ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Ministerstvo zdravotníctva pripravuje reformu ambulancií

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| Ministerstvo zdravotníctva v týchto dňoch predstavuje svojim partnerom víziu reformy primárnej ambulantnej sféry. Cieľom reformy má byť:

👉vznik nových ambulancií,
👉podpora vzniku ambulancií v najkritickejších regiónoch,
👉nové nastavenie siete všeobecných lekárov,
👉lepšia dostupnosť kvalitnej zdravotnej starostlivosti,
👉motivácia pre medikov, aby po vyštudovaní ostali pracovať na Slovensku.

Na Slovensku máme oproti ostatným krajinám nízky počet všeobecných lekárov. Navyše časť z nich čoskoro dovŕši dôchodkový vek alebo už v dôchodkovom veku sú.
Podľa štátnej tajomníčky Jany Ježíkovej má pripravovaná reforma pritiahnuť do ambulantnej sféry nových lekárov, aby v budúcnosti po odchode časti lekárov do dôchodku neprišlo k obmedzeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Vedenie ministerstva v týchto dňoch o vízii diskutuje so všetkými kľúčovými partnermi v zdravotníctve – s ambulantnými lekármi a odbornými spoločnosťami, zástupcami samosprávnych krajov či zdravotným

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Minister zdravotníctva ktorému zomrelo skoro 8000 tisíc ľudí len preto že je ministrom zdravotníctva….

  2. Keď tento zlodejský štát robí niečo pre občanov,tak vždy,podotýkam VŽDY! je to pre občanov iba horšie. Na nič pozitívne sa netešte občana !

  3. Chete mat zdravu populaciu ? CO tak zacat od potravin, cize koniec pesticidom v ornej pode. Prestan sadit len repku olejnu, Zdravý agrarny system, zdrave potraviny a mame zdrave obyvatelstvo. Zdravy clovek nepotrabuje chodit do ambulancii ako dnes. Kedze sme pre zapad len smetisko potravin. Vlada nech sa zameria na dotacie pre polnohospodarou, tam nasledne aj silna kontrola, a aby dotacie isli do polodin a nie len do vrecka. Motyvacia pre ludi aby sportovali, nie im to nakazat ale motyvovať. Tu mas smart hodinky odbehnes tolko a tolko, pojdes 3x za rok na nejaky obecny, mestsky pretek, spartan race, hoc co …. dostanes na konci roka bonus 300 eur napriklad. Ale to chce najskor zrusit sukromne poistovne.

  4. Všetko so všetkým súvisí. Nemáme ambulancie? Načo, keď nemáme lekárov? Prečo nemáme lekárov, keď na lekárskych fakultách končí nie málo perspektívnych lekárov? Asi zádrhel je v tom, že nie sú dostatočne motyvovaní, aby zostali tu pracovať a preto odchádzajú do zahraničia. Tiež asi problém je v tom, že náš štát sa zbavil zodpovednosti a popredal nemocnice, polikliniky PENTE. Aj u nás na poliklinike niet pomaly lekárov, lebo čo sme tu mali kvalitných lekárov odišli. Asi prečo? Aké im dali podmienky? Preto pokým vláda nezmení podmienky, zbytočne bude otvárať ambulancie, keď tam nedostanú lekárov, ktorí by sa starali o pancientov.

  5. Posledné dva príspevky písal tuším ten istý človek. Neverím, že sa našli po sebe dvaja pomýlení, ktorí dokážu napísať „motyvovať“ a „motyvovaní“. 😂😂

  6. Prosím, ZDIEĽAJTE !!! ŠÍRTE !!!

    Prečo je na Slovensku nedostatok špecialistov ?

    Chronický nedostatok ambulantných špecialistov na Slovensku, ktorý sa roky organizovane zatajoval a bagatelizoval zo strany MZSR, VÚC, politikov, médií, ale dokonca aj zo strany SLK, nadobudol v súvislosti s epidémiou COVID 19 katastrofické rozmery. Niektorým špecializačným odborom, predovšetkým pediatrickým odbornostiam, neurológii, internému lekárstvu, endokrinológii a desiatkam ďalších odborností hrozí faktický zánik. Na otázku : „Ako k tomu mohlo dôjsť ?“, odpovedá MUDr. Andrej Janco, prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov.

