ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

„Prijmite moje ospravedlnenie“ – píše Michal Hanus

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vážení obyvatelia,

je mi veľmi ľúto, čo sa udialo v poslednom čase, v súvislosti s medializovaným zánikom môjho mandátu zo zákona. Je pravdou, ako uviedol primátor mesta Ing. Martin Tomčányi, že som sa plánoval vzdať mandátu poslanca MsZ, veď som to uviedol na svojom profile na sociálnej sieti dňa 5.10.2020, kedy som bol hospitalizovaný v nemocnici. „Ako poslanec mesta Sereď som tento rok na rokovaniach zastupiteľstva „veľa vody nenamútil“, čo mi je veľmi ľúto a je to pre mňa osobné sklamanie. Nie som ten typ, ktorý by sa „ulieval“. Bolo to spôsobené viacerými faktormi, hlavne však mojim zdravotným stavom. Keď už to vypadalo na zlepšenie, opäť sa stav zhoršil a výsledky neboli dobré. Preto je isté, že tento rok sa už na rokovaní mestského zastupiteľstva nezúčastním a je vôbec otázne, aké budú prognózy na budúci rok. Ak by mi však môj zdravotný stav nedovolil plniť si aj v nasledujúcom roku funkciu poslanca, som pripravený tejto sa vzdať. Uvidíme, čo ukážu najbližšie mesiace.“

Dňa 15.2.2021 mi bolo oznámené, že mi zanikol mandát poslanca mestského zastupiteľstva zo zákona, pretože bolo naplnené ustanovenie § 25 ods. písm. g) zákona o obecnom zriadení. Oznámenie som akceptoval, ale nestotožnil som sa s tvrdením, že toto ustanovenie bolo naplnené. Kontaktovalo ma množstvo ľudí, poslancov a vyjadrovali mi podporu. Zabezpečili sme stanoviská zo ZMOSu a MV SR sekcie verejnej správy, ktoré potvrdzovali náš názor. Chcel som, úprimne, dokázať to, že mi mandát poslanca „ex lege“ nezanikol, keďže voči oznámeniu o zániku mandátu sa odvolať nedá a je platné. Teda nezostávalo nič iné, len oznámenie akceptovať, čo aj verejne potvrdzujem. Čiže ide tu o dve rozdielne skutočnosti. Akceptovanie oznámenia a názoru primátora v jednom prípade a v prípade druhom, nestotožnenie sa s tvrdením, že prišlo k naplneniu § 25.

Čo však nasledovalo potom, v priebehu posledných dní sa nedá ani popísať. Vôbec tu nešlo o to, či mi mandát poslanca zanikol, či bolo naplnené ustanovenie spomínaného paragrafu, ale išlo tu o hon na poslanca, človeka, obyvateľa mesta. O hon na môj zdravotný stav, na môj životný štýl, na moju prácu. Najviac týmto trpela moja rodina. Za ostatné dni sme zažili osočovanie, urážky, nehovoriac o iných praktikách, doslova špehovaní a ďalších prejavoch, ktoré nemienim bližšie rozoberať. Toto si skutočne moja rodina nezaslúžila a nechcem a nebudem moju manželku a deti viac vystavovať takýmto praktikám. Je to ponižujúce, neprimerané a neľudské. Objavilo sa množstvo odborníkov, ktorí uvádzali „zaručene overené informácie“, množstvo analytikov sociálnych sietí. Avšak ak mal niekto potrebu riešiť, že som bol na komisii, sobášiť, že som sa bol bicyklovať, behať, na prechádzke, na chate, na túre, na loďke, kosil som si záhradu, umyl auto, varil som guláš či vyniesol smeti, tak som nebol 365 dní práce neschopný vkuse. V marci 2020 som bol v kúpeľoch, neskôr na pandemickej OČR. Žiaľ, vyšlo to časovo tak, že to bolo akurát v priebehu zasadnutia MsZ, čo som ovplyvniť nevedel. Na dlhodobej PN som bol až od konca septembra 2020. V priebehu roka mi nenapadlo, ako sa zhorší môj zdravotný stav, vyžiada si hospitalizáciu v nemocnici, množstvo zákrokov a že sa už viac nebudem môcť zúčastniť na rokovaní MsZ. Toto som začal zvažovať až spomínaného 5.10.2020, kedy som začal uvažovať o vzdaní sa mandátu v prípade, že sa mi nezlepší zdravotný stav. Mal som lekárom predpísané vychádzky, avšak nepripadalo mi morálne a správne prísť na rokovanie MsZ na pár minút a alibisticky sa zapísať na prezenčnú listinu a ešte za to dostať odmenu. Reálne som sa nezúčastnil siedmych pracovných dní zastupiteľstva, z ktorých dva boli mimoplánované.

