ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Zo zberného dvora si môžete odniesť cenné veci. Úplne zadarmo

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 2 MAR 2021 /  Vedeli ste, že seredský zberný dvor na Cukrovarskej neslúži len na odovzdanie odpadov, ale zároveň si odtiaľto môžete zobrať, čo sa vám páči? Druhú šancu na život môžete dať aj vy napríklad vyhodenej stoličke, komode, či zachovalej tehličke zo starého domu.

Mesto Sereď vyčlenilo v areáli svojho zberného dvora priestor na odkladanie zachovalých kusov nábytku, ktoré je označené tabuľou. Pre niekoho nepotrebná haraburda, pre iného použiteľná, opraviteľná a cenná vec. „V zime si odtiaľto môžu občania odniesť aj drevo na kúrenie, samozrejme v limitovanom množstve,“ vysvetlila Lucia Opátová z oddelenia životného prostredia mesta.

Medzi Seredčanmi sa nájdu zberatelia, ktorí dokážu zo starého a nepotrebného vyťažiť maximum. Z odpadov, ktoré by skončili na skládke, tak vznikajú vzácne a chcené veci.

Aktuálne však môžete na zberný dvor odpady iba odovzdávať. Kvôli pandemickej situácií je odnášanie vecí v tomto období zakázané. O tom, kedy vládne opatrenia povolia túto službu občanom opätovne obnoviť, vás budeme informovať.
 

zdroj: sered.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Najlepší nápad aký poznám chcem dodať iba toľko … chodím na ryby ,a nepilujem stromy a stromky ale chodím na zberný dvor a naložíme si drevo a idem si na ryby ,, opekať , variť , a kúriť .

  2. …… Toto sa mi páči, veľa ľudí tak ako aj ja si zobralo niečo čo niekomu sa už nehodí, koľko vecí, hlavne nábytku má oveľa väčšiu hodnotu ak je kvalitný a kvalitne sa zrenovuje….

  3. Je na zbernom dvore aj nejaký textil? Teraz by sa mi hodili nové jeansy keďže obchody sú zatvorené! Za to sa aj platí alebo si len vyberiem čo chcem a odídem???

  4. Vzdy by este pouzitelne veci mali dostat dalsiu sancu. A to nielen historicke predmety so vyhladavane zberatelmi, ale aj predmety dennej spotreby. Je dobre, ked na to budeme mysliet.

    Nie je dobre (pre samotne dieta) vychovavanie deti v bavlnke a v znackovom obleceni s tym, ze ostatni su menejcenni, nemaju znackove tenisky, capicu, bundu, ci tricko.

    Je mozne, ze tomu je tak preto, lebo rodicia tychto deti „len“ nekradnu, netuneluju firmy, obce, mesta alebo stat, alebo dokonca „len“ vidia hodnotu v niecom inom. Pre buducnost dietata, jeho moralny a hodnotovy profil v daleko dolezitejsich veciach, ako je logo predrazenej znacky na teniske.

    Aj skusenosti s cestovanim mi ukazali, ze lepsi a privetivejsi su ludia chudobni – prave ti su ochotni pomoct, dat aj posledne, kdezto ti bohati a hlavne zbohatlici su podle a zakerne svine, ktore nechaju aj poctiveho a slusneho cloveka v problemoch zdochnut na ulici od hladu.
    Mozno preto, lebo vedia o tom, preco su oni bohati a preco on chudobny…

  5. Super nápad, ľudia veľakrát vyhadzujú veci, ktoré sa ešte niekomu zídu a prakticky je menej odpadu 👍

  6. Miloš M.
    Máš obrovský kus pravdy! Vieš čím si prilepšujem živobytie a stávajú sa mi presne tie veci o ktorých píšeš. Keď som niekedy robil pre niekoho majetnejšieho to boľo sľubov koľko kšeftov mi zoženie a blá blá blá a nakoniec mi za moju robotu nezaplatil alebo poniektorí sa aj handrkovali o cene !
    A tí čo žijú od výplaty do výplaty mi nielenže zaplatili bez kecov ale dostal som aj občas nejaké všimné…
    fľaštičku a tak…

  7. Majko, takto zakomplexovany clovek pfuu sila. Vsade sa najdu hovada ci uz medzi chudobnou vrstvou, strednou alebo ako pises zbohatlickou. Zrejme sa malo pohybujes medzi ludmi, pretože aj zbohatlikov je vo velkom pocte takych co pomozu a dopraju. Za to, že ty si proti smeru a vidis v kazdom kto sa ma trochu lepsie, len zakernu svinu zo Smeru, je uz len tvoja choroba.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img