ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Vďaka pozornému obyvateľovi mesta je pri rieke Váh o jednu nelegálnu skládku menej – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Dnes na sociálnej sieti Facebook pozorný obyvateľ mesta zverejnil dve fotografie, na ktorých včera v popoludňajších hodinách zadokumentoval nezákonné vyvezenie odpadu pozostávajúceho z rozbitého betónu do prírody na tzv. Larzenkách pri rieke Váh v Seredi.

Na fotografiách sú vidieť kusy betónu, ktoré vykladali dvaja pracovníci pravdepodobne stavebnej firmy.

Pozorný obyvateľ mesta ich na protiprávne konanie upozornil a požiadal ich, aby do mesta dovezený odpad okamžite naložili späť do auta a vyviezli na legálnu skládku, ktorých je v okolí dostatok. Títo nezodpovední znečisťovatelia prírody nahnevaného obyvateľa mesta poslúchli a z veľkej časti odpad odviezli už včera.

Dnes uverejnené fotografie pobúrili veľa občanov, ktorí sa zastrájali dokonca poškodením ich auta, pokiaľ by v danom momente boli na mieste oni samotní.

Tu sú fotografie, ktoré oprávnene vyvolali pobúrenie občanov:

Takto si chránime životné prostredie okolo nás ?

Po uverejnení fotografií sa ich autor s nami telefonicky spojil a následne sme sa aj osobne stretli na mieste pri zostatku betónového odpadu zo včerajšieho dňa.

Na Larzenky sme zavolali aj hliadku Mestskej polície, ktorá dovtedy už mala lustráciou evidenčného čísla auta zisteného jeho držiteľa, ktorý bol vyzvaný k odstráneniu odpadu dovezeného do mesta Sereď.

V popoludňajších hodinách sme sa spojili s Mestskou políciou, ktorá nám oznámila, že odpad by mal byť odvezený dnes o 17.00 hod.

Skutočne presne o 17.00 hod. sme na miesto prišli nielen my, ale aj hliadka Mestskej polície a jeden zo včerajších znečisťovateľov životného prostredia. Mladý muž sa najskôr tváril sebavedome, no po niekoľkých otázkach týkajúcich sa úmyselného znečistenia prírody v meste, v ktorom dokonca on ani nežije si nezákonné konanie uvedomil a zaplatil Mestskej polícii sankciu vo výške 30 Euro. Zbytok odpadu zo včerajšieho dňa skutočne naložil do auta a nakoniec predsa len z neho vyliezlo aj ospravedlnenie obyvateľom mesta za nerozumné konanie a znečistenie našej prírody.

Tento konkrétny prípad dokumentuje výbornú spoluprácu obyvateľa mesta, Mestskej polície a Zelenej linky Ministerstva životného prostredia. Vzájomnou operatívnou výmenou informácií a spoluprácou sa podarilo dokázať, že tam, kde je záujem veci posúvať k lepšiemu to možné naozaj je.

Aj týmto spôsobom ešte raz vyjadrujeme verejné poďakovanie pozornému obyvateľovi mesta, ktorý duchaplne fotograficky zdokumentoval nezákonné konanie a znečisťovanie prírody, vyzval znečisťovateľov na odpratanie odpadu, ktorý do mesta priviezli a postaral sa tak o čistejšie životné prostredie v okolí rieky Váh.

Veríme, že aj táto reportáž bude ponaučením pre samotného znečisťovateľa a povzbudením pre ďalších ľudí, ktorým na čistom životnom prostredí záleží.

Vo videoreportáži nájdete okrem iného aj vyjadrenie samotného znečisťovateľa životného prostredia, ktorý povedal, že vo svojej obci by si niečo takéto nedovolil. Nestojí tento prípad a jeho nezmyselné za zamyslenie?

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Bolo tam za dva kýble drobných betónov a robilte z toho neviem čo. Skládka luženca bude kedy na rade, na čo sa čaká… kedy sa budú udelovať pokuty?

