ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

„Udanie za čističku“ – píše na svojom FB starosta Šoporne Macho

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa / Je tomu iba niekoľko dní, čo sa obyvatelia obce Šoporňa rozhodoli na znečisťovanie životného prostredia upozorniť kompetentné orgány štátu. Namiesto verejnej pochvaly za záujem o správu vecí verejných a čistú prírodu od poslancov Obecného zastupiteľstva a vedenia obce Šoporňa, na FB profile starostu obce  Mgr. Adriána Macha,  si aktívni občania Náhacký a Štrpka mohli prečítať status, kde ich (menovaných obyvateľov obce) konanie starosta verejne kritizuje a osočuje.

Ale pekne po poriadku…

Aj v našom médiu sme upozornili na jazero (Melečka) nachádzajúce sa medzi obecnou čističkou a odvodňovacím kanálom. Jazero citeľne už na stovky metrov zapácha po fekáliách a dvomi trubkami z neho preteká už na prvý pohľad špinavá voda do odvodňovacieho kanála, ktorý sa následne cez „Pasienok“ vlieva do rieky Váh. Obyvateľ obce nám zaslal tieto videozáznamy:

Z videozáznamu je zrejmé, že obyvatelia obce sú so súčasným stavom nespokojní oprávnene.

Po poukázaní na problémy občanmi, starosta obce na sociálnu sieť dal tento status:

Status starostu  obce Šoporňa bez akýchkoľvek úprav z našej strany:

Udanie na čističku.

Dnes sa mi potvrdilo o čo tu ide. Toľko udaní na kanalizáciu a čističku od “ Slušný občan” alebo “Slušní obyvatelia obce” iba hovorí o tom, komu veľmi vadí, že sa v obci buduje kanalizácia. Avšak pred týždňom sme mali kontrolu príslušného orgánu na čističke z dôvodu podnetu prostredníctvom zelenej linky. To, že je čistička na hrane vieme 25 rokov a keby tam nebola osoba, ktorá tomu perfektne rozumie, tak by bola už dávno zatvorená. Aj preto som nesmierne rád, že robíme novú, ktorá bude dostatočná pre celú obec a verím, že sa to odrazí nielen na vodách, ale aj celkovo na prírode. Dnes mi však horel telefón. Z každej možnej aj nemožnej inštitúcie, ktorá spadá pod ministerstvo životného prostredia mi volali, že čo sa stalo, v skratke reagovali na článok, ktorý zverejnil bez overenia človek, čo sa hrá na poradcu ministra životného prostredia. Jediný jeho cieľ je diskreditácia nielen mňa, ale aj starostov z okolia Serede a primátora. Oddane mu v tom pomáha udaniami na zelenú linku (kde majú pochopiteľne z momentálnej pozície priamy dohľad) Nahácky a teraz aj Štrpka. Udal aj Poštovú ulicu, precerpávačku. Tu ešte článok čakám. Teší ma však, že finišujeme s projektom a v krátkej dobe Poštovú ulicu vyriešime. Dnes som za kontrolu z pred týždňa rád, lebo sa potvrdilo, že ich udania sú výmysel a malo to jediný cieľ o čom som písal vyššie. Kontrolou sa zistilo, že čistička je v norme, tvrdenia v podaní sa ukázali ako vymyslené a vzorky sú v poriadku. Keď som sa dozvedel kto to udal, tak som sa usmial. Ak začali takto kampaň 1,5 roka pred voľbami držím palce. A ešte ma zaujali fotky. Všetko iba odvodňovací kanál, žiadna foto z ústia alebo z čističky. Ak sa rozhodli takto pomáhať obci, je to ich cesta. Prajem pekný večer.

Z uvedeného je jasne vidieť, že starostovi obce Machovi sa nepáči verejné poukazovanie na roky pretrvávajúce problémy v obci, ktorej je starostom a štatutárom.

