ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Vyhlásenie slovenského štátu predstavovalo začiatok tragédie Židov na Slovensku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Múzeum holokaustu v Seredi /  Vznikom slovenského štátu 14. marca 1939 sa definitívne zavŕšilo niekoľkomesačné obdobie autonómie slovenského územia. Počas tejto etapy sa nielenže začalo s postupným rozkladom demokratického a právneho systému, ale aj s prenasledovaním židovského obyvateľstva.

Vyhlásenie slovenského štátu predstavovalo začiatok tragédie Židov na Slovensku, ktorá vyvrcholila ich deportáciami a systematickým vyvražďovaním. Šesť rokov jeho existencie si vyžiadalo smrť približne 70 000 židovských obetí, ktoré padli za hranicami Slovenska, ako aj priamo na jeho území.

Fotografia: Jozef Tiso na stretnutí s Adolfom Hitlerom 13. marca 1939, tesne pred vyhlásením slovenského štátu.
Zdroj: MV SR, SNA

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A zas len židia a stále dokola ! To akože iné národy alebo rasy netrpeli ? Pretože je to stále o jednom a tom istom už ma to prestalo zaujímať.

  2. Pan Daniel, vás a vám podobných to nikdy ani nezaujímalo a zaujímať nebude. Pre vás je jednoducho pripomínanie si 70 000 zavraždených deti, žien, starcov a mužov len z titulu ich príslušnosti k židovskému náboženstvu jednoducho niečo otravné. K tomu sa nedá už nič dodať. Snáď len to, že ako zlý vtip pri vašom postoji k židom vyznieva, že vaše meno Daniel je hebrejského pôvodu. Prajem vám pokoj na duši.

  3. Drahý Anonym 19:33. Tak teraz ste strelil obrovského capa !!! Ale kolosálneho ! Ako môžete niečo o mne tvrdiť keď ma vôbec nepoznáte ?
    Všetci za vojny trpeli nielen židia ale všade sa vždy spomína iba toto etnikum a už to začína liezť na nervy ! Slováci netrpeli ? Naši počerní spoluobčania netrpeli ? Poliaci a ďalšie národnosti… ale oplakávajú sa iba židia ! Už je to trápne…

  4. Daniel,ja len nechápem,kde sa berie tá nevraživosť k ľuďom židovského vyznania.Poznate vôbec niekoho.Podla mňa ste hlúpy človek,ktorý vôbec nechápe koho vlastne nenávidí.A podobne to bude zrejme aj vo vzťahu iným rasám,náboženstvám,No keď sa pritom cítiš lepšie,tak máš aspoň nejaký dôvod.

  5. Ty magor ja som nikde nič proti židom nepísal. Pochopil si vôbec čo som napísal ? Asi nie. A keď už som tak nechápavý k iným rasám,prečo žijem s cigánkou ?
    Tupcami s obmedzeným rozumom ako máš ty sa viac nezaoberám. Howgh !

  6. To že žiješ s rómkou, ktorú voláš ciganka, nič neznamená pre nás ľudí, ktorí nerozlišujeme podľa rasy, národnosti, farby pleti, náboženstva. To, že otvorene kritizuješ spomienku na židov, ktorí zomreli počas holokaustu, vykresľuje tvoj charakter. Nikdy nebude napísaných dosť článkov o tomto hroznom čine. Ak ta tato téma nezaujíma, nečítaj o nej, kto ťa núti? Kto si, že určuješ, že sa o tejto tragedii hovorí priveľa? Kto si, že si dovoľuješ súdiť, že si židia nezaslúžia už viac spomienku, lebo teba to otravuje a nezaujíma?

  7. Je mi vás ľúto Daniel. Tak zatrpknuteho človeka musí v živote čosi veľmi trápiť, bolieť. Prajem vám, aby sa vám podarilo nájsť riešenia na vaše problémy a aby sa vám uľavilo.

