ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Podľa celonárodných kritérií COVID automatu je celé Slovensko stále v čiernej fáze

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  Regionálne indikátory však pre jednotlivé okresy určujú podrobnejšie rozdelenie do stupňov, kde platia regionálne opatrenia. Takto vyhodnotením epidemiologickej situácie boli okresy rozdelené do farebných fáz a na základe COVID AUTOMAT-u v nich od pondelka 15. februára platí nasledovné:

POTVRDENIE O NEGATÍVNOM TESTE
Potvrdenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19 (PCR alebo antigénový test), ktoré nie je staršie ako sedem dní, pre výnimky napr. do práce, je potrebné od pondelka vo všetkých okresoch okrem 13tich, ktoré sú bordové – zaradené v II. stupni varovania (• Bardejov • Senec • Čadca • Kysucké Nové Mesto • Liptovský Mikuláš • Lučenec • Poltár • Sabinov • Skalica • Gelnica • Stará Ľubovňa • Stropkov • Svidník).
Ak je to možné, mali by ste pracovať z domu.

KTO NEPOTREBUJE POTVRDENIE O NEGATÍVNOM TESTE
– Ak ste zaočkovaný obidvomi dávkami vakcíny a ubehlo už 14 dní od podania druhej dávky.
– Ak ste v uplynulých 90-tich dňoch prekonali ochorenie Covid-19.

CESTA DO PRÍRODY
Potvrdenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19 na cestu do prírody NEPOTREBUJETE v rámci okresu. Povolené budú aj cesty do prírody aj do iných okresov (nie však čiernych), avšak tu sa už budú musieť vedieť ľudia preukázať testom s negatívnym výsledkom. Potvrdenie o negatívnom teste nie je potrebný pri individuálnom športovaní.

CHATY A STRETÁVANIE SA S INÝMI ĽUĎMI
Povolené sú len cesty do prírody, stretávanie sa s inými ľuďmi, ako sú členovia vašej domácnosti, je stále zakázané, z tohto dôvodu sú zakázané aj chaty.

ŠKOLY
V okresoch, ktoré sú v čiernej fáze, sa školy zatvoria, či neotvoria. V bordových regiónoch má regionálny hygienik zhodnotiť, či je situácia vhodná, aby deti nastúpili do školy. Rodičia sa môžu zároveň slobodne rozhodnúť, či svoje dieťa dajú do školy alebo bude pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Slovensko je celé v čiernej fáze, podľa mapy je tam 15 okresov. Už sa v tom strácam. Mám pocit, že celý deň vytvárajú len prezentácie na celovečernú tlačovku. Keby ten ovanutý radšej včas objednal injekčné striekačky, niekedy mi pripadá akoby nemal určené priority.

  2. Keďže na ľudí neplatí už nič tak mali by aspoň zavrieť tie hranice, pretože ľudia si nedajú povedať niektorý sú nepoučiteľní a stále cestujú do zahraničia potom je jasné, že sa tu šíria všelijaké tropické choroby sme na tom najhoršie zo všetkých krajín tak ľudia dbajte na to nerobte si srandu z toho ľudia sú vystresovaní niektorý sú psychicky v koncoch tak pýtame sa načo sú tie opatrenia, keď nikto nič nedodržuje ľudia sú nezodpovední, kde je slovensko na poslednom rebríčku aj cez tu všetku snahu pána premiéra a ďalších, ale chápem ho, pretože sa nedá mávnuť iba čarovným prútikom a naliať niektorým ľuďom rozum do hlavy, aby si dávali pozor

  3. nemocnice su v rozklade tak neni sa čomu čudovať že ludia umieraju na liečitelne chorobi prečo sa nehovorí o rakovine ved tá už predsa neexistuje všetko hodíme na covid

  4. Všetko je to o nezodpovedných ľuďoch ktorí hovoria,že covid sa lieči čajíčkom. Konečne by to mohli začať pokutovať aj v Seredi policajti

  5. Pre anonym ty si zavri ten sprostý rozum a nie hranice a my čo pracujeme v zahraničí a sme 3-4 týždne bez rodín máme zostat doma a ísť sa pásť na pole ????? Ty nám dáš peniaze aby sme uživily rodiny!!!!! Zaujímavé že všade v zahraničí to funguje úplne ináč len na slovensku nie….tak my vysvetli prečo???

