ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Prezidentka Zuzana Čaputová: Prijala som demisiu Ivana Korčoka a Branislava Gröhlinga

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zuzana Čaputová, prezidentka SR |MM|  Obom som poďakovala za prácu, ktorú odviedli ako členovia vlády počas roku svojho pôsobenia.

Ivan Korčok aj Branislav Gröhling odchádzajú od rozrobenej práce, čo vôbec nie je ľahké rozhodnutie. Svoje demisie podali nielen ako vyjadrenie individuálneho rozhodnutia, ale aj ako prejav stanoviska politickej strany, ktorá ich do vlády nominovala a ktorá už dnešným dňom nemá vo vládnom kabinete zastúpenie. Rozhodnutie odstúpených ministrov však plne rešpektujem a želám im veľa úspechov v ďalšom pôsobení.

Minister Korčok prevzal rezort diplomacie po období, keď sa proklamovaná zahraničnopolitická orientácia republiky nie vždy zhodovala s konkrétnymi činmi a postojmi reprezentantov štátu. Jeho príchodom na post ministra sa výrazne posilnila snaha o jednotu v zahraničnopolitickom pôsobení, a to si veľmi cením. Z pohľadu výkonu mojich ústavných kompetencií v zahraničnej politike sme boli najbližšími partnermi a na jeho postoje som sa vždy mohla spoľahnúť. Latku výkonu ministerského mandátu svojou činnosťou postavil skutočne vysoko.

Situáciu, s ktorou sa potýkal minister Gröhling možno najlepšie ilustruje fakt, že v povojnovej histórii bol prvý minister školstva, počas pôsobenia, ktorého boli školy väčšinu času zatvorené. Osobitne som preto ocenila, že jeho rezort využil leto na dôslednú prípravu na očakávanú druhú vlnu pandémie a spoločne s epidemiológmi pripravil zrozumiteľný nástroj v podobe školského semafora, ktorý aj úspešne v septembri spustil. Vážim si tiež, že v Pláne obnovy je ministerstvom školstva vypracovaný kvalitný dlhodobý reformný zámer na použitie 800 miliónov eur určených na vzdelávanie našej novej generácie, od škôlkárov až po doktorandov. Nemôžeme si dovoliť túto príležitosť premárniť.

 

zdroj: Zuzana Čaputová, Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Drbnutého Matelka už asi boleli nohy od sústavného behania do prezidentského paláca k demisiám svojich ministrov,keď tam pri dupla demisii už ani nebol.Super premiér naj suprovejšej vlády v histórii Slovenska.Naplnil sa Matelkov sľub pani prezidentke a naplnila sa aj predpoveď normálnych ľudí a Kozinu : Do roka a do dňa.Aj by ma to možno inokedy ako ich nevoliča tešilo,ale to čo v tejto situácii predvádzajú je jednoducho národná ostuda a tragédia.

  2. Už som dal chladiť šampanské. To budú oslavy keď všetci podajú demisiu vrátane Izraelskej prezidentky ! Jupíííí !!!

  3. Kde sú teraz tie premudre reci,o verejných činiteľoch,a že žijú z našich daní a zmrdi a krok za krokom.Tu sa devastuje Slovensku,tu sa zosmiešňuje prezidentský úrad,tu sú v rozklade všetky demokratické výdobytky,tu sa robia nesmierne škody,ale však čo,Hlavna vec „lebo Fico,lebo Pelegrini“A ešte sa tam postaví tá Vasilisa premudra,a vykrikuje,že nové voľby by boli katastrofou pre Slovensko.Horsie,ako teraz už ozaj nemôže byť.Snad si niekto nemyslí,že to bude fungovať v trojkoalicii.

  4. Slovensko je najjebnutejsi stat v europe na cele s doterajsimi vladami. Sa necudujem co na nas druhe krajiny smeju a nechcu snami nic spolocne. Keby takato vlada ako je tu za podlednych 25 rokov bola v cíne popravy by boli vo vlade na kazdodennom poriadku. Hanba slovensku

  5. Na Malorku už prileteli nemecki turistky.. Nechápem prečo sa EÚ nedohodne na spoločných pravidlách,takto ten boj s Covidom bude beh na dlhé trate

  6. Ved to, nechápem, čo sa tým sleduje, dnes som čítal vyjadrenia zahraničných virologov, ktori tvrdia, že teraz zaockovani ľudia budú v jesennej covidovej vlne slabo chránení

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img