Ako  sa na problematiku znečisťovania životného prostredia Adrián Macho pozeral z pozície poslanca OZ, teda v čase, kedy starostom ešte nebol, vidíme na tomto videozázname z roku 2012:

Celý článok publikovaný Adriánom Machom v našom médiu, nájdete tu:

http://archiv.seredonline.sk/clanky/je-toto-prirodzeny-uhyn-ryb-alebo-ide-o-nieco-viac/index.html

Pre lepšiu ilustráciu Machovho morálneho profilu a enviromentálneho cítenia vtedy a teraz, z jeho autorského článku v médiu SeredOnLine.sk uverejneného na náklady redakcie, resp. majiteľa média vyberáme:

„Nedá mi to zauvažovať do minulosti. Nielen mňa ako predsedu komisie životného prostredia, ale aj poslancov a starostu už vyše roka občania informujú o nelegálnych skládkach odpadu, veľkom neporiadku na smetisku a nedostatočnom stave na čističke odpadových vôd. Preto bolo komisiou odporučené obci odstrániť tieto nelegálne skládky a po zisteniach, v akom dezolátnom stave je čistička, čo najskôr ju dať do plne funkčného stavu a zamestnať tam človeka, ktorý tomu rozumie. Dokonca obecné zastupiteľstvo prijalo uznesenie na odstránenie tohto stavu a vo februári pri schvaľovaní rozpočtu vyhradilo značnú časť finančných prostriedkov na opravu čističky. Ale nestalo sa, lebo starosta schválený rozpočet vetoval a v tejto situácii rybárom povedal, že v obci majú tieto veci na starosti schopný ľudia a on má všetko pod kontrolou. Nechcem tu rozoberať katastrofické scenáre, ale chcem zabrániť tomu najhoršiemu. Ak môžme, vyriešme si problém doma, pokiaľ to ide, lebo v konečnom dôsledku by trpela celá obec. A to nechceme.“

Macho ani vtedy a ani teraz problém nevyriešil „doma“, len dnes ako za stav zodpovedný štatutár obce obdobný problém vidí akosi inak…

Ďalej Macho napísal: Vám občania odporúčam, prejdite sa pod ihriskom, zažite „krásne prostredie a nadýchajte sa sviežeho vzduchu

Starosta Macho, zobrali sme Vaše odporúčanie vážne a prešli sme sa okolo Melečky a konštatujeme, že aj po Vašom šesť rokov dlhom pôsobení na poste starostu obce, tam rovnako cítiť hov*á, ako v roku 2012. Takže žiadna zmena. Nezabudli ste túto „drobnosť“ pri písaní do svojho FB statusu rovnako kriticky zakomponovať?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. macholíno dobieha ťa tvoja špinavá minulosť keď si kopal do svojho predchodcu aby si sa do funkcie dostal ty.majko dávno písal že pre ľudí ako si ty je nebezpečný archív.vidíš,vidíš,tu to máš

  2. Takýto karieristi majú veľmi krátku pamäť, ako intrigovali, aby sa na vysnívaný post dostali. Otočili sa o 180 stupňov a myslia si, že sú pánmi vesmíru. Lepšie je zmiesť zo stola všetky žiadosti a sťažnosti občanov a vyhovieť žiadosti nejakému podnikateľovi alebo zbohatlíkovi, ako pre občanov niečo urobiť. Mal by sa p. Macho nad sebou zamyslieť a zvážiť, či má na tomto poste zotrvať, lebo jeho zotrvanie je neúnosné!

  3. Pan Majko za ten maras v šoporni môže v prvom rade tento špinanavy štát a nie Macho. Táto malá obec akože samospráva peniaze nemá. Pan Majko jalovicu ešte nikto nepodojil. Babkoherečka sedí na peniazoch a čeka na projekty.

  4. Keď to videl ako poslanec, to značí, že je to už dlhotrvajúca záležitosť. Samozrejme, že na veľké investície obce nemajú dostatok peňazí, ale treba o to požiadať. Určite, že by ich neboli dostali hneď, ale za tie roky určite. Len nemal asi kto o to požiadať.

