ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Nelegálna skládka: Vyvážali betón do voľnej prírody, dvojici hrozí niekoľkoročné väzenie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Krajský vyšetrovateľ v Banskej Bystrici už podal prokurátorovi návrh na podanie obžaloby dvom obvineným fyzickým osobám J. G. a I. G. zo Zvolena a Hriňovej a jednej právnickej osobe, ktorej konateľom je jeden z obvinených J. G.

Tieto osoby v roku 2020 vyviezli a následne neoprávnene uložili 269 m³ betónu a 347 m³ zmesi betónu, tehál, škridiel, obkladového materiálu a keramiky na pozemky v k. ú. obcí Bacúrov a Lieskovec, v okrese Zvolen. Obvinení týmto protiprávnym konaním mali spáchať prečin neoprávnené nakladanie s odpadmi.

Uložením odpadu na inom mieste, ako na mieste na to určenom, vytvorili na pozemkoch nelegálnu skládku. Rozsah nákladov potrebných na odstránenie neoprávnene uloženého odpadu a uvedenie životného prostredia do pôvodného stavu bol vyčíslený znalcom na skoro 84.500,- EUR.

Keďže ide o konanie v značnom rozsahu, obvinením hrozí trest odňatia slobody vo výmere jeden až päť rokov.

zdroj: Polícia SR

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Okrem väzenia by mali navozený odpad odpratať na vlastné náklady. To by mal aj p. Krošľák od nás odpratať na vlastné náklady ten odpad.

  2. Asi sa niekto spyta, preco tu na SOL je tento material netykajuci sa priamo mesta. Citatelia sledujuci noviny roky vsak vedia, ze vsetko ma svoj dovod, aj ked suvislosti zatial bezny citatel mozno nevidi. Aj v tomto pripade je tomu tak.

    Riesime dovoz a skladovanie odpadov zo zahranicia na MESTSKOM POZEMKU. Uz tymto sa jedna asi o jediny pripad na Slovensku. V inych mestach by s vedomim primatora, viceprimatora a prednostu uradu taketo svinstvo moze asi nebolo. U nas je.

    Dnes teda mame zname vysledky setrenia SIZP. Vieme, ze vo veci prebieha aj vysetrovanie PZ. K tomuto sa zatial vyjadrovat nebudem, snad len – nevyjde vam okres. Nebude priestupok…

  3. Nemusíme chodiť ani do Banskej Bystrice. Stačí sa ísť pozrieť niekoľko desiatok metrov v H. Čepeni, po ceste ako by ste šli okolo čepeňského ramena, kde sa konajú rybárske preteky. Domáci určite vedia, aké miesto myslím. Zídete z týteša, idete rovno – nezahnete doprava. Stále rovno. A tam na asi po 100m, je na pravej strane doslova smetisko stavebného bordelu. A nie jedno. Nájdete ich všade pozdĺž ramena. Stavebný bordel, pneumatiky, proste všetko.

  4. Označenie „trestný čin“ sa akosi nepoužíva. Radšej „priestupok“. Riešiť priestupok dá menej roboty, ako trestný čin. Tak potom prečo si neuľahčiť prácu? Všetko je možné, že to bude len „priestupok“.

  5. pre M.Majko 15. februára 2021, 23:15 – uz dnes vidime, ze take snahy su. Je to problemom, s ktorym sa musia vysporiadat kompetentni ludia za vysetrovanie zodpovedni. Nastastie dnes su pod drobnohladom minimalne verejnosti.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img