  8. Daniel, myslím ze ste nepochopil rozdiel medzi utrpením národov, ktoré boli zatiahnuté do vojny, ako ste sám správne poznamenali a systematickym vyhladzovanim jedného konkrétneho etnika. Presnejšie dvoch. To, že sa nepíše dostatok článkov o genocide na Rómoch, nieje správne. Verte mi, aj židia, aj Rómovia by boli radi, keby sa o žiadnom holokauste nikdy nemuselo písať. Keby sa genocída nikdy neudiala.

  9. HOLOKAUST ANO BOLA TO VELKA VEC A TERAZ TO ZIDIA CELEMU SVETU VRACAJU AJ Z UROKOM KTO OVLADA USA IMPERIUM PREDSA LUDIA KTORY MAJU ZIDOVSKE KORENE ALE DOKOLA TU BUDEME OMIELAT TEN HOLOKAUST LEBO SLOVACI VRAZDILI ZIDOV NIE? CHODTE DO PICE VSETCI HISTORICI LIZETE TU GULE AMERICANOV A POLOVICKA CHODI ROBIT DO AUTOMBILKY V BRATISLAVE NA HNILE NEMECKE KOKOTY JEBAT AJ VAS HOLOKAUST AJ VASICH ZIDOV

  10. Eugen vypni si Caps lock a neobtazuj slušných ľudí so svojím hejtom. Prezradím ti tajomstvo. Za tvoje problémy nemôže nik iný, iba ty sám. Hejtovanim zidov, ani nikoho iného sa ti neuľaví viac ako na 3minuty. Ani chlast ti nepomôže. Bud raz v živote chlap a začni svoje problémy riešiť.

  11. Škoda pre koho? Pre poskokov fašizmu, ktorí arizovali cudzy majetok za sprosté udávanie? Nehanbíte sa ani trošku?

  12. Môj pradedo bol mäsiar, druhý bol robotník. Obaja tvrdo pracovali, nikdy sa nesťažovali. Nepoziciavali si od zidov peniaze, radšej sa uskromnili. Ale bolo veľa takých, čo po tvrdej lopote zašli do šenku a tam ťažko vydrete peniaze prepili,potom sa zadlzili a museli vracať s veľkým úrokom. Ich potomkovia dnes vykrikuju, aký boli židia veľkí užernici. Áno, mnohí boli. Ale úžeru mohli páchať len tam, kde sa ľudia dobrovoľne zadlžili, napr.v šenku. Židia však neboli len užernici. Boli to predovšetkým študovani ľudia. Lekári, umelci,.. A nech by aj boli akokoľvek zlí ľudia, nech by sme ich hádzali do jedného vreca, to ze boli šikovnejší vo veciach financií nikoho neopravňovalo, aby na nich spáchali holokaust. Zaslúžili si byť malé židovské deti strieľanie, vyhladovane, vraždené? Co tie male deti urobili tvoju pradedovi na trhoch? Ja nectim židov, ja ctim slušnosť, spravodlivosť, právo, inteligenciu, vzdelanosť, snahu.

  13. Jasne. Aj za všetky tvoje problémy môžu židia. A ja som troll, ktoreho platia americkí židia, aby sa infiltrovali medzi Slovákov. Lebo Slováci sú tak strašne dôležiti.

  14. Áno a určite aj seredske noviny Sereď online dostali židovske peniaze, aby šírili židovskú propagandu v našom zaprdenom zapadákove,lebo pre svet je predsa strašne dôležité, čo si myslia nejakí občania Serede..

  15. Zas len židovské sracky, tak ako je aj múzeum. Múzeum by nebolo keby niekto z vlády nevymyslel múzeum, dostal nato veľké love a cez spriaznené firmy za predražené úkony akože vybudovali múzeum. A teraz každý deň len židia, múzeum, židia múzeum. Véd ľudí s tím vy sami znechutiťe keď nasilu tapete len o tom.

  16. Myslím že viacerí z vás ste z histórie slovania prečo sa nehovorí koľko ich umrelo v 2.svetovej ale stále len ty židia veď to už sa nedá počúvať jak boli utlacany veď ľudia len na nich dreli spinavci špinavý americký židovský

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img