ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Práce na rekonštrukcii trhoviska pokračujú

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Iveta Tóthová / 1 MAR 2021 /   V septembri 2020 začala rekonštrukcia tržnice na Mlynárskej ulici v Seredi. Revitalizáciou vzniknú v tejto časti mesta moderné priestory s oddychovou zónou, lavičkami, zeleňou a hracími prvkami pre deti. Súčasťou bude prestrešené trhovisko, nová miestna komunikácia s parkovacími miestami a prístup k wifi.

Revitalizácia je rozdelená do niekoľkých etáp. Prvú etapu realizuje firma Lukystav s.r.o. z Dolnej Stredy, ktorá vykonáva práce na nových spevnených plochách a predpríprave na prestrešenie predajných stánkov. Novú fasádu dostali aj verejné toalety. Ako sme Vás už v minulosti informovali práce skomplikovalo rozmočené podlažie, čo malo za následok zmenu postupu stavby. Odstránenie závady si vyžiadalo nemalé úsilie, no dnes je už všetko v poriadku a prvá etapa revitalizácie sa pomaly blíži do finále.

Mesto už má podpísanú zmluvu s realizátorom prác na druhej etape rekonštrukcie. Tie vykoná firma INEX –Hausgarden, spol. s.r.o. z Močenku. V rámci druhej etapy bude vybudované prestrešenie trhoviska, osadenie prvkov drobnej architektúry ( lavičky, smetné koše, stojany na bicykle ), inštalácia detských hracích prvkov a vykonanie sadových úprav ( vysiatie trávnika, výsadba stromov, kríkov a trvaliek ). Po ukončení prvej etapy nič nebude brániť zahájeniu spomínaných prác.

Po celej dĺžke ulice tak vznikne verejný priestor vhodný pre odpočinok, relax alebo športové aktivity s možnosťou využitia lokality pri Váhu či cyklotrasy na hrádzi. Predajná časť zóny prinesie zase civilizovaný priestor a komfort pre návštevníkov aj predávajúcich.

 

zdroj: sered.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Takže zase absolútne nevyužitá príležitosť a namiesto pekného trhoviska bude len upravená plocha medzi dvoma asfaltovými cestami (teda dúfame, že tie asfaltové nájazdy 30 centimetrov do výšky sú len dočasné).

    Mohlo sa rozmýšľať nad zaujímavým umiestnením, napríklad do veľkého parku (do priestorov bývalých technických služieb mesta), aj kurty by sa tam k tomu zmestili.

    Alebo sa mohlo aspoň celé toto priestranstvo komplexne prestavať, ale nie.

  2. Seredske_povrchy 2. marca 2021, 19:00 Aj táto stavba má „svoju históriu“ takú typickú pre Sereď. Ako mnoho iných akcií ktoré majú slúžiť občanom aj toto prebehlo pre verejnosť „na tajnáša“. A čo viete o tom, že podobným spôsobom sa postupuje aj pri vypracovávaní PD cyklotrasy naprieč Sereďou?

  3. Investovat 750 000 euro do trhoviska. Ktore 2 x do tyzdna vyuziva par ludi je “ super“ na tomto mieste malo byt vytvorene parkovanie pre vsetkych okolo byvajucich. Trhovisko by mohlo byt v parku ako je teraz docasne. Uplne vhodne umiestnenie…

  4. Ved už to je hotové od konca decembra.A ozaj.Pýtal sa nás tu bývajúcich niekto z mesta či nám to vyhovuje?Toto nie je tržnica z 60-tych rokov,ked si babky v tichosti rozložili tovar a v tichosti aj odišli.Dnes tu od šiestej dva dni v týždni je bordel pod oknami.Kto tu býva,to vie.Nechajte tržnicu tam kde práve je.Nech konečne aj my máme pokoj ako ostatní obyvatelia.

  5. Treba zbúrať aj druhú stranu tej mlynarskej ulice, šak to najšpatnejsa ulica v Seredi. Krásna je za noci mlynarska ulica keď idem okolo tak sa človeku chce sra.

  6. Mlynárčan 2. marca 2021, 21:37
    Nepýtal. Za to že máte rínek na vašej polulici sa môžete poďakovať vášmu uličanovi a exposlancovi Vilovi R. Ten to presadil ešte za primátorovania Vl. Bena. Mal to byť bonus pre Mlynárčanov. Inak súhlasím, Toto miesto na trhovisko je asi to najmenej vhodné. Ale tých, čo o tom rozhodujú názor obyvateľov mesta vôbec nezaujíma. Ako vždy!!

  7. Dezo, to ze to ma zazmluvnene dolnostredska firma neznamena ze to je praca pre miestnych. Chod sa prejst a zistis kto tam pracuje.. pocierny vychodniari, tym staci menej penazi ako domacim….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img