  5. Na Slovensku je veľa obcí ktoré majú podobné problémy. Na vine je štát lebo nevie komunikovať z obcama. Na všetko je odpoveď, peniaze nie sú. Už len nová vláda prešustrovala 1 miliardu ktorú slovensko mohlo dostať od únie. Štát nevie iniciovať obce čaká na dane od žobráka.

  6. najvac pinda jeden dementicek, je to potetovany vojacik sluzi v Seredi, pozor na neho, je to zakernak nicobak

  7. kto druhemu jamu kope sam do nej padne…

    moze byt niekto taka spina bezcharakterna??? akoze grvat bude ked tu kreaturu stretnem.

  8. futbalisti futbalisti, co komentar to perlicka, deturence utesene, aj Grosman so svoje deturence vychovaval, aj Stanko svoje deturence vychovava, snup snup do nosteka.

  9. Nahacky udava od kedy nedostal lekaren. Co si myslel? Ze ju dostane ako poslanec aj ked nesplnil podmienky?
    A ten druhy? Zeleny vygumovany? Co si ohradil cudzi pozemok?
    Alebo zeby som sa mylil?
    Ok. Tak nech zariadia zrusenie projektu na kamalizaciu a COVku a a svoje hovna nech si nechavaju v kuchyni.
    Co budu udavat, ked sa spusti cisticka?
    Kampan zacala…
    Medium bude napomocne…
    Ved obec nezaplatila.

  10. Čo tu vypisujete nezmysli o tých čo konečne nahlásili nezákonosti orgánom?Je pravda že tie hovná pretekajú?Veď to písal aj Macho už dávno len to nevyriešil.Váh teda špiníme stále.Sa už uvedomte starosta teraz ste to schytal za vašu minulosť

  11. tu je mail na zelenu linku marcela.domcekova@sizp.sk nech sa paci, poprosim vsetkych, dajte si tu namahu a skor ako tu pisete bezmozgove statusy overte si co je vo veci. Ja som si dal tu namahu. Je tam viac podani, dokonca aj policia je v tom zakomponovana. Adrianko nas tu pekne ¤jebava a taha obec do 💩

    Adrianko utoci na svojich občanov zato, ze si splnili povinnost ktoru im uklada ustava a zakon! to ako naozaj? ma kozu na tvary?

    ked su udavaci sp☆ne sp☆nave tak adrianko je taka ista sp☆na sp☆nava ako oni!!!

  12. Vazeny starosta , ulicky tu mame rozkopone ako tankodrom , cisticka dezolatnom stave , chodniky nehovoriac , polepene na oko pod nimi rastie plevel , po ulozeni kanalizacie nedokoncene upravy terenu , stupacky na vodu poodtrhane , …. atd atd ,
    Prosim chodte sa aj z vasim sponzorom Rosipanym pozriet do okolitych obci ako sa to da
    Urobit pri Rajcure zelenu plochu nie je cela abec …..

  13. Adrianko ? v roku 2012 to nebola kampan ?
    Na zastupitelstve tvoje prejavi proti starostovi nebola kampan ?
    Rajcura hody tebe blizky stanky zadarmo nebola kampan ?
    Hodova zabava ,prenajatie sukromnej osobe za akym ucelom ?
    Policia nekonala pri testovani , po udani na Referndeum , zneuzitie Jozka co bolo ?

  14. Je az neuveritelne aky charakter je pan starosta Macho. On ked udaval Vlceka a burcoval ludi proti nemu tak bol hrdina. Neustale napadal a osocoval. Vymyslal vacsinu veci na neho. Teraz take spravanie odsudzuje a uraza ludi. Teraz su tito ludia luzri a poskodzuju obec. On bol hrdina. Bezcharakterny bezchrbtak

  15. V nasledujucich volbach uz keby volici prestali konecne volit policajtov, lebo oni nemozu byt nikdy dobrymi starostami a primatormi,s ktorymi budu obcania spokojni.

