ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Premiér pozval na ÚV odborníkov, aby diskutovali, ako zastaviť nárast pacientov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Premiér Igor Matovič (OĽANO) pozval v utorok (23. 2.) na Úrad vlády (ÚV) SR vedcov a odborníkov. Chce, aby spoločne diskutovali o tom, ako zastaviť rast počtu pacientov v nemocniciach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň. Predseda vlády tvrdí, že počty hospitalizovaných s ochorením COVID-19 na Slovensku rastú, a to aj napriek zavedenému zákazu vychádzania či prijatiu COVID automatu.
„Budem sa v utorok odborníkov pýtať, kde je ten pes zakopaný. Očakávam odpoveď, akým spôsobom máme zmeniť pravidlá, aby sme zastavili rast nových hospitalizácií,“ skonštatoval premiér.
Matovič tvrdí, že deväť a pol týždňa je na Slovensku vyhlásený či už mäkší, alebo tvrdší lockdown a dva týždne už platí COVID automat. Od začiatku decembra podľa neho počty hospitalizovaných s ochorením COVID-19 či s podozrením naň aj napriek tomu neustále rastú. „Nevieme to zastaviť,“ povedal premiér s tým, že vo Veľkej Británii či Portugalsku sa nárast podarilo zvrátiť.
Premiér tvrdí, že vypočul volania niektorých ľudí i prezidentky SR Zuzany Čaputovej a od polovice decembra neriadi pandémiu na Slovensku. Tvrdí, že posledné týždne je to len v rukách odborníkov. „Opatrenia sú len také, ako navrhovali odborníci a vedci. Nie je však vidieť zásadný rozdiel. V nemocniciach dosahujeme stropy v počte hospitalizovaných,“ povedal predseda vlády.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ved nakupil antig. testy , jeho bomba proti kovidu neako zlihala , nakazu tu mame najvedsiu , zomirame najviac , on sa na tych svojich volicov musi velmi hnevat

  2. Ako dlho hovorí o tom, že má celý tým odborníkov?
    Kde sú ti odborníci, keď ich teraz „pozýva“?

    Je to vláda chaosu a bordelu pod jeho vedením. Že nie je vidieť rozdiel? Nebude. Lebo ak „odborníci“ prijímu optarenie, tak druhý „odborník“ dá výnimku v opatrení.
    Je čas skončiť s týmto chaosom.

  3. Hádam si len neuvedomil, že politické rozhodnutia nepriniesli želaný efekt? A zrazu potrebujú odborníkov, takže tí múdrosráči im budú dobrí? Alebo len hľadajú komparzistov, na ktorých sa to v prípade potreby bude dať hodiť? Celý problém tejto vlády je v nezvládnutej komunikácii. Týmto zvolaním len priznal, že sú v koncoch a nevedia ako ďalej.

  4. ake zastavit?ste zodpovedny za zbytocne umieranie. maly ste moznost a skusenosti z prvej vlny. statna karantena mala ostat stale. kto chcel ist tak velmi na dovolenku tak mohol mat predlzenu v karantene a mohlo byt vsetko otvorene.ale asi mate vela agentur a potrebovali ste zdierat aj cudzicov ktory to poroznasali v robotach a my sme to mohli z radostou nosit domov.hambite sa vsetci a dufam ze raz sa vam to vrati aj s urokmi.prajem vam to zo srdca

  5. Statnu karantenu dal tvoj kamarat teplos pele aj s jeho veducim ficom na ustavny sud. Asi si uz zabudol, co? Ti isti, co sa isli roztrhnut od jedu z vtedajsich prisnych opatreni, tak ti isti teraz vykrikuju, ze preco sme nemali prisne opatrenia. Ludia zase az taku kratku pamat nemaju.

  6. mne je jedno kto to zrusil. ale nemal radsej obmedzit v slobode 2000 ludi ako obmedzovat cely stat.hadam my nechces povedat ze britska mutacia vznikla v galante

  7. Človek so strednou školou ktorý podvodom má VS titul a ktorý dostal modrú knižku dnes riadi štát v čase najväčšej krízy.
    Výsledok – prvenstvo celosvetové v úmrtí na milión obyvateľov a prvenstvo v počte hospitalizovaných na milión obyvateľov.
    Inak to nemohlo ani dopadnúť….
    Škoda že ľudia ktorí boli doslova obete toho blázna už nemôžu podpísať referendum

  8. Očúvaj ty Slušní občan, to akože na predsedu vlády je nejaká vysoká škola? Ktorá fakulta alebo odbor? A to prvenstvo je akurát v tento týždeň (v mŕtvych už nie), každý týždeň je prvý niekto iný. Celkovo spolu ale ešte za prvými dosť zaostávame, napr. aj za čechmi, USA oslávili pol miliónteho mŕtveho, taliani, belgičania a myslí že aj maďari majú viac na milión ako my.

