ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Povinné nosenie respirátora FFP 2

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| V obchodoch a mestskej hromadnej doprave bude od 8. marca povinné nosenie respirátora FFP2.

Vo všetkých interiéroch bude respirátor povinný od 15. marca.

Opatrenie sa nevzťahuje na deti, ktoré používajú rúško.

Vyplýva to z uznesenia, ktoré schválila vláda: https://rokovania.gov.sk/RVL/Negotiation/1122?fbclid=IwAR0NmDJr-RmITjbTol5fky9pnR8CCDXHkBjDlwaCEmTehTe_aAxQ3-LFJxc

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vláda dementov nás chce zadusiť respirátormi ale kúpiť si ich musíme za svoje,že ? Výborný kšeft ! Na respirátory sa peniaze nenašli ale na radary a kadejaké iné nezmysly sa milióny našli !

  2. Použije citát z istej populárnej českej komédie – Naše strana a vláda vám múže akorát co? Políbit prdel. Matelkovci sa motajú vo vlastných sračkách, tak miesta riešení príkazy, zákazy a obmedzenia. Či v predčasných alebo normálnych, nech ťahá táto vyhúkaná banda do p..e. A čím rýchlejšie, tým lepšie.

  3. Si tak tupy alebo nevidis? Je uplne jedno ktory kkt je premier. Svinstvo existuje a kosi ludi. Treba sa vysrat na politikov.
    Ci ako uvazujes? mame vsetko otvorit? Si idiot?
    Sak to je jak ist na cestu okolo sveta v Olcite.(mozes natankovat shell v-power za 30€, co su v nasom pribehu lekari a sestry nemocniciach , kvalitni ochotni, ale malo a zbytok auta je OLCIT, ak nevies co bol olcit za p1c0vinu, tak si to vygoogli.
    Take je nase zdravotnictvo z ktorym chces ist do vojny.
    Pamataj, ze moze prist den, otvoris oci a bude ti trcat hadica z huby. (Neprajem ti to)

  4. Počuj ty zabrzdený dement čo sa voláš DANIEL,VLADO ak tvoj poloboh z Trnavy zavelí že všetci si musia kúpiť masku z čistého zlata,tak už aj si pôjdeš nohy polámať aby si ju mal prvý,že ?
    Nemáš pravdu že je jedno ktorý kkt je premiér. To len tento z TT je postihnutý na hlavu. To je Bruselský pritakávač. Keď mu tam pošepkajú že jeho ho.no je voňavka,tak to bude tvrdo presadzovať a nebude brať ohľad na nič a na nikoho ! Nebudem sa radšej rozpisovať lebo dnes som kvôli nemu už vracal a druhýkrát sa mi nechce !

  5. O anglickej mutácie už čo to vieme nejakú dobu a tak prečo už dávno neboli povinné FFP2 v hromadnej doprave alebo v obchodoch ?
    Prečo museli čakať 3 mesiace kým zomrie cez 3000 ludí ?
    Že by firmy “ našich ľudí “ až teraz mali plné sklady týchto respirátorov a mohli začať žatvu na ľuďoch ?
    Tak ako malá TT firmička jedného dňa zrazu otočila milióny eur.
    Vláda našich ľudí kde peniaze sú na prvom mieste

  6. Daniel dávaj si pozor, aby to vracanie nebolo z niečoho iného, aj to sú príznaky chrípôčky. Ty si úplne chorý už z toho Matoviča, takéto prípady končia skokom pod vlak. Mega bruselský pritakávač bol pele, už si asi zabudol.
    A ty Názor, pred mesiacom stáli FFP2 cca 1 euro, teraz sa dajú zohnať aj za 50 centov a neskôr ešte lacnejšie, to je proste trh, s tým nemá vláda nič, tá to nekupuje pre lekárne a hypermarkety, chápeš? Daniel nadáva, že nás chcú zadusiť respirátormi a ty nadávaš, že ich prikázali neskoro. To je pre vás také typické, veď sa konečne dohodnite, aby ste sa nekritizovali navzájom sami seba.

