ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Trpké osudy migrantov: Cudzinci po strastiplnej ceste prosili policajtov o pomoc

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Policajti riešili dva prípady na rôznych miestach, ktoré si však boli veľmi podobné. Migranti utiekli z domova pre zlé životné podmienky a s vidinou bezpečného života v inej krajine.

V prvom prípade dopravná policajti zo Zvolena dohliadali na bezpečnosť
v Teranoch a zastavili vodiča, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. V tej chvíli k nim pristúpili traja mladí muži a lámanou angličtinou im povedali, že sú utečenci z Maroka. Nemali pri sebe žiadne doklady, ktorými by preukázali svoju totožnosť. Cudzinci policajtom povedali, že chcú požiadať o azyl na Slovensku. Privolali hliadku cudzineckej polície z Banskej Bystrice, ktorá ich predviedla na oddelenie kvôli prevereniu legálnosti ich pobytu. Cudzincov neskôr previezli do azylového centra v Humennom, kde zostanú do vtedy, kým úrady rozhodnú o ich žiadosti o azyl.

V druhom prípade privolali políciu pracovníci priemyselnej spoločnosti
v Dunajskej Strede, pretože v návese rumunského kamióna našli piatich cudzincov. Policajti zistili, že sú to štátni príslušníci Afganistanu, všetci maloletí bez sprievodu svojich rodičov.
Policajtom predložili identifikačné karty žiadateľov o azyl na území Rumunska. Z tohto dôvodu boli kontaktovaní pracovníci úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí zabezpečili umiestnenie cudzincov v detskom domove v Medzilaborciach. Cudzinci povedali, že vycestovali z domovskej krajiny kvôli zlým životným podmienkam a občianskej vojne. Do kamióna mali nastúpiť na parkovisku v Rumunsku za pomoci prevádzača, bez vedomia šoféra.

Všetci cudzinci boli samozrejme štandardne podrobení vyšetreniu na COVID-19 prostredníctvom Hasičského a záchranného zboru s negatívnym výsledkom.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dobre že neprídu s kalaŠnikovom na pleci. Kto je zodpovedný za chaos v arabských krajinách? Predsa USA. Migrantov treba presunúť do USA.

  2. Ako niekto, kto už túto háveď zažil v akcii v Livorne, v Nice a na západe Nemecka.., poviem len toľko..
    Neskôr budeme prosiť my ich o život.
    Len tak ďalej.. Pomahajme im a vlastných ľudí buzerujme pre kus papiera.
    Plné mesto fízlov a vojakov, zatiaľ čo hranice deravé a do široka otvorené.

  3. Zase nám zahrali na city, veď občas to zaberá. A zas rovnaký scenár – bez dokladov a len muži? Tak hrdinovia utekajú preč a ženy tam nechajú napospas? Zvláštne… Kristušát a naši dedovia utekali, keď tu zúrila svetová vojna? Otočiť a nech ťahajú naspäť brániť rodiny a vlasť.

  4. Jasne.. Vaše obmedzené, zjednodušene, ničím nepodložené názory. Vy kokoti. Není dobre, že je svet v sytuacii, že cudzinci z chudobných, vojnami skúšaných štátov prúdia do iných štátov a kultúr. Ale není dobre ani to, že vy Európania, ekonomická Elita sveta, ste tak sprostí, zadubeni, nerozhladeni a primitivni, že neviete pochopiť ani trošku širšie súvislosti problému. Ponúkate len prvoplanove riešenia. Za všetko môže len USA? Ale ty kokot a ty si není súčasťou globálneho kapitalizmu? Ty za nič nemôžeš? Porovnávas nasich dedov? Hovno vieš o histórii, hovno vieš o sytuacii v štátoch kde je vojna. Vieš len nadávať, lebo sa bojíš o tu svoju bezvýznamnú riť. Veľa zdaru primitivi

