ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Trpíme na príliš veľkú demokraciu a viac chránime práva zločincov ako ich obetí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Po pravdepodobne druhom nakoniec úspešnom pokuse o samovraždu vykonanom zo zločinov obvineným bývalým generálom Milanom Lučanským  na spravodlivosť vtedy  čakajúcim vo väzbe som publikoval článok pod titulom:

Odmietam vidieť, ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku

v ktorom som napísal aj toto:

Tak rozmýšľam, že my máme skoro celé vrcholové vedenie polície pôsobiace na funkciách počas niekoľkých volebných období strany SMER-SD vo väzbe. Existuje na svete ešte iný štát s takto strašnou bilanciou a podozreniami z napojenia polície na organizovaný zločin?

Zoznam stíhaných sudcov, policajtov a prokurátorov by bol dlhý, no vo všetkých prípadoch je jednoznačne dôležité, aby neskončili / nebolo im umožnené skončiť rovnako či obdobne, ako skončil Lučanský.

Áno opakujem a zdôrazňujem, že odmietam vidieť ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku. Konanie týchto ľudí musí byť riadne vyšetrené a ak sú vinní, musia na hodne dlhú dobu skončiť v base.

Odvtedy sa moje obavy žiaľ naplnili a to hneď v niekoľkých prípadoch. Lučanský bol v druhom pokuse so samovraždou úspešný – ozaj nezdá sa vám, že ošiaľ so zapaľovaním kahancov a sviečok pred Prezídium policajného zboru akosi rýchlo ustal? Naplnili už „užitoční idioti“ zámer toho, kto ho vyprovokoval? – a nasledovali ho ďalší. Keď nie samovražda kľúčového svedka jeho vlastnou zbraňou políciou neodobranou napriek vážnym obvineniam, tak ochorenie na Covid-19 a pokus Kočnerovej opičky Jankovskej ukončiť život nadmerným požitím tabletiek na spanie. Znovu len asi logická otázka: Nezvyknete tabletky schovávať pred deťmi a starými ľuďmi, aby sa náhodou nepomýlili pri ich dávkovaní? Lebo vo väznici, kde Jankovská vykonávala inštitút väzby takéto zvyky nemajú. Ide o náhodu, nedbalosť alebo úmysel?

Keď hovoríme o Kočnerovej opičke Jankovskej, v minulosti v civilnom zamestnaní sudkyni skorumpovanej slovenskej justície a bývalej štátnej tajomníčke Ministerstva starostlivosti, nesmieme opomenúť posledné dianie spojené s touto falošnou ženou považovanou dnes už za ukážkový exemplár podlého človeka zneužívajúceho funkciu a tým dôveru občanov vloženú do jej osoby. Iba deň dozadu bola po roku väzby prepustená na slobodu, z ktorej sa však našťastie tešila možno jednu celú minútu, po ktorej bola opätovne špeciálnou policajnou jednotkou vzatá do väzby zadržaná za iný trestný čin. Jej advokát sa vyjadril v zmysle – či ju chceme úplne utýrať, ako by zabudol, koľko ľudí, rodín a podnikateľov bolo nespravodlivo perzekuovaných a utýraných práve zákernými a podlými ľuďmi v polícii, prokuratúre a justícii, teda ľuďmi, ako je bývalá sudkyňa Jankovská.

Moderná európska spoločnosť krváca a rozkladá sa vo svojich základoch. Dôvody sú ale iné ako by sme čakali. Súčasná civilizovaná spoločnosť dopláca na prílišnú demokraciu a práva dávané zločincom na podstatne vyššej úrovni, ako majú ich obete.

Spomeňme si na pravidelné diskusie o požiadavkách odsúdeného Breivika za vraždu trištvrte stovky nevinným obetí zväčša detí, v ktorých je preberaná veľkosť jeho cely, počet televíznych kanálov, ktoré môže sledovať, či iné vymoženosti, ktoré civilizovaná spoločnosť tomuto masovému vrahovi dala. Nikde však neregistrujeme verejné debaty o právach pozostalých po obetiach tohto zvrhlého psychopata, neriešime nekonečné utrpenie rodičov, manželov, priateľov či iných blízkych osôb po tých ľuďoch, ktorých v priebehu podstate niekoľkých minút Breivik vlastnoručne a chladnokrvne povraždil.

