ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Igor Matovič podal demisu, novú vládu zostaví Eduard Heger

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v utorok 30. marca 2021 demisiu premiéra Igora Matoviča. Zostavením novej vlády zároveň poverila ministra financií Eduarda Hegera. 

Minister prezidentke v priebehu dňa doručil 91 podpisov poslancov a poslankýň Národnej rady SR, ktorí vyjadrili ochotu podporiť budúcu vládu štvorkoalície. Dohodu ústavnej väčšiny poslancov prezidentka rešpektuje. Na osobnom stretnutí minister Heger predstavil prezidentke návrh zloženia novej vlády a o týchto personálnych návrhoch s ním bude prezidentka ďalej rokovať.

 

 

zdroj: prezident.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Toto môže byť ozaj len na SK. Najprv mesiac cirkus s demisiami, idiotove stavanie sa na zadné, asi čakal, či nepodá demisiu aj Biden s pápežom a potom si ju rozmyslí aj on. A dnešná tlačovka blbého a blbšieho nemala chybu. Prisámbohu, výkon na oscara. Taký doják, no klobúk dole. Musia mať dobrého produkčného, čo im dáva rady. Dámy a páni z koalície, a čo keby ste sa konečne zobrali do p..e všetci a prenechali vládu, trebárs aj na úradníkov. Konečne by tam mali dojsť odborníci ale skutoční. Nie diletanti, ktorí dotiahli krajinu pomaly do kolapsu.

  2. Ktorých úradníkov a odborníkov máš na mysli? Úradníka Peleho? Alebo úradníka Rašiho? Alebo úradníka Richtera? To sú tí správni naši úradníci. Taký pele už bol ministrom všetkého, aj šéfom parlamentu, to je ten najlepší úradník.

  3. Jednoznačne zlyhalo školstvo. Stačí pozrieť kto dnes vôli olano. ( Človek so základnou školou ktorý už bol s pravdepodobnosťou už v base)
    To je dnešný profil voliča olano.
    Imponuje mu keď jeho vodca je daňový podvodník a plagiátor.

  4. Anonym 31. marca 2021, 6:51 myslel si na týchto? :
    – Reformu školstva zabezpečí Ministerstvo s týmito odborníkmi: (Mgr) Branislav Gröhling 1974. V 1992 Stredná priem škola obuvnícka!!!!!!!! 1992-1997 pracoval/nepracoval. Od 1997 – 2004 bol živnostník v odbore: “Visage, maskérstvo a poradenstvo v tejto oblasti”. 2004-2009 vyštudoval právo na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave. Založil si občianske združenie “Podporme remeslá” Nikdy nepracoval v školstve.

    – Štátna tajomníčka Mgr. Monika Filipová, PhD., M.A. (1984) absolvovala základné a gymnaziálne štúdium na školách s jazykom maďarským. VŠ v odbore čínsky jazyk a medzikultúrna komunikácia na Fil fak UK 2010 a na Právnickej fak UK v Bratislave 2011. Potom na katedre medzinárodných vzťahov na National Chengchi University v Taipei na Taiwane, kde získala magisterský titul v odbore diplomacia. Svoje štúdiá dovŕšila v roku 2018 !!!!!! Nikdy v školstve a ešte nikdy nepracovala!

    – *** Št tajomník MUDr. RNDr. Ľudovít Paulis, PhD. MPH. (1981) absolvoval v roku 2004 štúdium na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a v roku 2006 !!!! aj štúdium na Lekárskej fakulte UK v Bratislave, kde získal v roku 2007 !!!!!! aj titul PhD.
    Vo veku 26 rokov bol teda Mgr v matematike + MUDr. + za 1 rok aj veľký doktorát, ktorý sa musí!!! robiť 4 roky. > Vo veku 29 v roku 2010 obhájil titul RNDr. na Prírodovedeckej fakulte a už o 1 rok aj ďalší VŠ titul MPH na ktorý treba študovať 4 roky.
    Pracoval ako projektový manažér na Lekárskej fakulte UK, post-doktorand v INSERM v Montpellier… a za to dostal ten veľký doktorát už po 1 roku

    Pozrel som sa na tú zbierku titulov a hlavne, medicína sa musí!!! študovať denným štúdiom… a doktorát z medicíny trvá 4 roky – a pritom musíš pracovať ako lekár!!!

