ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

„Vláda má riešiť problémy občanov a nie občania problémy vlády.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Toľko známy, ľuďmi pri moci často zabúdaný a v súčasnosti žiaľ aktuálny výrok.

Je tomu rok po viac ako dekáde vládnutia strany SMER-SD a členov súčasného HLASu v znamení hesla a stratégie „Vyhraj voľby a môžeš všetko“ umožnila vytvoriť Kočnerove opičky Jankovské, nebetyčného ko*ota Trnku, na miesto policajných šéfov dosadila ľudí dnes vo väzbe čakajúcich na ukončenie vyšetrovania zločinov páchaných v zastávaných funkciách a morálku spoločnosti dostala na úroveň rovnajúcu sa čistej nule.

Nielen menovaní ale túto spoločnosť sprznili, korumpovali a s korupciou naučili žiť. „Politici“ pri moci za dvanásť rokov systém doviedli takmer do dokonalosti, kedy naprieč spoločnosťou zaviedli vytvorili podmienky na prosperitu nie slušných a čestných ľudí a  podnikateľov, ale „ich ľudí“, známych a prisluhovačov.

A je tomu rok, čo Slovensko po dlhej dobe dostalo ďalšiu šancu vziať si ukradnutú krajinu späť.

Vláda Igora Matoviča sľúbila zmenu. Sľúbila nám Slovensko, z ktorého naše deti nebudú musieť utekať  do civilizovaného zahraničia pred skorumpovanými politikmi, policajtami, prokurátormi a sudcami.

Je ťažká doba a nikdy v histórii žiadna vláda krajinu neprevzala v stave, v akom tomu došlo práve pred rokom. Nielen už spomenutá korupcia a vo funkciách ľudia napojení na mafiánske štruktúry hlboko zakorenené v spoločnosti, ale aj celosvetová koronakríza spôsobili stav, kedy zmeny a reformy prichádzajú pomaly a ťažko.

Predstavitelia  víťazných strán vo vedení štátu ale musia vidieť aktuálny stav spoločnosti a vnímať fakt, že ľudia majú konfliktov, hádok a politických hier po krk a ich trpezlivosť je na hrane. Pomoc podnikateľskému sektoru na Slovensku patrí medzi najnižšie v EÚ a to napriek tomu, že podnikatelia takto malej krajiny majú z krajín EÚ jedny z najťažších podmienok na podnikanie aj bez krízy. Malý trh drvený silnou konkurenciou nadnárodných reťazcov a firiem a prísna legislatíva v kombinácii s byrokraciou dáva zabrať každému podnikateľovi.  Dnes je na kolenách väčšina menších obchodníkov, reštaurácií, kaviarní, ale aj poskytovateľov služieb. Sú zadĺžení a pred, alebo po krachu. A že vládna kríza k tomu?

Na kolenách je aj drvivá väčšina bežných ľudí zápasiacich s úvermi, neistotou a vystresovaných (inak nie dostatočnými) rok sa ťahajúcimi opatreniami v súvislosti s koronakrízou.

Nová vláda sľubovala zmeny. Tie sa ale neudejú bez zásadných personálnych zmien aj na nižších stupňoch riadenia polície, prokuratúry a justície. Nevyhnutná je legislatíva, ktorá znemožní tunelovanie verejných finančných zdrojov a zneužívanie volených funkcií už v najmenších samosprávach. A k týmto zmenám nedošlo.

Za jednoznačné a nespochybniteľné považujem – ak nevymenia politici staré personálne obsadenie na nižších stupňoch riadenia kľúčových inštitúcií, budú vymenení oni samotní.

Už krátko po zadržaní prvých podozrivých zo závažnej trestnej činnosti bol vidieť zmätok a strach v očiach ďalších, ktorí ešte aj dnes majú pri posteli zabalenú zubnú kefku a uterák čakajúc, kedy kto prehovorí a spôsobí ich zatknutie. Dokedy?

Zadržanie z korupcie podozrivého šéfa  SIS (a ďalších funkcionárov tajnej služby) napovedá, ako veľmi je dôležitá legislatíva neumožňujúca takéto fatálne zlyhania u ľudí na tak významných postoch. A dokazuje, ako dôležitá je pre spoločnosť morálka, etika a určitý pud sebazáchovy, ktoré takéto zlyhania jednotlivcov neumožnia.

Súčasní víťazi volieb (zatiaľ) majú v parlamente ústavnú väčšinu. Majú teda šancu pre Slovensko vykonať veľa dobrého. Či sa tak stane a či historickú šancu nevymenia za svoje osobné mocenské ambície, uvidíme už onedlho.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Miloš. pred rokom si túto bandu ospevoval ako zlaté vajce. Aj keď po pár mesiacoch bolo skoro všetkým jasné že čo to bude 👍ROK za ROKOM

  2. Bohuš 16. marca 2021, 8:23 – ja som stale za tuto vladu – ina moznost je navrat do pekla a neviem Tvoj vek, no ja v nom miesto nenachadzam.

    Jedina moznost je zasadna rekonstrukcia vlady a zavedenie takych zakonov a pravidiel, ktore uz nikomu neumoznia navrat k systemu systematicky generujucemu Bodorovcov, Hascakovcov, Jankovske, Kocnerovcov, Trnkovcov, Gasparovcov, Paskovcov, Meciarovcov, Ficovcov a ich klonov, Kovacikovcov a dalsich zmrdov, ktori skutocne Slovensko ludom ukradli.

    Ja stale tvrdim – padni komu padni. V minulosti, dnes aj v buducnosti.

