ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Mestské povrchy 5

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Peter Sabo / 26 MAR 2021 /  Za tieto povrchy zodpovedá mesto Sereď.

Bez komentára…

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Bolo by na čase ukázať povrchy, ktoré sú urobené, ale kvalitne. Asi toho by mnoho nebolo. Takéto, aké sú na fotografiách sú všetky.

  2. tento seriál ma ceľkom zaujal. Preto som si znovu prezrel všetky jeho diely aj s príslušnou diskusiou. Len som nepochopil, čo bolo spúšťačom tohoto seriálu. Pochopil som, že pán viceprimátor tu niečo obhajoval a napádal pána Saba. A vôbec neodpovedal na Sabove otázky. V diskusii ma zaujala jedna vec ktorú pán Sabo uviedol a síce nové trhovisko a jeho zverejnenie. Preto by som sa vás pán Sabo chcel spýtať ako to bolo s tou prezentáciou či zverejnením. Napísal ste nasledovné: Mimochodom, kedy ste zverejnili projekt trhoviska? Odpoviem za vás, zverejnený bol na súkromnom billboarde primátora ako kandidáta. Projekt vypracovaný za mestské peniaze schovaný v šuflíku. Rozumiem tomu správne? Pán primátor zneužil svoju právomoc a projekt trhoviska za ktoré zaplatilo mesto jednoduch ukradol a dal si ho na svoj bibord? Hádam za to zaplatil? Alebo sa mýlim? Ak nezaplatil, tak to by bolo riadne chrapúnstvo. Neverím že by pán primátor klesol až tak hlboko. Tak ako to je pán Sabo? Môžete mi prosím pravdivo odpovedať?

  3. Pán Vladimír, prvýkrát som sa s témou trhoviska dostal do kontaktu 11.12.2017, kedy som bol prvýkrát účastný na komisií RMaŽP po mojom zvolení do nej. Vtedy na zasadnutie prišiel pán prednosta Krajčovič s tým, že vyplynula požiadavka (neviem či od poslancov, vedenia mesta, obyvateľov), že by sa malo pristúpiť k rekonštrukcií trhoviska. Existoval starší projekt (ak sa nemýlim v tej dobe 8 rokov starý), ktorý však už nespĺňal kvalitatívne požiadavky. Komisia vtedy jednohlasne schválila nasledovné uznesenie: „Komisia navrhuje dať spracovať 3 architektonické štúdie. Následne vyberie najvhodnejšiu štúdiu, ktorá bude podkladom pre spracovanie projektovej dokumentácie.“
    Na ďalšom zasadnutí komisie 12.2.2018, sme boli požiadaní prednostom o zadanie parametrov pre vypracovanie štúdie trhoviska. Neviem ako iní členovia komisie, ja som svoje požiadavky poslal na všetkých, kritéria resp. parametre vypracovala členka komisie Ing. arch Dominika Vyhlídalová (aj keď v maily ešte napísala, že ich má doplniť pán Ing. arch Kráľ – neviem či sa tak stalo, finálnu verziu nemám).
    Na ďalšom zasadnutí komisie sme už však posudzovali vypracovanú štúdiu (len jednu) práve Ing. arch. Kráľom a Ing. arch. Vyhlídalovou. Nepamätám si presne čo nám bolo prezentované ako dôvod, prečo neboli vypracované aspoň tri návrhy aj inými spracovateľmi. Matne si spomínam, že sa nepodarilo mestu nájsť iných, neviem úprimne.
    Štúdia bola vypracovaná dobre, ja osobne som sa síce s niektorými detailami nestotožnil ale bolo vtedy komunikované, že technické a detaily sa budú riešiť v ďalších fázach projektu. Vtedy som si aj myslel, že dôjde k prezentácií štúdie verejnosti, resp. užívateľom trhoviska a aj ich prípadné pripomienky budú spracovateľom projektu buď zapracované resp. vydiskutované.
    Jednohlasné uznesenie komisie bolo nasledovné: „Komisia odporúča pokračovať v príprave projektovej dokumentácie v zmysle
    predloženej štúdie.“
    Následne na komisií (vo volebnom období 2014 -2018) už nebola táto téma preberaná. Znovu sa téma trhoviska objavila až na facebookovej stránke primátora (kandidáta) a na billboardoch. Vtedy som pod príspevok primátora, napísal nasledovný komentár za ktorý si aj po viac ako dvoch rokoch stále stojím: „Som sklamaný, že vizualizácie a ideová štúdia, ktorá bola vypracovaná pred pol rokom a doteraz ju verejnosť nevidela, sa stala súčasťou predvolebnej kampane. Takisto by som upozornil na to, že sa nejedná len o štúdiu pána architekta Kráľa. A tiež by bolo vhodné napísať kto zaplatil danú štúdiu, keď už sa používa v súkromnej kampani. Takisto ma zaráža, že štúdia nebola prezentovaná verejnosti ale už sa pracuje na projektovej dokumentácií, ako člen komisie rozvoja mesta a životného prostredia mám za to, že je vhodné takéto veľké projekty najprv komunikovať smerom k verejnosti a až potom vypracovávať projekt, v ktorom sa oveľa ťažšie menia rozhodnutia ako pred jeho vypracovaním. Samotná štúdia je spracovaná kvalitne a určite sa bude jednať o výrazný posun vpred v tomto verejnom priestore.“
    Ešte by som upresnil, že na komisií nám bola predložená štúdia len v papierovej forme, čiže ja ako člen komisie som nemal možnosť ju zverejniť. Na primátorovej FB stránke boli zverejnené vizualizácie aj výkres v digitálnej podobe.
    Dúfam, že takáto odpoveď stačí ak máte nejaké ďalšie otázky, môžete ma kontaktovať ja na mail sabados.p(zavináč)gmail.com

