ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Znovu ignorovanie občanov samosprávou a konflikty. Dokedy? – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / „My už to máme odsúhlasené…“ – postavil dnes popoludní pred hotovú vec obyvateľov ulice mestský úradník Marián Šišo a pokračoval v debate s nimi, ako keby sa zámer samosprávy vybudovať chodník pred ich domami, vlastníkov susedných nehnuteľností vôbec netýkal.

Kedy vedenie mesta a úradníci pochopia, že „mesto“ nie sú oni, ale samotní občania?

Úradník Šišo na stretnutí tvrdil „my mesto“ a konal tak, ako že on s kolegami je na jednej strane a občania na strane druhej. A to je od základu zle. Pravda je taká, že polemika je medzi občanmi ktorí sú za chodník a tými, ktorí sú proti nemu. Samospráva Mesta Sereď má osloviť všetkých občanov ktorých sa vec dotýka, vo veci zvolať rokovanie, pôsobiť ako určitý mediátor a rokovanie viesť smerom  k hľadaniu (a nájdeniu) riešenia zohľadňujúceho niekoľko aspektov. A to najmä:

  • bezpečnosť
  • práva vlastníkov susedných nehnuteľností
  • verejný záujem

A práve verejný záujem a bezpečnosť musia byť nad záujmom osobným.

Mesto prostredníctvom nami občanmi platených úradníkov (mali by byť odborníkmi) by malo dotknutým občanom vysvetliť ich práva, ale aj povinnosti – ak ich nepoznajú. Pravdivo, presne a bez zvýhodňovania jednej či druhej skupiny.

Bolo tomu tak?

Pri stretnutí sa dotknutí obyvatelia vyjadrili jasne – samospráva sa o ich názor nezaujímala ! Zato úradník Šišo hneď v úvode stretnutia vyhlásil, že Mesto Sereď disponuje anonymným podnetom s množstvom podpisov (cez 90) občanov, ktorí sú za výstavbu chodníka, no pred domami samosprávou neoslovených vlastníkov. Zvláštne? V Seredi žiaľ nie.  A to sa potom nielen poslanci, ale aj úradníci čudujú, že odpor občanov je značný.

Ako to malo byť?

Mesto prostredníctvom úradníkov a poslancov MsZ malo osloviť v prvom rade dotknutých vlastníkov nehnuteľností susediacich s plánovaným  chodníkom s tým, že sa jedná o stavbu  dôležitú v prvom rade pre bezpečnosť chodcov a detí. Zodpovedné osoby z úradu sa mali spýtať dotknutých vlastníkov nehnuteľností na to, čo môže mesto ako investor urobiť pre ich spokojnosť a preto, aby boli ich oprávnené záujmy chránené a v prípade nutnosti narušené minimálne. Až následne riešiť ostatných občanov, ktorých sa výstavba chodníka ani jeho lokalizácia de facto nedotýka. Alebo sa ich dotýka tak, že po ňom možno niekedy prejdú. Všetko ale bolo opačne. Aký má samospráva na to dôvod?

Priamo na stretnutí zo strany občanov padlo aj meno poslanca MsZ Marcela Královiča. Viacerí občania potvrdili, že poslanec Královič ich kontaktoval s ponukou kúpy ich pozemkov / záhrad. Podľa občanov, poslanec Královič má záujem s odkúpenými pozemkami obchodovať po tom, ako k nim bude prístup z hlavnej cesty.

Poslanec Královič sa stretnutia s občanmi nezúčastnil napriek tomu, že v lokalite býva jeho rodina a už tam nejaké pozemky vlastní. Škoda. Mohol na mieste občanom reagovať na ich oprávnené otázky. Poslanec dokonca vlastní aj pozemok pre časť cesty potrebnej k zabezpečeniu nevyhnutnej infraštruktúry k pozemkom, ktoré už vlastní. A podľa niektorých občanov, pozemky mal kúpiť aj v inej časti Trnavskej a rovnako medzi už stojacimi domami.