  3. Miloš môj vek je presne taký ako Tvoj.- 2 mesiace. Momentálne na slovenskej politickej scéne nie je žiadna slušná strana ktora by vedela vládnuť sama.je tam len banda zlodejom,bláznov , plagiatorov a bývalých MAFIANOV. Ale OlaNO sú extrem.je to len zoskupenie ludí.žiadna strana! Ale nájde sa aj tam zopár normalnych.ale ked ich vedie infantylný kokot ,tak to majú ťažke.

  4. Mne to tak vychádza,že túto vládu môže obhajovať už iba totálny blb.Sľubovali,že oni sú tí čistí a zatočia s korupciou.V mnohom sa im to podarilo,všetka česť,ale žiža,naraz je tu Pčolinský,riaditeľ SIS usvedčovaný z brania úplatkov.Určite o tom nevedela ani jeho žena,poslankyňa NR,ani jeho brat – rodinkárstvo ako hovädo.A že nič ,,táto vláda hroznej lúzy“nič nevymenila ? A na okresných úradoch nevymenila ,,svojich ľudí“ za ,,svojich ľudí“? A v najväčších nemocniciach nevymenila odborníkov,a dosadila tam lesníkov,strojárov a možno aj drevorubačov ?Myslím na tých 25 % zúčastnených voličov,čo dalo Matelkovi hlas po jeho cirkusantných výstupoch v parlamente,na tlačovkách a v uliciach.Koľko z nich už precitlo z toho sna,že toto bude to najlepšie pre Slovensko ?Ale ešte sa nájde dosť neprebudených,alebo s takou istou diagnózou,akú má Matelko.

  5. I keď som veľmi nahnevaný na vládnutie Igora Matoviča ( aj keď jeho cirkusantský štýl kritizovania, z čias keď bol v opozícii napovedal, že jeho vládnutie bude takto nejak prebiehať ), stále viac si uvedomujem, ako dôležité je, aby začatá očista súdnictva a polície pokračovala. Matoviča považujem za veľmi zlého managera, mnohych jeho ministrov takisto. Budu tropiť chyby v ekonomike, zdravotníctve, školstve, to áno. Ale pokiaľ sa nepodarí na Slovensku nastoliť rovnováha v spravodlivosti, pokiaľ súdy a polícia nebudú nezávislé, potom ani v ostatných rezortoch nikdy nenastane zmena k lepšiemu,pretože nebude postihovany klientelizmus a korupcia v školstve, zdravotníctve, atď.. Takže môj skromný názor je, že sme pred historickou šancou „opraviť“ základný pilier demokracie – spravodlivosť. Ak sa to podarí počas nasl.rokov, potom to bude dobrý odrazový mostík k ďalším zmenám k lepšiemu v ostatných rezortoch, ktoré chátrajú. A naše deti, deti našich detí by mohli začať žiť v slobodnom vyspelom štáte, kde zákon platí, kde slušný a pracovitý človek bude historicky prvý krát znamenať viac, než ukričany agresívny neferovy vagabund. Šanca tu je.

  6. Lipšic dostal darček od Matoviča, post špeciálneho prokuratora. A co Kováč mladší Kočnerov kamoš slúži štátu.

  7. Do ulohy, ktoru Matovic v zapase proti korupcii a systemu vytvorenemu SMERakmi a HLASakmi zohrava, nemoze ist uplne normalny clovek. Kazdy podla vacsiny ludi normalny clovek totiz nema sancu zajst tak daleko, pretoze preto aby sa tam dostal, obetuje toho vela. Hodne vela. S neistym vysledkom a len s presvedcenim, ze to je spravne a len to je cesta ktora spolocnost posunie dopredu. Viem co pisem. Je to narocne.

  8. Pan Majko, to je zaujímavý názor.. Jedno je fakt. Slovensko je v tak chorom stave, ze ako protivaha k tomu chorému stavu, ktorá má nastoliť rovnováhu, môže byt tiež len veľmi nezdrava sila z opacneho pólu spektra. Až tak ďaleko to cele za šlo.

  9. Korupcia údajne začala SMERákmi. Majko vy kde ste žil pred 12 rokmi? Ste ako ten ktorého ste volili. Ten váš bojovník v čele vlády keď nastúpil do parlamentu sa vyjadroval spravodlivejšie ako vy v súčasnosti. Podľa neho za všetko sú zodpovední všetci poslanci, všetky vlády. Neskoršie zmenil tie názory a podobne ako vy hovorí, že za všetko je zodpovedný SMER. Myslím si že korupcia bola už za vlád Mečiara, Dzurindu pri privatizácii, či

  10. Musím si zastať pána Majka. Vo svojom článku píše, že Smeraci systém korupcie a klientelizmu dotiahli takmer do dokonalosti. Nie, že ho vytvorili. Dôležité je pochopiť, že nebezpečenstvo nespočíva v korupcii (ta tu bude do istej miery vždy), ale v jej sile. A keď niekto vytvorí celý korupčny systém naprieč celým štátom, ta to je veľmi nebezpečné. A to sa Smerakom podarilo. Myslím, že takto sme mali pochopiť označenie vinníka súčasného stavu pánom Majkom. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa.

  11. Korupcia tu (aj inde vo svete) bola a bude vždy…otázka je aká bude jej miera…Smerohlas to pusunul do takého levelu že bude trvať pár rokov to vyčistiť, dôležité je aby polícia mala voľné ruky a konala a to aj v prípade že sa jedná o nominanta tejto vlády..v minulosti nemysliteľné..

