ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Trnavská župa nepodporila projekt obnovy kamenného portálu na kaštieli

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja majú za sebou prvé rokovanie v roku 2021. Jedným z bodov programu bolo aj rozhodnutie o pridelení dotácií vo výške pol milióna eur pre 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.

O podporu mohli požiadať oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie. Hodnotiaca komisia posudzovala 112 žiadostí, z ktorých 19 dosiahlo najvyšší počet bodov a boli označené ako najlepšie pri dodržaní regionálnej proporcionality.

Jedným z predkladateľov bolo aj OZ Vodný hrad s projektom obnovy staticky narušeného kamenného portálu hradnej brány Šintavského hradu. Cieľová rozpočtovaná suma bola vyčíslená na takmer 18 000,- eur. Združenie žiadalo Trnavskú župu o dotáciu vo výške 16 120,- eur. Poslanci TTSK napokon žiadosť združenia nepodporili.

Medzi úspešné projekty ale patrí napríklad Neogotický kaštieľ v Galante, kde by v juhovýchodnej veži kaštieľa, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou mala byť zriadená stála expozícia o histórii mesta od 17. storočia. Dotácia bola odklepnutá aj Kaštieľu Esterházyovcov v Tomášikove s projektom vybudovania pamätných priestorov v kaštieli.

OZ Vodný hrad sa ale zámeru obnoviť kamenný portálu hradnej brány nevzdáva. Vrátiť mu pôvodný výraz môžete pomôcť aj vy a to prispením do verejnej zbierky, ktorá bola vyhlásená v júli 2019 a stále pokračuje. K 31.januáru 2021 je na účte vyzbieraných 3 021,- eur.

V prípade záujmu môžete prispieť do zbierky dvoma spôsobmi:

-zaslaním dobrovoľného peňažného príspevku na transparentný účet v Slovenskej sporiteľni na číslo účtu: SK26 0900 0000 0051 5968 1250

-vložením dobrovoľného peňažného príspevku do stacionárnej pokladničky v Mestskom múzeu v Seredi.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img