  7. Respirátor ste mohli nosiť aj predtým,nemuseli ste čakať,ked Vám to prikážu…pozrite si angicku tlač a tam uvidíte,ako si obyvatelia užívali slnečný víkend,tam ich netrápi nejaký britský vírus…

  8. Trpim rovnako, pre nemoznost cestovat podstatne viac, ako min. 95 % populacie a – rozmyslam. Aspon sa teda rozmyslat snazim a vidim:

    – vsetky opatrenia u nas su tak „na oko“ ako nakoniec vzdy vsetko bolo. Nic nevieme urobit kvalitne. Ak hovorite, ze tu niekto kradne, tak ani to kradnutie mu nejde…

    – ludia dodrziavaju uplne hovno a nie zakladne bezpecnostne opatrenia. V piatok som bol v Piestanoch a rypak tam malo zakryty co i len pruzkom hajzlaku tak 30 % ludi. Ostatni su „hrdinovia“, pre ktorych, pripadne ich blizkych sustavne doplnaju pocty mraziacich kamionov pred nemocnicami a cintorinmi.

    – skutocne sme narod debilov, ktory nechce pochopit, ze nas nakoniec nenici ani 3. svetova vojna, ani Putin, Obama Trupm ci Biden, nenici nas ani mandelinka umyselne nasadena imperialistami. Svet neznicil Hitler ani Stalin. A vdaka obetavym ludom nas neznicil ani Cernobyl a radiacia. Zato ludia ci chcu alebo nie prichadzaju na to, ze nas moze znicit jednoducha kktina, ktoru ani len nevidime, nieto ze by sme jej fungovaniu rozumeli…

    – velka cast populacie neveri vedcom cely zivot cumiacim do mikroskopu, ale radsej zerie videa od hrubokrkeho Kotlebu, jeho (vlastne uz ani to nie je pravda) poskokov neschopnych obhajit ani len legalne nosenu zbran a Ha-ra-bi-na, ktory si este reaz mysli ze je prezident, aby ho neslahlo, kedze aj volby posral obdobne, ako uz dve volebne obdobia KDH. Tym sa usli aspon prachy na chod strany, lebo inak by uz boli v historii uplne.

    – clovek by povedal, ze raz uveri kazdy, ked uverila aj Banasova, ale nie je tomu tak. V diskusiach sa stale najde dostatok chudakov schopnych nepochopit, ze je jedno ci je premierom Matovic, bol by Pele alebo Fico, ci by oprasili diktatora Meciara. Vsetci okrem Matovica by zo situacie vdaka sprostej populacii akurat tazili, lebo to vedia dobre obkecat.

    – stale hodne ludi nechce zobrat ako fakt, ze tu je nieco, coho sa bali akurat tak ti vedci, ktori jedini rozumeju, co za sracky to tu vlastne po 100 rokoch zase mame.

    A my ostatni sa jedine mozeme tesit, ze medicina pokrocila a snad za rok dokaze to, co v minulosti za dekadu. Tesit rovnako ako ja pokroku vo vyvoji ocnych lekarov a umelych sosoviek, lebo inak by som bol uz asi 8 rokov slepy ako patron.

    Aj ja som ale k tym svajciarskym sosovkam potreboval este zlate ruky lekara, ktory mi skalpelom rozrezal oci a sosovky vymenil, lebo v krabicke vo vrecku by mi moc nepomohli.
    Tak teraz potrebujeme vedomosti a skusenosti vedcov, ktori by sa za dlhorocne odsuvanie skutocnej vedy a tunelovanie penazi pre nu, kludne na nas vsetkych mohli vykaslat.

    Od nas to chce urobit len to, co bez papulovania robia v Azii, kde uz vedia, co to je virus z minulosti.

    A pozriet sa napr. na Novy Zeland, kde mesto velke skoro ako SR zatvorili a hermeticky odizolovali uz v momente, ked odhalili PRVY pripad infikovania sa virusom.

    Je to cele zle a lepsie tak skoro nebude, to vieme vsetci. Dolezite je, nerobit si to este horsim…

  9. p.Majko…ako si dovolíte tvrdiť,že sme národ debilov..v prvom rade by opatrenia mali dodržiavať politici a nie si udelovať rôzne výnimky…to vaše tvrdenie ,že v Pieštanoch nosili rúška asi 30% ľudí,je také vierohodné,ako to,že zajtra budú predčasne voľby

  10. Si tak obmedzeny, ze nedokazes analyzovat jednoduchu vetu? Premna je jedno ktory kkt je na cele, tak mi tu nehovor o matovicovi, viem ze by si ma k nemu chcel peiradit, ale bohuzial. Vsetci by robili to iste, ale to by si sa musel vedet pozret dalej ako za hranice mesta. Vsade sa deje to iste. A skrz ten brusel mozes ist do roboty po normalnej ceste a vobec ze mozes ist do roboty ty mamrd. Kludne chod do srbska ruska, tam ne i brusel. Tam mozes zacat zit svoj uzasny zivot 😁