Poslanca Královiča sme po stretnutí oslovili telefonicky, vlastníctvo pozemkov nepoprel a nepoprel ani snahu získať ďalšie pozemky od niektorých z občanov. Povedal, že nateraz tam stavať nechce, no rozmýšľa do budúcnosti a pozemok pod cestu kúpil už pred siedmymi rokmi.

Na stretnutí s občanmi bola atmosféra pomerne napätá a mestský úradník Šišo s kolegami nielenže prišiel šesť minút po termíne (na mieste už čakali občania, poslanci MsZ a dokonca aj viceprimátor Veselický), ale diskusiu s občanmi veľmi nezvládol. Ale aspoň znovu prítomným svojimi vyjadreniami typu „my už to máme odsúhlasené…“ prezentoval postoj vedenia mesta, ktoré dlhodobo názory väčšiny občanov do úvahy neberie, rozhoduje direktívne a bez poznania ich potrieb.

Na stretnutie bol pozvaný aj primátor mesta Tomčányi, ktorý však na rokovania s občanmi ktoré nemá pod kontrolou čo do réžie, radšej nechodí.

Aj toto je spôsob (NE) fungovania samosprávy. Či sa hodí do prvej štvrtiny 21. storočia, nech posúdia samotní občania.

Na záver si dovolíme pripomenúť, že každý krok k bezpečnosti chodcov a hlavne detí pohybujúcich sa na verejnom priestranstve a v cestnej premávke je mimoriadne dôležitý. Chodník z Trnavskej ulice až do Malého hája mal byť už dávno. A mal mať prioritu aj pred investíciami napr. do súkromného futbalového klubu či rekonštrukcie štadióna. Keď nie je dostatok financií na služby občanom, budovanie nevyhnutnej infraštruktúry mesta a bezpečnosť našich detí, je hazardom vedenia mesta a poslancov MsZ každoročne odsúhlasovať investície v stovkách tisíc Eur pre zábavky malej časti dospelých občanov mesta.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zato úradník Šišo hneď v úvode stretnutia vyhlásil, že Mesto Sereď disponuje anonymným podnetom s množstvom podpisov..
    ??????????????
    toto jak treba chapat? anonymny s podpismi?
    ked sa robila cesta Jesenskeho „mesto“ peticiu neuznalo, kedze boli na nej PODPISANI aj ludia, ktori len po tej ceste prechadzali zo stanice a boli mimoseredski. (teda, ked sa dobre pamatam)

  2. Jasné, že to Kralovic presadzuje pre svoj osoh, veď poznáme tohto poslanca. Postup zvolený mestom tiež nie je dobrý, najprv sa malo diskutovat a potom konať. Ale počúvať aj tie argumenty z druhej strany (najmä pani v modrom) že sa nebude dať prejsť po ceste autom… Resp. Že ráno tam prídu 3 autobusy a nedá sa vyhnúť. No tak si počkáte kým tie autobusy odídu, nebudú tam stáť pol dňa ani pol hodinu.
    Rozumné veci čo boli povedané:
    – nedodržiava sa tam 30ka treba kontrolovať
    – vylúčiť nakl. dopravu na tejto ceste a sprístupniť Rebod park len od macaddkej cesty

    Ešte zamyslenie, na videu hovoria ľudia, že z odtiaľ chodí autobusom jeden žiak, pár ľudí, to ako môže byť pre mesto efektívne na tejto trase živiť klasický linkový autobus? Dávno tam mal byť mikrobus alebo AS TAX.

  3. Ďalší diletantsky článok z dielne autora… ale nato sme už zvyknutý…
    Namiesto toho, aby sa riešila podstata problému, snaží sa tu obracať pozornosť na mesto a postup mesta…

    – skrz jednej nezodpovednej rodiny občania majú prísť o chodnik k autobusovej zastávke, ktorý je tak potrebný z hľadiska bezpečnosti…. na Trnavskej ulici sú len 2 zastávky, pri pečivarnach (IDC holding) a oproti bývalej akumy (momentálne riešená)

    – urobil si autor článku prehľad ako sa zmenila dopravná situácia na danej ulici?

