ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Vyšetrovanie zločinov nezvládajú obvinení, ani štátom vytvorený systém

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ak by tomu nebolo tak, obvinení by neležali v hroboch, ale sedeli by vo väzbe a čakali na spravodlivý súd.

Nie je tomu dávno, čo som publikoval článok pod titulom „Odmietam vidieť, ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku“, v ktorom som písal o vtedy čerstvom prípade s najväčšou pravdepodobnosťou vtedy ešte pokusu o samovraždu generála Milana Lučanského. Celý článok nájdete tu: https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/12/29/odmietam-vidiet-ako-general-lucansky-a-jemu-podobni-koncia-v-hrobe-alebo-na-invalidnom-voziku/

V článku som napísal aj toto:

Generál Lučanský s najväčšou pravdepodobnosťou je človekom znalým veci na úrovni bývalého generálneho prokurátora Trnku, inak zvaného “nebetyčný kok*t”, ktorý je rovnako obvinený zo závažnej trestnej činnosti. Všetci títo ľudia v minulosti zastávajúci vysoké funkcie v represívnych zložkách štátu určite vedia, kto, koho a na čí príkaz kryl, prečo a aké kauzy politikov neboli vyšetrované a kto bol “ich človek” požívajúci ochranu a nedotknuteľnosť napriek fatálnemu porušovaniu zákonov a zneužívaniu moci.

Ďalej som pokračoval:

„Tak rozmýšľam, že my máme skoro celé vrcholové vedenie polície pôsobiace na funkciách počas niekoľkých volebných období strany SMER-SD vo väzbe. Existuje na svete ešte iný štát s takto strašnou bilanciou a podozreniami z napojenia polície na organizovaný zločin?

Zoznam stíhaných sudcov, policajtov a prokurátorov by bol dlhý, no vo všetkých prípadoch je jednoznačne dôležité, aby neskončili / nebolo im umožnené skončiť rovnako či obdobne, ako skončil Lučanský.

A svoju úvahu som v článku zo záveru minulého roka ukončil:

„Áno opakujem a zdôrazňujem, že odmietam vidieť ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku. Konanie týchto ľudí musí byť riadne vyšetrené a ak sú vinní, musia na hodne dlhú dobu skončiť v base.

Dnes sme sa od onoho publikovaného článku posunuli o mesiac a pod ďalej. Menej príčetná časť spoločnosti ospevujúca vtedy zo zločinov obvineného policajného exšéfa nás triezvo a bez emócií mysliacu našťastie stále väčšinu síce už nechce verejne lynčovať pred stovkami horiacich kahancov, no dochádza k ešte horšej situácii. Tentokrát sa to ale týka nás všetkých.

Obvinení zo závažných zločinov si menej, či viac úspešne postupne siahajú na život. A to je problém. Po jednej stránke ich blízkych a rodín, no po stránke pre spoločnosť podstatne dôležitejšej – pre právo a spravodlivosť.

Žiaľ, opätovne sa potvrdila moja obava z nadchádzajúceho vývoja v niektorých vyšetrovaných závažných kauzách – samovražda je jedinou cestou z potupy, frustrácie z náhlej a totálnej straty moci, úcty a spoločenského postavenia a samozrejme z pocitu, že takto (v base) si život na „staré kolená“ doteraz najbohatší a najvplyvnejší ľudia určite nepredstavovali.

Samovraždou svoj život teda na základe vyšetrovania ukončil gen. Lučanský, odvtedy sa o samovraždu mala pokúsiť Kočnerova opička Jankovská (stále leží v nemocnici) a iba dva dni dozadu sa za Lučanským  po úspešnom použití vlastnej strelnej zbrane proti sebe pobral  bývalý príslušník SIS František Böhm, ktorého vlani vyšetrovateľ v kauze Božie mlyny obvinil rovnako z obzvlášť závažného zločinu a mimo iné, podplácať mal aj práve už mŕtveho generála Lučanského. Böhm so sebou takmer zobral aj svoju manželku, ktorá sa mu v konaní pravdepodobne snažila zabrániť. Prečo mu polícia neodobrala zbrane v legálnej držbe a neuložila ich do úschovy, zatiaľ jasné nie je.