  11. Pre anonym : ale ON myslel len tých 25% voličov,čo dostalo k moci túto plagiátorskú lúzu.A ozaj,ako to Miloško,že ste bol v druhom okrese,keď my sme v čiernej farbe.Že by ste robili v Piešťanoch na korze ? Žeby ďalší debil,čo poukazuje na debilitu druhých ?

  12. p. Majko to možno napísal trochu tvrdšie, ale v princípe sa nedá nesúhlasiť…sám si pamatám ako som tu na jeseň presviedčal číslami že toto naozaj nie je chrípka, že sú ľudia (a nielen starí), ktorí to proste nedajú a nepomože ani kotlebom odporúčaný mix vodky s bromhexinom…pamatáme ako ľudia chodili na demonštrácie proti vládnym opatreniam, nosili truhlu pred dom Matoviča, Fico a spol. organizovali tisícové demonštrácie na ktorých bez rušky vykrikovali z tribún a fotili sa s ľudmi z ohrozených skupín, Blaha celé leto a polku jesene vypisoval že pandémia je preč a treba rozvoľňovať, mnoho ľudí na tie opatrenia naozaj kašle….a presne táto sorta ľudí ide teraz vláde vyčítať že nezabránila tisícom úmrtí,..tí ľudia ktorí ešte pár mesiacov dozadu na koronu ani neverili, chceli rozvoľňovať, otvárať reštaurácie…namiesto vedcov a matematikou verili nepodpísaným konšpirátorom na internete, kotlebám, harabínom a podobným expertom…

  13. a pritom si staci votriet do srsti noro alebo iNvermectin. Ozaj uz viem odkial maju niesuouce to N v ivermectine. ale o tom potom. krok za krokom 🙂

  14. Každý vie,že situácia je ťažká,pár sa nájde samozrejme,ale to nemení nič na skutočnosti,že to všetko od leta posrala vláda
    To je všetko o dôvere,kompetentnosti a jasných pravidlách a ich zdieľaní,obyvateľstvu.Tieto nekonečné výhovorky o ne,disciplíne ľudí,sú už unavujuce,trápne a nikam nevedú.Odbornici nemajú žiadne dáta,nemajú precízne údaje,všetko sa zahmlieva,akurát čo je isté že sa bude plošné testovať,a to neustále,a to si aj teraz Matovič vytrucoval.Takze tu už vládu nikto nepočúva,nerešpektuje,nech sa toho úplne zbavia,nech nechajú robiť len zdravotníkov a samosprávy a aj tvrdý lockdown,a budú to rešpektovať všetci.Preco to niektorí nevedia pochopiť,lepšie povedané nechcú,a stále do toho pchajú politiku.Srat na Vás politikov,ako sa aj všetci voláte.

  15. Miloš. Medicína po roku pandémie pokročila tak, že máme nosiť dve rúška naraz alebo respirátor! Momentálne ani po roku nie je žiadna liečba covidu .len čakajú ako to pacient zvládne. žiadny vírus ľudstvo neporazí. Len sa sním musí naučiť žiť.

  16. Jozef ..Matovič užíval podporný liek..Isoprinosine..sám to potvrdil na tlačovke,alebo si myslíš,že klamal v priamom prenose a učeľovo klamal ..

  17. MAJKO: všetci bývalí premieri by vďaka sprostej populácii zo súčasnej situácii ťažili. MaJKO si len obyčajný idiot keď si zakladáš na svojom vzdelaní, nakoľko niektorí ľudia su možno hodnotnejší než Ty s tvojim vzdelaním. Nedáš dopustiť na Tvojho psychopata, nenakazil si sa od neho, jeho chorobou?

