ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Slovensko nakúpi dva milióny kusov ruskej vakcíny Sputnik V

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  Premiér Igor Matovič o tom informoval z košického letiska, kde priviezli prvú dodávku.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí potvrdil, že očkovanie vakcínou bude dobrovoľné a bez obmedzenia veku. Začať by sa mohlo najskôr o dva týždne.

Záujemcovia o očkovanie Sputnikom budú potvrdzovať, že vedia, že ide o vakcínu bez schválenia v Európskej liekovej agentúre. Ako podotkol minister, je však mnoho krajín, kde Sputnik V registráciu má.

V priebehu nasledujúceho mesiaca by malo prísť milión kusov, v máji a júni ďalší milión.

„Slovensko bude môcť v nasledujúcich mesiacoch zrýchliť tempo očkovania o viac ako 40 percent,“ premiér Igor Matovič.

Vakcína sa bude na Slovensku používať na základe výnimky, ktorú pre neregistrovaný liek udelil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Skladovať a distribuovať ju budú v Šarišských Michaľanoch. V spolupráci so Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv preveria šaržu a následne oznámia, kedy sa začne oficiálne očkovanie.

Registrovať sa bude možné už skôr.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak by neobjednal, tak budete mudrovať, že je protiruský a nezáleží mu na životoch.
    Nevyhovie Vám ani besná sviňa. Nikto Vám tu vakcínu nenúti, tak sa preberte z toho sna!
    Doporučujem Vám ísť doktorovi, nech Vám naordinuje vitamíny I a Q k tomu. Možno to zaberie. Ak nie, tak aspoň tá snaha sa cení.

  2. neni som zastanca Matovica, ale za toto ho musim pochvalit. Hned ako bude moznost dam sa zaockovat Sputnikom V. Konecne dobry tah premiera. Tlieskam mu. A dalsie plus pre mna je ako nalozil tymto cinom vsetkym rusofobom, zapredancom, a telatam, ktore si nevidia dalej od nosa a plnia len pokyny americkej ambasady a bruselu. Igor BRAVO.

  3. nemám nič proti vakcíne sputnik ale ľudom zabavovali ivermectin lebo nebol registrovaný. A teraz si nejaký infantilný ZMRD z Trnavy dovezie načierno vakcínu ktorá nemá registráciu ani na SK ani v EU. tak že prakticky porušil zákon a uznesenie vlády

  4. Súhlasím objednám vakcínu A B C od rôznych dodávateľov dôjdete doktorke výber si a ostatné záleží na vás donesie zleje nedonesie zleje ktorá vakcína ostane tu znova predám inému štátu jedna sa o rýchlosť ako bude očkovanie a kdo sa bude chcieť očkovať

  5. Naši vládni politickí americkí ritolezi majú dnes poplach,Sputnik V im preletel ponad hlavu:))))…a ten náš minister zahraničia trepe o tom,že to je ..hybridná vojna..jemu asi vyhovuje,ked nás zomrie čo najviac..

  6. Dnes v rádiu expres moderátor položil Matovicovi otázku… Čo ste Rusku sľúbili za vakcíny… Odpoveď.. Zakarpatsku Rus:)))

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img