    Tak to máme to školstvo ukrutne dobre obsadené – odborníkmi…

  5. Nie sme štát, ale bábkové divadlo, a režisérom toho divadla je blázon. Pani prezidentka sa všetkému prizerá, a odobruje tento chaos.

  6. R.F. keď sa menil s Pellem a škeril sa na prezidenta, že „neboj sa, ja neodchádzam“, tak to bol teda iný jebo. Pelle mu visel na šnúrke od gatí až do konca. Saková sa vymenila s Kalim a išlo sa ďalej. Tak sa môžu meniť aj teraz, či už nie?

  7. Pre Nové ministerstvo školstva:
    Ján Richter – minister PSVaR:
    Po absolvovaní učňovky (stredná odborná škola bez maturity) od r. 1973 pracoval ako technickohospodársky pracovník v podniku CALEX Zlaté Moravce až do roku 1987. V Calexe bol aktívnym členom a predsedom Socialistického zväzu mládeže v a zároveň od r. 1975 aj kandidátom Komunistickej strany Slovenska. Popri práci vyštudoval Večernú univerzitu marxizmu-leninizmu (VUML), vďaka čomu mohol pracovať ako pracovník Okresného výboru KSS (OV KSS) v Nitre.

    V 90. rokoch pracoval ako technickohospodársky pracovník a neskôr živnostník a manažér. V roku 1998 sa stal ústredným tajomníkom SDĽ. V rokoch 1999 až 2007 absolvoval bakalárske a magisterské štúdium na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a napokon získal titul doktor práv (JUDr.). Ohľadom získania jeho bakalárskeho titulu však panujú nejasnosti. Pred novinármi si napr. nepamätal ani názov práce.[1] V roku 2005 sa stal politickým tajomníkom strany Smer-SD. Od 2006 bol poslancom NR SR za stranu Smer-SD.

  8. sekári a psychický narušený!
    Toto je len výhra!
    Je načase, aby boli predčané voľby, pokiaľ môžeme horoviť o tomto štáte – Slovenská republika. Obávam sa, aby nás do septembra títo odborníci nepredali …

  9. Anonym 31. marca 2021, 12:15.👍Pekne si to zhrnul. Keď chceš byť nejaký minister, tak stačí byť nedoštudovaný kokot alebo „doštudovaný“ plagiátor na pochybnej vysokej škole. Na Slovensku nie je z z čoho vyberať

  10. pre : Anonym 31. marca 2021, 12:15 „Zavedieme tvrdý nekompromisný boj korupcii, odstránime rodinkárstvo, všetko budú riadiť kvalifikovaní odborníci..“
    Tak nejako balamútil národ pred voľbami ten psychopat z TT čo klamal už aj ako premiér vo Francúzku. Nože napíš niečo aký bol účel jeho nedávnej a neplánovanej návštevy u Macrona. Nech sa dozvieme niečo.

  11. pre Anonym 31. marca 2021, 14:41. Akosi ti vyschol atrament v pere a zrejme aj došli argumenty keď si odrazu taký stručný.
    P.S. nikdy som nebol a ani nie som podporovateľom Smeru či Hlasu.
    Tak teda dáš niečo o tej neoficiálnej návšteve Matelka u Macrona?