    – oslovil autor článku občanov, ktorí chcú chodník?
    (mimochodom podľa informácií – za chodník je cez 90 občanov a proti možno 15)  – samozrejme za boli občania aj z poľnej a iných blízkych ulíc, ktorí zastávku využívajú. Proti občania z rovnakých ulíc ale len cca 15… tak či tak prvoradá má byť BEZPEČNOSŤ

    – informoval sa autor na meste, ako dlho sa tento problem rieši?

    – dokedy sa bude táto situácia ignorovat? Kym nejaké dieťa nezrazi auto?

    Je to úbohé, chýba tu profesionalita, nezaujatosť, vypočutie oboch strán a to najdôležitejšie posúdiť ZÁMER, prečo sa mesto snaží chodník budovať… vidím tu iba kydanie na mesto a žiadne nezávislé posúdenie situácie…

  4. To som si presne myslel,ako som to čítal.A Majkov „hovorca “ Jozef kmmozrejme hneď ako prvý zaúradoval.A tak to ide celé roky.Burka v poháre vody,dva tri promajkovske diskusné príspevky a už sa to vezie.Myslim si ,že pre mňa už stačilo,dovi.Je to roky rokúce,a skončí sa to len vtedy,ak bude primátor spriaznený človek,a potom budete mať raj v Seredi.Tak to bolo aj s trnavskou župou.Zupan je z Olana,a teraz len samé pozitíva.

  5. Ak smiem reagovať tak tou ulicou chodia kamióny ďalej a prejde tadiaľ aj 10 autobusov za deň a auto za autom akokeby to bola diaľnica. Choďte sa tadiaľ prejsť okolo 14:00 a 16:00-18:00 akože to je hrôza. Akokeby sa nemohla urobiť iná cesta nie chodiť cez úzku uličku.

  6. Aj ste si prečítali článok?A pozreli video?Lebo len Majko tu napísal že už dávno chodník mal byť až do toho hája.kto dal bezpečnosti v meste viac ako on?Majko zas trafil a nazval správne dianie aj na tej sešlosti.Takto robilo mesto aj cestu k stanici okolo nás.len zrazu bágre.a my ľudia sme ako červíky.Nedajte sa!!!!

  7. Ryba smrdi od hlavy ❗prečo tá hlava na mestskom úrade v osobe Tomčaniy, zrujnoval celú sereď a okolie, výstavbou priemyselneho parku ❗zničili ornú pôdu a postavili na úrodnej pôde také monštrá, komu to prospelo ❓ľuďom určite nie, iba malej skupinke ľudí čo z toho majú do vačku. Pán Majko vďaka za všetko čo robíte pre ľudí, zasa perfektná práca. A tá,,pani “ Bieliková by sa mala aj s jej šéfkou poručať z úradu čo najskôr veľmi veľa zlého už spravili, nekompetentnosť a hluposť na jednotku ***** totálne hlúpe dve ženy 👎👎osobná skúsenosť 🤮. Pán Majko len tak ďalej 👍

  8. a komfort života mali poslanci a štatutár keď sa budoval Lidl, Amazon. Nedovolil by som kolaudáciu priemyselných parkov bez dobudovanej cestnej infraštruktúry. Potom je realita ako v tejto uličke, čo minúta to kamión, kvalita bývania na úkor priemyselných parkov.

  9. pre Riešiť bezpečnosť to by Tomčáni nemohol zbohatnúť pri predaji pozemkov pod logistické centrum.on sa nabalí na všetkom.a vie čo je výhodné aj s Tiborkom

  10. trosku trapne argumenty aktivnej pani v modrom. Ona to tam nechce, lebo sa zuzi cesta a nebude mat kde parkovat. A jej vadi ze po ceste chodia auta. A preco by nechodili? Ved je to cesta. Neni to jej sukromna cesta. Je zbytocne jesitna. Daktore argumenty postavene na hlavu. A ako bolo povedane vo videu, nech sa daju dokopy, spisu ze s tym nesuhlasia a nech idu s tym na urad. Vybavena vec. A pan Majko trosku viac objektivity by som od vas cakal ako od novinara. Tu bolo jasne vidiet vasu averziu voci sucastnemu primatorovi a vedeniu mesta. Kazdy vieme aky mate vztah k vedeniu mesta, ale aspon na videu ste sa mohol trosku spravat nezaujato.