  5. Anonym.., zjavne problém s gramatikou. Ale to neva..
    Podložené, nepodložené.. Ak ta tie svine budú ohrozovať na živote a s rozdielom pár dní unikneš teroristickému útoku, tak ako som to zažil ja, potom pochopíš názor väčšiny ľudí.
    Ale ak budeš celý život sedieť doma, materi pod sukňou a tvoj názor bude tvorený našimi „nezávislými médiami“, tak nikdy nebudeš mať predstavu o realite.
    A teraz si choď na net vyklikať ako, prečo a kým vznikol Taliban.. 😉

  6. Ty inteligent, je úplne bezpredmetné či mám potrebu sa na to pozerať v širších súvislostiach alebo nie. Mňa zaujíma výsledok. A ten je taký, že toto nám sem chodí. Keďže existuje v Európe dostatok dôkazov o chovaní týchto ľudí, ktorí nerešpektujú nič čo je európske, tak mi zbytočne vysvetľuješ súvislosti, ktoré ani sám nepoznáš. Do kokotov nadávaj tvojmu otcovi, ak ho vôbec poznáš, ty úbožiak. Viac sa s tebou baviť nebudem, lebo idiot, ktorý napíše „sytuacii“ si moju pozornosť viac nezaslúži. Kľudne si ich nasťahuj k sebe aj so svojimi súvislosťami a nenadávaj do kokotov ľuďom, ktorí majú iný názor.

  7. Áno áno chlapi, urobil som gramaticku chybu. Tým strácam právo povedať si svoj názor. O vás, o všetkom. A áno, vnímate to bez širších súvislostí. Není dobre, že sa do Európy sťahujú ľudia s inou kultúrou a mentalitou. Ja sa Vás ale pýtam, čo by ste robili VY, keby sme boli vo vojne bez vyhliadok na jej koniec? Poslali by ste svojich synov bojovať za pochybné hodnoty mocných, alebo by ste sa snažili ich odtiaľto co najskôr dostať do bezpečia ? Ruku na srdce. Ja zamestnávam araba. Je to slušný chlapec, snaží sa, chce každému dokázať, že je vďačný za to, že dostal šancu. Tlačte na vlády mocnych krajín, aby nevykoristovali arabské štáty kvôli rope. V Sýrii súperia Rusi s Američanmi o moc, preto odtiaľ ľudia utekajú. To sú širšie súvislosti. Stavať sa k tomu, že my tu Arabov nechceme, je fajn. A aké riešenie ponúkate vy? Aké máte reálne riešenia? Unikol si teroristickému útoku? Si šťastný človek. Utoku fašistu Brejvika sa nepodarilo uniknúť desiatkam nevinných deciek. Menej nenávisti, menej strachu a viac rozhladenosti vám prajem.

  8. Nechajte ho. On zamestnáva jedného araba, slušného. Nepochybne ich je viac. Ale teraz máme prijímať všetkých? Čo to je za argument? A prečo by sme sa mali my zamýšľať nad tým prečo zo svojich krajín utekajú? Čo nás je do toho? Nás zaujímajú naše záujmy.

  9. Zamestnávaš slušného araba? A? Choď sa spýtať do Nice všetkých tých moslimov, čo tam žijú celé desaťročia, aký majú názor na utečencov a potom sa ozyvaj..
    Nenávisť? Áno. Nenávidím tých tých čo sa snažia zničiť Európu, slobodu a mier a zakrývajú to ako „utečeneckú krízu“..
    Ako vravím.. Vylez materi z pod sukne a choď sa popozerať a porozprávať do Francúzska, Nemecka a Talianska.
    A pýtaj sa tamojších moslimov!

  10. Vlastne.. Áno mate pravdu. Táto téma je na veľmi dlhú a obširnu debatu. Ľutujem, že som začal. Chápem vaš hnev, aj to, že tu nechcete cudzincov,aj to ze mate právo byť nahnevaní aj vystrašení. Ja len ze ti chlapci na fotke nemusia byť teroristi. Môžu to byť len obyčajní synovia svojich rodicov. A tebe, čo sa tu ohanas tým, že si chodil po Európe a máš skúsenosti.. Nezabúdaj, že vo Francúzku, Nemecku, Taliansku, si cudzincom. A Brejvik? Co teda je, keď neni fasista? Neonacista? Nacionalista? Hrdina? Nazvi ho ako chceš, je to stale rovnako úbohé a choré prasa, ktoré povrazdilo nevinných ľudí, ako akýkoľvek iný terorista. V tomto so mnou snáď súhlasíte rovnako všetci.