  12. Presne napisane..korupcny system sa vinie celym statom..a aj celym svetom..nakolko vzdy vladnu ludia,tak korupcia nikdy nezmizne..a kazdym rokov je ten korupcny system sofistikovanejsi,co jasne dokazuje tato vladna koalicia..a ulpne smiesne su tie kecy typu..padni komu padni..nikdy to nefungovalo a ani fungovat nebude…cital som tu vela seredskych tzv.predrazenych zakaziek,vyplatenie nehoraznych odmien a aky je vysledok,potvrdilo sa to,je niekto trestne stihany..

  13. Jasné ….
    Asi vám utiekla informácia že ľudia nežerú seno !!!!
    9000 mŕtvych obcanov !!!! 9000 ľudských životov len preto že táto vláda to dopustila.
    Áno ľudia umierajú ale to čo sa deje na SVK nemá obdobu.
    Kto rozhoduje o životoch občanov SR ? – Matovič ? Človek čo má ledva maturitu a inak ukradnutý titul, človek čo má modrú knižku lebo mu psychológ nedovolil držať zbraň ? Človek ktorého na detektory pravdy usvedčil jeho bývalý parťák že okrádal kde sa len dalo na daniach ?
    REMISOVA ? Žena ktorá má vysokú školu zameranú na bábkové divadlo a jej prax je že deťom hrávala v Žiline Bábkové divadlo ?..
    Pročko ? Alebo posluhovači v OLANE od 24 ročných Youtuberov ktorí hrali počítačové hry u rodičov a vďaka fanúšikom sa dostali k platu poslanca cca 3400 eur ?
    Kollár ? – ďalší plagiátor čo sa s mafiánmi „náhodne“ fotil po celom svete na dovolenkách ?

    Ľudia nežerú seno !!! A našťastie sa prebúdzajú a dúfajme že za tých 9000 životov sa čoskoro budú niektorí ľudia zodpovedať.
    Dnes je to pre mnohých len číslo ale o pár dní, týždňov to môže byť jeden z jeho príbuzných a potom nech si zapne správy a vidí ako sa členovia vlády medzi sebou urážajú, smejú, politikárčia.

  14. ak mu zomrie manželka pre systém, ktorý jeho Matovič vytvára.
    Majko, naozaj si myslíte, že „čistenie“ špiny je správne aj za cenu života nevinného?
    Nech sa venujú čisteniu. OK.

    Žiaľ, 9 0 0 0 !!! nevinných životov! Toto je čistý absurdistan. Tak to vyzerá, keď to vedie blázon!

  15. Názor 16. marca 2021, 10:18 – suhlasim, ludia seno nezeru – aspon vacsina. Tento fakt asi usiel vam, kedze ste zabudli na to, preco ludia NErespektuju opatrenia a lock down, ktore inak podla mna mali byt podstatne prisnejsie a vymozitelnejsie.

    Ani ja seno nezeriem a preto si spominam na Kotlebovcov, Fica, Pelleho, Ha ra bi na a dalsich exotov, ktori organizovali protesty proti noseniu rusok a ich vyznam spochybnovali. Nastastie mame archiv videi, mame archiv verejnych vystupeni tychto ludi a ak chceme vediet dovod, preco veci NEfunguju, je potrebne pozriet sa do minulosti objektivne.

    Osobne ma serie to, ze represivne zlozky nedokazali vykonat taku uzaveru spolocnosti, ktora by vyvoj v sireni koronavirusu vyrazne ovplyvnila. Pdla mna mali byt davno rieseni vsetci politici, ktori verejne vyzyvali k ignorovaniu NEvyhnutnych opatreni inak platnych nielen u nas, ale na celom svete.

    Treba sa pozriet ako veci funguju v zahranici a hlavne tam, kde propagandu, hoaxy a nezmysly po nete nesiria od politikov vsetci ti, ktori chcu ziskat bezcenny lajk alebo nechcu byt vyhlaseni za idiotov.

    Ze policia nedokazala zabezpecit vymozitelnost opatreni chapem – s tym obsadenim ktore tam zostalo skor verim v kazdodennu modlitbu za navrat starych casov, kedy sa „skutok nestal“ a Gaspar s Bodorom mal rozdelovat ulohy ale aj uplatky pre policajtov, akoby sa jednalo o ich vlastne firmy a nie najdolezitejsi represivny statny organ.

    Zavislost na socialnych sietach sa rovna zavislosti na drogach a na to netreba zabudat. Staci sa pozriet na verejne vystupenia politikov a pochopime, kto ma strach v ociach z navstevy NAKA v case este pred ranajkami.

    Uz tu niekto napisal, ze tvrdy zakrok voci sefovi SIS za byvalej vlady nebol ani len predstavitelny, nie to este realny.

    Matovicovi nikto nikdy nezoberie zasluhy o zhodenie rezimu likvidujuceho zakladne principy demokracie a kolaborujuceho de facto s mafiou. A to na najvyssich miestach.

    Matovic ukazal, ze nie je schopny viest koaliciu a je cas na zmenu v systeme, ktory evidentne funguje len sposobom zavedenzm Meciarom a do dokonalosti dovedenym Ficom a Pellegrinim.

    Vsetci predsedovia koalicnych stran by mali skoncit v NR SR a vo vlade by mali byt ludia, ktori nebudu riesit vlastne ega, ale zivot v krajine.

    A Matovic by mal tvrdo zapracovat na slube ocistenia spolocnosti od zlocincov a vagabundov vo funkciach. Nasledne dostane hlas vo volbach aj odo mna.

    Tolko moj nazor.

  16. Názor 16. marca 2021, 10:18 – vo vela veciach mam prehlad, no tak vazne tvrdenia by som si verejne nedovolil napisat bez toho, aby som v rukach mal dokazy.
    Ale Vy ich urcite mate – zverejnite ich prosim kludne aj tu v diskusii.