  11. To nie je zaujatosť p.Majka, to čo robí Martin aj s prisluhovačmi je moc okaté, presne ako pisateľ vyššie píšúci, najprv cesta potom sklad, nie naopak, prečo majú trpieť obyvatelia malej úzkej uličky, kvôli Martinovi, aby sa nabalil? A všetci okolo? Ľudia doba ide dopredu, ale niektoré udalosti a spravanie sa občanov aj nášho mesta Sereď, sú žalostné, nevraživosť, závisť,zloba je na vysokej úrovni. Ľudia čo tam bývajú viac rokov a tento chaos čo spravili Martin a spol. je poľutovania hodný, nevážia si nič a nikoho, len nech sa majú oni dobre. Nikto s tých čo sa rozhodli a schválili chodnik (o nás bez nás, žiadny návrh, alebo čokolvek prejednať s ľuďmi čo tam bývajú) prišli a povedali, takto to bude, žiadna slušnosť,iba z moci pánov je zozhodnuté.Neľudskosť !

  12. Dobrý deň,ja bývam na Polnej ulici a dosť často chodim autobusom ráno na polikliniku,alebo do mesta na nakup,a je to velmy nebezbečne tadial isť,lebo sa nemate kam vyhnuť autam,a to cez zimu ked je sneh ani nehovorim.A nie som sama čo chodia tu s Polnej ulice s autobusom ,a aj starši ludia su tu a nie ako sa tam pani vyjadrila,že starý ludia su tam neni ,že už pomreli,a tak isto aj dosť deti chodi tým autobusom do školy a aj moje dve vnučatka ,6 ročna 9 ročny,takže keby ta poni mala 65 rokov ako mam ja a mala malé vnučatka,ktoré musia tadial chodiť každy deň,asi by sa inač vyjadila k otazke či je ten chodnik potrebný,už davno tam mal bitť!!!!!

  13. Ešte by som dodala,že su tu na ulici starši ludia ktorý maju rozne zdravotne problemy,to poukazuje na tu výčitku ,ktorú tam na videu hovorila ta pani,čo sa nedala zastaviť,že možema chodiť na autobus k pečivarnam,neprajem jej nič zleé,ale ako može takto roymýšlať,však ta autobusova zastavka je tam asi preto,že ludia ktorý bývaju bližšie k nej tak idu tam kde to maju bližšie a nie merať ras taku dlhu cestu k druhej zastavke,mala by sa troška zamyslieť nad tým a nemyslieť len na seba,ale aj na bespečnosť druhých,len tolko.

  14. uff, povedal by som že táto ulica naším slávnym priemyselným parkom trpí možno najviac, nebolo to vobec nadimenzované na tie kamiony, ktoré by tam ani nemali jazdiť ale kedže to nikto nekontroluje tak jazdia….mesto sa nich trošku vytoto…na druhej strane tu sa ukazuje že vlastne ani nie je možné v našom meste vybudovať nejakú vačšiu či menšiu stavbu, vždy sa nájde niekto, kto bude proti a zablokuje to možno kvoli malichernosti alebo sobeckým záujmom a nemáme šancu sa pohnut – tak ako nebude tento chodník, ktorý by pravdepodobne viac ľudom pomohol ako uškodil, tak sa nám v minulosti podarilo úspešne zablokovať vybudovanie hokejovej haly….argument, že niekto musí 2 minutý čakať za autobusom kým nastúpia ľudia asi nepochopím…podĺa mna tam už dávno mal byť chodník – ak nie dokonca cyklochodník pre ľudí z majera a úplne vylúčená nákladná a autobusová doprava (mimo MHD, kde by sa dal určite použiť minibus pre tých pár ľudí a nie velká Karosa)….

