ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Od pondelka začína prevádzku očkovacie centrum v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V pondelok 22.marca začne prevádzku očkovacie centrum v Seredi. Vakcinácia bude prebiehať na poliklinike ProCare, v bloku E na prvom poschodí. Priestory budú výrazne označené ako Vakcinačné centrum.

Ako informovala riaditeľka polikliniky Kornélia Horváthová, v očkovacom tíme bude vždy jeden lekár, dve zdravotné sestry a dve administratívne pracovníčky. Koordinácia klientov bude prebiehať v spolupráci s príslušníkmi mestskej polície. Vakcinácia bude prebiehať päť dní v týždni, vždy od pondelka do piatka v čase 7:30-12:00 hod. a od 12:30-14:30 hod.

Denne by sa mohlo zaočkovať približne 100-130 ľudí. Vakcinovať sa bude očkovacou látkou Moderna, ktorá sa podáva vo forme dvoch injekcií, zvyčajne do svalu v hornej časti ramena, a to s odstupom 28 dní.

Registrácia

Záujemcovia o očkovanie musia vyplniť registračný formulár na https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia

Zaregistrovaním sa dostanete do tzv. čakárne a týmto krokom budete zaradení do zoznamu čakateľov na termín. Termíny budú priraďované podľa veku. To znamená, že o pridelení termínu na očkovanie nerozhoduje čas Vašej registrácie.

V procese registrácie si budete vedieť vybrať Vami preferované očkovacie mesto alebo obec.

Ďalší postup po registrácii

– v ďalšom kroku Vám bude pridelený PIN kód (identifikačný údaj), ktorý obdržíte aj na uvedené kontaktné údaje zadané počas registrácie

– PIN kód slúži na všetky zmeny, ktoré môžete realizovať, preto si ho starostlivo uschovajte

– ako sme písali po registrácii budete zaradení do zoznamu čakateľov na termín (termíny sú priraďované podľa veku)

– informácia o priradenom termíne a mieste očkovania Vám príde najneskôr 2 dni pred očkovaním

– termín je potrebné dodržať a na miesto očkovania prísť v predstihu minimálne 10 minút

Na Slovensku momentálne prebieha očkovanie nasledovne:

Očkovanie je podľa veku rozdelené do niekoľkých fáz. Ak nie ste v jednej z otvorených skupín, registrácia Vám bude sprístupnená neskôr.Momentálne je spustená už 4.fáza:

  1. Špeciálna skupina obyvateľov
  2. Osoba s vekom najmenej 85 rokov
  3. Osoba s vekom od 70 do 84 rokov
  4. Osoba s vekom od 60 do 69 rokov

Čo je vakcína Moderna

Ako sme spomínali vyššie, v Seredi sa budete môcť dať zaočkovať vakcínou Moderna. Ide o očkovaciu látku určenú na prevenciu koronavírusového ochorenia 2019 (COVID-19) spôsobeného SARS CoV 2 u osôb vo veku 18 rokov a starších.COVID-19 Vaccine Moderna obsahuje molekulu nazývanú mediátorová RNA (mRNA) s pokynmi na vytvorenie proteínu zo SARS-CoV-2, čo je vírus zapríčiňujúci ochorenie COVID-19. Očkovacia látka COVID-19 Vaccine Moderna neobsahuje samotný vírus, a preto nemôže spôsobiť ochorenie COVID-19.

Viac informácií o Moderne nájdete kliknutím na tento odkaz.

zdroj: korona.gov.sk, https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/covid-19-vaccine-moderna-epar-medicine-overview_sk.pdf

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img