ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Rozhovor s poslancom Pavlom Kurbelom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /22 MAR 2021 /

Pavol Kurbel, poslanec MZ v Seredi za volebný obvod č. 1: Amazonská, Bratislavská, Cukrovarská, Dolnostredská, D.Štúra, Fándlyho, Garbiarska, Južná, Kasárenská, Kostolná, Kukučínova, Letná, Malý háj, Mládežnícka, Mlynárska, Námestie slobody, Niklová, Novomestská, Nový majer, Parková, Pažitná, Poľná, Považský breh, Pribinova, Priemyselná, Starý most, Šintavská, Školská, Trnavská cesta, Vonkajší rad

 

Štvrté volebné obdobie: 2006 – 2010, 2010 – 2014, 2014 – 2018, 2018 – súčasnosť

Témy: Školstvo, nakladanie s majetkom mesta, kauzy mesta

 

ROZHOVOR

Má podľa Vás význam separovať odpady?  

Áno.

 

Ako sa Vaša domácnosť zapája do separovania?   

Tak, ako každá domácnosť v Seredi.

 

Obmedzuje Vás separovanie finančne?

Nie.

 

Máte v domácnosti umiestnené nejaké špeciálne nádoby na odpady?

Nie.

 

Máte doma možnosť kompostovať?

Kompostujem už celé roky, používame to ako hnojivo v záhrade.

 

Sledujete doma, že niečím zbytočne plytváte?

Neplytváme.

 

Kto je ťahúňom „ekológie“ vo Vašej domácnosti?

Manželka.

 

Čo by ste rada vylepšili? 

Je to OK.

 

Máte nápad, ako vylepšiť separovanie v meste vo všeobecnosti? 

Nie.

***

 

Zajtra vám prinesieme rozhovor s poslancom Róbertom Kráľom.

 

Seredské novinky prinášajú túto minisériu rozhovorov s poslancami mesta Sereď so zámerom vytvorenia priestoru na širšiu diskusiu o odpadoch, ktoré v meste Sereď spoločne tvoríme.

Výsledkom by mohla byť zvýšená miera triedenia odpadov Seredčanmi. Správnym vyseparovaním recyklovateľných zložiek odpadu totiž znížime objemy čiernych zmesových nádob, ktorých skládkovanie je najdrahšie a spôsobuje najväčšiu ekologickú záťaž.

 

Najlepším spôsobom ako znižovať objemy odpadov je pritom tvoriť ich čo najmenej. Odpad, ktorý nevznikol, je najlepší pre prírodu a najlacnejší pre našu peňaženku.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Kompostér v záhrade poslanca P. Kurbela. foto: P. Kurbel
Kompostér v záhrade poslanca P. Kurbela. foto: P. Kurbel

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. co tym sleduju? zeby toto?
    takto to zacalo….
    K iniciatíve prispejú aj seredskí poslanci
    Seredské novinky vám čoskoro prinesú rozhovory s našimi mestskými poslancami, ktorí sa chcú podieľať na znižovaní objemov odpadov Seredčanov. Spýtali sme sa ich, ako triedia odpady doma vo svojich rodinách, či kompostujú a čo by na separovaní v Seredi vylepšili.

  2. …….neurážať , bezdôvodne, veľa ľudí v dome separuje, používa bioodpad do záhrad a to dlhoročne, takže to príde samozrejmé a bez zbytočných komentov,….pred časom som to tu komentovala….kvoli tomu že nega odozvy kvoli činžiakovým ,čo tu bludy komentovali a že domoví majú viac kontajnerov….akože sorry, máme po dva ale z domov aj iný odpad a peniaze zato zaplatíme a koľko ľudí sa snaží aspoň tak pomôcť že kompostuje a nie len chémia…a ked to tak zoberiem aj tie kompostéry a mulčovače (elektriku treba zaplatiť) sú neni zadarmo a na činžiaku vynesiete igelitku a hotovo …

  3. Čo to tu za blbosť píše, že z činžiaku vynesie igelitku a hotovo. Ale za odpad sa platí za osobu a nie na váhu odpadu. A ešte jedna maličkosť, že do našich kontejnerov nosia aj z rodinných domov. Zastaví auto a šup vrece s odpadmi do kontajnera a hajde preč. Keby to bolo nastavené tak, že by sa odpad vážil, boli by sme prekvapení kto, koľko by platil. Nie všetko sa dá skompostovať.

  4. Pred niekoľkými rokmi som o vážení odpadu hovoril na zastupiteľstve, potom asi pred 5timi rokmi to znovu zopakoval kolega Bistro Horváth. Ale za celej ery Tomčányiho a objektívne povedané ani predtým sa podmienka zvozu spolu s vážením nikdy nedostala do podmienok pri výbere firmy na zvoz odpadu. Jednoducho táto myšlienka či nápad bol dokonale odignorovaný alebo inak povedané zmietnutý zo stola. Prečo by sa tým mesto zaoberalo, keď je jednoduchšie vypísať výberové bez tejto podmienky, lebo viem že žiadna z firiem v najbližšom okolí nevie splniť takúto podmienku. To by si musel dať niekto námahu a vyhľadať firmy ktoré vedia vážiť odpad a osloviť ich. Ale načo si zbytočne robiť robotu. Takže na čo akákoľvek iniciatíva?

