naša vlád tú pandémiu úplne nezvládla, no treba sa pozrieť aj inde po svete…v Čine to mesiace tajili až z toho vznikla pandémie, Češi idú meniť 3 ministra zdravotníctva, v Rusku nespokojní lekári vypadávajú z okien a Trump chcel vpichovať do ludí dezinfekciu, vo Švedsku upustili od taktiky „všekých premorím“…čo sa týka čísel tak v nádumrtí sme patríli za 2020 k tým lepším v europe: (https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nadmerna-umrti-2020-srovnani_2103010500_pek)…ak bereme celkový počet úmrtí tak celkovo je pred nami kopec štátov a to aj s lepším zdravotníctvom – myslím že celkom dobré spracovenie má worldometers.info.
    neviem nájst dobré porovnanie ekonomockého prepadu za rok 2020 a štátnych pomocí jednotlivých štátov…snáď mi s tými pomožeš a doplníš odkial tie fakta a dáta čerpáš ty….rád si rozšírim znalosti a zdroje..:-)

  15. A keď sa píše o bankrotoch,tak najväčším bankrotom bola Matovičova hrôzovláda poznamenaná veľkou nenávisťou koaličných partnerov voči sebe.Ako bolo predpovedané,tak sa aj stalo,že do roka a do dňa pod vedením plagiátora a narcisa musí táto vláda padnúť.Teraz po tzv.rekonštrukcii sa Sulík tvári,že ho vôbec nemrzí nálepka idiota,Matovič sa tvári,že nie je neschopný,pomstichtivý chuj.Uvidíme,ako ich bude zvládať náboženský fanatik považovaný za umierneného,čo sa mi nezdá po zhliadnutí niekoľkých konfrontácií s opozičnými politikmi,kde ukázal neskutočnú aroganciu podobnú svojmu šéfovi.

  16. Komunikácia nielen s PAĽOM ale aj štb.Budajom, Mesežnikovom, M. Leškom je na úrovni. Majko – vrana k vrane sadá, či

  17. Ratafak ,podstatu veci nejak vždy posunies do pozadia.Je to ťažké zahmlievanie.Napisal som jasne,“všade je pandémia,všade sú ťažkosti“ Vy ste spomenul Činu,Rusko,Švédsko,Česko,
    Ponecháme pandémiu stranou.Byvaly premiér,Plagiator,narcis,daňový podvodník,teraz minister financií.Predseda SNS Plagiator,morálku ma na háku,zbohatol pred Tuzexom,ma 11 deti,a 11 žien( preto sa volajú sme rodina),Minister školstva Plagiator,špeciálny prokurátor,podmienečne odsúdeny,atď.To by tak všetko ani nevadilo,keby sa netvárili,že oni sú Slušne Slovensko a keby mali úroveň,a boli múdri.Nie.

  18. Bolo napísané že nikde to nie je tak zle ako u nás, ja som dal do placu reálne čísla ktoré ukazujú že epidemiologicky na tom nie sme najhoršie a teda ukazuje sa že to nebola pravda…Máš prosím tie ekonomické čísla, aby sme sa posunuli a pozreli sa na to aj z tohto pohľadu?..potrebujeme tie fakta..

  19. A , ty si čo ,platený troll , alebo ako ? Naštuduj si informácie a netep tu dve na tri a račej chod vypekať a variť budeš užitočnejší, ako písať tie tvoje litánie.

  20. Pre anonym 2. apríla 2021, 10:57
    Podľa seba súdim teba? Takže každý, komu táto dementná vláda zakázala podnikať, tým pádom pracovať a živiť rodinu si zato môže sám? Super logika. To vás ovce tupé olajnovské extra školia, či sa už takí sprostí rodíte? Spomínaš zahraničia, super. Všade sú problémy s koronou ale s jednou výnimkou. Nikde nenechali padnúť ľudí tak na hubu ako u nás. Ale čo chceme od idiota, ktorí si pomýlil riadenie krajiny so statusmi na soc.sieťach. Teraz sa akože vymenili a krajinu ide riadiť akože nová vláda kde sú všetci kamoši. A ešte asi čakajú od ľudí, že tejto groteske zatlieskajú. Rád zatlieskam, keď vypadnú do pi.e, všetci koľko ich tam je.

  21. Vlado, asi vidíš iba hranice svojho okresu..všade boli opatrenia a aj také ako u nás, že boli živnostníci, obchody zatvorené..si niekde počul a čítal že? Už vám to dobre je,be, ešte si zabudol napísať že je vzorka 1000 ľudí a 84% je proti tejto vlade

  22. pre ratafak plachta 2. apríla 2021, 18:20..teba to snáď niekto núti čítať? normálne sa tu bavíme tak buď sa pridaj a napíš niečo k veci alebo ťahaj do kuchyne ak to tak máš rád..:-)..toto je diskusia, ak nevieš diskutovať tak to radšej neskusaj..:-)..nemusíš s nami súhlasiť ale aspoň sa nejak chovaj..takto sa to nerobí, do psej matere..:-)

  23. Sam Benjamin vyhlasil ze vakcinacia obyvatelstva Izraela je len kratkodoba a bude sa musiet znova a znova vakcinovat. A takto to bude vsade nie len tam.

  24. Obyvateľ to su tucne odmeny? V súkromných podnikoch sú ešte vyššie, zaujímavé že o Tom Kaliňák ml. Píše 😁😁😁

  25. Anonym 2. apríla 2021, 20:34 Pre mna je urcity zdroj aj infovojna a pre teba nech je to co chces ty a je mi to fuk. Je mi len nepochopitelne ze obyvatelstvo, zivnostnici a ekonomika je na kolenach a tu si statny uradnici rozdavaju odmeny.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img