Vo všetkých prípadoch pomerne vážne zlyháva systém a ním platení ľudia. V každom prípade asi dosť odlišne, no výsledok je rovnaký. Bývalí vysokopostavení ľudia ktorí zabudli na morálku, etiku a právo, namiesto nezávislého súdu a spravodlivého trestu končia v hroboch. Alebo zakmer na tom invalidnom vozíku, o ktorom som písal.

To skutočne štát pre normálnu budúcnosť a vývoj v spoločnosti nedokáže viac?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Niekto tu rozprava o morálke a etike,v akom mene?V akom mene sa tu niekto povyšuje na žalobcu?V čom sa niekto a jemu podobní hrajú na spravodlivých?Áno zatknutých bolo veľa,ale vsadim sa ,že ak súdny systém ako tak funguje,tak najmenej 70 procent ich bude prepustených.,lebo ak vyšetrovatelia nedokážu obviniť a postaviť pred súd po tak dlhom vyšetrovaní,tak to bolo všetko len divadielko.A potom,čo je najhlavnejšie,tento človek bol na slobode,užíval si všetko,čo sloboda prináša,na základe jeho svedectiev,boli vo väzbe ľudia,napr.Lucansky,ktorý nesmel mať na ani fotku dcéry na stene,tak nech sa tu nik to nehrá na veľkého moralistu.a spravodliváka.

  2. A čo navrhuje autor článku, aby k tomu nedochádzalo? Akonáhle sa človek znova ocitne na slobode, funguje v podstate bez obmedzení. Môže prepisovať majetok (čo aj urobil), môže prakticky čokoľvek. Držať ho vo väzbe len preto, aby sa neodpravil na druhý svet, nie je zákonný dôvod väzby. Takže?

  3. autor článku potrebuje len rozprúdiť diskusiu pod článkom. Príspevky = klikanie na stránku = peniaze z inzercie. Lenže mnohý (aj Miloš M)si mýlia pojem „zadržany a vyšetrovaný vo väzbe“ a „PRAVOPLATNE odsúdený“

  4. Významný medzník v slovenskej spravodlivosti,okrem iných ,“ morálnych “ prednosti,zložil človek v podmienečnom treste,sľub človekovi ktorý má tiež hlavne veľmi „morálnu“ minulosť,morálka ma na Slovensku „konjukturu“.

  5. Kde je zmienený Kollár ? 10 deti s 10 ženami ktorý mal silné stiky s Pitovcami.
    Premiér plagiátor ktorému dôveruje toľko ľudí ako Kotlebovi.
    Ľudia do slova serú už na to kto je vo väzbe ale záleží im čo budú zajtra jesť a kde budú pracovať.
    Olano doslova doviedla Slovensko na prvé miesto v úmrtnosti na milión obyvateľov. Rodiny ktoré prišli o svojich blízkych to už nikdy nehodia tým šialencov vo vláde !

  6. asi vám autor trefným príspevkom pripomenul že niekto tu skončí vo väzení keď sa tak búrite.smer má stéle silnejší hlas a tak je vás počuť naďaleko.už vám nezostáva nič iné len písať na majka?veď má pravdu tak neskuvíňajte!!!!!

  7. Názor za tých mŕtvych môžu presne takí ako si ty, ktorí serú na opatrenia, vrátane tvojho vodcu (teraz presne neviem či Kotlebu alebo Mazureka, ku ktorému sa hlásiš, ono je to jedno, alebo aj Fica či Peleho, aj to sú „vzory“ v dodržiavaní opatrení…) Takže radšej drž hubu a priznaj si, že si koronu podceňoval a spochybňoval. Či už veríš, že to nie je chrípôčka? Čo aj na tvoju rodinu došlo?