  4. dakujem za vysvetlenie. Z toho čo ste napísal mi tak nejak vyplýva že pan primátor Tomčányi teda zneužil svoju právomoc a postavenie a v podstate tak povediac ukradol vizualizáciu trhoviska a a dal sam sebe povolenie na jej použitie na jeho súkromných bilbordoch. Nevadilo mu že mesto za to zaplatilo. Musím povedať že som z toho riadne sklamaný. Ale s mocou asi rastie aj presvedčenie že môžem beztrestne všetko.

  5. pred pár rokmi by som nikdy neveril že by Martin bol schopný takej zlodejiny. No dnes by som bol prekvapený keby mal možnosť ukradnúť ten vizuál a neurobil by to. Pred pár rokmi som ho považoval za čestného človeka, ale veľmi som sa mýlil. Zdanie klame. Bývalý kamarát, nepoznávam ťa.

  6. A čo mestský štadion ? Bola zverejnená nejaká vizualizácia ? Bolo niečo prerokovávané na komisii rozvoja mesta ? Alebo je to zasa akcia vyvolených bez akejkoľvek diskusie ?

  7. Myslím, že vizualizácie štadiónu si dával spracovávať ŠKF Sereď a nie mesto. K samotnému štadiónu sú veľmi obmedzené informácie, na komisií sme túto tému preberali len raz. Išlo v podstate o informáciu ako bude VO prebiehať, teda, že sa zúčastnení rozhodli ísť takým spôsobom, že sa bude obstarávať celok, teda aj projektová dokumentácia s výstavbou dokopy. Vtedy som upozorňoval.na to aby mesto nezabudlo do zmluvy, resp. VO zakomponovať dva hlavné body, aby projekt, resp. stavba bola etapová, t.j. ak nebudú financie na niektorú etapu, nebude to znamenať stop celému projektu. A druhý bod, aby existovali nejaké body v čase v ktorých mesto bude môcť prehodnotiť zvolený postup víťaza VO, napr. aby nenaplanoval nejaké nevhodné riešenia resp. Aby napr. Niektorú časť nepredrazžil zbytočne a pod.
    Ako aktuálne pokračuje tento projekt neviem.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img