ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

TROCHU PRAVDY DO CHAOSU – píše Igor Matovič

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
TROCHU PRAVDY DO CHAOSU
Ahojte, viete, že v posledné týždne minimálne komunikujem – s cieľom, čo najmenej si posielať odkazy cez médiá a hľadať možnú dohodu s koaličnými partnermi.
Keďže sa ale rozmohol zvyčajný šport posúvať význam slov a skutkov, píšem tento status, aby sme sa priblížili k pravde a sledovali fakty.
KDE REÁLNE VIAZNU KOALIČNÉ ROKOVANIA?
Richard Sulík dal verejný prísľub, že v prípade, ak ja nebudem predsedom vlády, od v budúcej vláde nebude. Povedali sme, že ponuku prijímame, keďže to považujeme za kľúčové pre zabezpečenie pokoja počas rokovaní vlád. Nebude stres, nebudú urážky, nebudú vularizmy a krik.
Popri tom sme požadovali naplnenie pôvodného sľubu SaS o odchode šéfky zdravotníckeho výboru a vrátenie požičaného ministerstva, keďže SaS na základe výsledku volieb patria len dve.
Všetky tri podmienky pre fungovanie v budúcej vláde SaS odmietla splniť. Demisiou síce odišli z aktuálnej vlády, ale Richard Sulík postavil ako zásadnú novú dodatočnú podmienku, že sa do zrekonštruovanej vlády vráti. Dôvod? Detinský: „Keď tam bude Igor, musím tam byť aj ja.“
A na tomto to viazne už od nedele, 6 dní. Na detinskej novej dodatočnej požiadavke, ktorá je v úplnom protiklade s jeho pôvodným verejným prísľubom.
Včera večer nakoniec naveľa naveľa na doprosovanie sa Borisa Kollára Richard Sulík prišiel na koaličné rokovanie a po dvoch vetách v duchu: „Keď tam bude Igor, musím tam byť aj ja.“ a „Alebo, z budúcej vlády musia odísť všetci traja predsedovia strán.“ … opäť po pár minútach odišiel. Dnes večer sme zvolali z našej strany už posledné stretnutie štyroch strán, ale obávam sa, že Richard Sulík bude stále na svojej stoličke trvať.
Nuž, takéto je zákulisie rokovaní. Tri strany sa snažíme dohodnúť, ale predseda jednej strany povýšil svoj vlastný osobný záujem nad záujem svojej strany, nad záujem Slovenska a na základe dodatočne vymyslenej požiadavky, ktorá mu má zabezpečiť stoličku na vláde, vytiahol svoju stranu z koalície a vlády.
Pred nami ostatnými – OĽANO, SME RODINA A ZA ĽUDÍ teraz stojí úloha sa dohodnúť na trojkoalícii. Jasné bude to náročnejšie v parlamente, ale osobne verím, že taká koalícia môže urobiť kopu dobrej práce.
Môj záväzok odísť z postu predsedu vlády, samozrejme, platí. Treba k tomu už len malý krôčik – spísať dohodu, že naše požiadavky budú rekonštruovanou koalíciou naplnené.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ten debil Sulík rozbije už druhú vládu.Nič iné mu neželám, len aby si to všetci uvedomili a nedostal sa do parlamentu. Sprosté egoistické hovädo

  2. Propagovať človeka ktorý ma na svedomí viac ako 9000 životov a 84 % obyvateľov by ho najradsej poslalo do ….
    Dufajme že za rok bude sediet v cele (či kazajke) a s ním aj všetci ľudia ktorí sa podielali na jeho zverstvách voči obyvatelom Slovenska

  3. Kdeže.
    Myslím si, že šialene túžil po stoličke premiéra a teraz keď ju má, bude sa jej držať zubami nechtami aj práškami. Znova si myslím, že bude naťahovať čas do termínu skončenia veľkonočných sviatkov dúfajúc, že to ľudí počas sviatkov prejde a „dobre bude“. I prd velebnosti. Transparenty, že porazil koronu môžu zaujať akurát dementov, nie však normálnych ľudí a minimálne 83 perc. obyvateľstva.
    Táto vláda nemá schopnosť vládnuť štátu, keď sa nedokáže zhodnúť ani v malom koaličnom „spolku“.
    Stačilo. Ukázali sa a už bysa mali pokloniť, nemusia ani ďakovať – lebo niet začo a v tichosti za spustenou oponou odísť.

  4. ten trnavsky spinavec aj so svojimi kumpanmi si z toho spravil koronabiznis,v cechach aj na slovensku sa majitelia vacsich restauracii a fitnescentier vyjadrili,ze o ich prevadzky(odkupenie) maju zaujem velke zahranicne korporacie.
    mam vazne obavy,ze to bude zachvilu z celym slovenskom.

  5. prečo sem pletieš čechov? Aj dianie u nich pripisuješ Matovičovi? A vlastne podľa vás antimatovičových ovečiek môže Matovič za celosvetovú pandémiu…

  6. Stačilo toho pána premiéra takého KO… Sprosté to je nič nedokázal jednoducho na to nemá a ešte si to nechce ani priznať dúfam že čím skôr vypadne a nikdy sa nevráti v žiadnej inej funkcií.

