ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Zmeny v zákaze vychádzania: Pobyt v prírode do 20:00 hod., na dovolenku v zahraničí ani v noci

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM| Pobyt v prírode a individuálny šport bude od štvrtka 25. marca po novom možný iba do 20:00 večer. Úplne bude zakázaná cesta na rekreáciu v zahraničí, teda aj v noci v čase od 1:00 do 5:00. Rozhodla o tom dnes vláda.

Aj keď sa situácia na Slovensku v súvislosti s covid-19 mierne zlepšuje, celoslovensky sme naďalej v čiernej fáze. Buďme preto naďalej disciplinovaní, záleží na prístupe každého z nás.

🌲 PRÍRODA

Pobyt v prírode vrátane individuálneho športu bude naďalej možný len v rámci okresu. Zmenou je, že výnimka zo zákazu vychádzania na pobyt v prírode bude časovo limitovaná od 5:00 do 20:00.

➡️ V prípade hlavného mesta sa za okres považuje územie celého Bratislavského samosprávneho kraja, v prípade Košíc sú všetky košické okresy brané ako jeden okres.
➡️ V ružových, červených a bordových okresoch na cestu do prírody nie je potrebný test. V čiernych okresoch sa vyžaduje aj negatívny výsledok testu nie starší ako 7 dní.
➡️ Test na účel pobytu v prírode v čiernych okresoch nepotrebujú:
▪️osoby s potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starším ako tri mesiace,
▪️osoby po zaočkovaní druhou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19, po ktorej uplynulo aspoň 14 dní,
▪️osoby, ktorým zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu,
▪️deti do 15 rokov a seniori nad 65 rokov,
▪️ŤZP osoby na vozíčku,
▪️osoby so stredne ťažkým alebo ťažkým mentálnym postihnutím
▪️osoby so závažnou poruchou autistického spektra.

🏖 DOVOLENKY V ZAHRANIČÍ

Vláda zrušila pri vycestovaní na zahraničnú rekreáciu „okno“ v čase od 1:00 do 5:00, ktoré bolo doteraz v uznesení vlády. Cieľom je, aby ľudia nemali falošnú motiváciu vycestovať na dovolenku do zahraničia práve v tomto čase. Zákaz bude teda platiť celý deň.

ODKAZ NA UZNESENIE VLÁDY
https://rokovania.gov.sk/RVL/Material/25843/1?fbclid=IwAR2EQ0xtNWHRdlw4oM7PB1cjVeGJiJJCqea3bw2Ja6a5JOQZcmWWH8K_M3s

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zmysel ma vecna diskusia. Paralen a podobne krcmove nezmysly treba este odlozit, casu pri pive neskor bude dost.

    Vie tu niekto porovnat situaciu na Slovensku s okolitymi krajinami? Realne opatrenia a ich dodrziavanie obcanmi?

    Vidiac co sa deje v mestach, su vobec na Slovensku nejake opatrenia?

  2. Áno,ja viem porovnať,a môžem Vás uistiť,že na Slovensku sú ľudia vatsinou disciplinovaní,nesnažte teraz každý zhadzovať zlú situáciu na ľudí.Nemame dostatok vakcín,v očkovaní bol bordel,neexistuje e karanténa,to a mnoho iných veci je veľmi závažné zlyhania vedenia tejto pandémieNech konečne zoberú na seba zodpovednosť,a nie sa neustále za niekoho schovávajú.Vychadzaju veci na povrch,( nekupene vakcíny),ktoré sú už ozaj neakceptovatelne.Zaujimave,že to nejak zvlášť z médií nikoho nezaujíma,ale neustále sa tu o dieťa okolo rusok.Ludia nie sú blbý.

  3. Hovori niekomu nieco Ustava Slovenskej republiky? Lebo neviem o tom ze by bol nejaky zdrap papiera od nevoleneho 200 kiloveho tipka viac …

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img