ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Osveta triedenia a zľavy na poplatkoch za smeti by pomohli, myslí si Anton Dúbravec

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 30 MAR 2021/

Bc. Anton Dúbravec, poslanec MZ v Seredi za volebný obvod č. 2: A. Hlinku, Čepeňská, Dolnomajerská, Hornomajerská, Hviezdoslavova, Fraňa Kráľa, Jesenského, Jilemnického, Komenského, Krásna, Kúpeľné námestie, Legionárska, M.R.Štefánika, Námestie republiky, Nová, Orechová, Pekárska, Poštová, Priečna, Rovná, Slnečná, Slnečná II, SNP, Spádová, Šulekovská, Vinárska, Vysoká, Záhradná, Železničná

Druhé volebné obdobie: 2014 – 2018, 2018 – súčasnosť

 

Témy: šport pre všetkých, rozvoj mesta a kultúry

 

ROZHOVOR

Má podľa Vás význam separovať odpady?

Jednoznačne áno, ale okrem separácie je dôležité zamerať sa aj na znižovanie vytvárania odpadu.

 

Ako sa Vaša domácnosť zapája do separovania?

Zakúpil som nádoby na separovanie.

 

Nejako finančne Vás separovanie obmedzuje? Obmedzuje Vás to iným spôsobom?

Nie. Bola počiatočná investícia cca 20 – 30 eur, inak je to len vec zvyku.

 

Máte v domácnosti umiestnené nejaké špeciálne nádoby na odpady?

Áno, nádoby aj tašky.

 

Máte doma možnosť kompostovať?

Nakoľko bývam v paneláku, tak nie. Ale objednal som stroj na elimináciu kuchynského odpadu, takže uvidíme, čo to bude.

 

Sledujete doma, že niečím zbytočne plytváte? Chcete to začať riešiť?

Dovolím si povedať, že nie, aj keď niekedy sa tomu nevyhnem.

 

Kto je ťahúňom „ekológie“ vo Vašej domácnosti?

Keďže bývam sám, je odpoveď jasná.

 

Čo by ste rád vylepšili?

Ak bude fungovať môj objednaný stroj na elimináciu kuchynského odpadu, tak aj nič.

 

Máte nápad, ako vylepšiť separovanie v meste vo všeobecnosti? (máme nízky podiel vyseparovaných odpadov, čo vplýva na výšku poplatkov za smeti…)

Určite nepoviem nič nové, keď poviem o finančnej stimulácií, teda myslím zľavu na poplatku za smeti, aj keď tá je možná hlavne na rodinných domoch. Na činžiakoch je to dosť anonymné. Niekedy sme dostávali do schránok farebné vrecia určené na separáciu. A jednoznačne osvetou a to už od malých detí. Vidím to na mojich vnúčatách.

***

 

Seredské novinky prinášajú túto minisériu rozhovorov s poslancami mesta Sereď so zámerom vytvorenia priestoru na širšiu diskusiu o odpadoch, ktoré v meste Sereď spoločne tvoríme.

Výsledkom by mohla byť zvýšená miera triedenia odpadov Seredčanmi. Správnymi vyseparovaním recyklovateľných zložiek odpadu totiž znížme objemy čiernych zmesových nádob, ktorých skládkovanie je najdrahšie a spôsobuje najväčšiu ekologickú záťaž.

 

Najlepším spôsobom ako znižovať objemy odpadov je pritom tvoriť ich čo najmenej. Odpad, ktorý nevznikol, je najlepší pre prírodu a najlacnejší pre našu peňaženku.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Separačné nádoby v domácnosti A. Dúbravca. foto: A. Dúbravec

 

Tašky na separovaný odpad v domácnosti A. Dúbravca. foto: A. Dúbravec

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Chcem sa spýtať redakcie, či si myslí, že je v poriadku, keď tu pod rúškom anonymity niekto bezdôvodne uráža iného človeka za jeho fyzický handicap. Ešte ako dlho sa budeme tváriť, že toto neni problém a prehliadať podobne chovanie? Nieje možné realizovať prihlásenie do diskusie aspoň cez profil na nejakej soc.sieti,alebo podobne? A nehovorte mi, že to nemá zmysel, lebo kto chce, si utvorí vymyslený profil.. Na blokovanie takych profilov páky existujú. Alebo sa budeme len nečinne prizerať, ako si naše deti čítajú takéto stasu a naberú dojem, že je normálne sa takto správať? Dajme si ruku na srdce, že kriticky myslieť učí svoje deti len minimum rodičov a škuol. Vytvorením verejnej diskusie preberate minimálne morálnu zodpovednosť za jej vplyv na čítajúcich. Ďakujem za odpoveď.

  2. Pozri sa do zrkadla ako vyzeráš, aký je z teba netvor a potom sa zamysli sám nad sebou a kto ti dal právo niekoho urážať a ponižovať? Ešte nie je neskoro, aby ste aj vy dvaja ešte horšie neskončili. Lebo palica má dva konce.

  3. Dole klobuk, dat si takyto kontajner do bytu a tie tasky, jajajaj, toto by som si nedal ja do bytu nikdy nedl, ale ked je pan sam v byte, tak sa to asi da…v panelakovom byte je dobry kazdy cm stvorcovy, ci.

  4. Je smutne, ked anonym o inom plne identifikovanom cloveku pise klamstva, dehonestuje ho a uraza.

    Je ubohe, ked anonym poukazuje na zdravotny stav ineho identifikovaneho cloveka a uplne neprijatelne, ked ho za to zosmiesnuje. To dokaze len uplny primitiv a mentalne nevyspely jedinec.

    Tono nie je zly chalan, len netusim, preco znovu kandidoval na post poslanca MsZ, ked mi osobne potvrdil, ze nema cas citat materialy predkladane do MsZ, vacsine ktore precita nerozumie a napriek tomu HLASUJE.
    Hlasuje a rozhoduje o urovni zivota a podnikania obcanov v meste. Je zle, ze sa nespyta (pytat sa nie je hanba) na veci ktorym nerozumie a nenecha si ich vysvetlit.

    A uplne zle pre obcanov je, ze obdobne kona vela poslancov MsZ – povedane inak, je minimum tych, ktori materialy studuju, rozumeju im a ak nie, ktori sa spytaju o com vlastne hlasuju.

    Nasledne riesit dopady takto nekompetentnych rozhodnuti asi nema zmysel…

  5. Potom to tak vyzerá, ako to vyzerá u nás. Hlavná vec, že rozhodujú o tom čomu nerozumia. Tak potom hlasujú za to, čo chce p.primátor. Mali by zvážiť zastávať post poslanca, ktorí majú hájiť záujmy občanov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img