  18. Majko si nezabudol kopnúť do Kotlebu nieže by som si ho zastával ale popísal nám svoj zdravotný stav ako je slepý a ako nemôže cestovať. Ale pointu veci aj tak nikto nevysvetlil nechápem dnes je 1.3 a prečo až od 8.3 je povinnosť nosiť nejaký respirátor to akože dovtedy ma korona prázdniny? Ale v jednom ma Majko pravdu nezabudol napísať ze ľudia zomierajú aká náhoda že porovnateľné rovnakom množstve ako každý rok pred tým ale teraz je pandémia teraz treba ľudí dostať na kolená. Stacilo by jednoducho prestať sledovať správy a čítať podobne plátky tomuto a bol by pokoj. Snáď si nemyslite že keď sú zatvorené obchodné centrá že sa volaco zmení treba zavrieť všetko hlavne kaufland a podobne picoviny aspoň na týždeň a potom by sa ukázalo ci to malo zmysel choďte sa pozrieť na kaskády alebo niekde inde akože do prírody koľko je vonku ľudí každému začína s toho jebat pretože tá banda negramotnych sedliakov okolo Matovica za rok nedokázala nič okrem predlžovanie núdzového stavu žiadne normálne riešenie. Chodim kade tade po celom Slovensku ale nemám dojem ze by bol nejaký núdzový stav ci je to v Košiciach alebo v Trenčíne všade plne obchody s potravinami parkoviska plne pred každým tescom deti sa hrajú v skupinách po sídliskách za prítomnosti mamiciek ktoré tukaju do telefónu a hľadajú mestskú WiFi ocom to je pokiaľ sa ozaj nespraví tvrdý zákaz a nebude sa kontrolovať každý nakazený kade sa pohybuje tak to môžeme nosiť ruska do konca zivota

  19. A prečo chodíš kade-tade po Slovensku..a,čo Ty vadí na na nakupujúcich a prečo Ti vadia hrajúce sa deti..a ako si predstavuješ tvrdý zákaz..a myslíš si ,že potom tu už vírus nebude? A konečne si uvedomte,že pozitívne testovaný,nemusí byť nakazený,nakazu môže roznášať aj človek s negatívnym testom…v Rakusku testovali 500 000 školákov a zistili pozitivitu u 240 školákov a tak vlastne sa potvrdilo,že tie testy sú uplne nanič..a ruška nebudeš nosiť do konca života,ale len do konca tejto vlády..

  20. Len tak, ty si naozaj myslíš že keď skončí táto vláda, tak po celom svete sa nebudú už nosiť ruska?to vlastne Matovič zaviedol Ruska v UK, USA aj inde vo svete? Či nová vláda nás z toho vykúpi a zazehna túto skurv… Situáciu? Nech už nejeb. Takýmto ľuďom.. predčasne voľby no čo si pomôžeme, akurát to zaplatíme zase my

  21. Pre Fedora – že prečo ffp2 až od 08.03. ? No asi preto ty dement, aby si to ľudia stihli nakúpiť! To je práveže konečne rozumné, nie že večer povieme, čo bude od rána povinné. Keby to dali od zajtra, tak frfleš, že to nemáš zabezpečené…

  22. Rr.tato vláda skončí v r. 2024 a preto si myslím že potom už nahubky nebudú tak nech nejeb. tebe, lebo ja som nepísal o predčasných voľbách táto vláda až teraz schválila rôzne podporné lieky tajila to dlho a tak má dosť veľký podiel na nárastu počtu pacientov v nemocniciach, ale lepší kšeft je testovanie minulý piatok zase sa objednalo 12 miliónov testov, zadlzia nás na 100 rokov už aj nemecká tlač píše o katastrofálnom vládnutí populistického politika Matovica

  23. Nechápem prečo niektorí poslanci nemajú dôveru k vakcíne Sputnik V.. podľa zahraničnej tlače Rakúsko a Nemecko chcú túto vakcínu tiež vyrábať.

  24. Gulak nie Nemecko, ale IDT Biologika v Nemecku. Ved ide o fasa kseft.
    Ale ine je otazne. Sputnik sa podava tiez v dvoch davkach ako aj ostatne, ale je tam dost zasadny rozdiel. Pri sputniku treba mat dve rozne vakciny, pretoze druha davka je vyrobena s inym adenovirom ako prva a je otazne ci henti nasi tlci o tom vedia. Sice sa moze skladovat pri normalnych teplotach pokial je ,,sucha,,, ale zodpovednost pri pripadnom prusere bude na pacientovi.

  25. Jozef ale je tu aj taká možnosť,že keď Sputnik V nebude zaregistrovaný v EÚ a budeš mať Covid pas, kde bude uvedené, že si očkovaný Sputnikom V, tak to v EÚ nemusia akceptovať

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img