Hlavne v poslednej dobe hlavne niektorí politici začali veľmi intenzívne rozoberať podmienky vo väzbe pre ľudí obvinených z obzvlášť závažných zločinov, z korupcie, zneužívania právomoci verejného činiteľa – jednoducho zo zneužívania moci, ktorú im občania vo viere v spravodlivosť a ich česť dali do rúk. Ani v týchto prípadoch sme nezaregistrovali, že by sa títo politici zaoberali utrpením mnohokrát prevyšujúcim pobyt vo väzbe u obetí týchto ľudí, ktorí vedome a účelovo zneužili svoju moc a bez štipky súcitu škodili všade kde im to vyhovovalo a kde im to prinieslo profit.

Nie je na čase začať sa zaoberať v prvom rade právami čestných ľudí a obetí trestných činov a verejnú diskusiu otvárať na tieto podľa môjho názoru podstatne závažnejšie témy v tak skorumpovanej krajine ako je Slovensko?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Veru tak, väzenie nie je hotel, to si naši mafiáni neuvedomili? A k demokracii len toľko – kto v demokracii spí, ten sa zobudí v diktatúre. Demokracia chce všetkým dať všetky práva, a tým ich vlastne všetkým berie. Zaujímavé, že nikto sa nezaujíma o povinnosti – každý len o práva – ale to sú dve strany jednej mince! Kríza demokracie, kríza morálky, kríza človečenstva – sebectvo, hrabivosť …kam to takto dôjde — uvidia naši vnuci ….

  2. Sme my vôbec právny štát? Jedno Kocúrkovo, jedna šaškáreň. Veď je na smiech, keď odsúdený uzavrie dohodu so sudcom „o vine a treste“, keď sa odsúdenému zníži trest, že spolupracuje, že odsúdený po odpykaní si polovice trestu môže požiadať o prepustenie na slobodu, že svedok zmení výpoveď… a nehovoriac o udávaní sa jeden druhého. A je to stále do kola.

  3. A ktorý chuj dal Jankovskej k dispozícii lieky aby ich mohla užívať ako doma. Táto špinava demokracia je horšia od socializmu ktorý tu bol bohužiaľ.

  4. Že sa pán advokát nehanbí. Keby sa radšej rozčuľoval nad tým, že Janíček sedel dlhé mesiace neoprávnene vo väzbe.

  5. Už ten nadpis tohoto článku ,svedčí o geniálnom človekovi.Takze my všetci trpíme príliš“ veľkou demokraciou“?Zrejme len ten,kto to napísal.Demokracia nie je o tom,že budeme obviňovať a zatvárať ľudí bez obžaloby a súdov.Justicia ma obidve oči zaviazané,a váhu v ruke.nie len jedno.

  6. ja len dúfam, že v kolíznej väzbe raz budú sedieť aj všetci tí čo mali národ liečiť, ale miesto toho pokútnym spôsobom nakupovali testy, ktoré nikoho nevyliečili, len si vládny činitelia nimi plnili svoje nenásytné korytá. Prinútili ľudí, aby chorí so zdravými stáli v nekonečných radoch a čakali a pritom sa infikovali jeden od druhého. Pozitívnym nedali ani len krabičku vitamínu C. Tak k čomu to testovanie je, ak to nie je len pras prostí biznis. Na rukách majú krv tisícov nevinných ľudí ktorí by mohli ešte žiť, keby viac investovali do zdravotníctva a nie do pochybných špajlí preto by mali ísť do väzenia na doživotie. A čo sa týka Lučanského, keby bol skorumpovaní ako sa to zapredané média snažia vykresliť tak by nepochytal tých najväčších mafiánov a vrahov a nedal ich do väzenia.

  7. A tí najväčší krikľúni, biele kone, plagiátori, drogoví díleri, klamári, tí čo vykrikovali o mafiánoch,..
    Teraz sedia v kreslách…
    Nech nezabúdajú, že raz budú tiež sedieť na lavici…

  8. Celá Jankovská je mi úplne ukradnutá a nech si odpyká čo si zaslúži. Zároveň však upozorňujem, že v texte je uvádzané zo strany autora klamstvo a zavádzanie čitateľa. Ide o úmysel, účel, alebo nevedomosť?

  9. Miloš to ťa fakt baví dávať sem takéto sprosté články ? 95% ľudí má tejto skurvenej demokracie už plné zuby ! Tento systém čo tu momentálne je nemá s demokraciou absolutne nič spoločné !

  10. Otazka.
    Skutocne si media a koalicia mysli, alebo je presvedcena o spravnom riadeni a fungovani demokratickeho statu?
    Je toto demokracia alebo uz praktika fasizmu?