  2. výborná práca toho chlapca. policajti a majko mohli dotiahnu t do konca a debílek musel zbiera t.v naháči majú z neho radosť

  3. Je veľmi dobre, že sa ľudia začínajú zaujímať o znečisťovanie prírody a hlavne, že sa aj ozvu, pokiaľ sú svedkami takéhoto znečisťovania. Nech už chlapík dostal akúkoľvek nevelku pokutu, bola to lekcia. Pre neho i pre potenciálnych budúcich znecistovatelov. Ešte odkaz pre tých, čo v diskusii bagatelizuju „dva kyble“ betonu a chcú hneď riešiť skládku luženca.. Práve kvôli takémuto typu uvažovania mnohých ľudí sme sa dostali až do stavu, že máme za mestom takú haldu odpadu, akú mame. Samozrejme ze aj „dva kyble“ betónu sú problém. Pokiaľ ich vynesie do prírody každá druhá stavebná firma, vyrastie tu ďalšia hora odpadu. Co myslite, pán diskutujúci Laco?

  4. Aj keď to bolo len za dva kýble betónu, hoci toho nebolo veľa, nemal to urobiť. Mal smolu, že bol pri tom prichytený. Ale problém je aj v tom, že ostatní, ktorí by to tam našli, by tam len stále odpad prikladali, tak ako to máme možnosť vidieť. Tí veľkí znečisťovatelia majú viac šťastia, že neboli prichytení. Kam to dávajú veľkí developeri, na horské cestičky, tak ako to spomína Anonym?

  5. Nejednalo sa o dva kyble betonu, ale o naplnenu dodavku. Jej vylozeniu zabranil obcan – nachadza sa to vo videu.

    Keby ale islo aj o tie dva kyble – ked nemaju vadin nam obyvatelom mesta v nasej prirode, urcite nebudu vadit matke, babke ci manzelke toho mladika u nich doma v zahrade, v obyvacke na koberci ci v spalni pod postelou.

  6. Ďakujem všetkým, ktorí pomohli k vyčisteniu prírody. Ešte keby sa mohli niekde nahlasovať cudzie špz, ktorých majiteľ vyhadzuje odpad ani nie do kontajnerov ale vedľa znečisťuje okolie. Ani hanby nemajú v sebe a bolo by super tento nešvar ľudí odnaučiť.

  7. Pokiaĺ budú za takéto veci udelované takéto smiešne pokuty,títo idioty to budú robit stále.Po týchto skúsenostiach,keď zbadám niekoho že vyhadzuje bordel pri Váhu,policajtov volat nebudem,ale zavolám svojim kamarátom a my ich „vyriešime“.Potom tam už bordel vozit nebudú.

  8. Chodievam do Šúroviec a okolia na ryby majú tam malinký kúsok prírody ale bolo by to tam nádherné a plačem keď vidím aké obrovské haldy smetí a odpadu tam ,, dobrí a inteligentný Slovak ,, možno aj rybár vyvezie je to strašné a

  9. Nekompromisne min 500e pokuta a 100 hod verejno-prospešných prác pre mesto! A druhí ľudia by si to rozmysleli ci niečo také urobia!!!! A za 30e to riskne hocikto aby sa zbavil bordelu. Poklona ľuďom čo ich zastavili a zverejnili to.

  10. Myslím si že skládka luženca tu je omnoho dlhšie ako tie dve vedierka betónu. Koľko z nej ubudlo za ten čas 0,02% a riešenie tohoto problému je v nedohladne. Prečo sa skládka postupne nezaváža zeminou čím by sa vytvoril kopec ktorý ny bol možné zatrávniť. V blízkosti je cukrovar ktorý nemá kam vyvážať zeminu z repnej kampane … tak tu prosím nedrístajte o luženci a zoberte si každý domov za to vedierko hoci aj do obývačky

  11. Pre všetkých, čo sa im zdá pokuta malá… Treba si uvedomiť že je to max pokuta akú možno v zmysle zákona o priestupkoch za tento skutok uložiť… Takže sťažnosť na nízke pokuty treba adresovať poslancom NR SR…
    § 13
    (2)
    Ak tento alebo osobitný zákon neustanovuje inak, v blokovom konaní (§ 84) možno uložiť pokutu do 33 eur a v rozkaznom konaní (§ 87) do 250 eur.