  6. Zastavte Matoviča , zavrite už konečne hranice , prestaňte testovať a začnite konečne niečo robiť. A pre vás ostatných prestaňte už pozerať tie neobjektívne správy, plné propagandy a neútočte na ľudí . Už majú toho dosť. A uvidíte , kto je naozaj za túto situáciu zodpovedný!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. „Minister tiež informoval o tom, že na Slovensko prišlo v týchto dňoch 250 000 vakcín od spoločnosti Pfizer/BioNTech, 210.000 od AstraZeneca a niekoľko desiatok tisíc od Moderny.“.

    Tak to som zvedavý teraz na tú rýchlosť očkovania. Vzhľadom na tento počet vakcín by svoju energiu mali prioritne venovať riadeniu vakcinácie a nie testovaniu a celodenným spracovávaním prezentácie na večernú tlačovku.

  8. Zavrieť hranice pre dovolenkárov ktorí teraz v tomto čase potrebujú lietať preč. A takí, co sa vrátili Anglicka..
    Vy kamionisti idete z roboty predsa.
    Volakdo nemá z čoho žiť, vy ste od rodín preč… A nikto nič nekontroluje.

  9. pre Anonym 9. februára 2021, 20:16
    Už chodte niekam s vašimi rúškami. Ked ste vonku, a je počasie ako teraz, príp. fúka vietor, či prší, tak načo ho máte natasené? Ten vírus nemá skafander aby cez kvapky prebehol k vám, alebo rogalo aby doplachtil proti vetru. Sa už spamätajte ľudia. Ked vám debili prikážu nosiť skafandre, tak si ich dáte? Nato chodím von, aby som nemusel dýchať bordel cez rúško.

  10. Naivní ruskoví exorcisti si myslia,ze ludia,ktorí maju zle nasadene rusko roznasaju coronu,testovali ucinnok ruska,respiratora a zistili,ze najviac je to ucinne,ked sa okolie ruska,ci respiratora zalepí paskou,ale to nerobíte ani vy ruskoví exorcisti..na ORF.at si najdite clanok,kde je pisane o dvojakom metre pri nudzovom stave,obyvatelia musia dodrziavat rozne prikazy a vladni politici si udeluju vynimky,cestuju do zahranicia na dovolenky,na rodinne navstevy..je to vlada chaosu..

  11. No skoro za rok Vám už pekne vymasirovali mozgy😁😁s tými ruskami..nepozerajte toľko tv a choďte radšej sa von vyvetrať 👏

  12. mala ostat statna karantena bez vynimiek a nemuseli byt ziadne ine somariny. ked sem chodia ukrajinci srbi atd nemaju karantenu. kto by im ju platil a hned idu do roboty. toto vsetko by maly platit a trpiet za toto len agentury.

  13. Ach tie matovičove „počty“..
    Podľa toho kkta je 0,7 z milióna menej, ako 1,2 z 1000..
    Mám to chápať tak, že ak sa v GA príde „dobrovoľne“ otestovať 2 ľudia a z toho jeden bude pozitívny.., tak vypálime mesto, lebo máme 50 % nakazených?? 😜

  14. Jak som už písal,šašo z TT a jeho prisluhovači s týmto nikdy neprestanú. Už sa šušká že príde Africká mutácia Covidu,potom možno Mongolská,juhoamerická a možno aj Grónska mutácia a nebude to mať nikdy konca !

  15. Jeden vymetenec tu niekde písal o tom a zľahčoval, že počet mŕtvych za minulý rok bol rovnaký ako predtým. Dnes vyšla štatistika, že v r. 2020 zomrelo na Slovensku o 10% viac ľudí ako priemer za posledných 5 rokov, najviac od 2. svetovej vojny… Pokračujte v konšpiráciách, veď už ani sami sebe neveríte.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img