  7. pre anonym 22:34 tak skusim inak ked si az tak retardovany,niektorych majitelov sk restauracii a tiez fitnescentier oslovili zahranicne spolocnosti,ze ich prevadzky odkupia,ako sa vyjadril jeden majitel restauracie tak cena za odkupenie bola skutocne smiesna.
    neviem ci pochopis tym matovicovskym mini mozgom o co sa tu hra,velmi dobre vedia zamorske stravovacie centra,ze vecne nebude nudzovy stav a myslim si ze aj vedia dost presne kedy sa tento stav skonci,len to nase restiky a fitka budu davno padnute na hubu a v exekucii.
    ale ty ako spravny matolizac to povazujes za hoax.

  8. prenasratý volič 27. marca 2021, 20:41, toto je podla teba vlada? to si teda na tom velmi zle! dalsia blba naivna ovca!

  9. „TROCHU PRAVDY DO CHAOSU“ Matovič je narcistický pomstychtiví KOKOT.o Matovičovi sa to slušne napísať nedá

  10. Celý ten štatút je jedno nebetycne klamstvo,a ešte k tomu uverejnené pred rokovaním VSETKYCH,štyroch koaličných strán.Takze Kollárova snaha niečo zachrániť bola úplne zbytočná.A tak sa to robí z jeho strany stále.Tvrdi,že SAS má neustále nové požiadavky,pritom má len jednu jedinú,aby Matovič odišiel z vlády.Naproti tomu,ten náš génius už ich mal niekoľko.Dokonca sa série aj do parlamentu,kde si vymáha odchod Ciganikovej,a aj Seligu z ich funkcie,a na to nemá ozaj právo. Remisova?Bože môj ochran Slovensko od tejto hlúpej osoby.Ak niekto ešte pochybuje o tejto vláde,a o tom ako sú hlúpi a arogantní,tak už tomu ozaj nie je pomoci.

  11. Ano…. uvedomujes si kto vyhral volby, kto zostavoval vladu, kto ma vacsie prava ako Sulik? Preto si dava podmienky.
    Rr, co cakas od zoofilnych baranov?

  12. Matelko je notoricky klamar..a zaradil sa do tzv.Covidovej mafie,kde su ksefty nadradene zdraviu obyvatelov,sme najviac testovana a oruskovana krajina ..smrtnost v novom roku je zarazajuca…vladnuca stvorkoalicia..psychopatovic,multi trtko,Vasilica premudrela a socialny netvor..za rok vladnutia presrali svoj mandat a teraz ukazuju svoj skutocny charakter..nelutostny boj o koryta a seru na ludi..odmietnutie milionov vakcin..mozno by sa dalo nazvat genocidou svojho naroda..Krajci,ako koordinator ockovania..sa najprv vyhovoril na pandemicku komisiu,ta to odmietla a najnovsie je vinny strapaty Jarcuska..tito fanatici,co sa ohanaju duchom svätym,su skor posadnutí zloduchom..

  13. Vcerajsie testovanie potvrdilo 0,3% pozitivnych na Slovensku..minule sa vyse 500 tisic testov,namiesto nakupovania testov,sme mohli nakupit vakciny,ale to je asi menej vynosny kseft..

  14. Pre normálneho človeka je až sebatrýznenie sa vyjadrovať k tým Matelkovým statusom,ale ešte sa nájde dosť jeho Svedkov,ktorí mu veria a veria v jeho genialitu.Keby to nebolo tragické,tak by z tých jeho vyjadrení v časovom slede bola dobrá komédia.

  15. Máte pochybnosti?
    Celá EÚ nám vyčíta, že miesto vakcín sme nakupovali AG testy..
    A keď konečne niečo prišlo z Ruska, tak sörösjunge spustili pád vlády.
    Pre info.. Srby už očkujú migrantov a ľudí zo susedných štátov. Okrem „západných“ vakcín majú aj čínsku.
    A my sa kľudne ďalej špárame v nose..

  16. Realita a prečo ockuju aj zo susedných štátov? Lebo sa obavaju dátumu spotreby tak sa to snažiaminut od Astra zeneca? Keby to bolo tu, tak kričíš že si to do seba nedáš, tak čo vlastne chces? Ani A ani B a už dupľom ani C ti není dobre.

  17. Rr, ako si prišiel (prišla) na to, že by ja s tým mal mať problém.
    Ak je vakcína jedinou cestou k „slobode“, tak si môžu do mňa nacpať hoc aj niečo experimentálne. Furt to bude mať lepší efek, jak si každý týždeň trhať nosovú sliznicu a nemocť cestovať mimo SR.
    Nepríde vám to podobné s protektorátom, či železnou oponou?
    A výsledok? Je*eme tu vlastných ľudí, ťaháme z nich pokuty, bránime im v slobode pohybu a zatiaľ si jeden kkt medlí ruky ako fajn sa nabalil na nákupe „lacných testov“.

