ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Holokaust na Slovensku – seredské svedectvá

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Múzeum holokaustu v Seredi /  Holokaust na Slovensku- seredské svedectvá , tak sa volá nová publikácia, ktorej autormi sú naši kolegovia Matej Beránek a Martin Korčok.

Kým Matej sa venoval historickej časti, Martin priblížil spomienky preživších na obdobie holokaustu so zreteľom na tábor v Seredi.

Kniha stojí 17 eur a môžete si ju objednať  prostredníctvom FB správy cez https://www.facebook.com/muzeumholokaustusered/ , prípadne mailom na kristina.svrckova@snm.sk.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ajv Poľsku boli koncetračne tabory Poliaci to nevybudovali. Presne tak to bolo aj Seredi. Ak je niekto zodpovedný tak je to nemecko. Keby že je Boh nemecky národ už nezije.

  2. Kniha ma skutocne zaujima. Verim, ze autor verne a faktograficky popisal zlo pachane na obcanoch nasilim zbavenych prav, cti a majetkov a nasledne poslanych na definitivnu likvidaciu do koncentrakov a smrtiaceho plynu.

    Naveky je nevyhnutne hlavne mladym ludom pripominat, co dokazu ludia baziaci po moci, majetku (aj tom, ktory im nikdy nepatril) a peniazoch urobit aj za cenu perzekuovania a likvidacie inych ludi.

    Ked sa nepoucime z historie, sme odsudeni zverstva prezit znovu. Ked nenazveme veci a bezcharakternych za kazdu cenu mocichtivych ludi pravymi menami, dovolime im urobit z nasich deti otrokov.

    V Seredi mame konkretne muzeum s konkretnymi prikladmi zaznamenanymi v ciernej historii mesta a naroda.

  3. Nikto vás nenúti, aby ste to čítali. Ale väčších hlupákov ako ste vy asi sa už nenájde. Asi by bolo najlepšie, keby ste si to na vlastnej koži odskúšali. Vaše komentáre sú vždy plné nenávisti a mudrovania. Keby hlúposť kvitla, ste sami kvet.

  4. Za každého deportovaného občana židovského pôvodu Slovensko platilo Nemecku, tzv. osídľovací poplatok 500 ríšskych mariek.
    Toto je to najstrašnejšie!Za vlastného občana štát platil Nemecku,neviem či sme v tomto neboli unikát!

  5. Ano bol holokaust zlo ale tu mate vysledok co prasivy cigani prezili a viď len Sered co tu ta haved narobila a nadalej robi a nie to este na celom svete kde tyto kocovny bezdomovci narobili. Pre tento druh cloveka by mal byt vuhradeny jeden stát a nech parazituju sami sebe a nie ze nas slusnych a vyvynutych ludi budu vyzierat

  6. Keď nad nimi drží ochrannú ruku nielen štát, ale aj EÚ. Oni sú diskriminovaní, nakoľko my ostatní žiadame, aby keď využívajú výhody, nech sa aj oni podieľajú svoju prácou na prosperite štátu. Zatiaľ čo oni bez toho aby pohli prstom dostávajú štedré dávky, robotník koľko zarobí a počas PN dostane 25%, 55% z čoho musí všetky poplatky poplatiť. O nich sa štát postará.

  7. Mne sa rozum zastavuje z niektorých komentárov. Seredsky tábor je súčasťou minulosti Serede (a to nedávnej), či sa vám to páči, alebo nie. Pokiaľ nemáte vzťah k histórii tohoto mesta, pokiaľ nemáte vzťah k histórii tejto krajiny, ako chcete pochopiť kým skutočne ste?? A pokiaľ vám je jedno, kým ste, tak aspoň nedehonestujte pamiatku bezohľadne zabitých deti, žien a mužov. Hanbite sa!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img