  16. Bachar ktori nosil motaky , aj pre to musel odist , teraz tu mota obcanov Soporni zo svojim zastupcomm byvalym policajtom , sponzorom ktory zarobil na trave potom na pracovnej agenture prepral cez bytovecky , obraz Soporne videit kam to dosiahli za tych par rokov

  17. „… videit kam to dosiahli za tych par rokov“

    Vidíš? Každý to vidí 🙂
    A za pár rokov.
    Keby každý starosta urobil toľko za pár rokov, ako ten bachar.
    Len slepí a zaujatí to nevidia.

  18. Tak toto už je fakt úbohé od akože novinára. To ešte stále nemôžete stráviť že ste dosiel o príjem zo Soporne a tak bude stále robiť zle? Vážne pán Majko ? Ak máte nejaké námietky voči jebo príspevku , prečo mu to nenapíšete pod jeho príspevok ? Veď tiež ste na sociálnej sieti . Aha ale to by ste nemali návštevnosť vášho akože bulvárneho plátku . Smutný príbeh niekoho, kto sa hra na novinára.

  19. – Pán Majko, dobre ste to napísali. Macho z toho vyšiel ako čistý chuj. Je vidiet, ze to je bezcharakterny HNUSÁK!!!

    Počul som v dedine, že

    -Macho vykradol škôlku? Čo je na tom pravda?
    AK TO NIE je pravda, ospravedlnujem sa starosta.. ale vsetci to vravia..

  20. MIto praveze vidime a ked prechadzame cez obce salgocka temianske puste Pata , pekne chodniky ukoncene cesty po kanalizacii , spevnene odvodnovacie kanali , obce postavili bytovky pre svojich obcanov
    obce postavili skolky
    obce postavili skoli
    obce spustili nove projekty na podnajomne byt
    NOOO a co Soporna co vidime ?
    macho akurat z obecneho maze svojim potom oni zase jemu

  21. Neviem či Macho robí nejakú černotu alebo nie,ruku do ohňa by som za nikoho nedal,ale pravda je tá že pre obec zo všetkých starostov pred ním urobil najviac.a keď odratam komentáre kde si ho ludia zastavaju,tak zostane len pár ludí čo tu budú stale robiť zlú krv a dusno.čo ho chcete dať k súdu za dve zdochnuté ryby?týchto pár ludí to je proste továreň na problemy,za každym ako sa tu vyskytne članok o Šoporni.

  22. Pán Majko ten chudák bachar vás osočuje.Prečo sa nebánite?Potom si ľudia myslia že má pravdu.Útočí na bývalého aj na vás.Aj na každého čo mu nejde po ruke.Prečo sa necháte urážať od Treba?o 19.13?Veď sa mýli.

  23. Ťažký manipulátor je starosta. Rozpráva o kampani niekoho? To hovorí sám o sebe, keď bol starostom Vlček. Vkuse 4 roky búšil, až sa mu to podarilo. Zámerne všetko poslanci Vlčekovi blokovali, aby nemal výsledky. Teraz si Macho chytil poslancov a robí si čo chce. A to za tie milióny minutého rozpočtu chcete, aby sa nič za 7 rokov jeho vládnutia neurobilo? Za tie peniaze sa dalo urobiť oveľa, oveľa viacej.

  24. Anonym 9. marca 2021, 0:06 – sam ste si odpovedal na otazku – lebo „ten chudák bachar“ ma osocuje.

    Je to chudak, ktory sa snazi zaujat klamstvom a tak nepise o mne, len sa snazi navodit dojem, ze tomu tak je a to propagandou ktora jedina mu zostala. Rovnako, ako tomu je u svojich stranickych sefov.
    Presiel uz vsetkymi stranami, kde mu to mohlo nieco priniest. Ostuda jak svet – napriek vsetkej snahe, stale je a zostane uz len sudne trestanym verejnym cinitelom, ktory sa raz bude zodpovedat za dalsie svoje ciny.