  11. Veru je to pravda..viac sa brania prava zlocincov ako obeti..je to smutne..velmi ma pohorsilo, ked muz, co zabil okolo 100 ludi v Europe, moze studovat na vysokej skole..namiesto toho, aby tvrdo pracoval a kajal sa za zlo, co sposobil.

  12. Hned od úvodu zavádzajúci článok, ďalej ani netreba čítať.
    Ak by to bola iba gramaticka chyba, dalo by sa to ospravedlniť…

    Vysvetlenie:
    Lucansky nie je bývalý generál! On bude generál už navždy, aj po smrti. Hodnosť mu nikto neodobral.

  13. Zavádzajúci obsah pokračuje aj v ďalšej časti:

    „Iba deň dozadu bola po roku väzby prepustená na slobodu, z ktorej sa však našťastie tešila možno jednu celú minútu, po ktorej bola opätovne špeciálnou policajnou jednotkou vzatá do väzby za iný trestný čin.“

    Pán Majko po toľkých rokoch čo sa venujete bezpečnostnej problematike by ste mohol poznať aspoň základné pojmy a ich význam z tejto oblasti. Špeciálna policajná jednotka nemá zákonné oprávnenie, aby niekoho zobrala do väzby a tak tomu bolo aj v prípade Jankovskej. Špeciálna policajná jednotka Jankovskú iba zadržala pravdepodobne na základe pokynu vyšetrovateľa PZ, ktorý menovanú obmedzil na osobnej slobode. Nie je pravda, že bola vzatá do väzby. O väzbe musí rozhodovať súd a nie policajný vyšetrovateľ a už vôbec nie špeciálna policajná jednotka. Jankovská bola zadržaná a následne umiestnená do zdravotníckeho zariadenia. V prípade, že by to bol umožňoval jej zdravotný stav bola by umiestnená do CPZ až do doby rozhodnutia súdu o jej väzobnom stíhaní. Zároveň je možnosť, že súd o väzobnom stíhaní rozhodne v jej prospech a následne obvinenú prepustí na slobodu ak nie sú dané dôvody väzby. Predpokladám, že Vám sa takýto postup nepáči, ale táto zákonná možnosť existuje.

  14. Emmm 7. marca 2021, 8:03 – generalom zostane dovtedy, pokym vysetrovanie inych ludi nepreukaze jeho vinu a zneuzivanie pravomoci a funkcie. Nasledne pravdepodobne bude hodnosti zbaveny, kedze by bolo anomaliou, aby sme mali (aj ked mrtvych) generalov zlocincov. Ak k tomu dojde pocas vysetrovania…

    Klamár 7. marca 2021, 10:20 – uz Vas nick je zrejmy a zial pravdivy. O vazbe Jankovskej na navrh vysetrovatela a dozorujuceho prokuratora ROZHODUJE sud – policia (v tomto pripade specialna jednotka) skutocne Jankovsku zobrala (eskortovala, slecialne pre Vas napr. aj bezpecne odprevadila ;-)) do basy. Cely proces cez pripadnu CPZ a pod. je dolezity popisovat v trestnom spise, nie v clanku pre siroku verejnost.

  15. Anonym 6. marca 2021, 10:31 – voci kazdemu z nas v state, ktoreho pravny system za 12 rokov pokrivili ludia ako Trnka a dalsi prokuratori, Jankovska a dalsi sudcovia, Lucansky a dalsi policajti a SMER s jeho vedenim a clenmi, moze byt pravo aj vazba zneuzite.

    Prave preto sa stat musi vratit k dodrziavaniu zakonov vsetkych bez rozdielu !!

  16. Žiadna demokracia, najbohatší ľudia ovládajú svet. Aj majkov článok je svedectvo, v akej špine žijeme. Z voliča sa stane po voľbách obeť špinavého režimu. Pokiaľ bude, justícia pracovať pre špinavcov, taško sa niečo zmení.