  17. Sektárskí kazatelia z košiara Olano…Krajči a spol..vedec Ćekan,Jarčuška..a iný..pred pár mesiacmi doslova chceli ukrižovať ľudí,ktorí by sa nedali očkovať,prezentovali rôzne zákazy pre neočkovaných a teraz ked sú tisíce mrtvych odmietli miliony vakcín od firmy Pfizer..minister zdravotníctva v priamom prenose klame,že posluchol návrh konzília odborníkov,tí sa dnes voči tomu ohradili,lebo ani nevedeli,že je tu takáto možnosť..15krajín EU pozastavilo očkovanie vakcínou AstraZeneca..žeby mal zase niekto dobrý kšeft..vzdať sa Pfizeru a velebit AstraZeneca..

  18. co to ma stale hento tupelo s tou modrou knizkou? To je nejaky preukaz opravnujuci vladnut, alebo na nejake ine zodpovedne miesto vo vedeni statu?

  19. MAJKO však KOLLÁR, KRAJNIAK, KISKA, PČOLINSKÝ majú už v rodnom liste záznam M A F I Á N. Vyjadruj sa komplexne o súčasnej situácii, nie jednostranne.

  20. Súhlasím s pánom Majkom. Pán Názor vo svojom príspevku vyslovil toľko obvinení, že by ich mal podložiť dôkazmi, resp.zverejnit zdroje týchto informácií. Inak zostane jeho príspevok žiaľ len spleťou ohovaraní. Tiež súhlasím, že gro ľudí na opatrenia kašlalo. To čo Matovičovi vyčítam je, že protipandemicke rozhodnutia nenechali na odborníkov, ale rozhodoval sám na základe svojho ega.

  21. a zase diskusia k 9000 obetiam..ja naozaj zaujímavé že na jar sme s tým istým premiérom a tým istým ministrom zdravotníctva patrili medzi najlepších na svete – proste sa ľudia zlakli a rešpektovali opatrenia…prešlo leto, počty nakazených stupali od septembra a pri znovu zavedených opatreniach ľudia začali rebelovať – demonštrovať a úplne kašlať na opatrenia…pripomínam že na jeseň približne 40% ľudí ani neverilo na koronu…a dneska tí istí ľudia vyčítajú vláde 9000 mrtvých….a neviem či existuje v europe opozícia, ktorá by situáciu zneužívala tak jako tá naša – Blaha celé leto a jeseň vypisoval že korona zmizla, nech sa rozvoľnuje, Kotleba najprv vykrikoval že neexistuje a potom ju liešil alkoholom, Fico na námestí bez rúšky na dochodcov vykrikoval že im opatrenia beru demokraciu, snáď nič nevystihuje naše, proste z toho treba vytrieskať maximum a aj na úkor životov…o tom že hltáme konšpirácie namiesto toho aby sme počúvali odborníkov a lekárov ani nehovorím…vláda určite nie je bez viny, no ak chceme hodiť celú vinu iba na ňu mohli by sme sa zamyslieť aj nad sebou a niekoľkokrát si pustit napríklad toto video: https://www.youtube.com/watch?v=P6TYUT_0qro

  22. Áno, pekne napísané, súhlas. Ale mne toto pripadá tak, že každý o tom vie, že sa toto má robiť a nikto to nerobí. Je to ako Colombova žena. Vo vysokej politike sa pozná každý s každým, každý je niekomu niečo dlžný a naopak. Vláda mení vládu a všetko, čo urobila predchádzajúca vláda je pre nastupujúcu vládu zlé. A stále dokola. Tak čo je teda dobré? A zasa sme pritom. Vieme, čo je dobré, vieme to pomenovať a nikto to nerobí a dokolečka dokola. Rekonštrukcia vlády je riešenie, fajn, súhlasím, ale bysom doplnil, ak odstúpi Matovič, Remišová, Sulík a Kolár, tak von aj s Národnej rady. Inak to bude to isté, len v zelenom.

  23. Dnes prebieha diskusia vcelku v korektne na oboch stranach tabora, napriek vážnosti témy. Oceňujem a chvíľkami podlieham dojmu, že budúcnosť by mohla byt pri takto slušne diskutujúcich ludoch, predsa len o čosi lepšia.

  24. Raz sú narodeniny, raz meniny, raz sobota raz nedeľa a tak stále dokola to je refrén v jednej pesničke. V politike mafia strieda mafiu a tak stále dokola.

  25. Marián 16. marca 2021, 12:59 – tak to uz pozor ! – mali sme volby a oni legitimne ziskali hlasy volicov a tym MANDAT ZAKONODARCU.

    Nepouzivajme tieto pojmy rovnako, ako dnes kazdy troll pouziva slova ako fasizmus kedy a v akej suvislosti ho to napadne.

    Snazme sa zostat vecni a pri zemi. Keby bola realna alternativa, prosim. Ale nie je. Alternativou je Pelle, Fico a Kotleba. A mozno nejaky zombik, ktory sa uz davno vybral svojou cestou, lebo u nas kazdy truhlik zalozi stranu len preto, aby mal kde byt predsedom.

    Mame vyber, len tych sucasnych tak velmi nedrzi pri moci to, preco ti minuli maju klucovych ludi za ich ery dosadenych do klucovych pozicii – v base.

    Nie, navrat minulych nechcem. Nech vyvodia zodpovednost voci sebe ti, ktori nateraz spackali co spackat mohli.
    Aj ked tu mame otazku – aky by boli v takto tazkej dobe ini (100 rokov nieco obdobne svet nepozna) politici pri moci?