    Ja zastavam nazor – a tak aj konam, ze netreba nezmysly, klamstva a podle zakerne tahy, ale pravdu, pravo a spravodlivost.

    A to sa postupne deje. Ze tomu je tak svedcia vystupenia sucasnych, ale rovnako aj byvalych SMERakov HLASne kriciacich nezmysly zabudajuc na vlastnu minulost rovnako, ako ten chudacisko byvaly bachar.

    Nezabudnite – pravda v historii vzdy zvitazila, len niekedy jej to dlhsie trva. Nezalezi na tom, ze vo vojne prehrate bitku. Ide o dlhodoby zapas a vyhru vojny.

    Ak ho chcete spoznat, staci sa pozriet na jeho infantilne statusy na FB, v ktorych dostatocne jasne a presne definuje, co mu neda kludne spavat…

    Boji sa rovnako, ako sa bal pred sudom. Ja som ho tam videl. Tam nebol takym hrdinom ako ked sedi a pise anonymne za klavesnicou pocitaca.

    Preto je to z mojej strany tak, ako to je.

  25. novinar, analytik, psychlog, …
    ako vzdy. Najmudrejsi. Clanky, skoby ich napisal od hladu.
    Skoda ho, vyneste ho do EU a ostatni mozu odist.

  26. plat 9. marca 2021, 0:37 – Poď a ukáž, ako sa to robí.
    Samozrejme, že ty si tiež jeden z tých, ktorý za počítačom je neuveriteľne schopný, nadaný, úžasný.
    Ako občan budem čakať tvoje meno na kandidátke. Potom ti položím jednu otázku.
    🙂

  27. Ozaj starosta Šoporne je akože nezávislý s podporou všetkých strán. To je výsmech. Akurát teraz začína bojovať voči strane z ktorej má strach v očiach lebo zatvárajú zlodejov. Smer už akože nemusí lebo už nie je podpora väčšiny a tak trčí teraz Pellemu z prdele farizej.
    Koľko vsadíme na to že sa pokúsi preraziť v Pelleho strane?

  28. 9. marca 2021, 11:43
    Neuveriteľný prehľad. Čo ty všetko vieš.
    Vieš aspoň to, z ktorej zadnice trčia tvoje nohy?
    Nezávislého môže podporvať ktorákoľvek strana. Pokiaľ sa tie strany politický znášajú.
    Ty to žiaľ nepochopíš, lebo velebíš len jednu stranu. A s tou stranou už nepočítajú ani tí, ktorí ju volili.
    Darmo. Vrana k vrane sadá. Rovný rovného si hľadá. Aj v oľano.

  29. Macho bol vinný za krádež škôlky-prokurátorka to povedala jasne a potvrdila to čo väčšina v Šoporni dávno vie.Aj o jeho bacharskych motakoch,pašovaní atd. Prešiel cez strany a chrbty ludí aby mal flek a teraz cez Nahlika z TT z Hlasu múti hlavu Pelemu haha. Veď kto chce kam nech ide,aj tam si ho spravodlivosť nájde!

  30. ano mas uplnu pravdu, ☆yjebancov je v tejto dedine vela, napr taky rosypaneho sveker postavil si ranč na cudzich pozemkoch, cierna stavba tam je, stvury

  31. Ja zastavam nazor – a tak aj konam, ze netreba nezmysly, klamstva a podle zakerne tahy, ale pravdu, pravo a spravodlivost.

    Tento nazor si zastaval aj pri konflikte na zasadnuti,ked ta cirou nahodou nemenovany poslanec nasiel pri jednote s kamerou?

  32. Myslíte tú „náhodu“ v kríkoch, kedy nahacky nezvádol dohodnutý scenár po ukončenom zastupitestve?
    Alebo ten pozemok na ulici Mlynska kde v záhrade si nejaký udavač postavil na cudzom pozemku workout spirit?

