ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Migranti nájdení v areáli skladu v Seredi ale aj v Sobranciach

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Hliadka Oddelenia cudzineckej polície PZ Dunajská Streda privolaná na preverenie informácie, že v areáli skladu v meste Sereď boli nájdení traja cudzinci. Cudzinci sa nachádzali v nákladnom priestore kamiónu imatrikulovaného v Českej republike. Do nákladného priestoru kamióna nastúpili za pomoci prevádzača v Rumunsku. Vodičom kamiónu bol štátny príslušník Českej republiky, ktorý prevážal regálové systémy z Rumunska na Slovensko. Hliadka cudzineckej polície Dunajská Streda po príchode na miesto zistila, že ide dvoch dospelých štátnych príslušníkov Pakistanu a dospelého štátneho príslušníka Afganistanu. Všetci boli žiadateľmi o udelenie azylu v Rumunsku.

Trasa presunu cudzincov: PAK – IRN – TUR – GRC – MKD – SRB – ROU – HUN – SVK a AFG – IRN – TUR – GRC – MKD – SRB – ROU – HUN – SVK.

Policajti Mobilnej zásahovej jednotky PZ kontrolovali v meste Sobrance štyroch štátnych príslušníkov Líbye bez cestovných dokladov. O niekoľko hodín neskôr zaznamenali kamery, ktoré monitorujú vonkajšiu hranicu s Ukrajinou, jej neoprávnené prekročenie neznámymi osobami. Krátko po incidente kontrolovali policajti Oddelenia hraničnej kontroly PZ Vyšné Nemecké v katastrálnom území obce Vyšné Nemecké, okres Sobrance, dvoch štátnych príslušníkov Nepálu.
Všetci cudzinci boli predvedení na oddelenie z dôvodu zistenia totožnosti. Pri predvádzaní osôb postupovali policajti v súlade s opatreniami vydanými Úradom verejného zdravotníctva SR pri ohrození verejného zdravia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19.
V prítomnosti tlmočníka policajti vydali cudzincom rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov na dobu troch rokov a rozhodnutie o zaistení na účel vrátenia podľa medzinárodnej zmluvy. Cudzinci boli odovzdaní polícii na Ukrajine.

Všetci cudzinci boli podrobení vyšetreniu na COVID-19 prostredníctvom Hasičského a záchranného zboru podľa usmernenia Oddelenia verejného zdravotníctva Odboru zdravotníctva Sekcie personálnych a sociálnych činností MV SR.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zastavam nazor, ze si mame pytat urcitych migrantov. Na zaciatok odhadujem tak 3000. ALE !! S platnymi dokladmi totoznosti, v produktivnom veku, so vzdelanim a profesiami, ktore su u nas nedostatkove a v dobrom zdravotnom stave. Nateraz by malo ist hlavne o lekarov, zdravotnikov a opatrovatelky.

    Tymto ludom poskytnut podmienky na rychlu vyucbu jazyka, ubytovanie a pracu.

    Nase podmienky – akceptacia nasich tradicii, zvykov a nekompromisne dodrziavanie u nas platnych zakonov.

    Ini maju moznost pokracovat tam, kde ich potrebuju. Nebranit im v tom, kedze im EU nezabranila vstupit na jej podu a de facto sa volne pohybovat v Schengenskom priestore.

    Skor ci neskor budeme musiet k niecomu obdobnemu pristupit, hrozi vsak riziko, ze cim neskor, tym bude ponuka intelektualov preriedenejsia…

  2. Pán Majko tušim akuratv tom kamione… 😀 možte si ich nechat a prevychovať…že 3000 lekárov ..alebo s profesiami? Preboha otvorte oči vy ultraliberálny fanatik…tak my pripadate..lepšie to je Vám najbližsie…a neospevujte to čo už dávno nejde a nemajte víziu o týchto ludoch že su to hotový ludia..momentalne je to zgerba..je aj bude….

  3. Miloš s tvojím názorom nesúhlasím ani na 0,05 %. Všetci vzdelanejší ľudia akých tie krajiny na východe majú zostávajú doma. Sem sa valia iba nevzdelaní tupci ktorým sa nič robiť nechce.
    Asi tak… – súhlasím s tebou na 100% !!!

  4. A VRAHY A FANATYCKÝ NÁBOŽENSKÝ PSYCHOPAKOVCI KTORÍ 5A OKRADNÝ , ZNÁSILNIA ČI SI CHLAP ALEBO ŽENA ALEBO KOZA A NAKAZIA NAS POTOM STRAŠNÝ MI CHOROBAMI !