  15. Dobrý deň.Kedze tiež bývam na poľnej ulici tiež som za chodník.Pravidelne využívam MHD 10rokov ráno aj pobede a poviem vám že problém je tade prechádzať a ešte aj s deťmi krajnice neupravené vyhýbame sa do jarkov kamienkov či krikom no neni to ľahké keď idú dva kamióny oproti sebe… ale naučili sme sa.. ľudia ktorí tam včera boli riešili problém premávky a to že ťažko sa vychádza na hlavnú cestu áno len všade v meste je problém vyjsť z bočnej cesty na hlavnú a obejst sa s autobusom a čo majú hovoriť ľudia ktorý tade chodia peši…pred 10-50rokmi tam taká premávka nebola no teraz je tak preto si myslím že bezpečnosť ľudí je dôležitejšia než to že sa nedá vyjsť na hlavnú. .a to že ľudia autobus nevyužívajú je hlúposť je pravda že nie tak často ako ja ale z poľnej a trnavskej chodia…a čo sa týkalo podpisov ja osobne som chodila a zbierala podpisy a bola som aj na strane ktorej pani to komentovala a ľudia mi to tam podpísali a hlavne som bola za tými ktorý ten autobus využívajú.. pán na konci sa ohanal s podpismi proti… pýtal sa tých čo chodia tade peši alebo len tých ktorý chodia autami? to že si ľudia upravia pred domom fajn ale prečo by sa to nemohlo napojiť a prechádzať cez to… a nech si ľudia čo tam včera boli vyskúšaju mesiac chodiť autobusom alebo pešo po tej ceste možno znenia názor..

  16. Bývam na Trnavskej a sama občas využívam MHD konkrétne z tejto autobusovej zastávky. Podľa môjho názoru je na tejto ulici chodník veľmi potrebný. A to sa netýka iba mňa, ale hlavne starších ľudí a detí, ktoré často vídam prechádzať len tak popri ceste. Zhodou okolností sa zrovna jedná o malé deti, ktoré patria do našej rodiny – dvakrát denne cestujú z tejto autobusovej zastávky do/zo školy. Ulica je veľmi frekventovaná autami i kamiónmi (Amazon, Lidl) a naozaj málokedy sa tadiaľ dá bezpečne prejsť popri ceste. Chápem, že nie všetci majú rovnaký názor, ale mali by sme sa na vec pozrieť kriticky a hlavne sa držať hesla – „BEZPEČNOSŤ nadovšetko“.

  17. Dobrý deň.Kedze tiež bývam na poľnej ulici tiež som za chodník.Pravidelne využívam MHD 10rokov ráno aj pobede a poviem vám že problém je tade prechádzať a ešte aj s deťmi krajnice neupravené vyhýbame sa do jarkov kamienkov či krikom no neni to ľahké keď idú dva kamióny oproti sebe… ale naučili sme sa.. ľudia ktorí tam včera boli riešili problém premávky a to že ťažko sa vychádza na hlavnú cestu áno len všade v meste je problém vyjsť z bočnej cesty na hlavnú a obejst sa s autobusom a čo majú hovoriť ľudia ktorý tade chodia peši…pred 10-50rokmi tam taká premávka nebola no teraz je tak preto si myslím že bezpečnosť ľudí je dôležitejšia než to že sa nedá vyjsť na hlavnú. .a to že ľudia autobus nevyužívajú je hlúposť je pravda že nie tak často ako ja ale z poľnej a trnavskej chodia…a čo sa týkalo podpisov ja osobne som chodila a zbierala podpisy a bola som aj na strane ktorej pani to komentovala a ľudia mi to tam podpísali a hlavne som bola za tými ktorý ten autobus využívajú.. pán na konci sa ohanal s podpismi proti… pýtal sa tých čo chodia tade peši alebo len tých ktorý chodia autami? to že si ľudia upravia pred domom fajn ale prečo by sa to nemohlo napojiť a prechádzať cez to… a nech si ľudia čo tam včera boli vyskúšaju mesiac chodiť autobusom alebo pešo po tej ceste možno znenia názor..