  26. smejem sa na tom ako sa tu hada pan majko na svojej vlastnej stranke s diskutujucimi ludmi. on je asi jediny na slovensku co si zastava matelka a spol dementov menom olajno.

  27. Ratafak Plachta,súhlasím s Vami,vláda je““““DOBRA“““““,treba vymeniť celu Slovensku populáciu.Asi tak.Su to proste nevzdelanci,diletanti grobiani,ktorí sa nevedia ani slušne chovať.A o tom,či je alternatíva,nech rozhodnú ľudia,čo Vy tu všetci strasite,Ficom a Kotlebom.

  28. Áno pán Majko, ja to viem, že majú mandát poslanca, takisto viem, že sú to aj predsedovia súčasných koaličných strán. Ale môžu sa vzdať aj mandátu, keby chceli. Veď hlavne oni štyria sú zodpovední za nedôverihodnosť tejto vlády, za chaos v pandemických opatreniach a za slabú pomoc zatvoreným prevádzkam. Neviem, ja osobne som už po posledných voľbách nastavený nikdy nevoliť, nič nekomentovať, odhlásiť sa zo všetkých soc. sietí a žiť si svoj život vo svojej ulite. Proste rezignovať na politiku.

  29. Mafia , ci organizovana skupina je v demokratickej spolocnosti vo vsetkych statoch , do teraz sme tu mali podnikatelov ktory kupovali sponzorovali politikov , teraz tu mame oligarchov ktorych nekupi nik to je horsia situacia pre spolocnost tam dole …

  30. pre Smejo ty huj kde majko zastáva matovica?????ved tu jasne od volieb píse že ho nevolil a teraz aj že má ísť do riti.si ha ra bi no vec alebo čo?????si vymletá gebuľa?????už sa zobuď!!!!!majko píše pravdu a ešte aj sa podpisuje.to je charakter čo ešte aj s tebou dikutuje aj ked si tĺk

  31. Anonym 16. marca 2021, 13:45…cítim v tom trošku dávku irónie a úplne nepochopenie, možno si treba viac-krát prečítať moj príspevok – hlavne časť: „vláda určite nie je bez viny“…a potom sa naozaj ešte aj zamyslieť nad pár otázkami – prečo tá istá vláda bola na jar v riešení koronakrízi jedna z najuspešnejších na svete a prečo sa to na jeseň – zimu tak zvrtlo? a potom sa skúste zamyslieť či sme naozaj dodržovali nastavené opatrenia – nosili ochranu dýchacích ciest, nestretávali sa atď?…a ako doplnok odporúčam ísť do archívu a pozrieť sa na pár diskusií z jesene minulého roku….

  32. Môžte mi vysvetliť,prečo sa súčasní politici boja predčasných volieb…ved vláda,ktorá by vznikla z predčasných voľbách by bola taká legitímna,ako terajšia vláda..nevolí mafia,ale občania..

  33. Gulak…napríklad Fico si to nemyslí, v roku 2018 keď sa prevalilo prepojenie jeho vlády s mafiou vyhlásil že „predčasné voľby by boli popretím výsledku demokratických volieb.“, a vlastne 2 roky dovládol s minimálnou verejnou podporou – maďari a národovci sa následne ani nedostali do parlamentu …je jasné že každý vládnuci politik sa bojí že príde o flek a to platí pre celé politické spektrum…

  34. odhliadnuc od toho, ze tato koalicia za bud radikalne zmeni, alebo padne, ako by to bolo, keby po kazdych volbach ti nespokojni, ktorim nepresli „ich“ ludia vyvolali cez peticiu a referendum nove volby? Ti zvoleni, ktorim vzniklo ustavne pravo na mandat by boli onho ukrateni? a po novych volbach zas a znova?

  35. Ale o tom je demokracia,to,že Ficiak má daleko od demokratickeho zmyšlania nie je tajomstvo..ja len tak,že ked títo vládni politici neustále vykrikujú,že je to najlepšia vláda,akú doteraz Slovensko malo,tak nech idu s kožou na trh a ľudia rozhodnú,či si myslia to isté,ako terajší vládni politici..

  36. pre Ratafaka,neviem teda kde si zobral,ze sa potvrdilo prepojenie vlady z mafiou,ano vtlkali nam to do hlavy po tej vrazde,ale neviem aspon som nikde nepostrehol,ze by zato mohol fico a to ho naozaj nemusim…
    K tejto vlade,vy si uvedomujete,ze tu sa cca 10 dni riesi len vlada a ich vadenice,ktore aj tak nikoho nezaujimaju,namiesto toho,kedze tu uz mame potvrdeny juhoafricky mutant,aby sme zavreli hranice a vsetci co su vonku,hop do statnej karanteny? To je pre ludi,zato tu zberbu platime nie za ich vadenice,pre mna nech sa aj vyfackaju,to pre mna a ani pre narod nic nemeni,ale to,ze zase vsetko mesiac meska ano

  37. Áno. Mali by ukončiť túto agoniu. Otázka je, ako. Hrozí tu, že sa dostaneme z dažďa pod odkvap. Je strašne ťažké dávať na misky váhy nezvládanie covidu tejto vlády na jednu stranu a smeracky typ vládnutia na stranu druhu. Mam pocit, že sú to dokonca iné druhy váh. Skúsim sa na to pozrieť z opačnej strany. Pokiaľ sa vráti Smer a Hlas, rozklad demokracie pokračuje. Pokiaľ zostáva súčasná vláda, je tu nádej, že sa proces očisty polície a súdov dokončí. Musia to však potvrdiť výsledkami súdnych sporov a hlavne odvážnym postihovanim kohokoľvek, aby spravodlivosť aspoň ako tak začala platiť pre každého rovnako.