  5. Asi tak.. 11. februára 2021, 5:33 – ak chce clovek zazit nejake to maso, staci napisat do diskusie prispevok. A nasledne netreba dlho cakat, nejaka uchylka sa uz najde…

    Vzdy rozmyslam, preco to potrestanie poznanim na jednej strane a totalnou nevedomostou na strane druhej.

    Ale mozno to je len vyvojove stadium bezneho Slovaka – otazka je, ci pri ceste k lepsiemu, alebo do uplneho bezvedomia…

    Daniel 11. februára 2021, 8:20 – Dano, je uplne jedno, ci suhlasis, alebo nie. Lebo to neovplyvni ani jeden z nas.
    Bolo by to ale riesenie problemu jednej aj druhej strany.

    Ak zostane stav bez adekvatneho riesenia a „na nahodu“, vysledok bude ten, ze coraz castejsie budu v novinach taketo spravy a v diskusii coraz castejsie prispevky ako tento: Pompo 11. februára 2021, 8:30

  6. Pán Majko, Vaša predstava je síce logická, ale nereálna. Áno, ak by sa tu mali takí usadiť, tak presne za dodržania tých podmienok, ktoré ste uviedli. Ale ak odhliadnem od toho, že migranti sú v zásade neprispôsobiví na európske podmienky, majú svoje zvyky a náboženstvo, kto a akým mechanizmom vyberie to malé percento, ktorí sa prispôsobiť budú chcieť? Vidíme na mnohých prípadoch zo západnej Európy, že vo všeobecnosti sem neprišli na to, aby sa nám prispôsobili a drvivá väčšina sem neprišla ani makať. Česť výnimkám, veľa ich nie je. A ak sa takí nájdu, ktorí budú mať úprimnú snahu reštartovať svoj život, tak určite nazakotvia na Slovensku. Takže zabudnite na 3000 ľudí “s platnymi dokladmi totoznosti, v produktivnom veku, so vzdelanim a profesiami, ktore su u nas nedostatkove a v dobrom zdravotnom stave. Nateraz by malo ist hlavne o lekarov, zdravotnikov a opatrovatelky.“. Hovorím ešte raz – predstava fajn, ale nereálna.

  7. Anonym 11. februára 2021, 9:48 – v prvom rade – mozne je vsetko. Treba k tomu vytvorit pravidla a tie nasledne dodrziavat.

    Inak rovnako sa k migracii vyjadrujem aspon 8 rokov, teda pocas celej doby, kedy je migracia do EU temou.

    Nemyslim si, ze ide o nieco nerealne – obdobne pravidla funguju pre imigraciu do Kanady, Australie ci na Novy Zeland. Vlastne vsade tam, kde je neskutocny zaujem dostat sa a usadit sa tam.

    Ked to vedia oni, mali by sme to vediet aj my – sme snad hlupejsi?

    Nie, len plytvame energiou a zabijame cas prispevkami ako su vyssie ci tento: Pán Majko 11. februára 2021, 10:23

    Ked cas premrhame takto nepodstatne a primitivne, zostanu nam ti migranti na fotografiach…

  8. A samozrejme najmúdrejši je pán Majko
    …nikto nemože mat zas iny názor..lebo hned je taký a taký..Pan Majko..jedno vám poviem kaslite na to novinárstvo lebo len ja a ja..nikto nema pravdu..začnite alebo otvorte si stránku fotkami s porondi..tam možte fotit chrustov vcely motýle atd…to Vám pojde lepšie a možte o tom písat…

  9. Pre Majko 11. februára 2021, 10:42 – napisal ste – citujem:

    „A samozrejme najmúdrejši je pán Majko
    …nikto nemože mat zas iny názor..“

    Poprosim uvedte argumenty. Napiste, v com konkretne sa mylim. Inak len potvrdzujete nezmyselnost Vasich prispevkov.

  10. Krásna, žiaľ utopistická predstava. Myslieť si, že západné krajiny v rámci prerozdeľovania migrantov pošlú na Sk 3000 intelektuálov, je naivné. To skôr zavládne celosvetový mier a blahobyt 😋 Nemyslím si, že vzdelaný doktor z Afganistanu, Sýrie, či Eritrey by mal potrebu cestovat na korbe nákladného auta cez X štátov do neznáma a hlavne nie na Slovensko. Po ďalšie si položme otázku, koľko percent migrantov sa zachytí a koľko ich prejde bez odhalenia? A v drvivej väčšine sem neprichádzajú za legálnou prácou, ale na popud ich príbuzných, ktorí už v Európe sú. Tu sa zatvárajú do svojich štvrtí a hľadajú spôsob ako zarobiť peniaze bez zdanenia. Naštastie Slovensko nie je ich cieľovou destináciou. Zatiaľ.