  12. Nechcem tu mudrovat, ale ludia co tu pisete o vyske pokut zrejme nemate nastudovane nic o zakonoch, sankciach, sposoboch doriesenia. Darmo tu budete hovorit ze vy by ste dali 100, 500, trebars aj 1000 eur pokutu, mestsky policajti mozu konat len tak ako im zakon uklada. A ICM hras sa tu na mudreho, tak ti trosku zrazim hrebienok a poviem ti ako to funguje pri prejednavani v priestupkovom konani, nakolko som to dlhe roky robil. Pride spis trebars aj z mestskej policie. Je tam meno pachatela priestupku, popis, dokumentacia. Priestupca sa vyzve aby sa dostavil. Ak svoj cin olutoval, skladku odstranil, spolupracuje tak dostane porovnatelnu pokutu aku dali mestsky policajti. Nikto nedava likvidacne pokuty. Ano 30 eur je malo, ale nato treba zmenit zakon, nie pindat na policajtov. Tak isto mohli dat aj 10 a nikto by nic nemohol povedat. Dali maximum co na mieste mohli. ICM dostuduj si zakony, precitaj zopar rozhodnuti z praxe a potom tu mudruj a mozme dat odbornu debatu, nie je problem. Neni nic lepsie ako diskutovat s dakym ako ty, co si mysli ze zjedol vsetku mudrost sveta. Vzhladom na koronu mam teraz vela volneho casu, tak rad si s tebou podiskutujem. Ale aby to malo hlavu aj patu, najprv si veci dostuduj. Lebo zase bavit sa s dakym nezmyselne nema pre mna vyznam, aj ked sa nudim.

  13. Netreba menit zakon, staci vyuzit ten, ktory o odpadoch mame a konat podla neho
    Za priestupok podľa § 115 ods. 1 písm. a) zákona o odpadoch možno uložiť pokutu do 1 500 eur

  14. a vsintave za mostom kedy sa bude riesit ten bordel co sa tam vyvaza. nebespecny eternik a rozny nebespecny odpad. vykope sa strk bez povolenie a naspet do tych jamy sa vyvaza odpad. na to sa treba pozriet.

  15. Matej, pobavil ma Váš príspevok ručne stručne to by asi pochopili ihneď 😂. Apropó, dnes máte meniny tak veľa zdravia a šťastia na dolapenie nešťastníkov.

  16. Matej všetci vieme, že ty a tvoji kamoši ste husti borci, čo sa ničoho neboja (za obrazovkou počítača) Ak uvidíš podobný čin, prosim privolaj kompetentných, každý slušný občan ti za to poďakuje. Každý zakomplexovaný trapko ti naopak bude ďakovať len za tvoje hrdinské statusy. Tak si vyber.

  17. Pre anonym. Čitaj text porozumením a ak nerozumieš textu a humoru tak ste zakomplexovaný trapko, ktorý nie je schopný ani svoje meno zadať.

  18. Okej Andy. Neviem, čo som na texte neporozumel. Robiť široké plecia cez počítač či mobil je vrcholne trápne a detinské. Riešiť akýkoľvek priestupok tým, že zavolám kamošov a budem s nimi vo väčšej prevahe hrdinsky násilný, je nič neriešiaci a nevhodný spôsob. Predstavte si, že idete po ulici, váš psík sa vykaká a vy ste si zabudli pri sebe sáčok. Pár okoloidúcich vyrastkov vás začne atakovať.. Naozaj chcete podporovať takýto prístup riešenia problémov? Ja ani náhodou a ani s humorom. Aj keď moje rozhorčenie bolo namierené proti Matejovi, so zakomplexovanym trapkom som to prehnal a ospravedlňujem sa vám. Moje meno je Andrej

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img