Nakoľko chcem uchrániť moju rodinu, moju manželku, ktorej sa týmto ospravedlňujem za prebdené noci, za tolerovanie nekonečných telefonátov, za všetko, čo musela za tie roky znášať, najmä v posledných dňoch, nebudem tieto veci viacej komentovať.

Chcem poďakovať svojim kolegom, ktorí stáli pri mne, obyvateľom, ktorí ma podporovali a zároveň sa chcem úprimne ospravedlniť všetkým, ktorých som sklamal.

Ospravedlňujem vedeniu mesta Sereď, zamestnancom MsÚ v Seredi, kolegom poslancom. Dámy a páni, ako som Vás urazil, ukrivdil Vám, alebo akýmkoľvek spôsobom Vám ublížil, týmto sa Vám verejne a úprimne ospravedlňujem. Nekonal som v úmysle poškodiť Vám, snažil som sa hájiť zákony, majetok mesta a práva obyvateľov mesta. Nehľadajte v tom žiadny úmysel. Som si vedomý, že niektoré moje vyjadrenia Vám mohli spôsobiť nepríjemnosti, mohli ste ich chápať ako urážku, či ich inak interpretovať. Preto mi je ľúto, ak som niečo také ako poslanec spôsobil a mohlo to poškodiť Vaše dobré meno. Prijmite moje ospravedlnenie.

 

Michal Hanus

 

Príloha aj v pdf: ospravedlnenie

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. p. Hanus, súhlasím s Vami, že prepieranie, zdravotného stavu na verejnosti je nepríjemné.Vy ste však poslanec a vzhľadom na veci, ktoré sa okolo Vás dejú, majú Vaši voliči právo vedieť čo a ako sa stalo. (okolnosti okolo Vášho zdr. stavu ste zverejnili Vy sám, nikto iný.) Možno je niekedy lepšie naratat do 10, porozmýšľať a potom konať. Vaše reakcie mi prídu dosť chaotické a zmatocne. Prajem Vám veľa zdravia 😏

  2. Práca verejného činiteľa musí zniesť viac. Vďaka slušným ľuďom takto vieme spoločne zisitiť viac ako z dákeho neobjektívneho médiá.

  3. chaos sa do zrušenia poslanecké mandátu vniesol na zastupiteľstve, keď vedenie mesta vyhlasovalo, že Hanus akceptoval zrušenie mandádu….., že sa počas PN chodil bicyklovať, sobášiť, na komisie,….. a pritom to bolo všetko v čase, keď nebol práceneschopný

  4. teraz je už hádam každému jasné že pravda o Hanusovom sobášení, komisiách, bicyklovaní či robení na záhrade boli hodené do placu účelovo, manipulatívne a klamlivo. A to s cieľom pošpinit, oklamať a znevážiť. Pýtam sa komu tieto klamstvá a snaha pošpiniť a snaha zakryť vlastnú špinavosť a zákernosť vyhovuje?

  5. Miso myslim ze ako poslanec ktoremu dalo doveru vela obyvatelov si zasluzilo aby si im taketo nieco tu napisal uz o par mesiacov skôr. Obyvatelia by to pochopili a myslim ze by ta zaroven podporili s obrovskou vierou, porozumenim a nadejou. Takto to ostalo na zakernosti organizovanej skupiny a jej šefa, pričom je vidiet ze sa nezastavia pred ničim.
    Prajem ti vela zdravia

  6. ktovie ako to dopadne s tymi Veselickeho neopravnenymi vyplatami kontrolorka ho vyzvala aby ich vratil no on sa jej smial do oci jak nepricetny

  7. Kauza Veselický sa zmietla pod koberec. Bolo treba od toho odpútať pozornosť a nájsť si obetného baránka. A našiel sa. Preto p.Hanus by to mal dotiahnúť do konca, aby sa takéto praktiky nepoužívali! Kto je na rade?

  8. pan Hanus viete nám povedať koľko za predmetné obdobie bolo sobášov a koľko z nich ste sobášil vy? Lebo primátor tvrdil že ich bolo 50. z toho ste 30 sobášil vy. Ale len pravdivé a overené informácie aby ste sa nemusel znovu ospravedlňovať

  9. dotaz 21. februára 2021, 10:18 – kauza NEZAKONNE VYPLATENYCH ODMIEN Veselickemu nie je ukoncena.