    Došlo k tomu preto, lebo niekto to tak chcel, niekto si to tak naplánoval. Z dlhodobého hľadiska na dnešnom stave hlavný záujem a preto aj vinu nesú zdravotné poisťovne. Ich príjmy totiž pochádzajú z prerozdelenia financií zdravotných odvodov, ktoré sú povinné, to znamená, že poisťovne majú zabezpečený istý príjem, ale aj zisk, ktorý pochádza z rovnakého zdroja. Na druhej strane, zdravotná starostlivosť, ktorú sú povinné uhradiť, tvorí podstatnú časť ich výdajov. Preto z finančného hľadiska (nie z medicínskeho) je pochopiteľné, že sa snažia mať čo najnižšie náklady práve na zdravotnú starostlivosť. Dosahujú to neustálou snahou o znižovanie počtu špecializovaných ambulancií. Kde nie je ambulancia, nie je doktor, kde nie je doktor, nie sú zdravotné výkony, kde nie sú zdravotné výkony, nie sú náklady, ale je vyššia miera zisku. Nástrojmi tlaku na existenciu ambulancií sú dodatky zmlúv, ktoré presahujú rámec zákona, alebo sú doslova protizákonné, rovnako aj základné zmluvy s poisťovňami a revízna činnosť poisťovní , ktorá sa o nich opiera. Zdravotné poisťovne si to môžu dovoliť preto, lebo v Slovenskej republike neexistuje inštitúcia, ktorá by ex offo posudzovala súlad zmlúv medzi ambulanciami a zdravotnými poisťovňami so zákonmi SR. Každý protiprávny dodatok je tak odkázaný na súdne konanie, v ktorom lekár vždy ťahá za kratší koniec.
    Ďalšou príčinou nedostatku lekárov je neznesiteľné prostredie a podmienky pre činnosť špecializovaných ambulancií, ktoré nútia lekárov ukončiť činnosť a mladých lekárov vôbec sa o ňu neuchádzať. Je to dané neustálym navyšovaním medicínsky neprínosných povinností, ktorými politici nahrávajú firmám politicky chránených veľkopodnikateľov s verejnými financiami, ako aj politicky a príbuzensky spriazneným tunelárskym firmičkám.
    Neustále oddlžovanie nemocníc, ktoré slúži na zakrytie štruktúry dlhov, spôsobených politicky krytými tunelármi, vyčerpáva finančné zdroje poisťovní, ktoré si ich nahrádzajú odčerpaním financií z ambulantnej sféry.
    80% študentov medicíny je oslovených agentmi firiem, zaoberajúcich sa vývozom mozgov už počas posledných dvoch rokov štúdií. Každá z parlamentných strán má vo svojich radoch aspoň jedného poslanca, ktorý sa na tomto mega-obchode podieľa.
    Výsledok:
    V Slovenskej republike je na 10 000 obyvateľov 5 x menej špecialistov, ako v Rakúsku a 3 x menej, ako v Nemecku, 2 x menej ako v Čechách a vývoz lekárov pokračuje! Reálny odhad počtu chýbajúcich špecialistov v SR je vecou odhadu, ktorý je závislý na politicky deklarovaných cieľoch zdravotníctva, nie na medicínsky odôvodniteľnej požiadavke na dostupnosť a kvalitu zdravotnej starostlivosti ! V každom prípade však presahuje 2000.
    Priemerný vek špecialistov v SR sa blíži k 65 rokom !!!
    Napriek hroziacej katastrofe, spôsobenej zrútením špecializovanej ambulantnej sféry, všetky z týchto mechanizmov fungujú nerušene naďalej !

  7. Jozef a dalsi co ste tu spochybňovali moznu liecbu a teda zachranu množstva zivotov ivermectinom, kde ste ? Uz verite? Celoplosne a stale testovanie bola a je obrovska chyba, Namiesto tejto tyranie pri ktorej sa mnoho ludi v radoch cakania a testovania navzajom nakazilo a aj vdaka tomu zomrelo sa mal narodu rozdat ivermectin a vitamíny ktore ta lekarka spomina. Preventivna liecba za par centov mohla zachranit neskutocne mnozstvo zivotov. Dufam ze za tuto tyraniu bude raz aj niekto niest zodpovednost, Jozef a co takto sa tu ospravedlniť za tvoje blbe reci na tuto temu ktore si tu pisal?

  8. Moj kolega ivermectin zohnal, uzival ho a aj tak zomrel, vek – 54. Chodte s tym ivermectinom do riti. Pomohlo mu to akurat psychicky ako placebo, ale za par dni bolo po nom. A ja si myslim, ze keby ho nebral, tak zije.

  9. Jozef odmieta ivermectin len dovtedy, pokiaľ možno nebude situáciou donútený ho vyskúšať. Aj keď mu to neprajem. Ak sa nemýlim, svojho času sa tak staval aj k Sputniku V, lebo veď Rusko. Ak sa mýlim, tak sa ospravedlňujem.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img