  18. Nakolko je ockovanie dobrovolne,tak by ludia mali mat moznost vyberu vakcin,ked si mam nechat pichnut chemicku sracku a este musiet podpisat papier,ze som si vedomí vedlajsich ucinkov,tak musim mat moznost vyberu a istotne nie sracku typu AstraZeneca..

  19. Realita, tak ty plačeš, že nemôžeš cestovať mimo SR? A keď si mohol, tak si vyskakoval, že prečo to už nezatrhli. Veď ty sa hádaš sám so sebou. Nejako si to v tej tvojej ovčej hlavičke uprac.

  20. Jozef,zase si nesklamal a zahmlievas,ako sa patrí.Vobec sa Sulika nezastavam,ma od začiatku len 1.poziadavku,alebo premiér poda demisiu,alebo SaS odíde z vlády.Ziadna iná podmienka nebola.A Matovič môže,alebo nemusí.Cirkus je to,to mohol ,keď sa chcel zbaviť Sulika urobiť oveľa jednoduchšie.Mohol,ako premiér jednoducho odvolať Sulika z vlády.Zrejme bude,budú asi v“vládnuť“ v trojkoalicii.Takze načo to všetko bolo.?

  21. Omyl.. Nie prečo to nám nezatrhli.
    Ale prečo nás neustále kontrolujú a pokutujú (v rámci vlastného štátu), zatiaľ čo háveď bohvie odkiaľ si sem prichádza na dennej báze.
    Ešte aj chudáci, čo bývajú kilometer od hranice a robia už roky v AT musíš absolvovať kontroly, akoby bol rozdiel v tom, či idem z BA do Kittze alebo z BA do Senca..
    A rumunský kamión sem dovezie desiatky kusov odpadu a ešte sa o nich budeme starať a vítať ich.
    A v tom je ku*va rozdiel!
    To samé hranica s Ukrajinou.. Prípady nákazy u nich rastu geometrickým radom a „robotník“ z Ukrajiny si veselo pendluje každý víkend domov bez kontroly!!
    Ale občan EÚ má problém v šengenskom priestore.. Ba čo viac, slovak ešte aj vo svojom meste!!

  22. Realita, točíš zrazu niečo úplne iné ako v tom predchádzajúcom príspevku, ešte raz si to po sebe prečítaj, si nejaký rozdvojený.
    A ty TT podľa toho ako píšeš zjavne potrebuješ toho cvokára ty, značka: súrne

  23. Jozef,máš Ty tu všetkých za blbcov,alebo čo a čo Ti ide.Mat za každú cenu posledné slovo,ja si myslím,že ľudia čo nechcú vidieť realitu a vymýšľajú si tento,lebo toto tak sa s nimi nemá cenu baviť.Je to vlastne úplne jasná záležitosť,neviem prečo sa to tu komplikuje.Matovic odstúpi,ale nie že z premiérskeho,ale aj z VLADY a je pokoj,a potom sa nevráti ani Sulík.Zahravaju si zo Slovenskom a keď toto niekto schvaľuje a to len z dôvodu akéhosi fan klubu Matovica,tak si nájdi nejaký fotbalovy klub,a tam to nikomu nebude vadiť.

  24. Keď vladu bude riadit mafia na cele s tienovym premierom Bodorkom a vsetci ministri budu k nemu chodit na kobercek, ked sudcovia budu skakat tak ako bude mafia piskat, tak potom budu aj zmrdi. Akosi rychlo si zabudol, kto nam tu v skutocnosti vladol, alebo si jeden z nich? Mafiani v base vypisali na matovicovu hlavu odmenu, preco asi?

  25. Od kazdeho nespokojneho obcana jednu dobru facku po hube. Mozno by sa zbadali ze sa nehraju na pieskovisku ako predchadzajuca vlada v sitkome „Halusky“… meciar s budajom..atd.
    Niektori by mali pochopit rozdiel medzi NR a psychiatriou. Kto kam patri.

  26. Neda mi reagovat.
    Ak je mafia, kde su rozsudky? Ako to ze z tej „velkej mafie“ je vo vysetrovacke len par, ktori sa ulakomili?
    Ako to, ze Remisova stale trepe o Fasistoch? My mame nejaku fasisticku stranu? Pokial viem, tak ani US nepotvrdil fasisticku stranu.
    Alebo zmrdi zacinaju boj formou – 1000x opakovane sa stava pravdou?
    Ak byvala vlada ukradla 600mil.€, kde su tie peniaze? Ako to, ze ich nema? Tiez ich ukradli?
    Ovecky, nedavajte si dve a dve dokopy, lebo neviete pocutat a je to pre vas velka matika. ste matelkom zblbnuti. Pocitajte postupne. Jedna a jedna, …

  27. Ty si zblbnuty niečím iným..doslova.svoj rozum určite nepouzivas, iba to čo si započul alebo čítal, vlastne ho ani nemas

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img