  38. Taký rozklad demokracie,ako sa teraz praktikuje,sme ešte nemali,prečo myslíte,že je táto kríza?Ak niekto toto nevidí,tak už neviem.Parlament odhlasuje všetko,a ešte k tomu v rýchlom konaní,ústava je oklieštena,všetky zákony bez diskusie,a mnoho ,mnoho veci,tak prosím Vás netrepte a buďte aspoň trochu realisti.Tie dôležité kauzy sa začali ešte za Pelegriniho.Dobytkar a neviem ako sa všetky volajú.Len voľba špeciálneho prokurátora bola ukážkovo demokratická.Najprv upravia zákon,aby pasoval na určitého človeka a potom ho zvolia.Nudzovy stav sa zavedie a potom dodatočné schváli a desiatky iných veci.Zatknu ako v reality sou ľudí,potom ich nechajú hniť v samovazbe,a veľa iných veci,to nie je demokracia,to je svojvola,arogancia moci a hlúposť ešte k tomu.Ztejto vlády sa budeme ešte desaťročia zotavovať.verte mi.Velka vec,zatkli neviem koľko ľudí,a to je všetko,z toho majú teraz ľudia žiť a radovať sa.

  39. Sopornan, ja som nepísal že za vraždou je Fico, o tom neboli ani protesty…písal som o prepojení na mafiu – ak sa na tie súvislosti nepamätáš, skús si vyhľadať mená Troškova a Jasaň napríklad.

  40. A co dovtedy, kym sa neocisti. Co bude, ak vobec este budeme. Sedia. To je v poriadku. Kedy budu odsudeni? Ak vobec budu odsudeni. Riesi sa korona? Nevedia vyriesit ani vlastne spory v koalicii. Kym to bude tak ako si zelas, ani ty ani ja a mnohi ini tu uz nebudeme.
    Tato vlada je jeden chaos a ten chaos musi skoncit. A v pripade predcasnych volieb bude otazne, kto bude vladnut. Tak preco ste posrati?

  41. Trosku z mojej nedavnej minulosti pre tych, ktori sa stale snazia podsuvat v diskusii, ze snad niekoho velebim a pod.:

    Napisane mnou v diskusii prakticky hned po volbach:

    “Vysledky volieb je potrebne brat ako fakt a verit v zostavenie zodpovednej vlady.

    A od zaciatku MUSIA OBCANIA KONTROLOVAT POLITIKOV zo vsetkych stran, ktore moc v state preberu.”

    Kedze som spolu s rodinou volil ludi z kandidatky OLaNO, citim urcitu spoluzodpovednost za to, ze ziskali mandaty a prave preto ja osobne budem rovnako pristupovat k hodnoteniu krokov, ktore budu vykonavat.

    Mam zaujem o PRAVO A SPRAVODLIVOST pre kazdeho. A ano aj v Seredi…

    Celu diskusiu najdete pod clankom tu: https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/03/01/arogancia-moci-doba-kesu-a-politicicka-garnitura-ludi-ktori-vyhraju-volby-a-mozu-vsetko-odchadza-do-historie/

    To len aby sme pracovali s faktami a diskutovali vecne.

  42. pre p.Majka teraz ste ma naozaj dostal.Stalo sa že som vám neveril ale vidím ako som sa mýlil.Bránte sa jednoduchým anonymom lebo veľa ľudí si nepreverí čo číta.Klobúk dole pán Majko pred vami.Posledný príspevok v tej diskuzii je tiež dobrý

  43. Ratafák plachta 12:46
    Napísal ste úplnu pravdu.
    V rodine mi na covid zomreli traja príbuzní. Manželka tomu unikla o vlások.
    Takže ak vám umrie niekto blízky budete hovoriť inak. Tak nejak to tu ktosi napísal. Táto vláda urobila aj zlé kroky v súvislosti s kovidom ale aj dobré kroky. Zato ju neobviňujem zo smrti 9000 ľudí. Presne ako napísal Ratafák. Cez prázdniny polovica Slovenska išla do Chorvátsa a kde kade inde a počty mŕtvych začali stúpať po tom ako sa naši dovolenkári vrátili zo zaslúženého oddychu. Čo mal Matovič stáť na hranici a každého vracať späť? Ľudia neboli ochotní počúvať výzvy odborníkov aby necestovali. Na videu sme si mohli pozrieť Harabína ako vykrikuje rúška dole. Celá vláda je vinovatá len my sme bez chyby. Návrat Smeru a Smeru 2 je pre túto krajinu úplná pohroma. Ale ak sa Matovič a Sulík nedohodnu tak do roka to tu máme.

  44. Polovica Slovenska neišla do Chorvátska,ani za hranice,nešírte tu bludy,ľudia väčšinou dovolenkovali na Slovensku a v lete dovolenkovala cela Europa,tu sa Covid lieči nezmyselným testovaním,vakcín je málo a ked sme mohli mať mimoriadnu zasielku vakcin Pfizer,tak sme zajednali,len jednu pätinu a zajednal to Krajči,by ma zaujímalo,že ako viete,že bude vládnuť Smer,či Smer 2..momentálne je pre Slovensko pohroma dnešná koalícia

  45. Pán Kurbel,keď ste stymto bordelom(lebo inak sa to nedá nazvať spokojný),tak si ďalej blahorecte a píšte si pre mňa za mňa,čo sa Vám zapáči,ako je všetko v poriadku“ lebo Smer,a bola by katastrofa,katastrofa je teraz,a nechajte ľudí rozhodnúť,koho chcú.A okrem toho,veď sami odvolávajú Matovica.

