ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Vakcinácia pokračuje osobami v piatej fáze

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Identifikácia osôb pre vakcináciu v piatej fáze začala

MV SR |MM| V najbližších dňoch by sa malo v súlade s vyhláškou Ministerstva zdravotníctva SR č. 58/2021, ktorou sa ustanovujú kritériá určovania poradia očkovania osôb proti ochoreniu COVID-19, začať aj s vakcináciou osôb v piatej fáze.

Osoby, ktoré patria do tejto kategórie definuje bod E, písmeno b) vyhlášky ako „osoby nezastupiteľné v uskutočňovaní hospodárskej a sociálnej funkcie štátu, v udržiavaní kvality života obyvateľov z hľadiska ochrany ich života, zdravia, bezpečnosti, majetku alebo životného prostredia“.

Ministerstvo vnútra ako vecný gestor zákona o kritickej infraštruktúre prijalo prostredníctvom sekcie krízového riadenia úlohu zosumarizovať zoznam osôb, ktoré jednotlivé rezorty v spolupráci so subjektami v ich pôsobnosti identifikujú v súlade s touto vyhláškou. Oslovená bola aj Kancelária prezidentky SR, Národná rada SR            a Úrad vlády.

„Zodpovednosť identifikovať a následne zaslať zoznam osôb v súlade s vyhláškou je individuálne na každom rezorte. Žiadam všetky ministerstvá, aby k tejto úlohe pristúpili s plnou vážnosťou a tak, aby sa na zozname nachádzali len osoby, ktoré sú nezastupiteľné v uskutočňovaní hospodárskej a sociálnej funkcie štátu. V žiadnom prípade nemožno vakcináciu v piatej fáze zjednodušene chápať ako očkovanie radových úradníkov. Je dôležité, aby sme tento signál vyslali verejnosti a aby v súlade s ním konali aj všetky oslovené orgány štátnej správy,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Všetky rezorty v spolupráci so subjektami v ich pôsobnosti postúpia vypracovaný zoznam osôb sekcii krízového riadenia MV SR, ktorá ho následne prehodnotí. V prípade, že bude spĺňať stanovené kritériá a bude zaručená odôvodnenosť očkovania identifikovaných osôb, bude zoznam v anonymizovanej forme (len s uvedením rodného čísla) ďalej postúpený Národnému centru zdravotníckych informácií, ktoré tieto údaje vloží do svojej databázy. Následne bude jednotlivým rezortom zaslaný prihlasovací link. Podmienkou prihlásenia sa na očkovanie bude, že rodné číslo prihlasovanej osoby sa bude nachádzať v databáze NCZI

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vakcin mame malo,podporne lieky(napr.aj ten,co uzival Matovic) su tazko dostupne,nudzovy stav sa neustale predlzuje,ktory ma trvat az do obdobia,kedy bude preckovanych priblizne 80% obyvatelov..pocet mrtvych strasidelne stupa,politici avizuju sprisneny rezim,pandemicka komisia zasada uz tyzden a vysledky zatial ziadne,na co sa caka..

