ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Vláda dnes večer prijala nové protiepidemické opatrenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nové opatrenia, ktoré schválila vláda na spomalenie šírenia infekcie, zníženia mobility, zamedzenie importu nových mutácií vírusu a zníženie nárastu hospitalizácií:

  1. V obchodoch a MHD bude povinný respirátor od 8. marca
  2. Vo všetkých interiéroch bude povinný respirátor od 15. marca
  3. Výnimka na vychádzky do prírody mimo okres sa ruší
  4. Škôlky a 1. stupeň ZŠ len pre deti rodičov, ktorí musia chodiť do práce prezenčne
  5. Platnosť všetkých výnimiek zo zákazu vychádzania sa obmedzí na čas od 5.00 hod. do 20.00 hod.
  6. Nočný zákaz vychádzania bude od 20.00 hod. do 1.00 hod., výnimka bude len na cestu do práce alebo k lekárovi
  7. Zamestnanci a žiaci sa budú testovať dvakrát do týždňa samotestami
  8. Pozitívne testovaní už nebudú môcť chodiť do obchodu a vychádzať z domu
  9. Bude spustené týždenné sekvenovanie min. 500 náhodne vybraných pozitívnych vzoriek
  10. Členovia domácnosti budú za dodržanie karantény dostávať COVID príplatok

 

Ak sa do 21. marca nedosiahne žiadaný efekt, malo by nasledovať zavedenie tvrdého obmedzenia pohybu, zastavenie výroby a uzavretie krajiny, tzv. lockdown.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako rozumieť bod.5? Platnosť výnimiek sa obmedzí na čas od 5.00 do 20.00 a bod.6 -nočný zákaz vychádzania od 20.00 do 1.00 hod.? Mám tomu rozumieť, že vchádzať môže od 1.00 do 5.00 hod. t.j. 4 hodiny?

  2. je fakt skvele, ze vlastne az od teraz pozitivne testovani budu musiet dodrziavat karantenu. To je ina hlava, co tie opatrenia vymysla.
    Respiratory mozu pomoct ak sa budu pouzivat v sulade s navodom. Ak sa niekto vyberie do obchodu a ako poslusny obcan si pred odchodom nasadi respirator a pred vstupom do obchodu si ho nevymeni za novy, tak je cele toto opatrenie na hovno lebo skondenzovana voda v sviezom jarnom vanku ten respirator znefunkcni.
    Ostatne opatrenia nicomu nepomozu a vznikli len za ucelom vykazania cinnosti komisie po dlhych vysedavaniach v zasadacke.

  3. pre dotaz: to neries a ani sa tomu nesnaz porozumiet. Urcite zamerom tvorcov opatreni nebolo velkodusne povolit vychadzanie v noci od 1 do 5. Ide o to, ze zakazali po 20:00 zabezpecovat zakladne zivotne potreby.

    Vseobecne zrozumitelnost opatreni vystihuje nasledovny vtip:

    Otec vysvetluje synovi: Ak sa niekto vyjadruje tak, ze mu ostatni nerozumia, tak je to idiot! Rozumies synak? Nie otec!

    A skalovat okresy farbami ruzova, cervena, bordo, to uz mohli rovno dat 50 odtienov sivej. Fakt intelektualni lumeni.

  4. Ale mali by si posvietiť aj na obchodné reťazce, ako aj oni dodržiavajú nariadenia. Napr. v Kauflande niekedy chýba dezinfekcia, nikto nedohliada na nosenie rúška, rožky berú bez rukavíc… Boli sme svedkami, že nosia rúška popod nos a dokonca jedna pani si ho úplne stiahla. Darmo na to reproduktorom upozorňujú. Aspoň pri pekárenských výrobkoch by mal tam byť nejaký človek, ktorý by na to dohliadal. Jeden pán – zákazník tam robil poriadok. Keď by ste na to upozornil sám, môžete dôjsť do konfliktu. Tak ako neb. učiteľka z galantského gymnázia sa údajne nakazila v obchode, tak to môže čakať každého z nás.

  5. aha takže rúška už niesú v móde, už je treba respirator. Potom im napadne , že to asi nestačí a prídu na rad aj chirurgické rukavice a potom potapačské okuliare a až potom im dojde, že to zabralo.

  6. Respirátory si treba kúpiť za svoje… to je kšeft ! Ja už hľadám na internete vhodný skafander,lebo aj to príde onedlho.
    Jak nedávno vykrikovali parlamentní darmožráči aj herci a izraelská smetiarka že vakcína je sloboda . Dnes už to neplatí a údajne na nové mutácie vírusu sú vakcíny neúčinné. A tých mutácií ešte vymyslia ! Až do posledných Matovičových dní !

  7. pre názor 28. februára 2021, 23:14
    A čo takto starať sa sám o seba a nie o to, čo kto ako nosí. Pre mňa za mňa nech sa nosia rúška aj na hlave. A že ho má dakto pod nosom? Videl som jednu pani v okuliaroch. Rúško nacapené, a fasa zahmlené brýle. Nevidela cez ne ani prd, len ich furt utierala. To je teda terno. Ale aspoň boli všetci okoloidúci a očumujúci bonzáci spokojní.

  8. A tie sku*ené hranice sa zatvoria kedy?
    Či budeme tu je*ať vlastných ľudí a naši srbský, či ukrajinský spolupracovníci si budú slobodne cestovať?

  9. pre názor..hygiena v Kaufe..pár krát som videl,ako vykladajú chleba,či rohlíky..privezú to na palete,prepravky pokladajú na špinavú zem,potom ich šuchajú po zemi a to ešte nevieme,ako je to v sklade,aký je prevoz,čiže môžeš mať aj tisíc rukavíc,ale tie chleby,či rohlíky sú aj tak mierne poprášene prachom:)))))…čiže netreba sa stresovať,ale hlavne je neustále testovanie,ved treba nakupovať testíky,aby peniažky tiekli na tie správne účty našich ľudí…ale nikde v tých opatreniach nevidím možnosť kupenia si podporných liekov,ale hlavná vec,že papaláši si ich vždy zoženú,je to čistý hyenizmus,nechať ľudí zomierať..dobre to okomentovala poslankyna za sas,ktorá povedala,že keby nemala sestru lekárku,ktorá jej zohnala podporný liek,tak by tu asi už nebola a mrzí ju,že ľudia nemajú možnosť si tento liek kupiť..

  10. Seredan, súhlas, idem im iba o to aby jebl y ľudia na seba volali políciu a aspoň takto naplnili kasu ktorú rozkradli. Lebo podľa nich testovanie lieči, nie liek, ktorý je v Rakúsku. A videl som nápisy na tých ruskach, že sú vhodné iba do prachu, neúčinné voči baktériám a vírusom… Tak o čom…

  11. A aký respirator? A ešte by ma zaujimalo kto a ako určuje farby okresov?si pozrite na nete webové stránky obcí, všade majú výsledky pod 1% ale všetky okresy červené a až čierne… Uvažujú už o dlhodobom núdzovom stave, dokedy? Do konca ich vlády nás tu budú obmedzovať na slobode a právach! A potom aby ich nemohli súdiť sa len vyparia, však nakradnuté budú mať dosť!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img