ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

TIS: Žiadame zverejniť zmluvu o nákupe SPUTNIKA !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Transparency International Slovensko |MM|  Ministerstvo zdravotníctva odmieta zverejniť zmluvu, podľa ktorej má Slovensko nakúpiť až dva milióny vakcín Sputnik V.

„Tak ako aj zmluvy, ktoré podpísala Európska komisia s farmaceutickými firmami sú v utajenom režime, rovnako tak je aj naša zmluva ohľadom vakcíny Sputnik V,“ napísala nám na našu žiadosť o zaslanie zmluvy hovorkyňa rezortu.

Táto odpoveď nezodpovedá slovenskému právu, ktoré vyžaduje povinné zverejňovanie zmlúv štátu, preto sa odvoláme a sme pripravení dotiahnuť to až pred súd. Tiež to nie je fér voči slovenským občanom, ktorí za nákup cez dane platia – spolu by mohlo ísť až o 17 miliónov eur – a vakcínu budú na vlastnom tele užívať, ale ani voči ruským občanom, ktorí sami nemajú vakcín dostatok a vývoj štátnej vakcíny financovali svojimi daňami.

Utajenie zmlúv by znamenalo, že verejnosť nebude vedieť overiť zmluvné ceny, termíny dodávok, sankcie za nedodanie, či kto preberá zodpovednosť za možné vedľajšie účinky vakcín. Nákupy EÚ, kde sú dodávky pomalé a stále viac meškajú napriek tajnosti zmlúv, určite nie sú pre nás dobrým príkladom.

Takto pred rokom ešte Pellegriniho vláda doniesla z Číny milión rúšok a stotisíc testov, a tiež obišla zverejnenie zmluvy. Po právnej polemike sme nakoniec v Transparency od novej vlády tie zmluvy vymohli.

https://www.facebook.com/transparencysk/posts/10158407701284456/

„Daveriáj, ale praveriáj,“ znie staré ruské príslovie. Dôvera je na mieste, len keď vieme partnera aj preveriť. Vážená vláda, ukážte nám zmluvu, čo a za akých podmienok sme od Rusov vlastne nakúpili. Práve vtedy, keď ide o záchranu životov, je predsa transparentnosť najdôležitejšia.

Podporte Transparency 2 % dane a spoločne zaočkujme Slovensko proti pandémii korupcie: www.transparency.sk/sk/2percenta
(foto: oficiálne promo vakcíny sputnikvaccine.com)

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ľudia majú právo vedieť, čo sa deje z ich peniazmi, alebo nie? Sme štát plný tajností. Ty hlupák plať a drž hubu a krok. Na nič sa nepýtaj!

  2. Takisto nech zverejnia zmluvy o pouzivani ostatnych vakcin,Sputnik V ma skutocne vedlajsie ucinky..odhaluje farizejov a zapredancov. Matovic ma vela chyb,ale zato moze cela koalicia,ze sa v tom spolu viezla,hlavne vtedy,ked im pribudali peniazky a ten falosny Sulik..je väcsie zlo,ako Matovic

  3. Žiadam zverejniť zmluvy na dodávky ostatných vakcín, hlavne množstvá a presné termíny a penále za nedodržanie dodávok!

  4. A ešte som zabudol napísať..žiadam zverejniť zmluvy medzi TIS a SR,koľko každoročne dostávate z peňazí daňovníkov,nevytvárate žiadne hodnoty,len ste prisiaty na štátny rozpočet..obyčajné finančné pijavice..

  5. Dnes v Pravde… Slovensko neobjednalo 35 mil. bazalnych testov na samotestovanie ale antigenove testy, ktoré nie sú vhodné na samotestovanie celková suma okolo 135 miliónov eur tento núdzovy stav je ako keby ste v banke vypli alarm a pustili tam lupičov

  6. Gulag utekaj si dať sputnika aj s celou rodinou a zober aj kamosov z krcmi. Aspoň sa potom ja Skorej dostanem k Phajzeru a moderne.
    Milionik hore dole, smerácka banda rozkradla miliardy a to vás netrápi.

  7. rozkradla miliardy?
    Stale sa pytam, kde su potom tie miliardy, ktore by mala mat terajsia vlada? Tiez ich ukradli? Nakupy miliony hore dole, zmluvy o nakupe utajene,…
    Tato vlada kradne a to este za nudzoveho stavu. To ti nevadi?
    Uz len cakam, kto pojde do basy skor. Ci Fico alebo Matovic.

  8. Pre miliardy – Čo tu trepeš sprostosti ako malý zasran, zmluvy sú utajené v celej EU, lebo tam boli vybavované a my ich nemôžeme len tak odtajniť, lebo ty to chceš. Aj ja môžem na teba ukázať prstom, že kradneš a vyvracaj to. Či to si len tak šplechol, že kradnú? A keď si si nevšimol, tak už rok je na celom svete pandémia a z toho vyplývajúca hospodárska a sociálna kríza, tam sú tie miliardy, najprv rozmýšľaj a potom niečo trep, ty úbohá ovečka.

  9. Tebe aj keby daju tu zmluvu tak by si jej nerozumel…ako vies ze su tajne ? pisali to na internete? alebo si to cital na facebooku v diskusii?
    ci kazda jedna zmluva ktora sa podpise musi byt hned zdielana na facebooku, aby si sa k nej vedel dostat?

  10. Německý národní letecký dopravce plánuje zřídit na moskevském letišti „corona lounge“, tedy v salonku pro cestující první a byznysové třídy zřídit očkovací centrum. Bohatší Němci si tedy koupí letenku s Lufthansou do Moskvy, a aniž by museli vstupovat do země, žádat o vízum apod., budou tam naočkováni Sputnikem V a pak zase odletí do Německa.

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/monitor-jana-machacka/machacek-lufthansin-sputnik-v-salonek-v-moskve-a-ockovaci-pas.A210303_124321_monitor-jana-machacka_rkj?

  11. Ta si doteraz nepochopil, že si sa narodil.
    Tak daj ešte niečo.
    A čo sa zmlúv týka, nemôžu ich zverejniť. Radšej budú tvrdiť, že zmluvy sú tajné. Čo na tom, že si niekto pribalí o miliónik viac. Pri nejakej miliarde sa to „stratí“. Či?
    A dôvod je jediný – vzbura občanov, ako sa rozkráda za núdzového stavu.

  12. Keď máš dôkazy na tie milióniky, tak podaj trestné oznámenie, inak sú to iba tvoje krčmové táraniny. A na to tvoje Či? už som alergický, používajú to často pubertiaci. Vzbura občanov? Búria sa ti akurát črevá ráno po opici.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img