  17. Takže bývalý generál zostane generálom dovtedy, pokým vyšetrovanie iných ľudí nepreukáže… Idem radšej jesť.

  18. V policajnom zbore slúžim viac ako dvadsať rokov.Začínal som na obvode a cez okres som sa dostal na kraj.Hodnosť podplukovníka mám legálne a plukovníkom sa už možno nestanem.Čítam tieto výborné noviny viac ako desať rokov,lebo určitú dobu som takúto činnosť mal v pracovnej náplni.Súhlasím s autorom ktorého inak hodnotím ako čestného človeka ktorého nezlomil ani nátlak okolia.Ku generálovi Lučanskému iba toľko, že ide o človeka ktorý bol najskôr profesionálom.Neskôr na funkcii zlyhal na celej čiare a sklamal nás čestných policajtov.Urobil hanbu zboru tak ako Gašpar a dnes robia ďalší funkcionári na prezídiu.Lučanský v očiach čestných policajtov nemôže byť generálom a vôbec nie hrdinom.Bol to slaboch ktorý sa nepostavil obvineniam ale zbabelo spáchal samovraždu.Zbor bude ešte dlho bojovať o očistenie mena a každý deň keď vydávam rozkazy podriadeným vidím,ako trpia nedôverou občanov.Vo výkone nemá kto slúžiť a na prezídiu sú funkcionári bez skúseností alebo skorumpovaní funkcionári.Je to hanba pre nás všetkých.A pre štát niečo,čo odhalí až keď bude neskoro.Fandím takýmto novinám a vážte si ľudí čo sa dokážu podpísať aj keď im hrozí nebezpečenstvo.Títo ľudia doniesli demokraciu aj ju udržia.Nepodpíšem sa menom lebo aj ja mám nadriadených a práca ma baví.Prepáčte.Ale pravdu som napísať potreboval.

  19. Pán pplk. napíš meno aspoň jedného funkcionára na prezídiu, ktorý je bez skúseností alebo je skorumpovaný. Jedno jediné meno. Máš s takým osobnú skúsenosť alebo si to iba počul?

  20. Takže, pán „padpakólnik“.
    Ak vieš, že niektorí policajti na prezídiu sú „bez skúseností alebo skorumpovaní funkcionári“, nie je tvojou povinnosťou „čestného“ policajta danú skutočnosť oznámil samotnému najvyšiemu ušákovi? Alebo si naozaj môžem myslieť, že práve aj on je bez skúseností alebo skorumpovaný?
    Ak potrebuješ napísať pravdu, tak napíš! Celú a do bodky.
    Čo ty nato?
    Len jednu radu ti dám. Ak sa chceš dožiť výsluhy, už teraz si napíš „žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru“, lebo podľa toho čo sui napísal, zanechal si po sebe krááásnu „stopu“.

  21. z posledných komentov je vidieť prečo sa ľudia boja popísať.vyhrážanie a zisťovanie kto píše a nie čo píše

  22. Miloš Majko, pekne a zrozumiteľne ste to napísal, to isté môžem povedať aj o podplukovníkovi. ľudia by si mali uvedomiť v akej skorumpovanej spoločnosti sme to žili. Mnohý sme verili že za vlády Roberta Fica sa Slovensko dostane z toho marazmu v akom sa dovtedy Slovensko nachádzalo. Fico pochádzal z jednoduchej možno z robotníckej rodiny, preto mal dôveru jednoduchých ľudí. No to čo sa teraz objavuje tá skorumpovanosť je nemysliteľné aby ho ľudia znovu volili.

  23. Tragedia je v tom ze uz nieje ani koho volit. S vyberom sme na konci. Bud su tu skorumpovaní alebo zapredaní politici.

  24. občan 7. marca 2021, 14:52

    Nepochopil si. Preto sa už nečudujem, že voľby vyhral Matelko. Takých potrebuje.

    Ale poďme k článku. Ak si na určitom poste, pochop – funcii a ty vieš o korupcii a nekonáš, ALE namiesto toho sem istý pplk. XY napíše o skorumpovaných funkcionároch vo vedení polície, – tak mi napíš, či je ten pplk normálny.
    Nejde o sledovanie či udávanie. Ide o princíp. Takíto ľudia vedia o korupcii a NEkonajú!
    „Jeho ľudia“, aby si zasa pochopil, teda ľudia (z koalície) okolo istých ľudí (v koalícii), budú vedieť kto je autorom článku, ktorý pplk.
    A práve ten pplk bude mať prúser, nie tí ktorí sú na skorumpovaných miestach, lebo sú tam ľudia, ktorých veľký ON z oľano potrebuje. A Jeho verní zkorumpovaní musí byť tabu.
    Pochopil si? OľaOvca?

  25. Podpl . dobre pise . kazda funkcia nieco stoji dosadzuju sa iba svoji, nasi , potrva este jedno pokolenie dat vsetko do poriadku , novinar je taky novinar kym je plateny, Lucansky ?ano urobil velku hanbu PZ na vela rokov Gaspar nehovoriac . znami staval dom za to mal ochranu podnikania pred mafiou pokoj
    su este v prezidiu funkcionari z minulostou prepojenou na .. drzia sa este stoliciek a budu lebo nema to kto robit .

