ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Obrovské kopy odpadu v areáli bývalého družstva: Policajti zaistili ťažké stroje, ktoré odpad nelegálne dovážali

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Policajti z Krajského riaditeľstva PZ v Nitre spolu s policajtmi odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia PZ včera zasahovali v okrese Nové Zámky.

Vykonali sme prehliadku pozemkov v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva za účelom zadokumentovania trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi.
V rámci vykonaných procesných úkonov zisťovali množstvo a druh odpadov, s ktorými sa v areáli bývalého družstva neoprávnene nakladá a zároveň zaistili nákladné vozidlá a ťažkú techniku slúžiacu na manipuláciu s odpadom.

Vyšetrovanie aj naďalej prebieha.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vyzerá to tam, ako keby tam padla bomba a zostal po nej kráter. Čo sa tam mohlo diať? Pravda, p. Čarnogurský zrušil všetky družstvá a zostali tam opustené budovy a maštale, kde sa potom zdržiavajú rôzne skupiny, ktoré tam vykonávajú rôznu trestnú činnosť. Čo tam mohlo byť, keď tam bolo až také veľké „upratovanie“?

  2. Prosim vas toto je pripad coho? Ved ten clovek clovek podla toho co vidim na fotkach triedil, drtil, cize separoval sut zo stavieb, ktora sa da znovu pouzit na stavbach ako recyklovany material. Ved toto je bezna prax ako opetovne pouzit stavebny buraci material. Ved nic ine a ekologickejsie nieje a ani sa inde nerobi. Ved takuto istu prevadzku a činnosť robia vsade na okoli. A mozeme byt rad ze sa to len nazavaza niekde do jam ale ze stavedna sut dostala aj v tomto pripade novu šancu. Toto iste sa robi napriklad aj v Šintave na druzstve u Sedlačka. Len mozno s tým rozdielom ze henten clovek si to triedil a robil zo svojich stavieb aby to opetovne vedel zrecyklovane pouzit na svoje stavby a Sedlaček to robi ako kšeft cize biznis a zarobkovu činnosť.

  3. V danom clanku nieje nic o tom ze by tam boli zdokumentovane azbestove alebo ine nebezpezne odpady. A pokial tam boli len drvene a triedene na recyklovanie stavebne odpady tak to vidim ako plus a snahu o dobru vec znovu pouzit takyto zrecyklovany material. Pokial tam takto recykloval aj napr. azbest tak to je nieco ine ale nevidim ze by to tam na foto bolo vidiet alebo ze by take nieco bolo spomenute v tom clanku. Skôr ocenujem snahu o recyklaciu. A okrem ineho viete kde konci azbest ak ho likviduje opranena firma?

  4. Miloš.“ Konecne zabavenie majetku skor, ako sa ho vygabund zbavi poprepisovanim na nove firmy.“ „hlavne by som nerobil a VEREJNE neprezentoval take jednoznacne zavery bez poznania faktov na mieste.“Tie stroje mu budú vrátené tak ako všetko na slovensku.Miloš dúfam že sem dáš článok ako to dopadlo. Obyvatel 6. marca 2021, 12:39 to s tym odpadom máš pravdu .keby ludia vedeli kde skončí odpad ktorý sa už nedá použiť by sa čudovali.A to viem o čom píšem.

  5. Všetko sa robí pod rúškom tajností. Len pomaly miznú polia, lúky, lesy, stavby a objaví sa čosi nové. Ale nikto vám nevie povedať, komu to patrí, kto sa toho zmocnil? Čo bude na mieste býv. pekárne na Čepenskej ul.?

  6. „Ale nikto vám nevie povedať, komu to patrí, kto sa toho zmocnil?“
    …a kto ti ma co hovorit, vsetko je volne dostupne na internete, to ze si ty neni schopny si vyhladat dane info, je tvoj problem.

  7. Miloš.pompezne a kvetnato popisuješ ako vagabundom zabavili majetok aby ho neprepísal na iného. daj sem článok ako mu ten majetok vracajú ked dokončia šetrenie. Podľa fotiek recykloval a drvil stav. materiál. Napíš článok ako dopadlo navážanie odpadu a azbestu pod D4-R7 či naozaj rozoberú násypy alebo len sa upravia zakony.

  8. ved to vyzera, ako triedenie stavebneho materialu… reci o vagabundovi by som si na miete autora clanku nechal, pretoze sa niekam nahrnu policajti a zmrdi s fotakmi este neznamena, ze clovek robi nieco zle, hlavne nie u nas na SVK, kde bolo beznou praxou likvidovat konkurenciu za pomoci policie a kontrolnych organov.. a samozrejme za pomoci medii…

  9. Bohuš 7. marca 2021, 7:29 – mas tu niekolko clankov z podstatne blizsieho okolia, ktore sa nas odpadom tyka a bude tykat stale viac.

    Tony plastoveho odpadu zo zahranicia nezakonne navazanena mestsky pozemok s VEDOMIM a tolerovanim nezakonneho konania vedenim mesta po dobu minimalne 6 mesiacov.

    Nasledne navth zastupitelstvu na zmenu uzemneho planu, povolenie podnikania na spracovavanie plastovych odpadov – mame tu malo svinstva? – nova linka bez povoleni uz nastahovana v hale, kde podla povoleni malo byt uplne nieco ine, tlak na komisiu pri rozhodovani o najomcovi – tom istom najomcovi (konatelovi) ako predchadzajuci (tam si nastuduj strukturu presunov majetku, aktiv a prav), neprebratie majetku mestom (statutar) pri prenajme mestkeho majetku inej firme (s rovnakym statutarom) – NEchod daleko pre priklad, ako sa da vyhodne (aj ked nezakonne, hlavne ze s posvatenim vedenia mesta kde podnikas) podnikat s odpadmi.

    Dnes je dolezity uz len dovod – PRECO VEDENIE MESTA na mestskom pozemku dovolilo takyto stav a preco toleruje aj tu linku – ze by vlastne investicie?

    Ak nie, preco vedenie mesta na zaklade pol roka trvajucich systematickych upozorneni poslancov NEKONALO oznamenim NEzakonneho dovozu a skladovania odpadu policii?

    To znovu museli konat slusni ludia, ktorym ide o zivotne prostredie pre nase deti, ked nekonali zmrdi, ktorym KONAT UKLADA ZAKON ?

    Krok za krokom…

  10. hmm 7. marca 2021, 10:51 presne o tomto komente píšem Milošovi.a on tu kokolečka píše svoje že „zverejnime to, co zverejni policia. My si informacie nevymyslame.“ krok za krokom.

  11. Miloš.tokoto sa asi nevyjadruje policia SR.“Vyborna akcia envirokriminalky ! Konecne zabavenie majetku skor, ako sa ho vygabund zbavi poprepisovanim na nove firmy.“

  12. Mmmh strašne kopy… Drvicka betónu drvi betón aby sa dal ďalej použiť. Ľudia nezaviddte prosím vás toľko. Každý z vás má možnosť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img