    Obohatena je o kauzu VZATIA SPAT VYZVY MESTA SERED o vratenie nezakonne vyplatenych odmien primatorom mesta Tomcanyim. Ani tu uplne nesporne primator NEKONAL v sulade s verejnym zaujmom, kedze verejnym zaujmom nie je bezdovodne obohatenie sa Veselickeho na ukor obcanov.

    A obohatena je o aj o problem umoznenia nakladania s pohladavkami mesta, ktore odhlasovali poslanci MsZ napriek tomu, ze boli VEREJNE upozorneni na fakt, ze su povinni aj oni konat vo verejnom zaujme a v prospech mesta.

    O odpovedi Mestskeho uradu Sered ako osoby povinnej ako nakladal primator s pravomocou danou mu poslancami si povieme neskor. Tolko negativnych informacii by bezny obcan naraz nestravil… 😉

  10. Ked vas zdravotny stav neumoznoval robit si vasu pracu tak by ste za cely rok mali vratit peniaze z vyplat ktore ste ako poslanec dostaval. To kde sme ked za zdravotny stav si nemoze robit svoju pracu a plat mu nadalej bezi? Ak ste chory mali ste dat vypoved a trcat doma a nie okradat vasou praceneschopnostou mestku kasu.

  11. Jednoducho,neviem,aké právne normy platia v tomto prípade,jedno ale viem,zase Vás niekto využil a zneužil Vašu situáciu,a to presne na týchto stránkach.Prihrieva sa polievočka,bez ohľadu na to,či si to prajete,alebo nie,pán Hanus.Ja osobne Vám želám veľa zdravia do budúcnosti.

  12. Vážený pán Hanus,konečne ste sa ozval.Ale sklamal ste ma že sa ospravedlňujete vedeniu mesta.Trošku to tam teraz poznám a preto vám píšem že už cesta primátorovi do análnaho otvoru pre vás nie je.Píšete ako trpí vaša rodina.Opýtajte sa poslanca Kurbela čo je utrpenie a nie pre nejakú výčitku.Alebo zavolajte pánovi Majkovi nech vám povie aké je to mať podpálené auto.A to tu niekto ešte písal že už pár rokov stráži štúdio a chráni aj rodinu pred podpálením.Pán Hanus keď nebudete bojovať vy nebudú bojovať ani za vás.Sa spamätajte!!!!!!!!!!!!

  13. Anonym14.03,práve týchto dvoch spomínaných pánov by sa mal vyvarovať.O to tu práve ide.Oni rozvírili hnusnu debatu,ktorú si pán Hanus vôbec neželal.

  14. Nechcel som a už viac nebudem reagovať, ale ešte snáď už len toto. Za svadbu má sobášiaci poslanec 14.50€ v hrubom za hodinu. Od septembra, kedy som bol dlhodobo PN, som nemal žiadny sobáš! Ani jeden! Mimo toho som mával za deň niekoľko sobášov, niekedy aj 4. Presne neviem, koľko som ich mal do septembra. Možno 30 možno 28, možno 35. Netuším. Na sobáše som chodil vlastným autom, aj keď boli mimo MsÚ v DS, vozil som z úradu zamestnancov na sobáš a vozil ich aj späť. Robil by som to aj zadarmo. 14.50€ v hrubom na hodinu je ale lukratívny job! Napĺňalo ma to a boli sme skvelá partia. Týmto ľuďom ďakujem za krásne spomienky, veľmi si ich vážim a vždy budem na nich v dobrom spomínať. Vždy lepšie, ako pohreby, ktoré som robil ako hovorca.

  15. Pán Hanus, to ospravedlnenie, ktoré ste napísal, nie je na mieste. Týmto ste potvrdili, že primátor má pravdu a si sypete popol na hlavu. Ak to tak nie je, robte s tým niečo a doveďte to do konca. Inak spôsobite sklamanie vašich voličov a už nikto a nikdy vám veriť nebude. Nie ste sám, na koho sa útočí, ale nie je na mieste aby ste sa ľutovali.

  16. Už by bolo na čase, aby ste sa záujemci o sobáše, ktoré robil p.Hanus prestali do neho navážať. Neviem, či ste už načisto otupeli, keď riešite sobáše, čo je od veci, ale zánik mandátu pre neúčasť na MsZ. Alebo chcete si u neho objednať sobáš?