  46. Pan Pavol Kurbel zrejme neviete čo ste zverejnil. Dokonalú sprostosť o 21 :40.Kto povolil cestovať Slovákom a prinášať chorobu zo zahraničia?

  47. pre anonym

    v čase keď sme boli asi najlepší na svete v zvládnutí pandémie, keď nebolo vyhlásené žiadne obmedzenie lebo nebol dôvod mohla vláda a odborníci iba apelovať na zdravý rozum na vyhlásenie napríklad núdzového stavu sú nutné aj reálne fakty

  48. Posralo sa všetko,čo sa posrat dalo.Neboli žiadne dáta k dispozícii,ľudia neboli dostatočne,alebo vôbec dotovani,pri ich škodách,pritom sa navýšil dlh štátu,práve k vôli pandémii.Proste čisté zlyhania vo vedení a menezovani,z druhého SNP sa stala fraška,ľudia boli dezorientovaní,samosprávy dostávali pokyny na poslednú chvíľu,pritom boli kolkorazy ponechaní svojmu osudu.Politici sa predvádzali pri reláciách v telke,obviňovaní boli všetci dookola,robili sa stále tie isté chyby,atď.To práve Tsunami ešte len príde,keď sa bude kalkulovať.Cuduje sa prosím vôbec niekto tejto kríze? Je to logické vyústenie neschopnosti vlády.Zavrie sa pár ľudí,a to ako v reality šou ,a tým ako že je všetko zachránené.!Je vôbec ešte niekto,ktorý si myslí,že všetko je na dobrej ceste,a že nastala nejaká zmena na Slovensku?

  49. Vážení prestante tu s tou komediou. Však Ratafák, Kurbel , Majko a ich krvná skupina vám vysvetlila že za výsledku pandemie môže Fico, Blaha pod. Veď nemali ruška. Boha Vášho prečo to nepoviete aj o tých vašich. Váš psychopat, nakazený poslaci v parlamente výnimky Hollý, rozhodnute že nakazení ľudia môžu chodiť do obchodov. Podľa niektorých idiotov je to tak, že MOJI môžu no druhá strana nie.

  50. pre anonym
    Všade vo svete sú s tým problémy. Nikde to nie je ideálne a stojí zo veľa peňazí
    v Izraeli mali po sebe niekoľko veľmi tvrdých uzavretí cele ekonomiky napriek tomu sa im tam vírus nekontrolovateľne šíril. Až po zaočkovaní veľkej časti populácie to zvládli.
    Len taká perlička. Všetci nadávali na neschopnú vládu lebo v piatok poobede vyhlasovala či sa školy otvoria alebo nie. Bolo to neskoro každý nadával. U nas v Seredi Tomčányi a spol vydávali rozhodnutie o otvorení škôl v nedeľu večer okolo 20:00 hod
    A čuduj sa svete nikto nenadával všetci držali hubu a krok

  51. pre Pavol Kurbel 16. marca 2021, 21:40, a tu je ten problem lebo fico! tak akoze ludia maju tolerovat teno bordel vladu mafianov uchylov plagiatorov sasov vdeny ci vlastne nevedeny blaznom! uz sa preberte! ps: a to som vam dal moj hlas ked ste kandidoval za primatora.

  52. Ďakujem vám za váš hlas
    Ale ak dovolíte naďalej si budem myslieť že síce táto vláda má ďaleko od ideálnej hlavne pre to že Sulík a Matovič sú ako dva kohúty na jednom smetisku ale aj tak je to lepšie ako vláda ktorá zaviedla mafiánske spôsoby do celej spoločnosti.

  53. Anonym 17. marca 2021, 9:10 – pokusím sa ešte raz pretože ste pravdepodobne nedočítal, alebo nepochopil čo som písal…vinu nesie aj vláda (tak ako som napísal aj v príspevku vyššie), no nemože predsa stáť u každého jedného občana a kontrolovať či dodržuje opatrenia, ktoré zaviedla..poznáte pojem osobná zodpovednost?…..za to že kašleme na opatrenia može vláda? Za to že sa organizuju demonštrácie proti vláde može vláda? Za to že chodíme do práce a medzi ľudí aj keď máme príznaky može vláda? Za to že sa natajnáša chlastá v zavretých baroch a reštauráciach može vláda? Za to že na jeseň ešte 40% slovákov ani neverilo na vírus a chcelo rozvolňovať tiež može vláda?..naozaj si myslíš že sa pandémia týka vlády? že to vyrieši sama, bez toho aby sa to nejak dotklo občanov?..ešte raz opakujem vláda nie je bez viny – nedokáže efektívne komunikovať, niektorí členovia porušujú nariadenia a tým dávajú tým slaboduchým jedincom zámienku (može Boris, možem aj ja, „lebo nie som ovca“¨), a ako tak čítam mala by naozaj stritkne vysoko pokutovať porušenia opatrení + nespoliehať na to že sme zodpovední ale natvrdo nás zavrieť doma pod hrozbou vysokých pokút – tak ako to robí Čína, lebo na nás nič iné neplatí… ale to by ste zase vrieskali…

  54. Ratafak Plachta,prestaň už,si trápny,to všetko sa deje v každom jednom štáte,a už to ľudí nebaví čítať neustále takéto alibistické sračky.Ludia nie sú nejaké stádo,čo sa dá ovládať ako meniť témy na počítači.Nikde ale nemajú takéto neschopné stádo vo vláde.Ludia ich nerešpektujú.A vo väčšine obyvateľstva sa všetko dodržiava.