  2. Dnes v nedeľu sme mali v televíznych diskusiách možnosť vypočuť si zo strany premiéra, ministrov a ďalších členov vládnej koalície ako všetci spoločne pracujú v prospech občana ako mu zjednodušiť prekonávať prijaté opatrenia v súvislosti s pandemickou situáciou.
    Krátko na to v popoludňajších hodinách mi celkom nečakane v špecifickej situácii zo strany zamestnávateľa vzniká povinnosť zabezpečiť si ešte dnes testovanie s certifikátom.
    Myslím si žiadny problém. Mesto Sereď dnes už netestuje, obdobne v nedeľu ani vojaci na ul. Kasárenskej, idem teda na testovacie miesto do autobusu na ul. Trnavskú ktoré je prevádzkované spoločnosťou Phoenix Corporation. Po príchode na miesto sa utešujem, nakoľko vidím, že na testovanie sa práve registruje iba jeden záujemca a nikto viac sa na mieste nenachádza. Aké je moje prekvapenie, keď sa dozvedám, že ak nie som registrovaný, tak ma neotestujú. Upozorňujem a zároveň oponujem , že nemám problém sa registrovať, ale ide o špecifickú situáciu a v deň požadovaného testovania sa registrovať už nedá. Uvedomujem si, že večer som náhodne na nete pozeral obsadenosť aj tohto tohto testovacieho miesta na dnešný deň, pričom boli voľné kapacity vo väčšom množstve, ktoré neboli večer už určite vyčerpané, čiže nebola naplnená denná kapacita . Oponujem tiež, že aj vo štvrtok už bola možná registrácia, ale bežne testovali aj záujemcov bez registrácie. Odpovede sa nedočkávam, nakoľko je prednejšie zbieranie špakov pred dverami autobusu ako otestovanie občana. Vďaka, služba na úrovni a ešte niekto nech mi povie, že nejde o kšeft. Netreba nikoho otestovať, paušál ako prevádzkovateľ MOM dostanem aj tak. Je mi zrejmé, že v mieste bydliska v Seredi nemám šancu absolvovať testovanie.
    V súlade so záujmom premiéra znížiť v čo najväčšej miere mobilitu občanov odchádzam do Galanty získať potrebný test. Bezúspešne.
    Po príchode na testovacie miesto – autobus pri železničnej stanici zisťujem, že na mieste nečaká na testovanie nikto. Na moju požiadavku testovať sa dostávam odpoveď, že bez registrácie mi služba poskytnutá nebude. Upozorňujem, že nikoho nemajú tak by ma mohli otestovať. Salám párky – nezáujem, myknutie plecom a vybavené.
    Na ďalších dvoch miestách množstvo záujemcov o testovanie a to v radoch natlačených na sebe. Je mi zrejmé, že do záverečnej na rad neprídem a teda to vzdávam. Zostávam bez testu a spôsobuje mi to obrovské problémy.
    Neskutočné, odporné, ponižujúce, choromyseľné tak ako ten, ktorý toto celé vymyslel. Vážený pán premier, vláda, parlament, koalícia otvorene: odíďte už do materinej p..e. Ako radový občan v rámci svojich možností spravím všetko pre to, aby ste už zajtra, pozajtra, alebo čo najskôr vo funkciách neboli. Ste nešťastie tejto krajiny, týchto občanov. Nefunguje nič. Vám to je jedno, ale v televízii v obhajobe vlastnej neschopnosti tliachať viete majstrovský. Vy sa divíte, že ľudia falšujú certifikáty z testovania? Nedivte sa, nútite ich k tomu, svedčí o tom aj moja dnešná skúsenosť. Do dnešnej negatívnej skúsenosti síce s frflaním, ale predsa som Vami stanovené opatrenia dodržiaval. Už nebudem, nikdy – dokiaľ tam budete. Prečo? Lebo Vám neverím, občan Vám je na poslednom mieste. Prajem Vám, aby ste všetci, ktorí sa na tomto marazme denne aktívne podieľate, museli čo najskôr denne toto ponižujúce špajchlovanie absolvovať nie však výterom z nosa, ale rovno z riti. Ja vám tú rozkoš doprajem.
    V súlade s Vašimi opatreniami som požadoval službu, ktorú ste sa zaviazali občanom poskytnúť, aby mohli bezpečne vykonávať svoje zamestnanie. Je nemysliteľné, aby občan nemal možnosť absolvovať testovanie bez registrácie v ten istý deň ako mu táto nutnosť vznikne.

  3. Vážený pane, aké máte náhradné riešenie? Vládu posielate do materi…p…Koho by ste tam rád videli? A prečo? Kto z politikov má lepšie riešenie alebo skúsenosti s pandémiou? Sme v riti celá krajina, vy aj ja, prosím poraďte čo robiť? Bude to ešte horšie…

  4. Vážený príde na Vás. Nebudete tu na večnosť. Vidím, že aj Vám chýba špajchlovanie do zadnice a antidepresíva.
    Ja nemám čo radiť. Ja chcem pracovať v prospech rodiny. Dementnosť a neschopnosť našich politikov ma nebude obmedzovať. Podľa Vás je všetko v poriadku ak Vás odmietnu otestovať len preto, že nie ste registrovaný hoci v danej chvíli iný záujemca o službu záujem nemá. Choré presne tak ako Váš diskusný príspevok.

  5. Pane, mne je jedno, neposlúchajte koho chcete, ale zdalo sa mi že máte patent na rozum a poznáte aj východisko z koronakrízy. Ale dávam vám za pravdu, nie je to OK, ak vás neotestovali na MOMke ak mali práve voľno. Mohli to urobiť. Máte pravdu že príde aj na mňa, tak ako na každého. Nikto tu ešte nebol naveky. To uznávam. Zdá sa že o špajchlovaní do zadnice tajne snívate vy, ja nie. A antidepresíva skúste nasadiť sebe alebo svojej žene, alebo partnerovi, neviem koho máte.

  6. Chcete riesenie? Ved debili nevedia zabezpecit ani otestovanie? Ved všetci nemaju telefony ci internet a zrucnost s pc. sa virtualne sa nahlasovat. Ale debili idu za to pokutovat ze nemate test a pri tom to nie je umoznene? Toto je kastrobalna sikana naroda.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img