  9. Co stale maju hentY slusnI obcan s tou modrou knizkou? To je nejaka vstupka do vyssej vrstvy? Kua, vsetci su odbornici na biochemiu, virologiu, ekonomiku prosto myslitelia, ale gramatyku nejak ee.

  10. Koľko obyvateľov má USA?
    Skús to vyjadriť percentami na počet obyvateľstva.

    Vo vláde už máme dementného matematika, ktorého som doteraz nepochopil, prečo pozitývnych dôchodcov počíta „krát 4“!

  11. Takže pre dementíka 12:26 – USA majú 328 miliónov obyvatelov, to je 1524 mŕtvych na 1 milión, u nás je to cca 1200 mŕtvych na 1 mil., v Čechách dokonca 2000… Asi si bol na matematike pričasto chorý

  12. a ďalšie krajiny sa mi nechce počítať, ale je ich požehnane dosť, ktoré sú na tom horšie ako my. Problém je teraz v očkovaní, kde európa ťahá za kratší koniec, bohatšie krajiny nás preplácajú.

  13. Počty ti idú výborne.
    Tak a teraz urob porovnanie vládnych opatrení.
    Zístíš aj príčinu úmrtnosti. Zistíš, že to nebude v matemetike, ale v prijatých opatreniach.
    Ešte sa pozri na hustotu obyvateľstva na km2. Porovnaj SR s USA. Porovnaj hustotu v supermarketoch a hypermarketoch s mega.. hlavne pri zelenice a ovocí.
    Takže – pssst. Nevykrikuj u nás s cca 1200 na 1 milión.
    Vidíš len jedným smerom, ol ano.

  14. Práveže tá hustota je u nás omnoho väčšia ako v amerike a porovnateľná s českom. A čo sem pletieš potraviny, tie majú otvorené všade. Proste nemáš žiadny argument.

  15. opatrenia a rozhodnutia vlády. To je dostatočný argument o neschopnosti vlády jasne rozhodnúť, prijať opatrenia, dodržať režím a kontrolovať.
    Žiaľ, pokiaľ sa najdu takí politici, ktorí vydajú vyhlášku, nariadenie a uznesením do platnosti a hneď na to dajú výnimku nejakým zmrdom zo zákazu, že pre jedného platí na to isté vyhláška či nariadenie a pre druhého to isté už neplatí, lebo spuchnutý mu udelí výnimku,..tak sa ťa pýtam – je to normálne?
    Tak načo je potom „krízový štáb“, načo je neustále nejaké konzílium a tlačové besedy s papierikmi „o ničom“, ..keď sme na tom stále horšie a horšie? To čo platilo ráno, do večera sa x-krát zmení. Načo je potom neustále Núdzový stav? Lebo serie od strachu, že sa to začne? Ale ono sa to začne. Skôr či neskôr. Len ol anovci to nechápu.
    Domotaný nakoniec bude mať po vôli. Bude sa o ňom učiť. Učiť, aký to bol politik. Politik, ktorý zlikvidoval ekonomiku, podnikanie, rodinám odobral príjem na žitie, „zabil“ viac ako 5000 občanov SR, … bude sa v školách učiť, ako sa to nemá robiť.

  16. a zabudol si napisat, ze sa o nom budu ucit v skolach celeho sveta, lebo on znicil celosvetovu ekonomiku, vymyslel covid a rozvliekol ho po celom svete a zabil 2,5 miliona ludi na svete. Moj ty boze, ty si mi dobry zadubenec. A coze sa to podla teba akoze zacne? Aby som bol v obraze, lebo spoza klavesnice sa revolucia nerobi a tych par holohlavych to nezachrani.

  17. Nic sa nekontroluje , infik. pobiehaju tade kade , nemocnice preplnene , vsade chaos , idem vycestovat bud do rumunska alebo ukrajinu tam to v pohode zvladaju

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img