  18. Aaah boze…daj ludom niektorým rozum 🤦🤦staci minuta a mam nazor…mega frekventovana ulica ale ked sa tam da chodnik to nebude bezpecnejsie??? Ked sa vam mila pani kriciaca pokazi auto a budete potrebovat sa dostat peso na hlavny chodnik a pritom sa budete vyhybat autam pomali az na plote potom pochopite co je bezpecnost resp. nebezpecnost tejto cesty pre chodcov…zamyslite sa nad svojimi argumentami a troska empatie voci ostatnym co pouzivaju svoje nohy na presun!amen

  19. ved radny pani peso nechodia oni nepotrebuju chodniky a byvaly poslanec tiez z trnavskej tam skupil kolko pozemkov a teraz ich predava za miliony

  20. Vy „OBČAN „čo kecáte a o probléme nemáte ani šajnu!!!
    Postavte sa na ulicu a uvidíte o čo ide .
    A možno ani neviete kde to je…podpíšte sa Vy …občan.
    Dúfam,že bývate na Staromestskom námestí ,keď ste taký kompetentný.

  21. Koho čo zaujíma že Kralovic skupuje pozemky pokiaľ na to má a mu to majiteľ pozemku domu predá tak neni o čom a je to jeho šikovnosť čo s tým spraví…

  22. Niektorý ľudia by naozaj potrebovali trochu rozumu a nebyť taky egoisticky. To naozaj sa musíme baviť o tom ci je bezpečnejšie keď chodia deti ale aj ostatný po chodníku alebo po ceste ktorá je v poslednej dobe dosť frekventovaná? Naozaj ich nechápem. Asi si niečo kompenzuju keď toľko kričia. Normálne argumenty nemajú tak to skúšajú aspoň takto. Ale dúfam ze zdravý rozum zvíťazí nad úplným egoizmom niektorých jedincov…

  23. Argument bol,že nech sa chodnik vybuduje ,ale na strane ľavej kde nie je prekažkou autobusova čakareň a stlpy elektrickeho vedenia .
    Aby plynule nadväzoval na chodník z Trnavskej.
    Nie su tam siete a s tym dotknute domy na tej strane nesúhlasili.
    Prečo?!!

  24. Nech odklonia dopravu na cesty ktoré sa na to postavili a je po probléme ..ta cesta nie je stavaná na kamiony a autobusy.
    To pre informáciu vám čo tade denne nechodite a nepoznáte.

  25. V tomto pripade suhlasim s mestom, co ma spolocne chodnik a premavka?! Chodnik treba vsade tam kde jazdia auta a chodci sa obavaju o svoj zivot a tu je to asi jasne…co je to za argument, ze nedavajte sem chodnik, lebo tu jazdia autobusy, chore. JASNE, ze clovek chce mat pred domom radsej parkovisko, ako chodnik. A ten argument, ze my chodime na aute ha ha ha, total sebecke.

  26. Cakam cely den, kedy niekto pochopi o com je clanok, na ktory reagujete. Vobec nejde o to ci chodnik ano, alebo nie. Ide o to, ze dotknute strany- to su ti obyvatelia, ktorych sa to tyka oslovili az s hotovou vecou. Nikto sa ich nepytal a rovno prisiel Siso s anonymnou(?) peticiou.

  27. Dobrým kandidátom na chodník je aj Dolnočepenská ulica. To by bolo, keby sa ku domovu dôchodcov dalo dostať bezpečne.

