ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Facebook zrušil skupinu Ivermektín SK s 25 000 členmi. Pravdepodobne v nej boli šírené klamstvá a hoaxy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pochybovať o strachu každého z nás z priebehu ochorenia na Covid-19 v prípade, že k nemu dôjde asi netreba. Nikto z nás totiž nevie v akom stave má imunitu a s čím alebo čo môže samotný priebeh ochorenia zhoršiť. Preto je pochopiteľné, že mnohí ľudia sa snažia zabezpečiť si všetky možné prostriedky na liečenie, hlavne ak niektoré najmä lieky je možné mať v zásobe dopredu.

Bežný človek nerozumie účinkom liekov podrobne, ani len netuší, ktoré z nich akým spôsobom pomáhajú – a či vôbec pomáhajú, no vychádzajúc zo skúseností iných ľudí a  zverejnených materiálov je možné usudzovať, že aj u nás konečne povolený liek Ivermektín môže byť vhodnou poistkou a určitou formou istoty pre prípadné zmiernenie následkov ochorenia.

Najmä na sociálnych sietiach sa šíria nielen relevantné informácie ale hlavne množstvo informácií neoverených, zavádzajúcich a dokonca aj hoaxy.

V poslednej dobe na Facebooku vznikli skupiny, v ktorých beží živá diskusia práve o humánnom Ivermektíne ale aj jeho náhradách originál určených pre kone, kravy, ovce, ošípané či iné zvieratá. No povedzme si na rovinu. Ak sa bude ktokoľvek z nás dusiť napojený na kyslík s minimálnou šancou na prežitie, nedá si bez problémov dávku Ivermektínu určenú pre koňa aj za predpokladu, že to bude z tuby, ktorú mal predtým trebárs aj vopchanú v zadku? Určite dá. Keď ide o život každý človek sa na povolenia a formality pozerá úplne inak.

Na sociálnej sieti bola konkrétnou osobou založená skupina Ivermektín SK, ktorá za niekoľko dní získala asi 25 000 členov. Táto skupina však bola Facebookom zrušená. Nad dôvodmi sa môžeme len zamyslieť a tipnúť si ich. V každom prípade sa dá predpokladať, že problémom bolo trolovanie v skupine a prinášanie úplne zavádzajúcich informácií.

Je potrebné uvedomiť si, že vo všetkom, tobôž v takto vážnych témach je potrebné komunikovať s patričnou rezervou a nepublikovať či bez rozmýšľania nezdieľať nezmyselné a nepreverené informácie, nakoľko môžu uškodiť nielen na zdraví ale nezmyselné hoaxy zamedzia aj šíreniu rozumných a podložených informácií, ktoré opačne životy môžu zachrániť.

V tomto by mala aktívnejšiu úlohu zohrať aj mediálna kampaň vedená odborníkmi zdravotníkmi, ktorá by šíreniu mnohých zavádzajúcich informácií nepochybne predišla.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. invermektín nemohol fungovať , na to bol moc lacný na tom sa nedá zarobiť ale taký remdesivir za 2000-3000 dolárov je už iné papaničko . sice nelieči ale zarába a o to tu vlastne ide .

  2. Obyvatel 15. marca 2021, 22:55 – tomuto fakt veris?

    A znovu link na web, v ktorom NIKTO NENESIE ZODPOVEDNOST za zverejnene nezmysly. Bez kontaktov a vydavatela.
    Fakt, dost!

  3. Peková ďalej povedala, že tam, kde sa bombardovalo, koreluje s tým, kde podľa „jej informácií“ sídlili tieto biologické laboratória. Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi za toto poďakovala. „Putinovi patrí vďaka za to, že to roztrieskal,“ povedala Peková. Ďalej vyzvala na modlitby za ruského prezidenta.

    „Chcem povedať a poprosiť, aby sa každý pomodlil za zdravie pána Putina. Pretože to, že tam roztrieskal a rozbombardoval tie laboratóriá, tak spôsobil, že žiadna vlna vírusov nebude. Boli tam veci, ktoré by vlnu spustiť mohli. On to vedel a možno sa mu nepáčilo, že to má na prahu svojho vlastného domova,“ vyhlásila molekulárna analytička.

    a tymto cudom argumentovali „henti“ vyssie.

  4. Akoze spochybnujes ze sa to tam v biolab. nemohlo robit? Preco si taketo svinstvo nerobia doma v usa? Preco asi je to tam zakonom zakazane?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img