ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Všetky štyri krajské knižnice opäť sprístupnia svoje služby

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Trnavská župa od pondelka 8. marca 2021 obnoví poskytovanie vybraných služieb všetkých štyroch knižníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti tak, aby vyhovela predovšetkým študentom a čitateľom, ktorí potrebujú využívať knižničné služby pre pracovné účely. Umožňuje jej to platná vyhláška Úradu verejného zdravotníctva.

Galantská knižnica,  Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave, Záhorská knižnica v Senici aj Žitnoostrovská knižnica v Dunajskej Strede budú poskytovať absenčné výpožičky prostredníctvom výdajných miest za prísneho dodržiavania preventívnych opatrení. Potrebná bude predchádzajúca telefonická alebo e-mailová objednávka.

Vrátenie výpožičiek bude možné prostredníctvom biblioboxov, respektíve na to určených zberných nádob. Detaily postupov budú zverejnené na webstránkach a profiloch na sociálnych sieťach jednotlivých knižníc.

Do zlepšenia epidemiologickej situácie budú priestory knižníc pre verejnosť neprístupné, takisto sa nebudú organizovať hromadné podujatia. Na stránkach všetkých knižníc sú nepretržito dostupné online katalógy a rešeršné služby.

Ostatných 14 župných kultúrnych inštitúcií je pre verejnosť uzatvorených od 19. decembra 2020 až do odvolania. Ide o šesť múzeí, štyri osvetové strediská, dve galérie, divadlo a hvezdáreň, ktoré však ponúkajú bohatý program online – na svojich webstránkach a profiloch na sociálnych sieťach.

 

Galantská knižnica https://www.galantskakniznica.sk

Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave https://www.kniznicatrnava.sk

Záhorská knižnica v Senici https://www.zahorskakniznica.eu

Žitnoostrovská knižnica v Dunajskej Strede http://www.kniznicads.sk

komPeter Kadlic, riaditeľ Odboru kultúry a športu Úradu TTSK

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nech mi niekto rozumne a logicky vysvetlí, načo sa vlastne knižnice zatvárali. Verím, že Olajnovcom stačí ku šťastiu sledovať prejavy premiéra Pandemoviča v korona tv ale sú tu aj ľudia, ktorí by si radi prečítali knihu, keďže možností ako stráviť čas je tu momentálne menej ako v Sev. Kórei.

  2. Vladenko tak sa teda do tej Sev.Kórei odsťahuj, keď je to tvoj vzor. Keď ty si navštevoval knižnicu, tak je zežerem ten monitor predo mnou. Ty si knihu nevidel už dlhé roky, že mám pravdu.

  3. Pre Anonym 8. marca 2021, 8:11
    Zlatý moj, mám prečítaných viac kníh, než si ty so všemúdrym Jozefom videli na obrázkoch. Vy Olajnovci s pozitívnou zmenou si kludne počúvajte svojho spasitela Matelka ale nás ostatných nechajte normálne žiť. Zbalte sa a pálte s túto diletantskú bandu do péčka. Nikomu chýbať nebudete.

  4. No, nečakala som takúto podnetnú debatu na tému knižnice. Vynikajúce. Vidieť, kto sa ako kedysi učil v škole….

  5. Aj ja by som rád vedel,prečo sa knižnice vlastne zatvárali.To mohli urobiť len takí,ktorí vôbec nikdy v knižnici neboli.

  6. Vlado keby si toľko čítal, tak by sa z teba nestal takýto fašisticko-komunistický extrémista. Keby si toľko čítal, tak sa nestrhávaš zo sna na meno Matovič. A keby si toľko čítal, tak nečítaš túto diskusiu a nepíšeš sem primitívne nenávistné príspevky.

  7. pre Anonym 9. marca 2021, 7:56
    Fašisticko komunistický 😀 To je tuším novodobé označenie každého, kto nemá tupé liberálno feťácko slniečkárske zmýšlanie. Pardon, nemám, nikdy mať nebudem. A čo vlády týka, tak to nie je nenávisť, len vyjadrená túžba aby sa Matelkova partička pseudo odborníkov, ktorá dokázala dať do kolien behom roka aj to čo fungovalo, zbalila a šla niekam vééééľmi ďaleko do teplých exotických krajín. Najlepšie natrvalo. A pribalila si aj svojich voličov, ktorí nám zvolili „pozitívnu zmenu.“
    A len zopakujem, len idiot mohol prikázať zatvoriť knižnice, kde naraz nebolo nikdy viac než 4-5 ľudí. Hold na reťazce to neplatí, pánom majiteľom zo zahraničia sa na zisky nesahá.

  8. … dokázala dať do kolien, čo fungovalo… A čo fungovalo? Myslíš to rozkradnuté zdravotníctvo? Alebo fungovala tieňová vláda pod vedením premiéra Bodora? Pokazil sa tok peňazí rôznym pseudoschránkovým firmám zo štátneho? No povedz konkrétne čo fungovalo?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img