ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Opatrenia počas veľkonočných sviatkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Polícia, s cieľom zefektívnenia preventívno-bezpečnostných kontrol a kontrol dodržiavania karanténnych opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19, prijala opatrenia počas veľkonočných sviatkov, ktoré začnú zajtra, 1. apríla a platiť budú do pondelka polnoci.

 

Opatrenia na hraniciach: kontroly non stop

Policajti budú vykonávať intenzívnu kontrolu karanténnych povinností osôb a  dodržiavania obmedzenia pohybu a pobytu zákazom vychádzania po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice na hraničných priechodoch s Rakúskou republikou, Maďarskom, Poľskou republikou a Českou republikou. Skontrolujú posádky všetkých osobných motorových vozidiel, vozidiel hromadnej dopravy a peších cestujúcich, ktorí budú prichádzať na územie Slovenskej republiky. Tieto kontroly budú nepretržite 24 hodín na všetkých otvorených hraničných priechodoch. Uzavreté hraničné priechody budú policajti monitorovať aj naďalej.

 

Veľkonočné sviatky tento rok inak: kontroly aj na hraniciach okresov

            Aj polícia apeluje na verejnosť, aby sa riadili bodmi navrhovanými konzíliom odborníkov s názvom „Veľkonočné desatoro konzília odborníkov“. Veľkonočné sviatky budú tento rok špeciálne. S cieľom čo najviac minimalizovať šírenie ochorenia COVID – 19 policajti budú od zajtra až do pondelka polnoci prísnejšie kontrolovať hranice medzi okresmi, zvýšime intenzitu kontrol najmä v tzv. čiernych okresoch. Do opatrení nasadíme maximálny počet policajtov v uniformách aj v civilnom oblečení. Pomáhať im budú aj príslušníci Ozbrojených síl SR.

 

Opatrenia v doprave: v kontrolách nepoľavíme

V kontrolách na odhaľovanie vodičov porušujúcich zákon nepoľavíme, naopak, s prichádzajúcim veľkonočným obdobím, budú kontroly naďalej prísne a intenzívne.

Veľký dôraz kladieme na dopravné kontroly a snahu eliminovať čo najviac vodičov pod vplyvom alkoholu či inej návykovej látky z cestnej premávky. Napriek tomu, že policajti plnia primárne úlohy v súvislosti s pandemickou situáciou, zameriavame sa aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a práve vďaka každodenným kontrolám dokážeme odhaliť tých, ktorí zákony porušujú.

 

Všetci spoločne veríme, že ak prežijeme tohtoročné veľkonočné sviatky v obmedzenom režime, čoskoro sa opatrenia uvoľnia. Sme v tom spolu, ďakujeme, že nám pomáhate.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dnes to už predviedli na diaľnici z BA. Cesta autom z BA do Serede 1:45 h. A pred rokom za to kritizovali Lučanského. Prešiel rok a to isté. 🤦

  2. vyjebané zelené GUMY.na čo to bolo dobré? zablokujú D1 akurát keď idu ľudia z roboty. Kto chcel ísť na chatu išiel včera. ZMRDI

  3. Bohuš, za to nemôžu vy jebané zelené gumy. Problém je v riadení týchto gúm. A kto ich riadi? Stačí tak?
    Každy jeden by ti povedal, že musia „yebať“ nás, aby neboli yebaní oni.
    Všetci vieme, že nariadenia sú od chorých zmrdov.

  4. Pre Bohuša, krásne vyjadrovanie! Tí policajti robia len to čo majú nariadené! Vy tiež v práci nemáte holubnik a nerobíte si to, čo chcete!!! A ovšem nie ste dôchodca alebo nezamestnaný! Dajte pozor, aby ste niekedy tie „zelené gumy“ ako ste ich nazvali, nepotrebovali!!! Potom by som Vám doprial aby sa z vysoka vykašli na vás!!!

  5. toto presne som čakal. Nie som dôchodca. Tieto zelené Gumy obmedzili a ohrozili stovky možno aj tisice ľudí aby chytili pár chudákov čo nestihli odisť v stredu. Všetkým takýmto mudrlantom želám aby si odstáli hodinovú šoru po robote. Prečo obmedzovali aj kamióny.šofer kamionu má na jazdu 2x 4,5h.ked stojí v zapche a posuva sa tak za hodinu neurobí 90km ale len 5-10 km.alebo mu vyjde pauza v zápche. Keď som videl tých policajtov ako si to vysmiaty uživajú tak sa nečudujte za ten slovník.pred rokom ta iste vyhovárali sa na sabotaž(že Miloš) teraz bol na vine kto? Lúčanský je mŕtvi

  6. Takže ja som zelená guma, ty si Bohuš čo? Taký istý človek ako ja, robím, aby som uzivil rodinu! Poznáš to??? Tak sa zobuď! Čakal si v zápche a čo teraz? Zato sú všetci zlí?

  7. na D1 Ba-TT zapcha musi byt. Ak by neurobili prislusnici sboru narodni bezpecnosti blokpost, tak by sa tam aj tak vyburali a cakali by ste aj dlhsie.
    A co ste si zvolili, to mate:)

  8. Sľubovali , že na Veľkú noc už bude dobre , budeme Zaočkovaný a budeme si ju užívať , ako sme zvyknutí. A realita vidíte sami . Ale, ved tak je to stále sľuby , sa sľubujú a blázni sa radujú. A tak je to zo všetkým , ďakujeme , že ste nám zvolili takú skvelú vládu…

  9. Takze. Z Horneho Cepena do Sulekova nemozem ist, aj ked je to 1 km.
    Ale v ramci okresu do Dolneho Chotara, takmer 40 km uz mozem? Tam je mensie riziko ako za zahradou?
    Toto fakt nevymyslis.
    Preco nebymysleli nejaky radius od miesta bydliska?
    Sektrari! Sa preberte a chodte do

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img