  12. Ivan 31. marca 2021, 14:35

    Ty to nevieš?
    Písalo sa o tom, len nastalo ticho. Prečo nastalo ticho – to by som chcel vedieť. Platené média mali zaracha informovať?
    Takže – bol na koberci. Žiadne pozvanie kamaráta. Dohadovala sa tichá dohoda…len by ma zaujímalo v akej váške bolo dohodnuté „odškodnenie“.
    Možno preto sa nechal ostrihať ako cocoT z TT, aby mali jasný dôkaz čo je zač.

  13. panebože a zase sa tu vyrojili konšpirátori. A ktoré médiá nemajú to zaracha a priniesli teda to bombastické odhalenie? Aby sme boli v obraze.

  14. návšteva vo F 31. marca 2021, 15:04….no daj, o čom sa písalo? 5G, chemtrails, čipovanie?….čo je tá tichá dohoda, ktorú sa ti podarilo odhaliť a kvoli ktorej sa musel dokonca ostrihať? som napatý, čo zas z tohoto vyliezie…:-D

  15. Dúfam že nový premiér spolu s Igorom konečne pustia do placu Sputnik alebo nech to vrátia naspäť a nech nakúpia aspoň miliardu AG testov snáď to do r. 2024 vysparame

  16. návšteva vo F 31. marca 2021, 15:04
    Viem, Matelko kalkuloval pred voľbami že Slováci sú ovce a aj mu to vyšlo. Všetkých ohuroval „zisteniami“ o dome, ktorý „vlastní“ Počiatek na francúzkej riviére a už ho aj vo svojich mokrých snoch v boji proti korupcii aj označil za majetok SR. Nemal a nemám ho ani trochu rád pre špinavosti, akých sa dopúšťal ako minister (financie, doprava) a bohatol na nich. Ale ten dom na riviére mal (asi už nemá) v prenájme. A Trnavský šašo z toho urobil kauzu za výdatnej podpory Markízy a JOJ-ky. Ten dom na riviére patrí poprednému francúzkemu umelcovi, ktorý má blízko k vysokým politikom. A Macronovi pohrozil škandálom, ktorý by sa musel riešiť na diplomatickej úrovni. A Macron samozrejme veľmi rýchlo pochopil, že to nie je dobrá cesta ako to riešiť vo vnútri členských krajín EU. Preto o tom médiá mlčali. Ten dom nie je a nikdy ani nebol majetkom SR. Preto to urovnanie na najvyššej úrovni. Na pozvanie prezidentovi jednej z dvoch najsilnejších krajín EU sa len tak neodskakuje ako to predviedol Matelko.
    Asi toľko. A zapamätaj si, všetko, čo odd. propagandy na MV označí za hoax, sa časom ukáže byť pravdou.

  17. Dnes už vieme, že Počiatek za bývanie na riviére zaplatil vyše tri milióny eur. „Kúpu domu som financoval z najväčšej časti z úveru. Dom samozrejme slúži ako zábezpeka,“ vysvetlil bývalý minister.

    Niekto keca

  18. Aha, takže Macron v čase keď vo Francúzsku nestíhajú nemocnice a zavádza sa tvrdý mesačný lockdown, sú problémy s nedostatkom vakcín ide riešiť nejakú jednu vilu o ktorej je vlastne už vyše roka ticho (bola to téma počas minuloročnej volebnej kampane)…a na to všetko prišiel starosta obce Parihuzovce, ktorý len tak mimochodom pred pár mesiacmi vypisoval statusy o vymyslenom korona víruse…čo vás ľudia vedie k tomu, aby ste bez jediného dokazu uverili tomuto človeku, ktorý už evidentne verejne klamal?….ľudia naozaj si musíme uvedomiť, francuzsky prezident asi rieši trochá iné problémy ako to komu patrí nejaká vila okolo ktorej pobehoval Matovič

  19. pre Ratafak plachta výnimočne máš v niečom pravdu, tam sa riešil PROBLÉM na najvyššej svetovej úrovni a to strihanie nášho psychomatoviča.