  8. Názor 15. februára 2021, 12:14 – hned na uvod uvediem, ze som nevolil nikoho, ani s koalicie ani opozicie.
    No ja nato neseriem, kto je vo vazbe a viem presne co budem zajtra jest a aj kde budem pracovat. Jest budem to, co si kupim, za legálne peniaze, ktore dostanem v praci za svedomitu pracu.
    Je ocividne, po vsetkom co vychadza na povrch, ze prave Smer a v zuzenom obleku Hlas Slovensko doviedol na prve miesto v umrtnosti na milion obyvatelov. Rozkradanim verejnych financii, ktore mohli ist na zdravotnictvo napr.
    Ale to SmeroHlasoKok0tlebovsky TROLL nepochopi a aj keby pochopi neprizna

  9. Novinka 15. februára 2021, 18:56 – a ty by si tam ostal byvat, keby ti fasisti pochoduju pred domom? Aj keby pod seredsky most, teba co do toho?

  10. Pre M.M : reakcia na poslednú vetu vo vašom príspevku.
    Včera sa začala skutočná očista našej spoločnosti podľa časti našej populácie.
    Do rúk predsedu parlamentu,podržtašky najväčších bývalých mafiánov minulej doby,inseminátora s krytím sró-čky,, Sme rodina“,zložil prísahu vernosti nový predseda špeciálnej prokuratúry,nedávny politický súputník terajších boľševikov, v súčasnosti podmienečne odsúdený za zabitie,kvôli jeho dosadeniu do tejto funkcie narýchlo zmenili zákon.Úžasná očista človekom,ktorý v jednom týždni obhajoval poškodených aj vrahov,len nech sú z toho veľké peniaze.

  11. Nič to nemení na skutočnosti, že zákon sa menil kvôli Lipšicovi. Akurát im potom urobil škrt cez rozpočet a nakoniec na generálneho prokurátora nekandidoval. Jeho argument bol „Svoje poslanie dnes vidím skôr v právnej praxi – pri výsluchoch, rekonštrukciách na mieste činu, v pojednávacích miestnostiach – teda v nastoľovaní spravodlivosti v skutočnej aréne“. Dlho mu to odhodlanie však nevydržalo a kandidoval na špeciálneho prokurátora. Je zaujímavé, že si to zrazu rozmyslel a už nevidel svoje poslanie v právnej praxi v skutočnej aréne.

    Ďalšou vecou je vykonanie jeho bezpečnostnej previerky na stupeň prísne tajné. Trvalo rekordne krátkych 69 dní. „Medializovaná dĺžka previerky zodpovedá súčasnému časovému štandardu vykonávania bezpečnostných previerok na stupeň prísne tajné,“ tvrdí riaditeľ NBÚ Roman Konečný. Áno, veríme vám, veríme. Mne robili minulý rok previerku na stupeň dôverné 4 mesiace, takže reči o súčasnom časovom štandarde vykonávania bezpečnostných previerok môže hovoriť tomu čo žerie seno.

    Samotný nástup na pozíciu v podmienke a konflikt záujmov, ktoré sa v budúcnosti vyskytnú, komentovať nebudem.

    Mimochodom niektorí poslanci Lipšica chvália ako sa vedel vynájsť pri zabezpečení bezpečnostnej previerky. To len Krajniak nás chce presvedčiť, že s ním chcel uzatvoriť zmluvu na právnické služby.

    Štát, v ktorom si budeme zákony prispôsobovať tak ako nám vyhovujú, nikdy nebude rešpektovaný medzi demokratickými krajinami. Neobstojí ani konštatovanie, že sa všetko udialo v zmysle zákona, keďže si to prispôsobili ako potrebovali. A ostatným kandidátom ukázali, za koho ich majú.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img