  55. Môžem sa spýtať koľko ďalších štátov si navštívil počas epidémie? Vyzerá to že asi dosť ak tvrdiš že sa to deje všade…10? 20?..bol si napríklad v Brazilií? Velkej Británii? Alebo aspoň v ČR či Maďarsku? Všade tam sú totižto na tom ešte horšie…zaujímalo by ma tiež ako si to vnímal v Nemecku, Švajčiarsku či Rakúsku – tam sú na tom celkovo dobre, aj keď teraz tiež sa to zhoršuje…diky za odpoveď.

  56. V Nemecku sú demonštrácie,v Holandsku,v Čechách a aj v Rakúsku,nikto to neschvaľuje,ale nikde nie je taká chaotická a diletanska vláda ,ako u nás.Ked tvrdíte opak,tak prečo máme vládnu krízu.Ludia sú všade rovnaki.A Vy máte odkiaľ skúsenosti,že ľudia sú inde disciplinovanejší?

  57. Neuveriteľne,ked tu spomínate Čínu,dúfam,že sa Vám necnie za týmto režimom,ako viete,že ľudia s príznakmi chodia medzi ľudí,či do práce,vychádzate z vlastných skúsenosti,prefíkanosť vírusov,je to,že väčšina ľudí môže šíriť vírus a ani o tom nevie a ked nie sú príznaky,tak to ani Ag test nezachytí,preto testovanie bezpríznakových ľudí nemá zmysel,dokonca je to aj v príbaľových letákoch vyrobcov Ag testov,lenže pár jedincov zistilo,že neustále testovanie je dobrý kšeft..miliony Eur sa minulo na nezmyselné testovanie a vôbec to nepomohlo..a už chodte všetci dočerta s tou neustálou otrepanou frázou,že ľudia sú nezodpovední a pod.

  58. Plus 7 dní..advokát Jan Čarnogurský,ktorý zastupuje malých investorov skupiny Arca..uložených 600 tisíc eur aj s výnosom vraj vyplatili manželke premiera Pavlíne Matovičovej…v Plus 7 dní..asi dostali povolenie pustiť sa do Matoviča:))))

  59. Pre RATAFAKA, za to že nakazení poslanci boli v parlamente, za to že nakazení covidom mohli do obchodu, kto môže? Obyčajní ľudia /nemyslím z oLAJNA/?

  60. Zase nepochoponie textu…ja asi už po tretie zopakujem že vina je aj na vláde, z toho sa vyvliecť nedá…za druhé musím zopakovať že Matovič/Fico/Pelle nám nebudú stáť za zadkom a kontrolovať či dodržujeme opatrenia, ak sa rozhodneme že na to kašleme tak áno, možeme ukazovať na vládu ale druhou rukou aj na seba…asi nie je náhoda že medzi najhoršie patria práve krajiny ako ČR (Babiš) či Maďarsko (Orbán) a s nejakým odstupom aj my a momentálne dosť exploduje Polsko (včera 25000 prípadov) a oproti tomu sa najviac darí Nemcom a severským krajinám…okrem toho že majú zdravotníctvo úplne inde, oproti tomu nášmu rozkradnutému, tak je inde aj miera disciplinovanosti a urovne školstva…tam sa totiž nedeje to že si skoro polovica ľudí myslí že covid je vymyslený, že nás práškujú z lietadla, že nás budú ovládať pomocou 5G siete a paličkou nám do nosu zavedú nanočip – toto je naša devíza, veriť všetkému čo nejaký anonym napíše na sputnik/aeronet/hlavné správy pretože to zapadá do nejaké vymysleného celosvetového spiknutia elít proti Slovensku…..rád si prečítam meno konkrétneho nášho politika, ktorý má riešenie ako z toho von, ja takého zatial nevidím a to ani v koálíicí a ani v opozícií a pravdepodobne ani v zahraničí, preto je najviac rozhodujúca ta osobná zodpovednosť…a kto si myslí že nás z tohoto vytiahne nejaký zázračný politik, ktorý vzíde z nejakých predčasných volieb a ktorého budeme nasledovať tak nech radšej nepíše že nie sme stádo…

  61. Liek na Covid zatiaľ nie je,jedinou možnou záchranou je očkovanie a preto mi príde divne prečo vlada odmietla moznosť obcie Vakcíny Pfizer v počte asi 3 milionov a zazmluvnila 600 tisíc kusov,Krajči to zdôvodnil tým,že sa riadil pokynmi..pandemicej komisie a tá sa včera voči tomu ohradila,že nič také neodporučila,pretože o tom ani nevedela…doteraz nechápem,prečo to Krajči urobil..

  62. Anonym 17. marca 2021, 14:20…áno, viem to z vlastnej skúsenosti…moja mama ležela týždeň v nemocnici po tom čo sa nakazila od kolegyne, ktorá sa počas vianočných sviatkov postretávala s celou rodinou …myslela si že je to chrípka, takže nevadí ak tú „chrípku“ troška roznesie v práci, pretože to je u nás bežné – ak máš chrípku tak nou možeš obdariť všetkých naokolo..no a ono to bol covid…..chceš vedieť detaily? jak sa dusila?že mala polovicu pluc v prd….čo mi povieš o takých zodpovedných ludoch? že za to asi može Matovič alebo Sulík, možno Čaputová alebo Gates?

  63. Mne zomrel ocino nakazil sa v dome seniorov, ale nie v Seredi, v decembri od augusta tam boli zakázané návštevy doniesol to tam personál

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img