  11. Degeš.., pokiaľ viem, som občanom EÚ.
    A nechodím sa do tých krajín priživovať a čakať, že sa o mňa niekto bude starať.
    Teraz si krásne ukázal svoju inteligenciu..
    Ešte raz ti pripomínam.. Skús tvoje argumenty u Arabov v Nice a potom tu niečo bliakaj o tolerancii.

  12. ako sa mohli dostať taieto špiny do zaplombovaného kamióna ??. jednoducho , tam ich umiestnil šofér.
    Je ti riešenie : tých potkanov okamžite vyhostiť bez to aby im bolo podané čo len deci vody a šoférovi kamióna ktorý zodpovedá za náklad dať pokutu 10.000.- € a je vybavené.

  13. Treba to hnať preč a keď sa vrátiš ta to zrezat nech ho
    to na 3x ani nenapadne prečo utekajú iba muži prečo mie ženy starci deti vyhovára ju sa na vojnu tak nech si svoju vlasť bránia a nech neutekaju radšej budú robiť tu zle

  14. Vo Francúzsku, Nemecku či Taliansku je cudzinec? Ty si načisto už mimo? Je občanom EU, je to rovnaký schengenský priestor v akom žijeme aj my. On sa tam dostane legálne, na rozdiel od týchto na fotke. On tam nechodí vyžierať sociálny systém. Ak nevidíš ten rozdiel, tak kašli na to a už tu nepíš. Ešte je veľa argumentov čo tam on nechodí robiť a tí tvoji obľúbenci áno, ale zbytočne ti to písať. Ideš si svoje.

  15. Ešte musím k tomuto niečo pripísať lebo poniektorí s klapkami na očiach sa zastávajú tohto invázneho druhu.
    Aj tí islamisti na začiatku roku 2015 čo vystrieľali redakciu časopisu Čárly hebdo či jak sa to píše boli milí a priateľskí. Žili vo Francúzsku 15 – 20 rokov až im jedného dňa v tých vymetených hlavách čo majú namiesto mozgu korán preplo a išli zabíjať.
    Suseda jedného z nich tiež nedala na neho dopustiť lebo celé roky to bol milý a slušný človek,debatovali spolu na balkóne,pomohol jej občas s nákupom a naraz si ide zastrieľať. Že by títo tu na fotkách boli iní ???
    Tomu sa jednoducho nedá uveriť. Vítači veď vy sa zbadáte keď vám v budúcnosti zabijú niekoho z rodiny a z našich kostolov budete počuť iba zbliekanie : alláhu akbar !
    Skvelá budúcnosť,že ?

  16. keď dôjdu utečenci k nám a vy dôjdete o prácu lebo ste dráhy tiež budete radi ze nemáte s čoho platí uverí potom mi budeme ti utečenci ktorí musia utekať do Nemecka lebo tam budete makat za menej vie ze Sereď je drogová ale až tako vela

  17. Anonym 19:35 ty si chytrý ako bývalé Rokefem rádio ! Kde si čítal že henten invazný druh sem ide za prácou ? Možno sa niektorý zamestná akože naoko ale oni prišli iba parazitovať !
    Ale ľuďom ako si ty je to škoda vysvetľovať

  18. Daniel nie som chytrý, len som reagoval na predošlú otazku. Ale vidím, že chytrý sa asi cítiš byť ty. Prezrel som si niektoré diskusie a ty sa vyjadrujes snáď ku všetkým témam..

