ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Na Slovensko prišli pomôcť lekári a sestry z Rumunska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  Na Slovensko prišli pomôcť lekári a sestry z Rumunska:

👉ide o pomoc po aktivácii európskeho mechanizmu civilnej ochrany EUCPM,

👉Rumunsko nám poskytlo tím 5 lekárov a 8 sestier,

👉misia bude trvať 21 dní,

👉táto spätná väzba vyjadruje konkrétne riešenie solidarity medzi členskými štátmi Európskej únie.

„Situácia v našich nemocniciach je vážna. Míňajú sa nám predovšetkým lôžka, ktoré sú venované najťažším pacientom, ktorí sú na ventilácii a potrebujú veľkú pomoc našich anestéziológov, intenzivistov a sestier. Situácia je zvlášť náročná na západnom Slovensku,” povedal štátny tajomník MZ SR Peter Stachura s tým, že príchod pracovníkov, ktorých nateraz nedokážu nahradiť, si veľmi váži.

👉Veľvyslankyňa Rumunska na Slovensku Steluta Arhireová uviedla, že rumunská vláda „vníma a cíti ťažkosti, v ktorých sa Slovensko nachádza“. Hlavným posolstvom, s ktorým zdravotníci prichádzajú, je podľa jej slov to, že Slovensko v pandemickej situácii nie je samo. Zdôraznila, že ide o solidárnosť medzi štátmi. Vyzdvihla aj excelentné bilaterálne vzťahy krajín.

👉Projekt sa podarilo financovať za podpory Európskej komisie. Zástupca vedúceho Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Radim Dvořák poznamenal, že pravé „európanstvo“ znamená pomáhať si.

👉O príchode ďalších zdravotníckych posíl z krajín Európskej únie Slovensko diskutuje tiež s Dánskom.

👉Rokuje sa aj s Poľskom, ktoré ponúklo Slovensku desať intenzívnych lôžok v nemocnici v Nowom Targu.

👉Nemecko by Slovensku tiež mohlo v univerzitnej nemocnici v Münsteri poskytnúť rovnaký počet intenzívnych lôžok.

👉Zdravotníci z Rumunska prišli na Slovensko po aktivácii európskeho mechanizmu civilnej ochrany Európskej únie, ktorú schválila Vláda SR 17. februára na žiadosť ministerstva zdravotníctva v súvislosti s podporou úsilia v boji proti šíreniu nového koronavírusu. Ministersterstvo zdravotníctva úzko kooperuje v predmetnej pomoci zo zahraničia aj s kolegami z rezortu vnútra.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mali prísť z Mongolska. To by bola ostuda pre premiéra, že tam zvládajú epidémiu lepšie a vedia ako na to. Aj keď ich zosmiešňoval.

  2. Čo je zle na medzinárodnej pomoci…na jar sa pomáhalo Taliansku, Francúzsku, Belgicku…teraz sa pomáha Česku a Slovensku…takto to medzi ľuďmi normálne chodí, že si pomáhajú…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img