ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny obnoví potravinovú a materiálnu pomoc

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MPSVR SR |MM| Ľuďom v hmotnej núdzi či v krízovej životnej situácií opäť pomôžu potravinové a hygienické balíčky. Na ich financovanie vyčlenila Európska komisia pre Slovensko v tomto roku takmer 19 miliónov eur.

Do praxe sa tak vráti projekt, ktorý v minulosti pomohol stovkám chudobou ohrozených rodín a jednotlivcov.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pripravilo návrh Revidovaného operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci 2014 – 2020 (OP FEAD), ktorý dnes schválila vláda. Úprava dokumentu vychádzala z nariadenia Európskeho parlamentu a Rady Európy, ktorým sa o. i. stanovuje rozdelenie zdrojov REACT-EU na rok 2021 pre členské štáty.

V rámci tejto novej iniciatívy navrhla Európska komisia navýšenie finančných prostriedkov súčasných programov, vrátane OP FEAD, ktorý pomáha zmierňovať najhoršie formy chudoby v Európskej únii, ako sú potravinová deprivácia a materiálna deprivácia najodkázanejších osôb. Na tento rok tak Slovensko dostane 18 953 095,08 eur.

Potravinovú a materiálnu pomoc budeme realizovať prostredníctvom poskytovania potravinových a hygienických balíčkov, ale aj poskytovaním teplého jedla. Zodpovednou inštitúciou za distribúciu balíčkov bude rovnako ako v minulosti Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny a partnerskými organizáciami Slovenský červený kríž, Charita Sv. Alžbety a Slovenská katolícka charita.

Vzhľadom na proces verejného obstarávania na dodávanie balíčkov a zabezpečenie technickej pomoci vrátane partnerských organizácií, MPSVR SR predpokladá realizáciu potravinovej a materiálnej pomoci začiatkom budúceho roka.

 „Som rada, že sme získali ďalší nástroj, ktorým budeme vedieť pomôcť najodkázanejším rodinám v ťažkej sociálno-ekonomickej situácii spôsobenej aj pandémiou COVID-19“, povedala štátna tajomníčka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Soňa Gaborčáková.

Za obdobie 2014 – 2020 sme rozdali 1 435 952 potravinových balíčkov pre 749 621 konečných príjemcov, poskytli 190 773  teplých jedál  13 964 konečným príjemcom a 190 179 hygienických balíčkov pomohlo 113 284 konečným príjemcom.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je to pekná vec, ale skôr by sa mali zamyslieť nad tým, prečo je to tak? Mali by sa snažiť odstrániť príčinu! Či ľudia nezneužívajú systém, ako naši spoluobčania, alebo nechcú pracovať, alebo miesto ľudí sú už automatizované línky… Lebo tie milióny musí niekto zarobiť. Určite to nie sú politici. Oni len nimi disponujú.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img