ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

COVID-19: Pandemická situácia na Slovensku sa mierne zhoršuje

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  ​Podľa celonárodných kritérií COVID AUTOMATU je celé Slovensko naďalej v čiernej fáze, platí IV. stupeň varovania. Podľa aktuálnych údajov k 16.2.2021 sa 19 okresov dostalo do čiernej farby (IV. stupeň varovania), 50 okresov je bordových (III. stupeň varovania) a 10 okresov červených (II. stupeň varovania).

Čierna farba – IV. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 19 okresov: Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Martin, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Revúca, Rožňava, Šaľa, Snina, Trnava, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce, Zvolen

Bordová farba – III. stupeň varovania COVID AUTOMATu 50 okresov: Banská Bystrica, Banská Štiavnica Bratislava I – V, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Kežmarok, Komárno, Košice I – IV, Košice – okolie, Krupina, Levice, Levoča, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senec, Senica, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina

Červená farba – II. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 10 okresov: Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Poltár, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník

Situácia na Slovensku sa mierne zhoršila, ale nie razantne. Čísla mierne rastú. Priemerne na covid alebo s covidom zomrie 108 ľudí denne. Reprodukčné číslo mierne narástlo a pohybuje sa na úrovni 1 až 1,1. Do nemocníc sa však postupne vracia personál. Efekt prinieslo aj očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Regionálne indikátory pre jednotlivé okresy určujú podrobnejšie rozdelenie do stupňov, kde na základe COVID AUTOMATU platia od pondelka 22.2.2021 pre výnimky zo zákazu vychádzania určené Vládou SR rôzne intervaly testovania.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. No čo,vybuchla tá atómová bomba z trnavskej garážovej firmy,čo držal Matelko v rukách, ale milióniky sú na konte,čo tam po tom že koľko stoviek ľudí zomiera.Nikto za to nie je zodpovedný,ani majiteľ atómovej bomby,ani Duch svätý na Zemi zastúpený ministrom zdravotníctva,ani členovia všelijakých pandemických komisií zasadajúcich celé dni bez badateľných výsledkov.Chápem,je ťažké odstúpiť z takých lukratívnych postov,ale už prvé lastovičky začínajú opúšťať svojich vodcov,čo naznačuje blížiace sa potopenie tejto lode.Ale ešte stihnite rozložiť predchádzajúcu mafiu,tá vaša sa pomaly rozkladá sama.

  2. Krásne sme čierny ale pre niektorých opatrenia neplatia !! Napríklad taká FONTÁNA si stále funguje aj napriek lockdownu a aj napriek tomu že sme v čiernej fáze, niekto tam má nejaké extra kontakty či ako ??????

  3. Slovensko drží prvenstvo v počte na 1 000 000 ludi a zaroven sme jedina krajina , kde sa testujeme tyzden co tyzden. Ine krajiny to nerobia a su na tom lepsie. Takže cim to je ? Len tym , ze sa ludia musia ist testovat, nakazia sa. Za toto by mal Mates besny vysiet za gule v prievane.

  4. Havran, jedna lastovička leto nerobí, ja som si zatiaľ všimol iba rozpad celej opozície, rozpadol sa Smer a o kotlabovcoch ani nehovorím, tak čo to tu splietaš.
    A Rebca, zabudla si napísať že sme na popredných miestach štatistík v obezite, cukrovke a onkolog.pacientoch, čo sú najhoršie predikcie na ťažké koronové stavy. Do toho rozkradnuté nemocnice a poutekaný personál. Tu máš odpoveď na tých mŕtvych, počúvaj odborníkov a nie teplého peleho.

  5. Sme najhorsi lebo sa musime chodit testovat ako dementi, toto nikde na svete nerobia, len tu u nas to psychopat zaviedol. Tam sa ludia nakazia, ci inde na Svete su uz tak dobre na tom , že tam nie su civilizacne choroby? Rumunsko, Ukrajina, Bielorusko, vsetci su na tom lepsie ako tu u nas? Blbost. Neuctievaj tu nechutnu modlu menom Matovic !!!

  6. Anonym , ty si debil ? Na celom svete su sportovci a len tu u nas ludia pred umretim na cukrovku a oknko choroby ? Nezer to Blaznove semeno už !! Otvor oci , to že tu ludia kapu, je preto lebo sa nakazia a nakazia sa tym , ze musime ako curaci chodiť na testovanie. Pretoze ludia uverili tomu curakovi , ked stal v FR a lepil plagaty ako vrati Vilu Slovensku, co nakoniec ani nebola Pociatkova.

  7. Anonym , ty šeš posral? Keby to aj tak bulo, tak za to muze zapad, že nam sem voza odpadky, potraviny 2 a trete tridy. Ale to voza aj do srbska, bulharska, taze pomatana hlava z trnavy za to muze, bastardo je to

  8. a este nieco, ti 70 a viacrocni, co najviac umieraju, tak ti sa v rade na testovanie nenakazili, lebo sa netestuju. Nakazili ich presne taki dementi ako ste vy traja, ktori seru na vsetky opatrnia

  9. Vy tupci určite ste sa nakazili na testovaní. Ja som bol vybavený na teste za 10 minút a to som stal vonku a nenakazil som sa. Ani nikto koho poznám. Na to aby ste sa nakazili potrebujete kontakt aspoň 15 minút v uzavretej miestnosti. Vy debili si myslite že len prejdete okolo chorého a uz ste nakazený? Vam to musí v tej hlave dobre je….

