ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Róbert Kráľ: V zásade odmietam kupovať balenú vodu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /23 MAR 2021  /

Ing. arch. Róbert Kráľ, poslanec MZ v Seredi za volebný obvod č. 1: Amazonská, Bratislavská, Cukrovarská, Dolnostredská, D.Štúra, Fándlyho, Garbiarska, Južná, Kasárenská, Kostolná, Kukučínova, Letná, Malý háj, Mládežnícka, Mlynárska, Námestie slobody, Niklová, Novomestská, Nový majer, Parková, Pažitná, Poľná, Považský breh, Pribinova, Priemyselná, Starý most, Šintavská, Školská, Trnavská cesta, Vonkajší rad

 

Štvrté volebné obdobie: 2002 – 2006, 2006 – 2010, 2010 – 2014, 2018 – súčasnosť

Témy: všeobecný rozvoj mesta, životné prostredie, architektúra, umenie

 

ROZHOVOR:

 

Má podľa Vás význam separovať odpady?  

Áno.

 

Ako sa Vaša domácnosť zapája do separovania?   

Separujeme poctivo.

 

Nejako finančne Vás separovanie obmedzuje? Obmedzuje Vás to iným spôsobom?

Nie. V zásade odmietame kupovať balenú vodu a nosíme so sebou svoje tašky.

 

Máte v domácnosti umiestnené nejaké špeciálne nádoby na odpady?

Áno.

 

Máte doma možnosť kompostovať?

Nie.

 

Sledujete doma, že niečím zbytočne plytváte? Chcete to začať riešiť?

Moje ženy sa rady obliekajú, takže kupujeme veľa handier  🙂

 

Kto je ťahúňom „ekológie“ vo Vašej domácnosti?

Dcéra a ja.

 

Čo by ste rád vylepšili?

Vzťah Seredčanov k verejnému priestoru: špaky, hovienka po psoch, žuvačky… Všetko, čo nenájde smetný kôš.

 

Máte nápad, ako vylepšiť separovanie v meste vo všeobecnosti? 

Výchova občanov. Treba zamakať už od školy.

***

 

Zajtra vám prinesieme rozhovor s poslancom Ondrejom Kurbelom.

Seredské novinky prinášajú túto minisériu rozhovorov s poslancami mesta Sereď so zámerom vytvorenia priestoru na širšiu diskusiu o odpadoch, ktoré v meste Sereď spoločne tvoríme.

Výsledkom by mohla byť zvýšená miera triedenia odpadov Seredčanmi. Správnym vyseparovaním recyklovateľných zložiek odpadu totiž znížime objemy čiernych zmesových nádob, ktorých skládkovanie je najdrahšie a spôsobuje najväčšiu ekologickú záťaž.

 

Najlepším spôsobom ako znižovať objemy odpadov je pritom tvoriť ich čo najmenej. Odpad, ktorý nevznikol, je najlepší pre prírodu a najlacnejší pre našu peňaženku.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je vidieť, že má doma vlastnú studňu lebo takú chobotinu by nepovedal ohľadom kupovania balenej vody. Nech si skúsi na rok vodu z nášho vodovodu a hneď bude kupovať balenu vodu

  2. ..kdesi, kedysi som cital, ze v peknom upravenom meste ani nezodpovedny fajciar nezahodi spak na zem, kdezto v skaredom meste to je jedno aj tomu poriadnemu. Nemalo by byt ulohou architektov, aby boli mesta pekne a upravene?

  3. Pred pár rokmi som išiel zo známym do Rakuska,u nás po dialnici skoro všetci prekračovali rychlosť,prišli sme za hranice a zrazu sme jazdili predpisovo,pýtam sa ho,čo sa stalo..odpovedal,vieš tu sa policajtami nedá dohodnúť:)))…Ordnung muss sein..

  4. Nemôžem súhlasiť s predchádzajúcimi dvoma komentármi. Vodu pijeme z vodovodu a zatiaľ sme nič nezistili, že by to bolo niekomu ublížilo. Čo vidíme v obchode? Plné nákupné košíky vody a hlavne sladenej. Potom tie fľaše hádžu do kontajnera nestlačené, takže odvážame vzduch a za každú jazdu platíme. A čo sa týka mesta? Keď je niekto nespratník, aj keby bolo mesto pozlátené, bude robiť bordel. Môžeme to vidieť, že keď v niektorých obytných domoch si urobili kvetinovú záhradku, do nej vyhadzujú špaky, pľujú, venčia psov… Deti i v doprovode rodičov hádžu na zem papieriky od cukríkov, napolitaniek… Všetko je o ľudoch. Prečo sú nasprejované novo zateplené domy, čo ich k tomu vedie? Keď to takto pôjde ďalej, budeme žiť na smetisku. Výchova detí patrí rodine a nespoliehať sa na školu, tá má poskytnúť vzdelanie.

  5. keby sa sem dali dať fotky. Tak pošlem čo tečie u nás v dedine z vodovodu. Že vraj na farbe nezáleží. a preto je nezávadná

  6. mozno chodi po vodu do tej peknej fontany co navrhol.ale aby som nebol ustipacny, zatial najprinosnejsi rozhovor.
    pri otazke co by ste rad vylepsili,by som to mieril vsetkym obcanom slovenska,co bezne vyhadzuju papieriky,odpad do prirody atd.
    do rakuska je skutocne iba kusok a tam mame velmi pekny priklad ako sa spravat k svojmu prostrediu,sme narod nevychovancov a ked niekoho upozornite preco nehodi obal od napolitanky do kosa, este vas posle do pecka.

  7. Deti kopírujú rodičov. Keď sa rodič osopí na vás, keď ho upozorníte že dieťa niečo robí zle, no potom to robí i naďalej. Najlepšia výchova je v tom, keď my dospelí ideme im príkladom, keď vidia, že ten papierik hodíme do odpadového koša. Ako by sa krásne žilo, keby sme nemuseli riešiť takéto veci, keď máme dosť iných, vážnych problémov.

  8. Vraj najprínosnejší rozhovor. Čo ti ten rozhovor dal? Veď toto sú odpovede na úrovni škôlkarov. Jediný prínos je ten, že v tomto čudnom seriály čudných rozhovorov aspoň zistíme, kto sú poslanci MsZ. Toť vsjo.

  9. Znovu spinava a nepouzitelna voda z verejneho vodovodu. A znovu tazka anomalia – zakaznik plati 2 X za NEUPOTREBITELNY TOVAR !!

    Raz za dodanu chcanku a druhy raz ja jej odkanalizovanie.

    Paradoxom je, ze dodavatelovi vlastne financne vyhovuje tento stav. Cim viac vody zakaznik odpusti a odkanalizuje do kanala, tym viac dodavatel chcaniek zarobi.

    Genialna obchodna politika. Treba nieco dodat?

  10. aha, a ta super corka nazvana znarodnenie a ta druha super corka nazvana mena penazi bol darcek od deda mraza? Ci to bolo v ramci budovania svetlych zajtrajskov?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img