ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Na separovaní mi vadí jedine frflanie mojich detí, hovorí Norbert Kalinai

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /17 MAR 2021/

Ing. Norbert Kalinai, poslanec MZ v Seredi za volebný obvod č. 2: A. Hlinku, Čepeňská, Dolnomajerská, Hornomajerská, Hviezdoslavova, Fraňa Kráľa, Jesenského, Jilemnického, Komenského, Krásna, Kúpeľné námestie, Legionárska, M.R.Štefánika, Námestie republiky, Nová, Orechová, Pekárska, Poštová, Priečna, Rovná, Slnečná, Slnečná II, SNP, Spádová, Šulekovská, Vinárska, Vysoká, Záhradná, Železničná

 

Druhé volebné obdobie: 2010 – 2014, 2018 – súčasnosť

Témy: všeobecne rozvoj mesta, šport, kultúra

 

ROZHOVOR

 

Má podľa Vás význam separovať odpady?  

Jednoznačne áno.

 

Ako sa Vaša domácnosť zapája do separovania?

Triedime odpad podľa možností, ktoré nám odvozom umožňuje mesto, a teda trúfnem si povedať, že dôkladne triedime odpad na bio, plasty, papier, oleje a “zvyšok”.

 

Finančne Vás separovanie obmedzuje?

Absolútne nie.

 

Obmedzuje Vás to iným spôsobom?   

Nie. S výnimkou počúvania frflania mojich detí, že musia vyseparovaný odpad presýpať a vykladať do troch extra vriec J

 

Máte v domácnosti umiestnené nejaké špeciálne nádoby na odpady?

V kuchyni a všetkých spálňach máme koše zvlášť na papier, plasty a zmiešaný odpad. Obsah presýpame v garáži do vriec a potom vykladáme na odvoz.

 

Máte doma možnosť kompostovať?

Nekompostujem.

 

Sledujete doma, že niečím zbytočne plytváte?

Nesledujem.

 

Kto je ťahúňom „ekológie“ vo Vašej domácnosti?

Ja.

***

 

Zajtra vám prinesieme rozhovor s poslankyňou Máriou Fačkovcovou. 

 

Seredské novinky prinášajú túto minisériu rozhovorov s poslancami mesta Sereď so zámerom vytvorenia priestoru na širšiu diskusiu o odpadoch, ktoré v meste Sereď spoločne tvoríme.

Výsledkom by mohla byť zvýšená miera triedenia odpadov Seredčanmi. Správnymi vyseparovaním recyklovateľných zložiek odpadu totiž znížme objemy čiernych zmesových nádob, ktorých skládkovanie je najdrahšie a spôsobuje najväčšiu ekologickú záťaž.

 

Najlepším spôsobom ako znižovať objemy odpadov je pritom tvoriť ich čo najmenej. Odpad, ktorý nevznikol, je najlepší pre prírodu a najlacnejší pre našu peňaženku.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

V rodine poslanca Kalinaia majú nádoby na separovanie vo viacerých miestnostiach. Foto: N. Kalinai

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dávať všetkým poslancom tie isté otázky je zbytočné. Čo kebyže sa ich radšej pýtajú o veciach aktuálnych. Napríklad tohoto panáka čo urobil pre Sereď okrem zabezpečovania peňazí pre súkromný futbalový klub

  2. Už vidím ako tento “ panko” skladuje sep. odpad v garáži 2 týždne. asi tak ako ja. po zmene frekvencie vývozu separovaného odpadu sa určite menej separovaného odpadu vyzbiera.

  3. ano…chceme vediet ,co spravil tento poslanec pre obyvatelov mesta…okrem toho ze futbalistom by dal aj to posledne s dotacii..

  4. pán poslanec Kalinay k tým bytom pre rodinu čo ste získal v prvom volebnom období za tohoto primátora sa vyjadrite.ako to bolo

  5. Mna by zaujimalo blizsie info k tejto hlaske:

    V kuchyni a všetkých spálňach máme koše zvlášť na papier, plasty a zmiešaný odpad.

    To mi chcete povedaz ze vy v spalni a vase deti maju v izbe nadoby na plast, papier aj zmiesany odpad ? 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img