ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

DOBRÁ PRÁCA, KOLEGA  – píše Roman Mikulec, minister vnútra SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

DOBRÁ PRÁCA, KOLEGA 

Prístup Štefana Harabina k pandémii koronavírusu a jeho nabádanie občanov SR na nerešpektovanie protipandemických opatrení je smutným dôkazom toho, že vzdelaný človek zďaleka nemusí byť rozumný. Je veľmi nešťastné, ak človek s istým vplyvom na verejnosť postaví vlastné ego nad všeobecné dobro a svoju vyhasínajúcu politickú kariéru pretransformuje na bojkot a spochybňovanie všetkého, čo by mohlo pomôcť chrániť životy a zdravie našich občanov. Okrem toho, že je to úbohé, je veľmi pravdepodobné, že to niekoho môže stáť život. Je desivé, že s týmto pocitom dokáže pokojne spávať…

👊🏻Za každým jedným slušným policajtom budem vždy stáť, o to viac, ak musia pri svojej práci čeliť ľuďom ako Štefan Harabin a jeho dcéra, jedincom, ktorí si myslia, že počas pandémie je hrdinstvo nemať nasadený respirátor alebo rúško. 🤝Kolegovi Lukášovi Š. vyjadrujem moju plnú podporu a ďakujem mu, že chráni občanov Slovenskej republiky aj za cenu nepríjemností.

Štefanovi Harabinovi by som rád pripomenul, že:

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky podľa § 5 ods. 4 písm. k) zákona č.355/2007 Z.z. nariaďuje opatrenia na predchádzanie ochoreniam podľa § 12 a opatrenia pri ohrozeniach verejného zdravia podľa § 48 ods. 4, ak ich treba vykonať v rozsahu presahujúcom územnú pôsobnosť regionálneho úradu verejného zdravotníctva.
Povinnosť nosenia rúška (prekrytie horných dýchacích ciest) bola uložená Úradom verejného zdravotníctva SR na základe § 48 ods. 4 písm. r/ zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa ktorého Úrad verejného zdravotníctva alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva pri ohrození verejného zdravia nariaďuje používanie preventívnych a iných ochranných pomôcok.
Priestupku sa podľa § 56 ods. 1 písm. f) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov dopustí ten, kto nesplní nariadené opatrenie pri ohrozeniach verejného zdravia podľa § 4 ods. 1 písm. g) alebo § 48 ods. 4 písm. a) až d), f) až i), n), r), t), u), y) a z).
Podľa § 56 ods. 4 tohto zákona za uvedený priestupok spáchaný v čase krízovej situácie (teda aj núdzového stavu) sa v blokovom konaní uloží pokuta do 1000 eur; tieto priestupky v blokovom konaní môžu prejednávať aj orgány Policajného zboru a obecnej polície.

➡️ Ústavný súd dnes rozhodol, že núdzový stav a jeho predĺženie je v súlade s Ústavou a ústavným zákonom o bezpečnosti štátu.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zakon predsa pamata aj na taketo konanie:
    Kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe, alebo na závažné porušovanie verejného poriadku, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

    Ci aj to je nu lit ne?

  2. P. Harabin zo súdov má dobrú zárobkovú činnosť. Doteraz všetky súdy vyhral /či skutočne ich vyhral, alebo ich má už vopred vyhrané je otázne?/ . Už sa nudí, tak podáva ďalšie trestné oznámenie. Peniažteky sa vždy zídu a nikdy nie je ich dosť. Tak len do toho! Možno, že to vyjde.

  3. harabinladin je spinavy hnusny odporny poslusny meciarov poskok,potkan,parazit,zlodej…..stara komunisticka struktura…..hnusne hovado…..a jeho dcera je tupa pica…..verim tomu,ze v duchu sa za takeho kokota hanbi……ale ked dokazal ojebat svoju prvu zenu,dokazal farara poslat do basy,tak sa necudujem nicomu….snad ho raz prejde elektricka…..

  4. pre Pravo ak si myslel mna,tak ja som nikoho neojebal,nikomu neublizil,nikomu nesluzil poslusne ako tento arogantny skurveny potkan….mozem jebat a ostat a ogrcat jeho ozrate clenky…..a ty si tupy hlupy chuj,prd,hovno,nic….

  5. A kde bol Minule keď Matovič behal bez rúška po svadbách ? Celé olano malo tancovačku keď ľudia húfne umierali. A Holý keď bez karantény či testovania pendloval z anglicka týždeň čo týždeň. Cela vláda na čele s bláznom a jeho novým tajtrlíkom nás doviedli na stavu keď 84 % ludí by najradšej hlasovali za pád vlády. Slušní ľudia ktorých je väčšina proti tým 16 % občanom ktorých spája vidina peňazí na úkor životov.

  6. A na covidových zosnulých čo sa nedostali k lieku za 0,5€ nebude trestné oznámenie? Či stačí len minutka ticha…

  7. Zaujímave rozhodnutie z Nemecka…zatiaľ sa pozastavuje ockovanie ľudí do 60 rokov,od firmy AstreZeneca..je tam otáznik nad krvnými zrazeninami,ktore môžu súvisieť s očkovaním.. ľudia nad 60 rokov sa môžu nadalej očkovať,tam asi vláde nevadia krvne zrazeniny,ved aj to je určitý druh dôchodkovej reformy..

  8. Kúp si prosím v lekárni ginko sa ti trošku prekrví aj sivá mozgová kôra, a nie všetku máš stečenú v rozkroku…
    Bil Gec

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img