ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

ZMOS ponúka MOMky na dlani

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Združenie miest a obcí Slovenska poskytlo samosprávam bezplatne rezervačný systém od slovenskej spoločnosti Bookio na testovanie obyvateľov. Systém sa mimoriadne osvedčil aj v SEREDI. Po niekoľko víkendov sa obyvatelia vďaka registračnému systému mohli na testovanie registrovať na presne stanovený čas.

Je jasné, že testovanie tak skoro neskončí. Preto ZMOS prichádza s ďalšou novinkou a tou je možnosť pre ľudí nájsť mobilné odberové miesta (MOM) kdekoľvek na Slovensku v interaktívnej mape. Prehľad rozmiestnenia MOM je k dispozícii na stránke korona.zzz.sk. Sú pridané MOMky miest a obcí, ktoré už aktívne využívajú rezervačný systém Bookio. Dostupný je tiež zoznam MOM z portálu korona.gov.sk a ďalšie podľa aktuálnych verejne dostupných dát.

ZMOS na svojej stránke informuje, že pridanou hodnotou mapy je predovšetkým jednoduché vyhľadávanie MOMky vo svojej aktuálnej blízkosti. Tiež ide o možnosť rezervácie cez už overený online rezervačný systém Bookio a to na aktuálny konkrétny voľný termín. Tieto MOMky sú farebne odlíšené od tých, ktoré nevyužívajú žiadny rezervačný systém, alebo neumožňujú výber konkrétneho voľného termínu. Ľudia tak nemusia sledovať web stránky samospráv, prípadne prácne vyhľadávať konkrétne odberné miesto na internete. Stačí navštíviť web stránku korona.zzz.sk, ktorá prehľadne ponúka prvé detailné informácie o lokalizácii mobilných odberných miest. Cieľom je centralizovať všetky MOMky na Slovensku na jedno miesto a aby každé odberné miesto poskytovalo možnosť výberu termínu podľa skutočnej potreby záujemcu o testovanie. Systém je jedinečný v tom, že návštevník si zadá svoju adresu, zvolený dátum a systém mu automaticky vyhľadá všetky MOM v okolí 10 až 50 km podľa zadaných parametrov a zobrazí ich na mape. Záujemca má dostupné rôzne filtre pre vyhľadávanie podľa názvu mesta či obce a stránka je optimalizovaná pre mobily, tablety a PC pre čo najvyšší užívateľský komfort.

Príklad: zistili ste, že v Seredi sú všetky voľné termíny obsadené ? Otvorte si stránku korona.zzz.sk., a do filtra napíšte deň na kedy sa chcete objednať a mesto Sereď, Slovensko. Môžete zadať aj okruh km v akom chcete aby Vám systém MOM vyhľadal. Alebo napíšte priamo mesto kde sa chcete objednať napr. iba Galanta. Systém Vám vyhodí všetky MOM v meste Galanta.

„V rámci projektu korona.zzz.sk ponúkame pre samosprávy lokalizáciu mobilných odberných miest a MOMky sú tak pre každého, kto sa potrebuje testovať na Covid – 19 ako na dlani,“ hovorí Vladimír Turček za portál ZZZ.sk

Nakoľko riešenie na portáli korona.zzz.sk bolo vytvorené v pomerne krátkom čase a počet MOM sa mení ZMOS apeluje na obyvateľov či starostov, aby poskytli informáciu o mobilnom odberovom mieste, ktoré môže v mape absentovať. Operatívne bude toto miesto do systému zaradené. Na to, aby tu boli zaradené všetky MOM si ešte chvíľu teda budeme musieť počkať. Možno po vychytaní drobných nedostatkov bude systém výbornou pomôckou pre ľudí.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img