  20. Ratafak ,zavádzas,prečo vznikli tieto príspevky,?lebo tu niekto tvrdil,že Makron pozval Matovica ako najväčšieho kamaráta,o to tu išlo,a to je samozrejme blbosť.Ten dotyčný,ktorému si odpovedal si našiel nejakú teóriu,ktorá môže a nemusí byť pravdivá.Tvoja teória môže a tiež nemusí byť pravdivá,takže obidvaja si tu len kratite čas.Bola to štátna návšteva,a určite išlo o francúzke záujmy na Slovensku,alebo naopak.

  21. Anonym 1. apríla 2021, 9:57…politici sa občas stretávajú, rokujú, proste sa to v politickcýh kruhoch deje..s Macronom jednal aj Fico….to že tam Matovič išiel pretože sú kamaráti (to že „najvačší“ si doplnil ty, tak nepíš že niekto zavádza) je podobná blbosť ako to že tam išiel ukazovať účes alebo riešiť nejaký dom…celé si to vymyslel jeden konšpirátor z východného slovenska, ktorému už nejaké konšpirácie nevyšli…a ludia mu veria a zdielajú ho zase, pretože im to náhodou sedí do ich videnia sveta….že francúzsky prezident je vydieratelný nejakým umelcom a bude riešiť jeho doma na oficialnej návšteve, už chýba len spoločná fotografia na ktorej držia maketu toho domu a do kamier vyhlásia že je to už vyriešené…úžasný príbeh..

  22. Ratafak a kto tam riešil strihanie Putin? Svetové média informovali o tejto situácii, to nie je blbosť. Podľa teba si to vymyslel nejaký konšpirátor?

  23. Anonym 1. apríla 2021, 12:22….to že sa v rámci „small talku“ prehodia pár viet o rodine a mimopracovných veciach je pri obchodných či diplomatických jednaniach štandard..navodíš tak vzťah s protistranou, uvolníš atmosféru…ale naozaj mi chceš tvrdiť že to bola tá podstata cesty – to kvoli čomu tam letel? aby riešil účesy alebo dom? PS: je zaujímavé, že ak sa to hodí tak sa v argumentácií použije aj to o čom píšu „svetové média“, vačšinou sa píše „čo vám svetové média neukážu“, „prečo svetové média mlčia“…ríchlo sdjelai kím nesmažú…

  24. Ratafak,čo to stále spriadas,to je typické,nerozumel si tomu,NIEKTO NAPISAl,ZE MATOVIC BOL POZVANY MAKRONOM,LEBO SÚ VELKI KAMARATI,a to je BLBOST,o to tu ide.Tak nepoucuj nás všetkých .To je ozaj ako u blbych.!!!!!!A potom,keď teda už,čítal si nejaké komunike? O tej návšteve? Vieš keď si taky múdry,tak bolo,lebo nebolo.!

  25. Anonym 1. apríla 2021, 12:49…poprosím 4 až 10 krát prečítať túto vetu čo som napísal: ..“to že tam Matovič išiel pretože sú kamaráti (to že “najvačší” si doplnil ty, tak nepíš že niekto zavádza) je podobná blbosť ako to že tam išiel ukazovať účes alebo riešiť nejaký dom…“….hlavne tá časť: „“to že tam Matovič išiel pretože sú kamaráti (to že “najvačší” si doplnil ty, tak nepíš že niekto zavádza) je podobná blbosť“…..zjednodušene pre teba: „to že tam išiel pretože sú najvačší kamaráti je blbosť“….

  26. niekto bude mat prehlad o vasich uctoch bez vasho vedomia a suhlasu.
    Chapem, ze vas vás váš milovany vodca nemusel klamat. On len povedal to, comu ste chceli verit. A tak ste mu pomohli dosiahnut najvyssiu moc. Vacsiu ako ma premier a prezidentka.

    Vy ste absolutne nepochopili system a sposob vladnutia tejto kapitalisticko fasistickej sekty.
    Zostava verit, ze do setembra to pochopite 😉

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img