  28. no tak som sa od pani z videa dozvedel, ze som dom postavil nelegalne na cudzom pozemku.. napriek tomu prebehla kolaudacia v decembri v poriadku.. usmevne.. dalej sa tu pise, ze na opacnej strane nie su siete.. mate pravdu je tu „iba“ plyn.. aj ked si nemyslim, ze by to niecomu vadilo. Dalej, peticia bola o tom, ci suhlasime s vystavbou chodnika na danej ulici.. ano, myslim, ze pri sucasnej premavke je to nutnost, co sa vlastne aj spomina v danom clanku. Nikto sa nepytal, ci moze byt vybudovany na opacnej strane.. v komentaroch pisete, ze sme s tym nesuhlasili.. o nicom takom neviem, tak prosim nesirte mylne informacie. O nejakom rodinkarstve, co sa tu pise radsej pomlcim.. predsa rodina pana poslanca ma takziez dom na strane kde sa ma chodnik budovat, ci nie? mozno mi unika suvislost..
    Z komentarov je ale vidiet, ze viac ludi by chodnik uvitalo.. pani s detmi na konci videa mi bolo luto
    samozrejme, kazdy mame pravo na svoj nazor.. nejak bolo nejak bude:)

  29. Ako každý má názor na to ale kebyže to každý deň nevidím a nechodím je mi jedno aj mne stojí auto na dvore no pri tejto premávke je mi pohodlnejšie chodiť busom… ja vám veľmi rada spocitam a poviem kto tým busom chodí a je to určite väčšina než ten pán nazbieral podpisov ktorý sú proti lebo chodia autom…

  30. Ludia rozum sa mi pozastavi, že sa mesto Sered zaobera petíciou na základe anonymu prečo sa ten pan alebo pani nepodpíše co sa hambí za svoje priezvisko???? Podla mňa anonym sa hádže do kosa!!!!!!

  31. Poznám to tam a fakt bude zaujimavé a hlavne komické ak autobusová budka bude stat v strede chodnika.Ak pojdete peši obídete búdku /vstupite na cestu /a pokračujete 100 m/a medzi tym ešte obidete 4-5 stlpov elektrickeho vedenia.A potom chodnik skonči do stratena.A aj tak autobus MD zastaví na rozhrani ulic ,aby to tí čo ju tak často využivaju to mali domov blizšie .

  32. Pre Jozef:
    Videla som tu anonymnu žiadost a akysi zoznam ľudi.Iba mená bez adresy a podpisu… ako z telefonneho zoznamu a navyše mnohe mená nečitatelné napísané tým istým rukopisom
    Čisty des…kto toto podporuje .?!Žeby až taká ochrana udajov.

  33. Pre: Z ulice Poľnej

    Sama som sa podpisala na zoznam ludi ktori su za vybudovanie chodnika…a boli tam mena podpisy a aj adresa…takze nesirte bludy, ktore su daleko od reality

  34. Slunce, seno a par zadubencov. My nechceme chodnik, lebo chodime autom. Ukricana pani s argumentami skolkara. Takto ma vyzerat ulica? Cesta bez chodnikov a dvojmetrove betonove ploty? Otras.
    Ale to, ze sa najde niekto kto odmieta chodnik by som necakal ani vo sne. Ale v Seredi je vsetko mozne.

  35. ExSeredčan
    Chodnik vedúci stredom autobusovej cakarne a stlpami po okrajoch je teda terno.
    Zase znalec co vsade bol a vsetko videl a mudry, ked sa ho to netyka .Či ??!
    A hlavne nech sa a opravia tie existujuce na celej ulici ,kde si na nich akurat mozete rozbit h..u
    Nech buduju chodnicky, ale tak aby boli pouzitelne.Vid chodnik pri Shell pri parkovisku Obmrkni te si ho – najma tu vegetaciu a pozrite kadial chodia chodci.Denne tadiaĺ chodim.A potom rozdavajte rozumy.
    A este rada pre Vas- nad zlato Pozrite kde bude ten chodnik na Trnavskej-Ponej zacinat mozete sa tam potom zaradit a stat ked sa bude zatacat kamion smer Lid Asi potom budete potrebovat plienočky.Mudrlant.

  36. A prečo sa teda neda ten chodnik urobit na opačnej strane .Kto to uz konečne ozrejmí.
    Poznám to tam priestor, ked sa upravi krajnica tam je.Bolo by to logickejšie a suvisle.