    Náhod je možno priveľa…aj „☆yjebancov je v tejto dedine vela,“

  33. Neexistujú. Zato Nahacky je mimo a len trepe.Machová bývalá podržtaška.A starosta sa zamotal do svojich intríg a klamstiev úplne. Škoda pre normálnych občanov v Šoporni.Neskoro zistili čo je to za hajzlíka.

  34. Faktom ostáva dvojaký meter starostu keď poukazoval na problémy on v minulosti a keď poukazujú teraz na problémy v obci ostatní. On sa pasoval vtedy za hrdinu. Ďalšie písmenká sú asi aj zbytočné.

  35. to aka dedina sme, ked su tu hanobeny ludia ktorym zalezi na prirode, na nasej buducnosti?

    Starosta dava uplakane robi zo seba martyra a chrli okolo seba nenavist, stve ludi proti sebe, robi tu zlu krv.

    proti komu bojuje? sam proti sebe???

    ludia sa snazia, ludia riesia normalnou cestou, narazaju na nezaujem zo strany obce, lezerne spravanie, dokonca nema problem vrieskat po obcanoch do telefonu.

    Treba zmenit pristup, komunikovat.

    Je sopornanska stranka neoficialna. Byva tam dost casto vela otazok a nikto z relevantnych tam nic nepise, uplna ignoracia. Brania sa, ze to nie je ofi… Iny starostovia pisu a komunikuju… plackavy status nie je problem, ale riesit a komunimovat s ludmi problem je…

  36. Zaujimavy nazor.
    Potom aj ja mozem hodnotit tvoj pristup komunikacie.
    Aky je? Ty vies, ze „vrieska“ po obcanoch do telefonu? Co si ty, telekomunikacny urad alebo ho odpocuvas?

    Ide ti len o osieranie. Nic ine nevies. Ale ak to v prispevku tvrdis, skus to aj dokazat.
    Inak si obycajna zapredana spina. A to si dovolim napisat, lebo si to o tebe myslim.
    Komunikacia je dolezita. Ak nie je, nemas pravo kritizovat. Kritika je nasledok komunikacie.

  37. Mozno som spina, ale len pre teba. Lebo podla seba sudis.
    Ale nie je spina ako spina.
    Pre teba je spina kazdy.

    Vies ze pre spinavca je kazdy spinavec?Len samotny spinavec, chrapun, udavac ci zmrd si mysli, aky je ON (teda TY) cestny obcan.

  38. Nie ze by som cakal,ze sa majko vyjadri k tomu ako ho nacapali s tou kamerou,ale tak on ani jeho trnavska modla predsa ziadne zakerne tahy nerobia.Ci?

  39. pravdu mas, nie je spina ako spina, jedna spina udavacka udavala v 2012 a klamala ludi a stvala proti uradujucemu starostovi, aby dosiahla vysnivany post… terajsie spine podla teba, chrania zivotne prostredie, chrania to malo co sme ako civilizacia este nestihli znicit.

  40. Daj si námahu spočítať príjmy a investície.
    Ak máš čas vysedávať na solke a kydať na súčasného, daj si námahu prehľadať financie v rokoch tvojho zbožného. Stačí príjmy a investície. Potom napíš niečo múdre. Prišiel som k šesťmiestnemu číslu. Dobre sa žije…?
    No a životné. Napíš, koľko stromov bolo za súčasného vysadených. Zeleň upravená..
    Žiaľ, mnohí parkujú na trávniku, na verejnej zeleni. Ale to ty nevidíš. Možno sám tak zaparkuješ. Či?

  41. Už to je až smiešne ako sa tu snažíte stále očiernovať Macha.keby to bola len z polovice pravda už mu dávno klope na dvere polícia.dnes nemajú problém strčit do basy ministrov,sudcov atď.takže starostu Šoporne by nebol žiadny problém.stačí sa len nad tým troška zamyslieť.klebety samé klebety.

  42. Macho vraj mal byt za kradez v skolke
    ktoru ste spominali odsudeni v roku 1998. Mam to od upratovacki co vtedy bola upratovacka!!!