  11. Pán Majko nože povedzte nám ako sa sem tý študenti dostali, vraj sú to chudáci, ale sú lepšie oblečený ako niektorý zamestnanci MSÚ? Kto financuje ich tranzit?

  12. To je ďalšia vec, ktorá je na migrantoch zaujímavá. Takmer všetci utekajú chudobní, nemajú nič, ale za transport jednej osoby vedia vyvaliť také sumy, že bežná slovenská rodina nemá také úspory. Sama záhada sprevádza tento fenomén. Alebo že by to bolo všetko riadené a platené niekým? Niekedy sa aj konšpiračné teórie po čase ukázali ako pravdivé.

  13. Pre Majko 11. februára 2021, 13:21 – nie je na mne (ale ani na Vas) zistovat skutocnosti, ako sa sem migranti dostali. A na to nemame ani realne moznosti. Toto je uloha inych zloziek a to, ci to je niekym riadene a platene rovnako nie je ulohou nas, ale tajnych sluzieb.

    My, obcania by sme ale namiesto nezmyselneho konspirovania v diskusiach mali ziadat zakonodarcov o vytvorenie legislativy, ktora jedina by nas ochranila prave od tychto “inzinierov” a opacne, umoznila by migraciu vzdelanych ludi upotrebitelnych v spolocnosti, kde sa chcu usadit.

    Bezny obcan si zvykol bezvyznamne kecat na nete a tvarit sa, ako vsetkemu rozumie a co vsetko dokaze. Realne dokaze hov*o – este menej ako pri pive, zato s podstatne vacsimi skodami pre spolocnost.

    Problemom je nepochopenie faktu, ze odchod nasich ludi je uplne nevyvazeny s prichodom imigrantov co do vzdelania, ochoty pracovat a vcelnit sa do spolocnosti, kam prichadzaju a kde maju zaujem zit.

    Od nas odchadzaju intelektuali za peniazmi ochotni pracovat v odbore za kazdu cenu, byt najlepsi a uchytit sa.

    K nam zpravidla prichadzaju ludia nevzdelani, mnohokrat arogantni vo viere lepsieho zivota ocakavajuc, ze im bude dane ubytovanie lepsie ako mame my pri zadlzeni sa na cely zivot, socialne podpory nezodpovedajuce platom nasich beznych ludi a vo viere, ze si tu budu zit svoje zivoty svojim zauzivanym sposobom v odlucenych komunitach zalozenych na etnickej, nabozenskej ci socialnej odlisnosti.

    A to je zle. Vedome si vytvarame problemy v sucasnosti a este vacsie do buducnosti.

    Svet je rozdeleny nie nasou vinou. My sme ho nerozdelili, ekonomicky sme netazili z takeho stavu a tak nemame ziadnu povinnost chyby inych napravat. Povinnost ale mame moralnu a humannu voci ludom utekajucim pred vojnou, politicky a nabozensky prenasledovanym ludom. Tymto sme ako civilizovana spolocnost povinni pomoct za podmienok, ktore neohrozia existenciu nas samotnych.

    Jednoznacne tvrdeim, ze migracia tu bola vzdy, je dnes a bude. Je len na nas, ci bude riadena a tym vyhodna pre vsetky strany, alebo taka ako bola nedavno a teda skor ci neskor neakceptovatelna s nasledkami pre vsetkych.

  14. Je ostuda že naši ludia musia odísť a prichádzajú sem takýto inteligenti…. mňa by len zaujímalo kam migrujú občania z nemecka alebo anglicka za lepším životom…

  15. Len by som k tým nemcom doplnil, že niektorí v pohraničí chodia pracovať do Švajčiarska, ale to je naozaj malá časť a inák nemajú dovod niekam migrovať…migrácia za lepším životom tu bola a bude vždy a bohužial za pár rokoch nás čakajú omnoho vačšie vlny než v roku 2015, hlavne kvoli klimatickým zmenám…už dnes by sme sa na to mali pripraviť a nastaviť pravidlá…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img