  5. Cca 25000 € stoji dovybavenie zvozovych aut vahami. Je len velmi malo uz vybavenych firiem a niekto by to dovybavenie musel zaplatit. A kto by to platil?

  6. Pavol Kurbel 22. marca 2021, 21:24 – menej odpadu = mensie objemy skladkovania a tym MENSIE ZISKY pre firmu, ktora sa skladkovanim odpadu zivi.

    Nie je na nas riesit vahu na autach rovnako, ako nie je na nas rieist problemy firmy, ktora sa zaviazala desiatky rokov riesit BRO mesta zadarmo.

    A predsa ako vahy, tak problemy firmy vedenie mesta riesi. Dokonca malo z verejnych penazi platit za nieco, o co sme sa nemali starat.

    Absencia vah na autach NEznizuje naklady pre ludi, ktori separuju.

    NAHODA?

    Fakt nahoda, alebo umysel?

  7. Dosť ma znechutili odpovede pána poslanca. Podľa nich má celé separovanie na saláme – podobne ako bežný obyvateľ mesta. Za odpoveď na otázku, či by ste niečo zlepšili: prosím, do ďalších volieb nekandidujte, patríte na politický dôchodok.

  8. Neviem či číslo ktoré udávate je správne. Ale aj keby to tak bolo, tak tým že by sa oveľa viac separovalo, bolo by menej komunálneho odpadu a tým by ľudia ušetrili.. Ušetrilo by sa na zvoze i na uložení. Ako som spominal, asi pred piatimi rokmi to aj Bistro Horvát na zastupiteľste hovoril a hovoril aj konkrétne mestá ktoré takto realizujú zvoz. A tam to kto zaplatil? Ak budeme málo separovať poplatky pôjdu automaticky hore. Pri väčšej separácii sa minimálne nebudú zvyšovať. Takže tu je odpoveď kto by to zaplatil. Vždy to zaplatí tvorca odpadu. Či už ako dovybavenie vozidiel alebo ako zvýšené poplatky za nízke percento separácie.

  9. Pre Andreja
    ako som už spomenul, hovoril som o vážení pred niekoľkými rokmi. Nemalo to však žiadnu odozvu zo strany mesta. Potom o to hovoril aj kolega Bistro Horváth. Tak isto bez odozvy. Tak čo som mal v odpovedi uviesť že to budem osobne vážiť? S myšlienkou ktorá je jednoznačne dobrá a som presvedčený že týmto smerom sa to v budúcnosti bude uberať som prišiel. Tak aký máte problém? Nie je v mojej moci prinútiť primátora dať túto podmienku do výberového konania. Ale opýtam sa vás. S akým nápadom na zvýšenie separácie ste prišiel vy?

  10. Vedenie mesta ODMIETALO odoberat odpad na objem / hmotnost a spolu s firmou v ktorej ma mesto ucast, OBYVATELA MESTA poslalo prec. Odpad na objem / hmotnost uz treti rok vozime na skladku do Trnavy.

    Viac v tychto clankoch:

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/problem-s-legalnou-likvidaciou-odpadu-podla-objemu-obcanmi-stale-trva-hovorca-veselicky-nedviha-telefon-co-robi-primator-tomcanyi/index.html

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/vedenie-mesta-hovori-o-obavach-z-mnozstva-odpadu-tvoreneho-zamestnancami-z-tretich-krajin-legalnu-likvidaciu-ale-prakticky-neumoznuje/index.html

    Pracovnicky na MsU nam v telefonate potvrdila, ze sme PRVI z rodinnych domov a bytov, kto chce likvidovat odpad po ubytovanych ludoch LEGALNE – ostatni ze maju vrecia v noci rozvlakovat do nadob pri cinziakoch.

    Smutne…

  11. Neviem prečo od činžiakov sa neodváža veľkorozmerný odpad /neviem presne ako sa to nazýva/, keď od rodinných domov sa odváža. Býva rozpis ulíc, kedy sa bude odvážať. Tieto ulice nikdy nie sú na zozname. To si ľudia musia sami odpratať. Kto má možnosť si to odvezie na zberný dvor, iní ku kontajnerov, iní zapratajú pivnice.

  12. V ser. novinách písali Zber elektroodpadu aj objemného odpadu od činžiakov
    Je možný vopred nahlásiť a dohodnúť s oddelením životného prostredia mesta (mail: zuzana.vohlarikova@sered.sk). Vopred sa však dohodnite so susedmi vo vašom bytovom dome na najvhodnejšom termíne. Mestský úrad Sereď vám zabezpečí veľkokapacitný kontajner pred váš činžiak a jeho bezplatný odvoz.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img