ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Materské, základné a stredné školy od pondelka 22.marca obnovia vyučovací proces

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Iveta Tóthová /19 MAR 2021 /    Od 22. marca je podľa Covid automatu okres Galanta zaradený do III. stupňa varovania – bordovej farby. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Galante za súčasnej epidemiologickej situácie odporúča od uvedeného dátumu prevádzkovateľom zariadení pre deti a mládež obnoviť prezenčnú formu výučby pre materské školy a I. stupeň základných škôl.

Mesto Sereď, ako zriaďovateľ základných a materských škôl z tohto dôvodu na zasadnutí krízového štábu rozhodlo nasledovne:

Materské školy:

V Seredi budú od 22. 3. otvorené všetky materské školy a elokované pracoviská. Rodičia a osoby vstupujúce do materskej školy potrebujú mať k nahliadnutiu 7-dňový negatívny test alebo sa preukázať výnimkou. Deti nie sú povinné nosiť rúška.

Základné školy:

Na Základných školách J. Fándlyho a J.A.Komenského sa od pondelka 22.3.2021 obnovuje prezenčné vyučovanie pre žiakov I. stupňa. Žiaci II. stupňa sa budú naďalej vzdelávať dištančne.

Cirkevná ZŠ sv. Cyrila a Metoda taktiež obnovuje vyučovací proces pre žiakov 1.-4. ročníka.

Aktuálna platná podmienka účasti na vzdelávaní žiaka je: kópia 7-dňového negatívneho testu jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti, kópia 7-dňového negatívneho RT-PCR testu na ochorenie COVID-19, vyplnené čestné prehlásenie zákonného zástupcu žiaka s priloženou kópiou testu. Žiaci 1-4 ročníkov majú povinnosť nosiť rúška.

Špeciálna základná škola otvára pre svojich žiakov všetky ročníky. Aj tu platí podmienka účasti na vyučovaní preukázanie sa negatívnym výsledkom antigénového testu alebo RT-PCR testu nie starším ako 7 dní jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti alebo potvrdenie o uplatnení výnimky. Pre žiakov I. stupňa sú povinné rúška, pre zamestnancov a žiakov II. stupňa respirátory.

Trnavská župa rozhodla o stredných školách

V pondelok 22. marca 2021 sa do lavíc Gymnázia V. Mihálika a Obchodnej akadémie v Seredi vrátia študenti končiacich ročníkov. Školy sú oprávnené požadovať k nahliadnutiu potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie Covid-19 nie staršie ako sedem dní, respektíve potvrdenie o prekonaní tohto ochorenia nie staršie ako 90 dní. V interiéri zároveň platí povinnosť nosiť respirátor FFP2. V školách budú platiť prísne hygienické a protiepidemiologické opatrenia. Vyučovací proces študentov nekončiacich ročníkov bude pokračovať dištančnou formou aj po pondelku 22. marca 2021.

zdroj: Základné a materské školy v Seredi, TTSK

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Deti čo najskôr do škôl. O tom niet pochýb. No nestotožňujem sa so zriaďovateľom poslať deti do škôl od 22.3..
    o par dni sú opäť prazdniny, pozitivita v Seredi opäť stúpa . Nebolo rozumnejšie po prázdninách a všetky ročníky?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img