  43. Asi si najdem cas a vypocujem si zaznam z pojednavania, kde o predmetnej veci bola rec.
    Ak je osoba uz druhe volebne obdobie verejnym cinitelom a statutarom obce nemyslite, ze o jej minulosti maju obcania pravo vediet aspon tolko, kolko sef SBS o zaujemcovi o pracu postavaca pri vychode z obchodu?

    Teda, nechcem spochybnovat zahladenie zapisu vo vypise z registra trestov po urcitej dobe pre verejnost a pri urcitych trestnych cinoch, no su povolania pre vykon ktorych sa vyzaduje cisty odpis z registra trestov. Ide aj o ochranu pred jedincom majucim takpovediac v genoch sklony k urcitemu konaniu a spravaniu sa a vyssi predpoklad neodolat pokuseniu urobit krok z cesty zakona na cestu zlocinu v momente, kedy na to ma vytvorenu moznost.

    No a este tu mame moralne predpoklady na zastavanie urcitej funkcie ci postu v strukturach riadenia spolocnosti, aj ked puta na rukach mnohych vysokopostavenych ludi v poslednej dobe o normalnosti nasej spolocnosti nutia minimalne pochybovat.

    Tak rozmysalm, ci sa z trestanej osoby len tak lahko moze stat osoba straziaca trestanych… Ze by odvykacia kura?

    Ze netreba na zaver pisat obligatornu formulku – „podobnost so skutocnymi osobami je cisto nahodna…“ 😉

  44. Rodina ta ma rad?
    Ano, ludia by mali poznat minulost.
    Zial, niektori i myslia, ze ich minulost nikoho nezaujima. Treba mat na pamati, ze su situacie, kedy si ludia pamataju minulost, ale nehovoria o tom. Istym dovodom je aj respekt k rodine, aby sa nahodou biznis ci rodina „nerozpadla“. Ublizovat, podozrievat a zavadzat, je lahka cesta.
    Kto je bez viny, nech hodi kamenom. Pise aj Biblia. Ateistom je jedno, koho je to vyrok.
    Bohozial, kolki „cestni“ ludia kamenom hodia…
    Podobnost so skutocnymi osobami je cisto nahodna …

  45. Ale,aké múdrosti.ked môže podmienečne odsúdeny človek,robiť špeciálneho prokurátora,tak toto je proti tomu nič.Nasi milí na vrchu nám idú príkladom.

  46. majko píše dobre.ako môže robiť starostu človek čo by nemohol byť ani poskokom v SBS za 3 ečka na hodinu??????

  47. Prispevok vlozeny cez anonymizer s rovnakym obsahom mozes vlozit bez zametania stop – fakt vyzeras ako potkan.

    Vie ze sa nepodpises a viem, ze som trafil do cierneho. Ale au takto… ?

  48. Treba rozlišovať nedzi úmyselným a neúmyselným trestným činom, čo ty ako fanúšik Mach nechceš. Je iné, keď počas dažďa -za zlej viditeľnosti-ti na prechod pre chodcov, vletí opitý 80 r.človek s poškodeným zrakom a zrazíš ho.
    A je iné ísť pri zmysloch vykradnúť škôlku. Alebo dotyčný v tom čase nebol pri zmysloch? Bol pod vplyvom ťažkých drog??

  49. Keď ste boli v roku 1998 trestaný za úmyselný trestný čin, ako je možné, že ste nastúpili do ZVJS? Keď tam žiadajú bezúhonnosť a za takýto trestný čin ste nikdy nemali byť podľa zákona prijatý do zamestnania??
    1998. Odsudeny za umyselny trestny čin
    2.1.2015 ste sa stali starostom.
    Zostava nam tu necelych 17 rokov. Čo reálne bude okolo 16 rokov -od odsudenia po narok na vysluhovy dôchodok, na ktorý ste odpracovali v ZVJS viac ako 15 rokov!!! Nechcete vrátiť výsluhový dôchodok?
    Odpis z registra trestov ste ZVJS ukázali sfalšovaný?? Alebo ste si ho vytlačili jeden deň pred rozhodnutím súdu? Alebo dokonca v ten istý deň a zamlčali ste im, že ste boli následne o 2 hodiny odsúdený????
    Eeej ha. Ste vy ale podfukár pán starosta!!!