  37. V prvom rade ide o bezpecnost tych co tade chodia peso…my mozmebyt radi ze sa to konecne zacalo riesit. Ti ktori nemajú deti nikdy nepochopia

  38. Najlepsie, ze tam vrieskaju ako vlastne tam nikto nechodi a ani autobusovu zastavku nikto nevyuziva a pocas toho zastavi autobus a vystupia ludia a po kraji cesty ide mamicka s detmi. Ale to sa urcite deje len raz za rok a toto bola nahoda. Ktovie ako by to ti ludia videli cez tie betonove ploty, kto tam chodieva.
    Ale kaslat na bezpecnost cudzich deti. Hlavne aby sa dalo pohodlne parkovat pred domom.
    Jediny odbornik tam bol Kral a kedze o infrastukture by mali rozhodovat odbornici a normy a nie ukricani laici, tak je to podla mna ok. Keby mesto malo budovat cestu a naslo by sa par pometencov co by boli proti tomu, lebo radi chodia po blate, tak sa nepostavi cesta? Toto mesto ma v otrasnom stave cesty a chodniky a ked sa ide daco robit tak su niektori tiez obyvatelia proti.

  39. vyriešiť kamerou s meraním rýchlosti a využiť nový zákon a peniažky pôjdu do mestskej kasy. Garantujem že po prvých pokutách frekvencia cesty -90 percent
    Tam nemá čo kamión robiť ,

  40. Dobrý večer nech sa chodník realizuje na druhej strane ulice tam je tiez zastávka MHD, keď tam všetci obcania danej ulice súhlasili s chodníkom.(vid.video)

  41. A preco tam maju tie betonove ploty .?Nie nahodou preto aby sa odhlucnili od cesty.
    Preco sa chodnik nebuduje v Novom Majeri tam sa deti hraju a chodia ludia po rozbitej ceste.

  42. Tam to nikoho nezaujíma z mesta, že ľudia chodia do roboty z roboty po tme cez most domov už koľko rokov????? A potom niekto ide hovorit o bezpečnosti! Ó akej prosím vás? ……

  43. Nech mesto rieši problémy ľudí čo dlhé roky bývajú nemajú dlhé roky obchod možnosť dostať sa do mesta! Cesta rozbitá z mosta steká voda ľuďom do dvora!A nech sa starajú o bezpečnosť lu

  44. no tie tetule z videa moc inteligencie nepojedli a nedostali do vienka 😀 😀 chudaci ludia z mestskeho uradu 😀 😀 tahat sa s hlupakmi 😀 ň
    A Majko samozrejme štve ludi proti mestu, ale to je klasika:)

  45. Tí ludia sú v práve!
    A úradníci totálne nepripravení.
    Nečakali odpor , sú tak nastavení.
    Chodnik ma byť az do Majera a nie len ten kusok.
    Asi si niekto realizuje svoje predstavy po svojom ,ale toto nie je bezpecnosť.Tá konči pri najbližsom nadjazde.A treba tam premiestnit kontroly policajtov.

  46. pre : Inteligencia.
    Na začiatku vety sa píše veľké písmeno – základ inteligencie.
    Chýbal si alebo zlé dištančné vyučovanie .
    Inteligent s teba nie je tiež asi patríš do skupiny.
    Vyber si do ktorej.

  47. Tam treba zredukovat dopravu.
    Z tej cesty urobili pomaly diaľnicu.
    A vyčistit krajnice od krikov nech je prehľadná cesta.

  48. Ak som dobre pochopil z članku…videa.
    Urobi sa chodník na kratkom useku , frekvencia nakladiakov
    autobusov a kamionov sa neobmedzi/ možno sa este zvýši/tesne byvajuci sa o vystavbe dozvedeli poslední.Nemate pocit ,ze čosi nesedi.A co ti ktori byvaju dalej
    a chodia bicyklom domov alebo do prace aj do tych hal ?
    Tam je kde bezpecnost.
    Ja som jeden z nich.
    Hlavne ze sa urobili cesty za Majerom aj s chodnikmi ktore nikto nikdy použivat nebude.
    Hlavne že rozhodli ti co sa ich to tykalo minimalne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img