ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Výsledky zvýšených kontrol zameraných na dodržiavanie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu za posledný týždeň

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|    Ako už polícia viac krát avizovala, v súvislosti s núdzovým stavom a zákazom vychádzania prijala potrebné opatrenia.  Prísnejšie kontroly pokračujú aj naďalej.

Za ostatný týždeň policajti skontrolovali tisíce občanov. Mnohí vládou prijaté opatrenia vzorne dodržiavajú, niektorí sa sem – tam pozabudli, no našli sa aj takí, ktorí opatrenia vedome porušovali.

Menej závažné prehrešky policajti vybavili napomenutím, bolo ich viac ako 350, ostatné prípady buď zaznamenali a odstúpili na správne konanie na UVZ SR alebo na okresné úrady. V takých prípadoch občanom hrozí pokuta až do výšky 1659 eur. Viac ako 3400 občanov svoje pochybenie priznalo a na mieste zaplatilo blokovú pokutu. V takýchto prípadoch je možné uložiť pokutu až do výšky 1000 eur, zatiaľ také vysoké exemplárne sankcie neboli uložené, pohybujú sa v priemere okolo 60 eur. Každý prípad riešia policajti individuálne, najmä podľa závažnosti. Najviac porušení opatrení zistili policajti v Prešovskom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Naopak najmenej v Nitrianskom a Košickom kraji.

Priestupky za ostatný týždeň v číslach, od 5.2. do 11.2. 2021:

  • 3440 zistených priestupkov porušenia opatrení
  • 352 priestupkov vybavených napomenutím bez pokuty
  • 505 prípadov postúpených na UVZ SR a okresné úrady.

Od začiatku tohto roka policajti zistili:

  • 270 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény, 226 prípadov odstúpili na správne konanie (odstupuje sa na UVZ SR a OU MVSR),
  • 108 prípadov podozrenia z porušenia zákazu otvorenia prevádzok, 99 prípadov odstúpili na správne konanie,
  • 5215 prípadov nenosenia rúšok, 522 prípadov odstúpili na správne konanie. V týchto prípadoch najviac občanov upozornili na ich pochybenie a pokutu neuložili takmer 1200 osobám,
  • 9141 prípadov porušenia zákazu vychádzania, 1052 prípadov postúpili na správne konanie.

SUMÁR od začiatku roka:

  • 14734 zistených priestupkov porušenia opatrení
  • 1975 priestupkov vybavených napomenutím
  • 1899 prípadov postúpených na UVZ SR a okresné úrady.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 15. februára 2021, 17:44 – V state, kde od vrcholovych predstavitelov, po obycajnych robotnikov kazdy rozmysla ako zo vsetkym vybabrat, vsetko obist atd. sa aj elementarne dodrziavanie odporucani a nariadeni kazdemu javi ako sikana.

  2. Na jednom odbernom mieste v Seredi ráno sobotu keď bolo -8stupnov a čakali sme vonku na výsledky asi skupina 20 ľudí dvaja asi kamaráti začali nasrane skandovať „dajte podpísať referendum“ a čuduj sa svete všetci sa do toho skandovania pridali.
    Nikde na svete vláda nevydiera občana aby musel štát v -8 stupňov skoro 25 minút v dave. Jedna pani ktorá mohla mať tak 50 rokov do slova padla na zem ako tam 20 minút stala keď si šla po výsledok. Tak bola uzimená a vyčerpaná. Nie každý na odberné miesto prišiel autom a veľa ľudí rovno po nočnej …

  3. Sereďan 15. februára 2021, 19:14 – s tvojimi nazormi pochybujem, ze si bol dalej ako za tabulou sered, takze netvrd ze nikde na svete … prd makovy ty vies o svete

  4. Sereďan, kto ti toto uverí? Zisti si napríklad len v susednom Rakúsku kde všade požadujú testy nie staršie ako 48 hodín. Ostatné štáty nespomínam. A prepáč, ak niekto nevydrží vonku pár minút, tak sa zle obliekol. Maratónci hovoria, že neexistuje zlé počasie, ale zle oblečenie.

  5. Sereďan je iba taký zasraný internetový pisálek, 20 minút tam musel chudáčik stáť uzimený a vyčerpaný, asi mal absťák… Že 20 minút, to je strašné, však tam mohol zahynúť, pomóc

  6. Obyvatel, ten článok je na zemavek a tí ho prebrali z podobného webu, iba v angličtine (aj to podozrivo slabej a jednoduchej). Len škoda že na tom pôvobnom webe nie je nikde žiaden autor alebo zdroj a to pri žiadnom článku, ktoré mimochodom sú ešte absurdnejšie ako tento. Nečítaj prosím ťa takéto konšpiračné bludy, ohrozí to tvoje duševné zdravie. Alebo radšej už teraz vyhľadaj urýchlene lekársku pomoc.

  7. Pozri ako to funguje v Austrálii alebo Thajsku… a pre toho idiota menom Anonym by si mal uvedomiť že sme na tom najhoršie vo svete …

  8. Lojzo 16. februára 2021, 9:10 – uz je koniec pandemie ze konstatujes, ze sme na tom najhorsie? Minuly rok o takom to case priblizne na tom boli najhorsie Taliani, buduci rok o takomto case moze byt na tom najhorsie Tramtaria. Dostavas zo Sumracnej aspon nejake eura za dezinformacne kecy?

  9. Pre Anonym 16. februára 2021, 18:40

    Z Tvojho príspevku jasne vyplýva, že si na antidepresívach spoločne s Tvojím dementným trnavským debilom, ktorý ide svoje i napriek tomu, že ľudia zomierajú ako muchy. Prepni si v tejto chvíli na TA3 a pozeraj ďalšieho buzeranta z partie, ktorý už verejne priznáva chyby, ktoré táto svorka narobila.
    Smelo do mňa.

  10. Pre Covid, tak uz teda zomieraju na Covid? Uz tomu dokonca veris aj ty, ze na Covid sa zomiera? Donedavna si omielal nieco o vymyslenej chorobe, ty buzerant (tvoj slovnik)!

  11. Pre Anonym 16. februára 2021, 19:43

    Si rovnako zasiahnutý covidovou paranojou ako Tvoj trnavský debilný tútor. Čítaj ešte raz. Vidíš niekde, že píšem o Covide? Nevidíš. Daj si lieky. Pomáhajú aj buzerantom.

  12. Covid 16. februára 2021, 20:01

    Uroven tvojej diskusie, ze sa znizujes k urazkam dostatocne vypoveda o tebe, ze nevies vecne argumentovat. Odkial si zobral ze ten “trnavsky dementny debil” je moj?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img