  10. Anonym , ty si lofas co taha Matesa, odkial vies kto ma kolko rokov a ci sa nechal testovat ? Ty fasino. Kiez by ta otec do kanala vypustil, dobry by si bol jedine ako zradlo pre ryby

  11. Diskutrujuci , by ma zaujimalo odkial si nabral take cisla? Ved tvoj spasitel Matelo nas plasi , ze staci ked na teba covid pozrie tak skapes a ty tu z rukava das 10 min – 15 min. TO asi ked si cmuckal tvojho vodcu , tak ti to neslo a trvalo ti to 10-15 minut. ty bengoogecnute

  12. Anonym a Diskutujuci – to je jeden a ten istý blázon. Možno sám premier 😀 Neverím, že može byť viac duševne narušenych ako je premier. Písať, že sa nenakazíte na testovani , uuf bol si sa vôbec ty testovať ? A Diskutujúci, ty si stratený prípad. Neoplatí sa na teba ani reagovať , ty a tvoje počty …

  13. Ach jaj, keby ludia dodrziavali opatrenia, nemuseli by ste sa tu osocovat a hadzat vinu na premiera a je jedno ci to bol Pele v prvej vlne, alebo Matelko teraz. Nemate respekt nie len k autoritam, ale ani sami k sebe a takym ludom nepomoze ani svatena voda, nie este nejake opatrenia.

  14. Blbost, pozri sa naokolo ked ides do potravín. Ludia opatrenia dodrziavaju. Bud sa to siri inak ako nam prezentuju, alebo cisla nesedia. V kazdom pripade chodit sa testovat tyzden co tyzden ako poslusny psicek je len rozmar zmrda Matovica. Ked zavadzal toto povinne testovanie, tak sa chvalil aku on vymyslel atomovu zbran. A nakoniec nam musi prist pomahat Rakusko a ich zdravotnici . Hanba tomu zmrdovi mastnemu trnavskemu

  15. Matchovic je kus lajna. On je uchyl . Naruseny kkt. Chce aby sme sa testovali , pritom sa tam len nakazime. A zakerne da cez zapredancov novinarskych do obehu analne testovanie , ze je v ponuke. Pritom su dalsie ako kloktanie a dokonca uz je aj ze na pristroj zakasles a to zisti na 99% ci mas covid alebo nie. Je uz vela moznosti. Ale cez tieto testy mu tecu miliony do vrecka, lebo kamarat z TT ma dohodeny kseft s testami .

  16. To si zase na akom zjemavek cital o tom zakaslani, ten covid ti nejako tlaci na mozocek, klud, daj si tabletku. A coho sa bojis, ved vodka s bromexinom to istia

  17. pre mudreho curaka anonyma . vies co ty zaostale prasa co fajka matelka, keby si vedel po anglicky , aspon len burger si objednat, tak by si mal prehlad vo svete, nie len co ti matel gecne geco do papule. Zadaj si: MIT umela inteligencia kasel. Tu mas klucove slova, aj v slovencine ti najde o tom clanky. Ty kus dementa . Ked je niekto proti tvojmu dementovi tak je hned za fica, pelleho alebo kotlebu co ? Takto roztmyslaju dementi z OLANA. Ste tam len ojebavaci co sa dostali k hrantu lebo ojebali slabomyselnych ludi !!!

  18. Anonym 18. februára 2021, 7:16 – blbost? Priklad ked idem do potravin? Je jasne ze tam maju ludia ruska, ked pri vchode stoji sbs a nepusti ich do predajne bez ruska. Spomen si pred Vianocami na lyziarske strediska, bol zakaz vychadzania a chces mi tvrdit ze vsetci na svahu boli z okresu? Takych prikladov nedodrziavania opatreni mozem vypisovat cele dni.
    A aj ked nesúhlasím s Matovicom, radsej sa budem zvysne 3 roky kazdy tyzden testovat, ako 16 rokov sledovat individua podobne specialnemu prokuratorovi D.K. ktory nepodal ani jednu obzalobu v 61 prípadoch, ktoreho byvaly premier ozancuje za politickeho vazna!

  19. ..I.. Majko 18. februára 2021, 9:53 – geco si mal tvoj otec utriet do zaclony a nepustat do tvojej matky, ked ta nenaucil argumentovat inak ako urazkami, ty angilckyvediaci inteligent.

  20. Anonym- co sa rozculujes ty geno neandertalske. Tam si najdi clanky o tom testovani. Ci nasiel si ale nechces potvrdit, lebo potom by testovanie nestalo miliony, co si ich tvoj vodca pumpuje do vrecka cez TT firmu. Vsak ty zaostale semeno z matovica. Odargumentoval som ti to dostatocne a to ze pisem urazky, tak to si volic OLANO zasluzi. Keby ta mam po ruke, tak ti taku jebnem EZ tycou ze budes ako paragraf, mozno potom by sa ti to upratalo v tej tvojej vypatlanej ciganskej hlave a zacne tam aspon naznak uvazovania.

  21. Anonym 18. februára 2021, 9:54 typicky volič olano, len kecat a kecat a onicom. Tak sa testuj ako kkt. Nebol si ani na svahu ani nikde, nevytiahnes nohy z pod mosta a mudrujes. Vies riť o vsetkom. Za to kde sme, moze Matovicove testovanie. Rakusko, Svajciarsko, … boli na tom horsie , dokial Matovic nezacal s testovanim. A dnes? Rakusko sa otvara, Svajc od marca a tu u nas sme najhorsi na svete, lebo chodime tyzden co tyzden sa nakazit. Otvor oci.

  22. ..I.. Majko 18. februára 2021, 10:07 – ja sa rozculujem? To ty mas tlaky, ze sa schylujes okrem uraziek k vyhrazkam. Nie som Matovicov volic, to je po prve, po druhe, stretneme sa osobne po vysluchoch na PZ na sude. Tesim sa

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img