  26. pan.podplukovnik,takze lucansky bol vlastne nula,uplatkar,ja dufam,ze na toto tvrdenie mate aj dokazy,ak nie tak len trepete a co je na podplukovnika policie jemne povedane divne a ak mate tie dokazy tak viete co je vasa povinnost,alebo ste na predlozenie dokazov proti kolegom zbabeli?
    lucanskeho si nezastavam,mozno nemal svetoziaru nad hlavou,no odvaha mu rozhodne nechybala.
    vdaka lucanskemu je miki cernak aj s kumpanmi tam kde je,zatial co mnohy plukovnici si svoje zelene zadocky vyhrievali v kancelariach,verte mi diva zver ako miky sa chyta velmi tazko a urcite sa to neda z kancelarii a lučo castokrat laviroval na hrane zakona inak by mikiho len tazlo zaistili.
    je tu jedna pravda nevyvratitelna,cernak si pumpuje svoje bicepsy v base a lucansky bohuzial uz nezavrie nikoho.
    este jedna otazka:p.podplukovnik mate zaverecnu spravu z vysetrovania,ze to bola samovrazda?

  27. Ľudia hlasovali vo volbách za zmenu. Zmena je že sa ukázalo že Matovič je obyčajný podvodník a klamár ktorý nesie meno plagiátor.
    A namiesto aby sa prepadol od hanby a vypadol z verejnej politiky tak ľuďom na živo jasné povedal že je to len diplomovka a o nič v podstate nejde…
    Takže strana OLANO povedala obyvateľom že klamte, podvádzajte a keď vás chytia tak majte na svojej strane svojich ľudí ktorí vás podržia pri válove.
    Kocner, Matovič, Černák všetko rovnaká krvná skupina. Počkáme si ešte a rôzne špinavosti sa ukážu
    Jedno už ale vieme zomrelo cez 7000 ľudí lebo plagiátor riadi štát ;(

  28. MAJKO, MAJKO asi strácaš pamäť. Však tvoj vzor psychopat MAGOROVIČ pri vstupe do parlamentu tvrdil, že za všetko čo tu na SVK máme, sú zodpovední všetci poslanci, všetky vlády po roku 2000. Úplne som s tým súhlasil. Nie je to len SMER ako spomínaš!

  29. Dnes som videl video o pánovi Sulikovy. Človek sa môže aj do vracať ak jeto pravda. Zdá sa že jeto ďalší plagiator. Nech žije vláda plagiatorov.

  30. K prvotnej téme : nech je spravodlivosť naozaj spravodlivá. Ale je choré, aby daňový poplatník zaplatil za 1 odsúdeného za jeden rok cca 16.000 € ( náklady na výkon väzby), a odsúdený nemusel tieto náklady štátu nejakým spôsobom vrátiť. Či odpracovaním, alebo iným spôsobom. Potom naozaj vytvára štát hotelové podmienky odsúdeným v base – kurzy maľovania , izby lásky a ktovie aké ešte debiliny, ktoré nám odporúča EÚ, lebo : je demokracia, práca je dobrovoľná ….. a odsúdení majú práva. A kde sú ozaj práva ich obetí? Ano , nech sú dodržané hygienické , zdravotné, bezpečnostné štandardy. Ale tí ľudia by mali splácať svoj dlh voči spoločnosti a za mrežami sú za to, že nejako vážne pochybili. Ak sa im tam nepáči, nech konajú tak, aby sa do basy viac nedostali.

  31. topky

    „Sám premiér mal prísť s veľmi nezvyčajným návrhom. A síce, že by sa dočasne stiahol do úzadia a časť premiérskych povinností a kompetencií by prebral niekto iný. “

    Vrcholná zbabelosť. Čo je to za premiéra, keď prichádza s takýmto bizardným návrhom.
    Buď je premiér aleno nie. Raz je zodpovedný ako premuér, tak nech rozhoduje a nech nesie zodpovednosť. Alebo – koho ešte potrebuje potopiť, aby ON zostal na stoličke?
    Ak to nzvláda, okamžite by mal odstúpiť. Nie hrať sa tu na spasiteľa a ak to nevýjde tak sa „ostravedlni“.

    Kto je potom zločinec a kto je obeť?!

  32. Clanok sa mohol volat : Ja Majko neznasam kazdeho kto bol v akomkolvek pracovnopravnom vztahu so státom , kým bol premier Fico.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img