ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Materské, základné a stredné školy vyučovací proces neobnovia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dňa 7. marca končia žiakom a študentom Trnavského kraja jarné prázdniny. Rodičia sa preto oprávnene pýtajú, či materské, základné a stredné školy od pondelka 8. marca obnovia vyučovanie.

Na základe platného stanoviska RÚVZ v Galante týkajúceho sa otvárania škôl v okrese zo dňa 03.03.2021, úrad naďalej neodporúča otváranie škôl a školských zariadení na území okresu Galanta.. Podľa COVID automatu je okres Galanta v najvyššom 4 stupni varovania ( čiernej fáze ). Otvorenie by znamenalo zásadné zvýšenie mobility vysokého počtu detí, žiakov a ich rodičov, čo by sa v krátkom čase premietlo do opätovného zhoršenia epidemiologickej situácie na území okresu.

Mesto Sereď, ako zriaďovateľ základných a materských škôl z tohto dôvodu na zasadnutí krízového štábu rozhodlo nasledovne:

Materské školy:
V Seredi budú v týždni od 8. 3. budú otvorené iba elokované pracoviská MŠ Fándlyho a MŠ Murgašova pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorým práca neumožňuje vykonávať prácu z domu . Mesto Sereď nakúpilo pre materské školy 9 germicídnych žiaričov.

Základné školy:
V prevádzke budú iba školské kluby detí a školské jedálne pri ZŠ Jana Amosa Komenského a ZŠ Juraja Fándlyho pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorým práca neumožňuje vykonávať prácu z domu. Vyučovanie pre I. aj II. stupeň bude prebiehať dištančnou formou.

Dištančne bude prebiehať aj vzdelávanie v ZUŠ Jána Fischera-Kvetoňa.

Vyučovanie v Cirkevnej ZŠ sv. Cyrila a Metoda bude prebiehať prezenčne pre žiakov I. stupňa, ktorých práca rodičov si vyžaduje ich prítomnosť na pracovisku. Popoludní je pre tieto detí sprevádzkovaný školský klub detí. Ostatní žiaci sa budú vzdelávať dištančne.

Vyučovanie v Špeciálnej ZŠ bude realizované dištančne.

Trnavská župa rozhodla o stredných školách
Trnavský samosprávny kraj rozhodol, že vyučovací proces bude v 50 župných stredných školách pokračovať dištančnou formou aj po pondelku 8. marca 2021. V meste Sereď sa toto rozhodnutie týka Gymnázia Vojtecha Mihálika a Obchodnej akadémie. Otvorenie svojich škôl pre študentov bude župa v pravidelných intervaloch prehodnocovať. Oproti materským a základným školám, študenti stredných škôl vo veľkom počte dochádzajú cez hranice okresov, v niektorých prípadoch aj krajov. Vysoké percento z nich je ubytovaných v internátoch. V tejto súvislosti pokračuje aj prevádzka liniek prímestských autobusov v prázdninovom režime, a to až do odvolania.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img