  17. p. Hanus, Vy veľmi dobre viete, ako to bolo. Preto žasnem, čo vytvárate, akú atmosféru okolo seba. Ste si vôbec vedomý, aké následky môže mať tento Vami vytvorený cirkus vo Vašom zamestnaní? Vy máte PN platenú 100 %, počas PN chodíte sobášit, cvičíte vo fitnescentre /kamerové záznamy, svedkovia /a namiesto toho, aby ste sa ospravedlnil občanom a hlavne primátorovi mesta, ešte kopete okolo seba a snažíte sa obviniť mesto z nejakej neferovosti voči Vašej osobe. Toto myslíte naozaj vážne?

  18. toto je take chore! To sme vsetci v meste takto sledovani? O kazdom nasom pohybe Niekto vie? Toto je nielen chore, ale aj nebezpecne!

  19. To čo robil p. Hanus počas PN nie je vašou vecou. Je to vecou jeho zamestnávateľa. Vy nemáte nič na práci, len vŕtať a navážať sa? Radšej sa pozrite do zrkadla sám na seba a pozametajte si pred vašim prahom! A konečne, bol ste účastníkom pri tých sobášoch, keď tak presvedčivo o tom hovoríte? Išiel by ste svedčiť aj pred súd, alebo vám to vyhovuje čo „jedna baba povedal“?

  20. Michal ty nie si zly clovek, len si sa nechal nahovorit nespravnymi ludmi na nespravne veci. Ako tu pisali predomnou, pouzili ta, posluzil si a tym je povedane vsetko. Ja pevne dufam ze to tak naozaj nebolo. Ako pises nechcel si prist na zastupitelstvo, podpisat sa, brat plat a ist po chvili domov, tak si tam radsej nesiel. Ale ved plat si nemusel prijat, mohol si ho vratit, pripadne darovat , dalo sa s tym nieco vyspekulovat. A nevznikla by takato situacia. Tak ako kazdy aj ty mas svojich prajnikov aj neprajnikov. Ludia ta poznaju, tak ak ta videli vonku, v posilnovni, behavat, na komisiach, sobasoch a potom si precitali ze jedine na zastupitelstva si nemohol chodit tak su z toho zmateny. Tam mozes, ale na zastupitelstvo nie. Tuna vznikol problem. Mozno to chcelo viac komunikacie. Ale tak hlavne daj sa do poriadku, zdravie je prvorade. A ked budu nove volby nic ti nebrani zase kandidovat. Zelam ti pekny vecer a hlavne vela zdravia.

  21. ja si myslím,že to čo niekto na PN-ke robí,kde sa zdržuje a či dodržuje predpísaný režim je hlavne vecou Sociálnej poisťovne

  22. myslím že sa veľmi mýlite, ak si myslíte, že to čo niekto robí na PN-ke, kde sa zdržuje a či dodržuje predpísaný režim je hlavne vecou sociálnej poisťoťne.
    Mám za to že je to predovšetkým vecou nášho pána primátora Tomčányiho. To predsa on tvrdil aj na zastupiteľstve že z 50 tich sobášov Hanus sobášil 30 x. Že bicyklovať sa po hrádzi a behať chodí, ale do roboty nechodí. Ako vidíte pán primátor vie o nás asi všetko. Zrejme dáva na nás pozor na každom kroku aby sme si neublížili napríklad nepovolenými vychádzkami a tak podobne. Vážený pán primátor, z celého srdca vám ďakujem za vašu starostlivosť a záujme ktorý venujete každému z nás. Predpokladám, že keď máte také detailné informácie o pánovi Hanusovi máte ich o každom z nás. Som presvedčený, že vaša otcovská strostlivosť o každého z nás je vám vlastná a že viete o každom našom kroku. Keby vám náhodou niečo predsa len ušlo tak tu máme naištalovaných hádam 100 kamier, takže predpokladám, že by nemal byť problém si všetko dosledovať. S útou a vďačnosťou milovanému a starostlivému primátorovi za dohľad vďačný obyvateľ Serede.

  23. Už skončime tieto debaty o ničom. Každý niečo pridáva, kde všade ho videl.Prvoradé je zdravie, to si treba chrániť a vážiť. Vykašlať na nerváky s poslaneckou funkciou. Ľudia sú nevďační a nestojí vám to za zdravie. Držím palce.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img