  19. PRE anonym 19:35 všetci do jedného idú za „PRÁCOU“ bez dokladov, to myslíš vážne? Si taký naivný alebo ……………

  20. Ani náhodou som nenapísal, že utečenci sem idú všetci do jedného za prácou. Idu sem z iných dôvodov.. vojna, bezpravie, hlad, politické perzekucie,atď. Časť z nich určite aj zo zištnych dôvodov. To s prácou som použil len ako príklad. Ú nás neni dôvodom na odchod do zahraničia vojna, hlad. Slovaci odchádzajú z iných dôvodov. Najmä peňažných. Tak som sa len spýtal, prečo Slováci všetci nejdu do Ruska, do slovanských krajín, teda „k svojim“? Ale hrnú sa do Nemecka , Anglicka, USA.. Teda k cudzincom. Pretože tam vidia väčší prísľub toho, za čím idú. Teda peňazí napr. To bola len básnická otázka. Reakcia na Cubirku a jeho otazku,preco mnohí moslimovia nejdu do SAE,ale do Európy. Možno si len zle pochopil kontext.

  21. Je tu prítomný strach, že cudzinci budú vyciciavat náš systém. Stojí za úvahu, ako veľmi vyciciavaju systém na Slovensku skorumpovani politici, deliaci si miliardové dotácie. Daňové úniky. Nevymožitelnost práva. Byrokracia. Nefunkčnosť odvodových systémov. Zadlženosť. A mnoho ďalších pálčivych problémov, ktoré nám ležia pred vlastnými dverami a nevieme-nechceme si s nimi poradiť. Potom otázka cicania systému niekoľkými utečencami, ktorý používajú Slovensko skôr ako tranzitnu krajinu do EÚ je nepodstatná. Áno utečenci sú pre EU nepochybne problém. Aj bezpečnostný. Áno, treba sa ním bez debaty zaoberať. Ale treba ho správne pomenovať, analyzovať príčiny ich príchodu a tie príčiny riešiť. Hnevať sa na to, že cudzinci ma ročne budú stáť centy, pričom nefunkčné a zneužívané toky štátnych peňazí ma stoja stovky až tisíce eur, je jednoducho nezmysel a povrchové uvažovanie.

  22. Kde žiješ na MARSE? Žiadny strach: Dianie v západnej Európe ty nič nehovorí. Ešte napíš na ČIERNYCH životoch záleží. Podľa mňa na KAŽDOM živote záleží. Utečenci zo Slovenska na západ sa chovali podobne?;

  23. Prepáčte, to reagujete na môj status zo 6:01? Napísal som predsa, že časť z utečencov tvorí bezpečnostné riziko. Bez debaty. Teda nie, nežijem na Marse. Vidím, aké činy páchaju extrémisti (všetkých farieb pleti). Môj príspevok bol reakciou predovšetkým pre diskutérov s argumentom, že utečenci sa sem chodia priživovať. A áno, úplne s vami súhlasím v tom, že na každom (slušnom) živote záleží, ako ste napísali. Bohužiaľ niektorí Slováci sa v zahraničí chovali a chovajú nedôstojne. Po otvorení hraníc po páde komunizmu niektorí nabehli do rakúska a ako kobylky začali kradnúť autá, páchali trestné činy. Do vzduchu sa skôr vyhadzovali doma a z iných pohnútok, ako moslimovia v Európe,to je pravda. Aké riešenie utečeneckej krízy navrhujete?

  24. Anonym 8.59 ja som už predsa riešenie napísal. Vylátať ich palicami a poslať naspäť tam odkiaľ prišli ! Veľmi rýchlo by sa u nich rozšírilo aby sa vyhýbali Slovensku lebo tam dostali világoš palicami… ani jeden by sa tu už neobjavil !

  25. Ďakujem za názor, ale skutočne..toto sa nedá považovať za seriózny návrh, ako vyriešiť utečeneckú krízu. Nemusíme si tu dúfam vysvetľovať, že prečo. Ešte niekto iný, kto by mal seriózny návrh na riešenie tohoto problému?

  26. Takže len samá kritika. Ale keď máte ponúknuť konštruktívne riešenie, tak len mlčíte. Toľko k hejterom.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img