ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Osem dospelých a dve deti cestovali v návese kamióna z Rumunska za lepším životom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR  |MM|  Vo štvrtok (18.03.2021) bola hliadka Oddelenia cudzineckej polície PZ Nové Zámky vyslaná na preverenie hlásenia, že sa v kamióne novozámockej firmy nachádzajú desiati migranti.

Po príchode na miesto policajti zistili, že sú to siedmi štátni príslušníci Afganistanu, dvaja štátni príslušníci Indie a jeden štátni príslušník Pakistanu. Deviati cudzinci, okrem jedného štátneho príslušníka Indie, boli žiadateľmi o udelenie azylu na území Rumunska. Štátnemu príslušníkovi Indie bolo vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení so zákazom vstupu na územie Slovenskej republiky aj na územie všetkých členských štátov na jeden rok. Piati štátni príslušníci Afganistanu, jeden štátny príslušník Pakistanu a jeden štátny príslušník Indie boli za účelom návratu v rámci Dublinského dohovoru zaistený a umiestnený v zariadení pre cudzincov v Medveďove. Dvaja maloletí cudzinci boli odovzdaní pracovníkom oddelenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí zabezpečili ich umiestnenie cudzincov v detskom domove.

Podľa vyjadrení cudzincov do kamióna nastúpili za pomoci prevádzača na parkovisku v Rumunsku. Z domovských krajín vycestovali kvôli zlým životným podmienkam a občianskej vojne.

 

Všetci cudzinci boli podrobení vyšetreniu na COVID-19, výsledok bol u všetkých negatívny.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A zase stále tá istá pesnička..
    Ja nemôžem do druhého okresu.
    O chvíľu sa zavedie „železná opona“ pre nás, nakoľko nemôžem na dovolenku do zahraničia..
    Pre info.., podľa štatistík, ktorými nás kŕmia, majú okolité krajiny lepšiu situáciu ako my.
    No deň čo deň k nám dovezú rumunské kamióny háveď z materinej riti.
    Asi tak vyzerá bezpečnostná situácia na Slovensku.

  2. Pre Realita, to si fakt myslíš, že išli na Slovensko? Pre nich je Slovensko iba neznáma pustatina, cez ktorú musia prejsť do Nemecka.

  3. Pre občan: Dúfam, že to tu číta aj polícia a zavolá si ťa na pohovor, ako si to myslel s tým nabádaním k vražde. Tam potom môžeš svoju hlbokú myšlienku riešenia uteceneckej krízy rozvinúť podrobnejšie.
    Pre realita: materina riť je pre mnohých aj Sereď.

  4. Anonym.., nie nemyslím si, že Slovensko je ich vysnívaná krajina.
    No pointa je v tom, že ty ako občan EÚ nemôžeš ani do vedľajšieho mesta, nedaj boh si uplatniť voľný pohyb osôb v rámci EÚ.. A oni, bez určitého pôvodu, známeho zdravotného stavu, „certifikátu“.., sa môžu voľne pohybovať kade tade. Ešte ani ich ich vekom si istý nemôžeš byť..
    A žiaľ, v rámci zákona o migrantoch, hoc to bude proti ich vôli, zostanú na území štátu, kde ich „odchytili“ a za naše dane ich tu budeme živiť, kým nedostanú azilovú výnimku a potom sa presunú ďalej.
    Ale my budeme dennodenne je*aný na cestách, za to, že ideme do práce..

  5. Hneď mali dať každému po 1000€ za porušenie zákazu vychádzania. Kurva fix normálne človek nemôže ísť ani do iného okresu.

  6. Áno, chápem tvoj hnev, tvoje pohnútky. Vychadzas zo seba. Riešiš denne, že musíš občas policajtom ukázať papier, že ideš do prace a iné neprijemnosti.. No som presvedčený , že tyto nájdení chudaci by dali všetko za to, aby aj so svojimi deťmi v živote riešili len problémy našich rozmerov. My nevieme, čo je vojna, čo je hlad, čo nedostupná zdravotná starostlivosť, či vzdelávanie. Chýba nám solidarita. Radi ju však prijímame. Takí sme mi, Slováci.

  7. Pre Realitu.., nepochopil(a).
    Tu nejde o nich.. Tu ide o princíp rovnosti. V Bratislave na hlavných ťahoch 2 policajné hliadky po oboch smeroch, na hranici každého 1 a viac hliadok.
    Vojak a policajt chodia „do prirody“ robiť denne kontroly, to samé pred nákupákmi..
    A hranice deravé jak Matoviča inteligencia.
    Mám kolegov zo Srbska, poznám ľudí z Ukrajiny a cestujú si hore dole ako sa im to hodí.
    Do Nového Sadu sa dostaneš ľahšie ako z okresu GA do centra Bratislavy.
    EÚ ide zavádzať Covid pasy a háveď si pricestuje bohvie odkiaľ.
    Hlavne, že ja nemôžem ani do AT, hoc pracujem cca 500 a menej metrov od hranice.
    Našich vodičov chceli náckovia lustrovať, zatiaľ čo Rumuni rozvážajú háveď po celej Európe..
    Tak aká ochrana zdravia pre občanov Slovenska, či EÚ sa tu deje??

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img