ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Policajti odhalili v Seredi cudzincov vykonávajúcich nelegálnu prácu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Policajti okrem vykonávania kontrol dodržiavania protiepidemiologických opatrení plnia aj ďalšie úlohy, ktoré im zo zákona vyplývajú. Takou  úlohou je aj odhaľovanie nelegálnej práce cudzincov na našom území.

V piatok (19.03.2021) sa príslušníci nitrianskej cudzineckej polície v spolupráci s pracovníkmi Inšpektorátu práce Trnava zamerali na odhaľovanie nelegálnej práce v objekte spoločnosti v meste Sereď. Počas tejto akcie boli kontrolovaní štátni príslušníci tretích krajín pri výkone prác.

Policajti s kolegami zistili, že štátni príslušníci tretích krajín vykonávajú svoju pracovnú činnosť v rozpore so zákonom, bez príslušných oprávnení a udelených výnimiek. Policajti s cieľom ďalších úkonov predviedli na policajné oddelenie 15 cudzincov rôznej štátnej príslušnosti – Srbskej republiky, Bosny a Hercegoviny, Ukrajiny a Čiernej Hory.

Za výkon nelegálnej práce na území Slovenskej republiky boli 13 cudzincom vydané rozhodnutia o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie Slovenskej republiky a na územie všetkých členských štátov na dobu jedného roka a bola im určená 30 dňová lehota na vycestovanie. Ďalším  dvom cudzincom boli vydané rozhodnutia o administratívnom vyhostení bez uloženia zákazu vstupu a bola im určená 30 dňová lehota na vycestovanie.

V podobných kontrolách budú policajti v spolupráci s pracovníkmi inšpektorátov práce pokračovať aj naďalej.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V článku nie je ani slovo o sankcii, resp. možnej sankcii voči firme, kde sa to udialo. Povie sa A, nepovie sa B. Práve také pofidérne firmy by mali dostávať likvidačné sankcie.

  2. Pan Anonym. Firma ma zmluvu s personalnou agenturou ktora zabezpecuje vsetky dokumenty pre svojich ludi. To ze nemaju papiere v poriadku je maximalna chyba personalnej agenturi a nie firmy. Firma vyziada iba pocet ludi na urcite obdobie a pre firmu to tu konci 🙂 pekny den

  3. ana ako členka bruchovej uderky ste mohli rovno uviest o koho ubytovnu sa jedna to by vsak nevyzeralo tak nestranne ako sa snazite vyzerat

  4. Pre hajtera! Tak potom máte zmluvu s pofidernou personálnou agentúrou!!! Lebo, keď takto píšete, určite ste jeden z tej firmy!!! Možno personalista… Mali by ste zvážiť, s akou agentúrou uzatvárate zmluvu!!! Či vám je to jedno, hlavná vec, že má kto muklovať za minimálnu mzdu. 👎👎👎👎👎👎

  5. V prvom rade sa mali zamerať na personálnu agentúru(y), ktoré ich sem privážajú a nasľubujú im hory doly. Zneužívajú ich jazykovú neschopnosť sa tu dohovoriť. A hlavne ak chcú legálne pracovať, tak ich ani nechcú, len na čierno! A zamerať by sa mali aj na to, či majú urobené testy na covid.

  6. ……Ddobré ráno
    …….konečne a zase ,lebo boli už na jeseň chytili len niektorých a mohli by aj o týždeň Qehenberger, príde cudzinecká polícia, prchajú cez lis, kvoli týmto bastardom čo nemajú nijaké papiere( tým pádom testy na covid) sa musíme testovať…podotknem,kedže tam pracujem…ani jeden z tých hajzlov nedodržuje karanténu…ako sa preukážu pri vstupe ked na testovaní treba preukaz totožnost???????a oni nemajú ani povolenie na pobyt,či pracovnú zmluvu….asi treba častejšie kontroly a to vo všetkých podnikoch a poslať do piče všetkých cezpolných….bez debaty a sorry za výraz ale inak to tu už ani nejde len priamo do papule a hnusne ,do piče ,slovači tu berú robotu a ešte sa robia že sú viac ( kurvy,humusácke)……a potom sa treba s nimi baviť na úrovni,lebo sú milí ,slušný,pracovití a dobrý……raz som si pustila pod kožu….nikdy viac…..moje jazvečíky majú viac rozumu a charakteru ako tieto hovädá cezpoľné (česť výnimkám,málo ich je)

  7. Pre Anonym 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 víborne máte pravdu ale tie naše štátne orgány. …. Fuj ďaľšie kurvi.

  8. Velice tu chceli budovat ubytovne pre tychto parazitov a tak to aj dopadlo. Ziadne povolenia choroby to roznasa lebo jebu na zakony a nase dievocky su tak drbnute ze im este aj nohy roztahuju a kotia deti spolu. Este ich nalakaju aj na manzelstva len aby tu ostali lebo tam u nich ziju ako tu cigani na cukrovarskej. Napriklad majitelka baru na krizovatke by vam porozpravala kedze jedneho z parazitov si zobrala za muza a uz si tu moze v klude ostat. Co ste chceli to mate a hlavne ked si sem budu rodiny zvlakat

  9. Vprvom rade agenturu ktorá dodáva zamestnacov do spominanej firmi na majeri vlastní Srb. A je jedna ruka z riaditelom firmi tak niet sa čo čudovat že 85% podotíkam!!! zamestancov su občania spomínanej narodností.

  10. Nikto to tu nenapíše otvorene, tak to dám ja.
    Tu nejde len o QUEHENBERGER, ale problém je najmä agentúra LARA, ktorá tu dlhodobo najíma na čierno ľudí väčšinou zo Srbska, Ukrajiny.
    Český riaditeľ Quehenbergeru Mireček o tom dobre vie a iste s tou agentúrou nespolupracuje len tak.

  11. Pracujem tam a pracoval som aj v FM LOGISTIC. Jedna jediná agentúra nie je čistá žiaľ… a je ich tam neúrekom… nevidím do toho a nechcem tu písať hlúposti ale treba si uvedomiť že slovač za 6-7 EUR na hodinu na živnosť sa ani nepostaví z postele.

  12. Každý deň treba robiť kontrolu. A dat agentúre zákaz podnikania.a nie dat echo 3dni dopredu,že bude razia. Fm logistik každý 10ti robí na cierno

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img