  50. adrianko mal respekt k rodinam ludi co sa rozhodol diskreditovat? Ty kde zijes?
    Vracia sa mu iba to co sam robil a robi to dalej! On je psychicky chory, nezvlada krytiku, ludia na obecaku sa boja usta otvorit aby im neurobil zo zivota peklo.

  51. macholíno rešpekt nemá voči nikomu.dedinu vyciciava a buduje si večierku a svoje aktivity.šmíruje ľudí a počul som že sa cez peniaze mstí ľuďom čo poukazujú na jeho špinu čo robí.už pátram po informáciách čo mal byť trestaný.ešte že tu je noviny lebo by sme nemali kde sa dozvedieť o macholínových špinavostiach.

  52. pre Pán starosta – VYSVETLITE NÁM 12. marca 2021, 10:50

    vies dokazat svoje slova??? no mne sa tiez nieco podobne dostalo do usi, v tych rokoch sa o tom dost rozpravalo. ale jedna babka povedala…

  53. ty spina jedna, stal sa zazrak alebo ste prestali vypustat sracky do melecky, voda zmenila farbu a zapach zmyzol! a ze bolo vsetko v poriadku ze?

  54. Pravdepodobne to bude tým, že TY špina jedna si tam dávno nebol. Takže je všetko v poriadku. Zápach po tebe „zmyzol“!
    Nazdravie.
    🙂

  55. veď to je pochopiteľné že s tým musel niečo urobiť mal by pachovú konkurenciu ked trčal pelému zo zadku

  56. Pán starosta obce Šoporňa je skutočne človek, ktorý nemá čo hladať v takejto funkcii. Dvaja pani, ktorých tu spominate na neho vytahuju veci, snazia sa , co si myslim, že treba povedat aj kritiku a hlavne pravdu, ale z ich strani je to amaterizmus lebo vzdy sa s toho starosta vyseká.Nemaju to chlapci domyslené vzdy. ….treba si uvedomiť kto je v skutocnosti pán starosta…. Je to veľká obec a lukrativne miesto s dobrým platom a autom a na takychto miestach sú tlaky od podnikatelov… a lobistov… Kde môže zavádza nepovie celu pravdu, ale klamstvo to nieje čiže šikovnost s jeho strany.Ja osobne by som sa nanho pripravil ked uz ho idem z niecoho obvinovat, ale to je tazke,lebo kontroly nad obecnini informáciami a financiami má on. Ja osobne som ho volil, ale dnes si uznavam chybu čo je ludské a dnes ani v buducnosti by som ho nevolil ,nezamestnal vo firme a ani by som s ním nič nechcel mať. Starostovi chýba hlavne ľudský prístup,ale s tým sa človek rodí a on ho v zivote nemal a ani nebude mať. Falosnosť a pretvarka to áno to mu ide.Na záver len toľko,že každý kto s ním niečo riešil vie aký to je človek…. urázat nebudem. Ludia si ho zvolili to treba respektovať, ale bol to omyl to si treba uznat.

  57. moj nazor je taky ze, urady prizmurili oci kedze sa buduje nova cisticka a s odpadom nieco treba robit, pri tomto procese su povolene vyssie hodnoty znecistenej vody ktora sa vypusta z nestihanucej cisticky. Toto mohlo spôsobiť zvysenu zataz pre jazero, tym padom zvyseny uhyn ryb.

    Brat si taketo oznamenie osobne je proti zdravemu rozumu. Ale nieco asi na tom bude ked jazero nesmrdi, voda sa vycistila a ryby nekapu. Otazka je, ze kde su rybári, im to nevadilo?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img